Munchen

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

nincii
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 17. 11. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a nincii » 17. Nov. 2013 14:09

Živjo :)

je mogoče že kdo bil na letališču v Munchnu?

Sama se tja odpravljam in me zanima kako priti od letališča do glavne železniške postaje? Vozijo do tja kakšni avtobusi...? Kam moram iti? Ima kdo že kakšno izkušnjo s tem?

Zanima pa me tudi če je že kdo potoval iz Munchna do Ljubljane z vlakom? Kakšni so vlaki? Je za zdržat toliko ur vožnje?Se bom znašla tam na postaji? Je vse lepo označeno kateri vlak pelje do Ljubljane?

Hvala za pomoč :)
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 146
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Babs. » 17. Nov. 2013 15:00

jaz sem šla parkrat z vlakom, vse je jasno označeno, nimaš kaj zgrešiti:) vlak se vozi 6 ur, jaz sem šla vedno z nočnim, samo ni najboljša opcija, ker ne moreš ravno nekaj na veliko spati :? če kupiš malce prej karto, je ful poceni, mislim, da 58 eu povratna
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 18. Nov. 2013 6:46

Jaz sem se parkrat peljala, tudi enkrat ponoči, pa mi je bilo kul. Takrat je bil kupe, ki je bil prazen in sem lahko fajn spala. Čez dan (štarta zjutraj iz Lj) je pa bila tista poceni Munchen Special varianta, ampak še vedno udobno. Imajo vtičnice (2 ali 3 na 6 sedežev), tako da si lahko prineseš računalnik in gledaš filme ali karkoli pač. Drugače pa knjiga :D Glede na to, da sprašuješ za letališče (in dvomim, da se boš za krajše lete po EU skor 7 ur v MUC vozila), bo itak polet manj udoben, verjemi :)
Z glavne železniške (ali ene prej) greš lahko na letališče s podzemno/nadzemnim vlakom, linija S8 in S2, če se ne motim. Obe imata končno postajo Airport, tako da ne moreš zgrešit. Vozi cca pol ure-45 minut, odvisno od linije. Moraš pa iti dol po stopnicah od perona, kamor bo prispel tvoj vlak iz Lj. Vse lepo označeno, če nisi jaz, se težko izgubiš :D
Stane pa malo pod 10€ v eno smer in karto kupiš na enem od avtomatov na podzemni. Pazi, da izbereš pravo cono, saj ne da kdo preverja karte, ampak vseeno... Baje vozi tudi avtobus, ki je nekaj cenejši, ampak sama sem vedno vzela vlak.

EDIT: aja, vidim, da sprašuješ obratno. Od letališke stavbe greš dol po nekih stopnicah, imaš vse s tablami označeno že od terminala. Greš na enega izmed dveh podzemnih linij, ki vozita tja (kot rečeno, vseeno katero, obe vozita so gl. železniške) in greš dol na Hauptbahnhof. Potem pa vse obratno kot sem napisala zgoraj.
Uporabniški avatar
Stina3
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 125
Na forumu od: 9. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stina3 » 18. Nov. 2013 10:56

Jaz sem sla z letalisca kar ven, kjer so stali taksiji, vprasala za ceno, me je zvilo, tako da sem stopila par metrov naprej do avtobusov, vprasala, ce kateri pelje do zelezniske, so mi povedali, kateri, stal me je par evrov in me odlozil direkt pred zeleznisko postajo. Predvidevam, da vozijo kar pogosto, glede na to, da letalisce ni malo.

Z vlakom sem se do Maribora vozila nekje 8 ur, ce se ne motim, seveda s prestopanjem v Ljubljani, tako da je cas voznje do Ljubljane znosen. V nemscini sem slaba, sem se pa cisto lahko znasla na postaji, vse je lepo oznaceno.

Pa se v opozorilo: se danes ne vem, kaj je bilo tisto, ampak sprevodnik na vlaku (slovensko govoreci), mi je rekel, da moram zraven karte doplacati se 10 evrov. Vprasala sem, zakaj, in potem mi je nekaj zmutil, tako da sem zacela se bolj vrtati in koncalo se je tako, da mi je rekel, da bova uredila tako, da ne bom nic doplacala, ce pa pride kaksna kontrola, pa naj se delam, da ne govorim slovensko. Kontrole seveda ni bilo. -_-
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Nov. 2013 14:53

Za Munchen- Lj priporočam tudi GoOpti. Še posebno z letališča, cena je kul, hitro je. Meni je super :top:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2891
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 12. Dec. 2013 12:52

Stina3 napisal/-a:Pa se v opozorilo: se danes ne vem, kaj je bilo tisto, ampak sprevodnik na vlaku (slovensko govoreci), mi je rekel, da moram zraven karte doplacati se 10 evrov. Vprasala sem, zakaj, in potem mi je nekaj zmutil, tako da sem zacela se bolj vrtati in koncalo se je tako, da mi je rekel, da bova uredila tako, da ne bom nic doplacala, ce pa pride kaksna kontrola, pa naj se delam, da ne govorim slovensko. Kontrole seveda ni bilo. -_-


Hm. Pomojem kao za rezervacijo sedeža. Jaz grem čez dva tedna v Berlin z vlakom, prestopim v Munchnu. Sem kupila karto preko spleta in so mi v ceno všteli 10€ za kao rezervacijo :rolleyes:
Let's swim to the moon .....

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov