Najlepše mesto na svetu

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
Star.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Star. »

jzt bi pa zivela u Mehiki al pa na ksnih Havajih oz Maldivih :P
Je pa u mehiki res tok hudo..da nebi sla nikol domou od tm^^ :love:
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

oživljam temo :D

no, jaz bi pa živela v naslednjih krajih:
* Tajska, ker imajo ljudje zelo umirjen način življenja in sem se tisti čas, ko sem bila tam naučila ful tiho govorit, ker sem se 'nalezla' od njih :P
* Dominikanska republika, ker so vsi zelo sproščeni in res veseli, nonstop plešejo, si pojejo,..
* Maldivi, ker imajo sanjske plaže in morje :)

nikoli pa ne bi živela v Ameriki, ker sem tam komaj preživela z njihovo hrano (Mc Donalds) samo tisti čas ko sem bila na dopustu..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
*etty*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *etty* »

Tamarra* napisal/-a:nikoli pa ne bi živela v Ameriki, ker sem tam komaj preživela z njihovo hrano (Mc Donalds) samo tisti čas ko sem bila na dopustu..

Sorry, ampak tole moram pokomentirat. To, da živiš v Ameriki še daleč ne pomeni, da si prisiljen jesti samo v McDonaldsih :roll: Tudi v Ameriki imaš ogromno načinov, da se prehranjuješ na zdrav način. Imajo na razpolago veliko restavracij in prehrambenih izdelkov, ki ti omogočajo povsem zdrav način življenja. To, da pa večina američanov ne sledi takšnemu toku življenja, pa tiči v njihovi mentaliteti in ne v tem, da ne bi imeli možnosti za drugačne prehrambene navade.

Namreč tudi v državah, ki si jih pred tem naštela (Tajska, Dominikanska republika, Madlivi) imajo McDonaldse... torej tudi v teh državah tiči nevarnost, da bi obtičala na hitri hrani.

Torej razlog, da nekdo ne bi živel v Ameriki, ker bi kao moral nonstop jesti v McDonaldsih je tako plitek in nerazgledan, da bolj ne bi mogel biti.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Glej, bila sem v vseh zgoraj naštetih državah, v nekaterih ne samo enkrat, tako da vem, kakšne razmere so tam, sploh na Tajskem kjer imajo res super hrano in fuul poceni :)
Ogromno načinov zdrave prehrane v Ameriki? Se strinjam, ampak potem moraš biti pa res velik bogataš, da si lahko to privoščiš, no pa še takrat ni neke bajne izbire - v vsem času bivanja po vsej zahodni obali nisem našla hmm, niti ene trgovine z zdravo prehrano in normalnimi cenami. Bila sem v restavracijah. Kaj je bilo na izbiro za zajtrk? 3 debele palačinke, prelite z medom ali marmelado, gor pa še eno fajn mastno slanino :tot: to za mene ni način življenja, jaz tega ne morem jest, ker se mi želodec obrača.

Plitko in nerazgledano pa je mogoče za tebe, ki najverjetneje še sploh tam nisi bila, drugače ne bi tega napisala, kar si - razen če ti tudi doma ješ samo hitro prehrano in je to za tebe pač zdravo :)

aja, sicer pa nasploh nimam neke pretirane želje po selitvi v katero drugo državo (prvič že zato, ker me je groza, ko samo pomislim na letalo :(). Imam tukaj svoje življenje, Slovenija mi je res všeč in ne bi zamenjala vsega kar imam tu za nič na svetu :)
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

Odkar gledam Beyond the break sm čisto navdušena nad Havaji :) Živela bi v hišici na plaži tako kot tisti v nadaljevanki :D
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ryu napisal/-a:uuuuuuuuuuuuuu pozabla sm Benetke!!!!!!! :D:D

Benetke bi ble kul, če bi se dal hodt normalno po ulcah in trgovinah brez debelih ameriških riti, mim katerih se morš zrint.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Tamarra* napisal/-a:Plitko in nerazgledano pa je mogoče za tebe, ki najverjetneje še sploh tam nisi bila, drugače ne bi tega napisala, kar si - razen če ti tudi doma ješ samo hitro prehrano in je to za tebe pač zdravo :)

No ja, se mi zdi, da v zda komot lahko ješ zdravo in ni nujno da si nek bogataš. Hrana v trgovinah je dokaj poceni, sploh glede na plače in če tam živiš itak ne ješ v restavracijah, seveda v primeru da daš nekaj na zdravo prehrano. V restavracijah je tudi zdrava hrana, svoj jedilnik komot lahko prilagodiš in ješ zdravo, tako da očitno si ti res jedla v zelo nizkocenovnih restavraciijah (saj ne da je s tem kaj narobe, samo pač si si ustvarila napačno mnenje).

Moje sanjsko mesto pa sta Dublin in Galway.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Jedla sem v McDonaldsih ja, se pravi res PODN od PODNA za mene, ker nisem imela druge izbire. Ko mi je po enem tednu dobila prebavne motjnje in mi je bilo grozno slabo sem se odpravila v 'normalno' trgovino, kjer sem zapravila celo bogastvo za hrano za en dan, mogoče dan in pol. Ko grem naslednjič tja (sicer bo to vzhodna Amerika in za tam si trenutno še ne upam trdit, da je isto kot v zahodni) pa definitivno poslikam cene in vse to, da mi ne bo še kdo pamet solil glede tega :)
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Ja hrana (normalna) je v ZDA ful draga. In če hočeš normalno, zdravo jest, res daš kr velik keša za to. Tud mi smo jedli bolj kot ne v meku in burger kingu, sam okej, tist kok smo bli tam, je to še šlo - če pa živiš tam, pa itak da ne morš skoz to jest. Nism vidla neki velik Amerike, ampak kok sm je, mi je noro, sam živela pa tam vseen ne bi - zarad tega, kak majo urejeno zdravstvo in šolstvo. Mi v naši preljubi Sloveniji prav nč ne manjka. :lach:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

Singapur ostaja moje naj mesto...
Južna Koreja se mi je tudi vtisnila v ful lep spomin.
tretje mesto zaseda francoska Provansa.
in seveda London :hearts:
Hong Kong je tudi ful fajn...nasplošno sem fenica velikih mest.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

no angel napisal/-a:če pa živiš tam, pa itak da ne morš skoz to jest.

Mi ne, sam oni so se pa na žalost tega navadili, zato pa tudi vidiš kakšni hodijo okrog (s tem mislim kilograme, ki so med drugim tudi posledica nezdrave prehrane - ko so meni rekli, kako je v Ameriki glede debelosti, sem si mislila ja pa kaj še, mogoče so sam malo močnejši, ko sem prišla tja, pa priznam da sem bila v šoku, zato se potem tudi nisem čudila, da skorajda ni bilo za dobiti 'normalne' hrane). Celo McDonalds se jim prilagaja, glede na to, da če naročiš meni, dobiš pol litrsko pijačo + enkrat si jo lahko greš še brezplačno napolnit, tega pa pri nam definitivno ne bi naredili..
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Tamarra* napisal/-a:^^ Jedla sem v McDonaldsih ja, se pravi res PODN od PODNA za mene, ker nisem imela druge izbire. Ko mi je po enem tednu dobila prebavne motjnje in mi je bilo grozno slabo sem se odpravila v 'normalno' trgovino, kjer sem zapravila celo bogastvo za hrano za en dan, mogoče dan in pol. Ko grem naslednjič tja (sicer bo to vzhodna Amerika in za tam si trenutno še ne upam trdit, da je isto kot v zahodni) pa definitivno poslikam cene in vse to, da mi ne bo še kdo pamet solil glede tega :)

No jaz sem živela na vzhodu zda 6 let, tako da ti lahko s prve roke povem, da se da kupiti tudi zdravo hrano po dokaj normalni ceni. Moraš samo vedeti kje je treba kupovat, torej ne v centru mesta, ampak v mallih in trgovskih centrih, ki se nahajajo zunaj mest (npr. stop and shop ima solidne cene). Kakšne so cenen na zahodu ne vem natančno, je pa možno da je nekoliko dražje, nikoli nisem bila pozorna na to. Tako da ti priporočam, da v takih centrih kupuješ hrano, ko boš šla naslednjič tja. Tudi z različnimi kuponi se da veliko prihraniti, res pa je, da je popolnoma drugače, če kot turist, ne poznaš "pravih" trgovin in ne dobivaš domov kuponov z popousti.
Se pa strinjam, da se mnogo američanov navadi jesti slabo hrano, ravno zaradi ugodne cene in hitrega tempa. Zdaj sem itak že čisto OT, tako da bom nehala. :)
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Hvala za nasvet. Možno, da se vzhod in zahod razlikujeta, oziroma bi rekla, da je skoraj zagotovo tako, če imava obe drugačne izkušnje.
Smo pa mi s sabo imeli navigacijo, ki nam je kazala trgovine, ustavili smo se tudi pri kakšni, ki smo jo slučajno videli, tudi spraševali smo ljudi okrog, ampak ni bilo tistega, kar smo iskali.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

Irska. al pa anglesko podezelje. mmmm. ampak ne tako za skos, js bi tam mela samo pac hisko, in bi hodila na pocitnice mal v naravo tja :razz:
tinqi.winki
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tinqi.winki »

men od krajev, ki sm jih dozdej obiskala je najlepši: pariss!!! po tem mi je zelo všeč tut barcelona in pa grčija(počitek. :P ) (kefalonia)
zelo bi šla pa rada v NYC in pa v mehiko. mam še v načrtu. (bližnja/daljna prihodnost :D )
Odgovori