Nujno potrebujem #1

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 26. Maj. 2011 19:05

hej.Je kera že bila na Zelenortskih otokih?Zanima me kako je z nastanitvijo tam in cene na splošno,pa seveda najcenejši letalski prevoz.Šla bi pa januarja, ker gre moj oči na neko turo do afrike in bi se tam dobila.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 07. Jun. 2011 9:34

NOVO

letos se mislim igrat potovalno agencijo, tako da kaj bi me lahko prosim oborožile z uporabnimi stranmi kot npr tripadvisor in booking.com. vem da obstaja ena stran ki izmed vseh letov najde najbolj poceni in tid... prosim prosim prosim. sej vem da nekje je že napisano ma se mi ful ne da iskat. :whistle:
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 07. Jun. 2011 13:54

Sem tudi jaz mislila, da so na manjših letališčih manj strogi. Potem pa so mi v Celovcu lani prvič v življenju tehtali kovček (ponavadi samo pogledajo, če ustreza meram in je ok). Bil je pb pol kile pretežek in sem morala nekaj stvari preložiti v fantov kovček. Sem vprašala, če ne more obeh kovčkov skupaj tehtati, pa je bila zelo stroga, tako da sem sredi letališča prepakirala svoje cunje. Me je naučilo, tako da že doma stehtam in višek podtaknem fantu.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 07. Jun. 2011 19:03

@Rollin, ne ena, milijon takih strani je. momondo.com, opodo.com in opodo.it, govolo.com (sam glede slednjega sem brala par kritik), skyscenner.com, ebookers.com... Teh se iz glave spomnim. par teh je agencij, par jih je pa samo iskalnikov, ki te bodo pripeljali do najcenejših ponudb. pa še odklop.com in belmondo.si, ki sta slovenski agenciji (drugi je kompasov v bistvu)
Je pa žal dostikrat tako, da ko iščeš karte, ti iskalnik najde kako fajn ponudbo, ampak ko klikaš naprej, se izkaže, da te ponudbe niti ni, ko priklikaš na njihovo stran. Je pa meni fajn vsaj malo za orientacijo, da vidim, kje se gibljejo cene, kaj je ugodno, kaj ni, od kje se splača leteti, katere družbe letijo (potem lahko preveriš še direktno na strani let. družb).
Če hočeš najti najugodnejšo karto žal ne bo dosti, da si vzameš ene pol urce in vpišeš en datum. Če boš hotela res najcenejšo, bo treba kar dosti prebrskati in to ponavljati dlje časa.
Lahko pa vprašaš tu, preden se lotiš, več glav več ve :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 07. Jun. 2011 20:26

_patchouli_ napisal/-a:Lahko pa vprašaš tu, preden se lotiš, več glav več ve :)
:ja: tuki pa rade sodelujemo pri takih rečeh. :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 08. Jun. 2011 11:20

No evo, Rollin, lahko prirediš mini tekmovanje tule. Tista, ki ti izbrska najugodnejšo ponudbo, dobi spominek od kamorkoli se pač odpravljaš :D
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 09. Jun. 2011 14:11

O kul. :D no jaz bi sla nekam od 15.7 (lahko plus minus par dni) do 7.8 (lahko tudi plus minus par dni).lahko tudi iz bližnjih letališč ni nujno lj. njprej sem mislila kanado, ki tam se nisem bla. sam po drugi strani to bi bla pol bolj popotniska zadeva. bi blo pa tudi ful fajn bit na neki plazi nekje, ker si nekako v kanadi ne predstavljam in imet neko svojo sobo na miru, ne pa po vlaku se vozit. potem sem še o kitajski ali rusiji razmišljala pa mi to tudi zgleda poptniško... nebi pa šla nekam v gromozanske vročine. tko lih prav za se kopat. no pol glede na to da nimava pojma kam bi šla sva na koncu prišla do tega da bi šli pač na last minute zadnjo minuto skoraj in zbrali nekaj kaj bo fajn zgledalo.
sej tele last minute zadeve so ponavadi cenejse kot če bi nekaj sami iskali ali ne? spominke pa dobite obe kamorkoli me pot zanese to poletje. :D
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 09. Jun. 2011 21:55

O last minute kartah pa ne vem skoraj nič, ker tega ne prakticiram (a je še lahko kaj hujšega kot to, da ne morem vsega že 3 mesece vnaprej splanirat? :D ) Vem, da ima odklop par takih stvari, odhodi večinoma iz Munchna. Sam so datumsko zna bit dost smotano, ker moraš pač vzeti tisto, kar je. Včasih že misliš, da je kaj super ugodnega, pa se izkaže, da gre za 3 dnevno karto :?
Aja, pa ltur.com ima tudi vsake toliko kaj presenetljivo ugodnega (ampak spet iz nemških letališč).
Btw, že dostkrat sem na odklopu videla smešno poceni karte za Maldive. Mogoče to v kombinaciji s Sri Lanko? Pa maš oboje, totalno poležavanje na za umret lepih plažah + še dost lahk vidiš, ko se naveličaš ležat na plaži in pit kokosovo mleko :cool: Edit: evo, lih sem vidla na Odklopu Male (Maldivi) za 409€ iz MUC, če bi šel kdo čez 4 dni
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 12. Jun. 2011 13:05

hvalaaa _patchouli_ krasna stran :D
Uporabniški avatar
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objavaNapisal/-a la_estrella » 12. Jun. 2011 13:36

za 4dni se pa res ne splača it na daljše destinacije...ala Maldivi/Kanada/Kitajska...za 4dni se gre na slovensko obalo :P
itak daš za karto in je pol useen al si tm 4dni al pa 14dni
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 12. Jun. 2011 14:19

Če se to nanaša na mojo karto za Male, sem napisala čez 4 dni, ne za 4 dni. :P Karta je bila drugače za 14 dni, če se prav spomnim.
Tiste par dnevne so pa bolj za kake opravke kje po Evropi :)
Uporabniški avatar
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 7. 2008
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objavaNapisal/-a la_estrella » 12. Jun. 2011 14:53

pol sm pa zgleda mal prehitr use prebrala ;)
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 16. Jun. 2011 16:20

Zdravo!
Letos je moj dobil dopust šele od 5 naprej septembra za 14dni.
Sva se pogovarjala da kampirat če greva je zelo malo naroda in tudi vreme je možn da je slabši.
Mogoče katera ve v katere kraje npr.Grčija kam se splača it septembra?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Jun. 2011 17:00

^^ Čist neumestno priporočam Korziko in Sardinijo za kampiranje. Mogoče bolj Sardinijo, ker južnejše, torej toplejše. Kampov je ogromno na obeh otokih in so res dobro urejeni. Lani je bilo še konec septembra precej vroče. Je pa vožnje ene 6 ur do Livorna, potem pa trajekt 4 ure do Korzike in ene 6 do Sardinije.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 16. Jun. 2011 19:01

*mala*
Mogoče sva se narobe razumele kampirat sva mislila samo sva se odločila da raje ne ker septembra je malo naroda in ne veš vreme kako bo,zato sva mislila kam drugam z agencijo če bi kera vedela za september kateri kraj

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov