Evo mene in moji vcerajsnji vtisi iz Mirabilandije...
Vreme je blo slabo, dopoldan je dezevalo, popoldan je pa na sreco celo malo sonce posijalo, tko, da smo se saj mal posusil in smo sli lahko vse sprobat.
Mirabilandija je v primerjavi z Gardalandom bolj adrenalinski park. Tu nimajo nic podobnega kot so npr. v Gardalandu gusarska ladja, Piramida, ipd.
Miljon je enih vlakcev in tako ali drugace rotirajocih stvari
Prosti pad je zelo hud (gres nazaj, gor, dokler se ne ustavi), imejo pa se vzporeden stolp, kjer je obratno, torej te zabije v visino in potem nazaj dol (to je fuuuuuuul hujse kot tist v primerjavi z Gardalandom in se sploh ne da primerjat).
Vlakec smrti je LESEN in zelo skripajoc

, tko, da je ze zarad tega precej adrenalinsko, sicer ni pretiranih lupingov, je kr dolg.
Zelo dolg in razgiban je Katun (isto kot v Gardalandu Tornado), torej vlakec smrti, kjer si "prpet zgoraj", je cist nov, sedijo 4 v vrsti in zelo hiter... Fuuuul mi je bil usec!
Na novo imajo Ghostville, vendar vceraj zal ni bil odprt. Imajo tudi razne plesne sove in animacije na prostem. 4D kino - zanimiv ampak rahlo zastarel (nazadnje sem si ogledala 3D kino v cisto novem Sony centru v Berlinu in se s tistem ne da primerjat, ceprav ima razne efekte (spricanje, tresenje, pihanje...)).
Beach - to je del parka, kjer imajo bazene in s tem povezane atrakcije, ki je bil sedaj zaprt. Poleti mora bit fantasticno! Sicer je tudi po celen parku dost "vodnih stvari", npr. Niagara - visoko speljan kanal z vodo, na koncu pa hitr in globok spust...
To bi blo na hitrco vse, izpostavla sem meni zanimive in najbolj atraktivne stvari. Sicer jih je vseskupaj 47 (z Mirablilandia Beach vred).
Vsekakor se splaca za vse adrenalinske uzivace!