Nujno potrebujem #1

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 08. Apr. 2011 9:39

^^če greš skupaj z njo, ni problema.
Sicer pa klik, mlajših od 18 ne pustijo samih na letalo, z nekaj izjemami.
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 15. Apr. 2011 15:36

Nujno potrebujem geslo za e-vstop v NUK ali Celjsko knjižnico.

Potrebujem neke znanstvene članke za seminarsko... Zelo bi bila hvaležna, če bi mi kdo zaupal geslo, ker potrebujem samo za en vstop. Prosim! :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 16. Apr. 2011 11:07

Včeraj sem uspešno kupila karte pri ryanairu, in to brez večjih komplikacij (ponosna nase :D ) Potujeva le z ročno prtljago, kar se mi je vedno zdelo precej preprosto, ker 10 kil (al kolk je že dovoljeno) se mi zdi za 1 teden več kot dovolj. Ampak... sedaj sem ugotovila, da seveda ne morem vzeti enega kupa stvari, ki so mi samoumevne. Pa za mila in šampone in to bo že še šlo... Ampak je kaj šans, da prešvercava britvice (in škarjice in šiviljski pribor in...)? :D Sej vem, da se da tam vse kupit, sam vseen... Ne da se mi tekat po trgovinah pa britvic (in ostalega, kar bom ugotovila, da ne gre skozi) iskat. Mah, sej vem, da mi drugega ne bo preostal... Kak nasvet od izkušenih popotnikov na ročni prtljagi bi mi prav prišel.
Če prav razumem, lahko še vedno naknadno doplačam še en kos prtljage, če ugotovim, da bi jo rabila, ne? Pač, dokler ne naredim online ček-ina?

Aja, letiva pa na Malto, ker vem, da bo kdo vprašal :cool:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Apr. 2011 11:12

^^ Se pridružujem vprašanju, še posebno za britvice :oops: Pa kak je z vžigalniki? :D

Moram še pofirbcat: Kolk dala za karto, pa iz kje letita? in kdaj? :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 16. Apr. 2011 11:26

Letiva iz Trevisa 11.5., nazaj pa 18.5. Plačala sem z vsemi doplačili 52€ za dva (samo karte so bile po 7€ na osebo/v eno smer).
S fantom prvič skupaj potujeva uradno kot par pa še masažnega olja ne bom mogla s sabo vzet, matr :x
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 16. Apr. 2011 11:53

Vžigalniki grejo BP čez - jz ga mam vedno kar v žepu jakne, ob varnostnem pregledu ga pa dam v tisto košaro/pladenj/karkolimajo.

Hmmm, v Trevisu se je še do pred kratkim dalo svašta "prešvercat" čez kontrolo, ampak je vedno bolj priljubljeno/obljudeno letališče, tako da se zaostrujejo pravila. :?
Npr., osebna izkušnja s škarjami - na Brniku niso niti trznili, na STN so preiskali celo torbo zarad njih (in jih seveda zadržali) (kasneje mami rekla, da je 1x celo s kuhinjskim nožem :lach: šla čez [Brnik], nazajgrede, v Bruslju, so ji ga zaplenili).

Tiste britvice za enkratno uporabo bojda lahko grejo v ročno prtljago (don't you read, ppl? :P)
vir
8.10 PROHIBITED ARTICLE
8.10.1.2 ...open razors and blades (excluding safety or disposable razors with blades enclosed in cartridge)...
...scissors with blades more than 6 cms...

_patchouli_, prinesi mi kaj lepega. :D (jz bi tud šla)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 16. Apr. 2011 12:15

purple_rain, hvala, ker guglaš za nas :D
Navodila sem brala, ampak mi ni potegnilo, da bi tole "excluding safety or disposable razors with blades enclosed in cartridge" lahk pomenilo, da bojo šle moje britvice skozi. Kulj. Bom bolj mirno spala. Kuhinjskih nožev pa ne bom jemala s sabo :lach:
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 17. Apr. 2011 8:10

ima kdo kake dobre izkušnje s tečaji surfanja v španiji?
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 21. Apr. 2011 21:23

Zdravo! Sva s fantom frej do četrtka 28.4. Rada bi sla kam na dalši izlet za dan,dva. Mogoče taborit,pustolovsko tam prespat. Čim bolj pocen skoz pridit ce se da. Ima kdo kakšno idejo?
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 21. Apr. 2011 21:36

Bohinj, Logarska sta moja izbira
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Apr. 2011 13:30

_patchouli_ napisal/-a:Letiva iz Trevisa 11.5., nazaj pa 18.5. Plačala sem z vsemi doplačili 52€ za dva (samo karte so bile po 7€ na osebo/v eno smer).
S fantom prvič skupaj potujeva uradno kot par pa še masažnega olja ne bom mogla s sabo vzet, matr :x

ma js sm svašta skozi prenesla. brez plastičnih vrek, brez vsega. tekočino za leče sem mu pokazala, v ličnem travelers package...ostalega sploh gledali niso.

so pa kolegici zraven celo torbo preiskali in prevohljali, njen dečko je pa poleg nje (nevede) švercal travo v denarnici. tako da....brezveze. če se bodo zapičli vate, se bodo.
Uporabniški avatar
Marichuy90
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marichuy90 » 04. Maj. 2011 21:14

Potrebujem pomoč! Za fax moram poiskati par angleških člankov na neko temo. Imam oddaljen dostop za CE knjižnico pa me zanima, kje se ti članki poiščejo in downloadajo? Sama ne najdem nikjer.

Odpre mi pa tole stran: http://www.ce.sik.si/si/servisne_strani ... _podatkov/
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 05. Maj. 2011 0:03

buubbika napisal/-a:Sorry, sam kaj ti bo pa šiviljski pribor na dopustu??? Dopust je za to, da se maš fajn. Da si ne dovoliš, da ti ena majica, kateri pokne šiv, uniči dan.
Vzemte si ga na izi. ;)

jaz sem si že natikače šivala, ker pač niso imeli daleč naokoli nobenih uporabnih, bosa pa tud nisem mogla okol hodit :D večinoma namreč potujem, ne dopustujem, zato ena strgana majica pomeni, da imam samo še eno za oblečt. edine dolge hlače so se mi tud že čez pol riti raztrgale. aja, pa za božička letos sem celi popotniški družbi improvizirane kostume za božično zabavo šivala. :) tak da je to pač del mojega travel kita.

(če te že ravno zanima moj mini 5x5cm šiviljski pribor, ne zanima pa te, kaj je mami od purple_rain s kuhinjskim nožem na letalu delala :D )
tralala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a tralala » 06. Maj. 2011 10:14

Hejhej :)

Saj vem, da je to verjetno 100x povedano, ampak vseeno ne najdem vsega pa se mi zdi, da se lahko marsikaj spremeni v kratkem času pri pravilih o prtljagi.
A na Ryanairu maš lahko v ročni prtljagi pinceto? Kaj pa npr. tekoč puder v steklenem lončku in pa lak? Mislim steklo? Je ok?
Hm... to sem potem tudi našla na netu potrjeno, ampak vseeno...a naša navadna osebna izkaznica je ok za potovat z njimi? Namreč potnega lista ne najdem.

Hvala hvala hvala :)
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 06. Maj. 2011 13:14

Pincete ne, tekočine (puder, lak...) če je v do 100ml flaški, kar pa daš v litrsko plastično prozorno vrečko.

Glede osebne vs. pasoša pa odvisno kam potuješ. Za EU države (+Hrvaška & Bosna) greš lahko samo z osebno, za druge pa potrebuješ pasoš, za nekatere od drugih pa še vizo.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov