Načini švercanja čez mejo xD
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Najprej vprašanje: zakaj se anketno vprašanje nanaša samo na Hrvaško? Oz. zakaj je samo Hrvaška omenjena?
Ok, razumem, verjetno Slovenci največkrat potujemo tja, sam .. ajd, nej bo.
Uglavnem, smo pa enkrat z mami in sosedo šle v šoping v Italijo (dolg, dolg nazaj), je soseda vozila in je šele na poti nazaj, pred mejo, ugotovila, da ji je pa zelena karta potekla (al kaj je bla fora s temi kartami, to je blo dokazilo o zavarovanju avta, al neki tazga?), uglavnem, blo je to mislm da januarja(izlet in veljavnost karte), pa je soseda dodala eno enko, da je zgledal kot november tistega leta.
Sem pa jz enkrat - šele ob povratku domov - ugotovila, da sem v eni škatlici od kinder jajčka s sabo nosila ene ostanke travce-po letališčih!-in sploh nisem vedla za to! To bi znale bit štale, ja..
Drgač sem pa tud že po 2 šteki čikov nosila s sabo(čez mejo; na letališčih), omejitev nej bi bla pa 1 šteka na osebo?
Ok, razumem, verjetno Slovenci največkrat potujemo tja, sam .. ajd, nej bo.
Uglavnem, smo pa enkrat z mami in sosedo šle v šoping v Italijo (dolg, dolg nazaj), je soseda vozila in je šele na poti nazaj, pred mejo, ugotovila, da ji je pa zelena karta potekla (al kaj je bla fora s temi kartami, to je blo dokazilo o zavarovanju avta, al neki tazga?), uglavnem, blo je to mislm da januarja(izlet in veljavnost karte), pa je soseda dodala eno enko, da je zgledal kot november tistega leta.
Sem pa jz enkrat - šele ob povratku domov - ugotovila, da sem v eni škatlici od kinder jajčka s sabo nosila ene ostanke travce-po letališčih!-in sploh nisem vedla za to! To bi znale bit štale, ja..
Drgač sem pa tud že po 2 šteki čikov nosila s sabo(čez mejo; na letališčih), omejitev nej bi bla pa 1 šteka na osebo?
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
purple_rain napisal/-a:Najprej vprašanje: zakaj se anketno vprašanje nanaša samo na Hrvaško? Oz. zakaj je samo Hrvaška omenjena?
Verjetno zato, ker se zgleda samo na Hrvaško da švercat. Se mi pa zdi to ful neodgovorno, da veš, da imaš potečeno osebno / potni list in greš "probat", če te bojo spustil. Okej, ne rečem če ga res pozabiš, ampak da veš, pa da si ne zrihtaš nouga,.. Takim samo želim, da bi šli 1x recimo v kakšn Egipt / Grčijo (kamorkoli z letalom), ker tam jih pa definitivno ne bi spustili čez pod nobenim pogojem.
-
Lejla86 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Mi smo šli pred dvemi leti na koncert Xavierja Naidooja v Graz in pred mejo je kolegica ugotovila, da je pozabila doma osebni dokument...ta druga je mela pa s sabo osebno pa še potni list, tko da smo šli štirje s štirimi osebnimi dokumenti čez mejo...sam dva sta bla od iste osebe .
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Uf, jaz se spominjam še švercanja kavbojk, kofeta in igrač iz Italije. Takrat je obstajal cel kup smešnih zgodbic ...
Ena familija je kupila v Italiji neko večjo stvar (pozabila sem kaj), za katero seveda niso smeli povedati na meji. In potem carinik, standardno vprašanje: "Kaj imate?"
"Malo riža, kave, pašte, ... "
"Pa še kaj?"
"Ja, no, pralni prašek, piškote ... take stvari" (pokaže vrečko z robo)
Potem se pa oglasi mali, kakih 5 let star:
"Še nekaj sta pozabila povedat"
(staršem zledeni kri v žilah ... prekleti pamž ... carinik se prijazno obrne k otroku)
"No, kaj sta še kupila mamica in očka? Boš ti povedal?"
"Kinder jajček"
Ena familija je kupila v Italiji neko večjo stvar (pozabila sem kaj), za katero seveda niso smeli povedati na meji. In potem carinik, standardno vprašanje: "Kaj imate?"
"Malo riža, kave, pašte, ... "
"Pa še kaj?"
"Ja, no, pralni prašek, piškote ... take stvari" (pokaže vrečko z robo)
Potem se pa oglasi mali, kakih 5 let star:
"Še nekaj sta pozabila povedat"
(staršem zledeni kri v žilah ... prekleti pamž ... carinik se prijazno obrne k otroku)
"No, kaj sta še kupila mamica in očka? Boš ti povedal?"
"Kinder jajček"
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Meni se še ni zgodilo.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov