navigacijski sistemi - gps pa to...

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*SunnyRose*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunnyRose* » 01. Sep. 2007 20:03

hmm...prvič sem se z njim seznanila lani poleti..bratranec nas je na letališče v Italiji ponosno zapeljal s svojo novo GPS napravico..
Nevem zakaj, ampak takrat se mi je zdelo zelo smešno, ko ti ženski glas na vsake 100m pove kam moraš zaviti...kot da si slaboviden in ne vidiš velike oznake ob cesti.
Ampak ravno včeraj sem prebrala članek o tipu, ki je navdušen nad to zadevico..Super, vesela sem zanj in za vse tiste, ki vam je to všeč..

Če iskreno priznam, pa meni bolj odgovarja vse, kar z GPS-em nima veze..Ja, ok lahko vključimo v to tudi kakšen zavojček v napačno smer, še posebej pri vožnji po Korziki, kjer so oznake res slabe..Ampak to mi je zabavno. In to mi je zanimivo, da lahko sama ali pa s svojimi sopotniki najdem pot..Saj je vse že tako ali tako preveč prepredeno z ogromnimi cestami, na katerioh so prav tako ogromne table..
Tako da jaz ostajam pri zemljevidu iz papirja, ki ne govori...=)
Uporabniški avatar
artie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a artie » 08. Sep. 2007 17:08

*Sunny Rose*, se strinjam včasih se je res fajn mičken zgubit pa iskat pravo pot, pa tud brez gps-ja se človek znajde. Sem pa letos poleti mal preizkušala m>navigator in moram rečt, da me je uspešno pripeljal mimo hudih zastojev na Gorenjski. V takem primeru pa kar prisegam na gps, ker ostat v zastoju v poletni vročini res ni prijetno.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 10. Sep. 2007 12:25

jaz imam kar nekaj izkušenj z Garminovim gps-om nüwi 350, in sicer je situacija naslednja:
- gps te res pripelje na cilj, vendar je vprašanje, če te pripelje po najbolj idealni poti. testiral sem ga tudi v zagrebu (po cestah, ki jih poznam) in je imel tako čudne komande, da ga raje nisem poslušal.

priporočam naslednje:
- ko se odpravljate na daljšo pot, najprej po zemljevidu preverite najboljšo pot, še posebej če je možnih poti več (npr, če greste na Nizozemsko, vas bo garmin peljal preko stuttgarta, najboljša pot pa je nürnberg, würzburg ("po trojki")), pozanimajte se pri kakšnih znancih, ki vozijo kamion, katero pot vam svetujejo, mogoče tudi na kakšnih forumih,
gps pa vključite šele nekaj 10km pred ciljem, oz. takrat, ko boste zapustili avtocesto.

to je po mojem mnenju najbolj koristna uporaba garmina.

še nekaj: vse naslove si vtipkajte doma, preden greste na pot, da boste iskali še kakšno opcijo po internetu, kajti zgodi se, da gps kaksnega kraja nima v spominu oz. ga ima v spominu pod drugo kombinacijo imen....in potem je sranje! :D
primer: šel sem v mesto Terenzano pri Udinah, ki je pa shranjen pod Zugliano-Terenzano-Cargnacco... :roll:
Uporabniški avatar
stalky
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a stalky » 21. Sep. 2007 17:48

Ta navigator je svetoven :o
te točno pripelje do cila!!!
...vsaka solza pokaže smrtnikom eno resnico...

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov