Mehika

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 12. Dec. 2007 9:55

v katerem hotelu pa si bila, če smem vprašat?
kakšno je kaj vreme julija tam? jaz razmišljam o počitnicah na kubi junija...pa je najbrž kar podobna klima...
ko sem bila jaz v mehiki je bilo blazno vroče...pa je bil oktober...sicer vsak dan 5 minut dežja...pa soparno...
si pa res zelo mala plačala...ponavadi toliko pride sama karta...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 12. Dec. 2007 11:16

Hotel je bil Imperial las perlas, pomoje prvi iz smeri centra proti hotelski coni. Luštn mejčkn hotelček z enimi 200 sobicami, ki so ble v bistvu apartmajčki, vsak dan pospravljeno, čisto, sveže brisače - v bistvu res nobene potrebe po večih zvezdicah (predn sm prišla tja, me je mal skrbel, ker vem, kako zlo kritizirajo 3* v Tuniziji).

Ponudba je bla pa res last minute, prek Odklopa, res ... 860€, prevoz iz Munchna, takse, transferji ... ma vse res. Sej pol za en teden kasnej je blo pa res takoj 300€ dražje.

Julija je blo svinjsko vroče - mislm tko soparno, da k si šu ob 9h zjutri na fruštek, si mogu pol še enkrat pod tuš. Da niti ne omenjam prvega šoka zarad sopare k sva stopila iz klimatiziranega letališča. :D Pa tud kljub temu, da je blo deževno obdobje, nisva mela niti kapljice dežja. Sam Chitzen Itza je bla pa tud ubijalska takrat v tisti sopari in na soncu.

Kakorkoli - splača se pregledovat ponudbe (ker sta šla bratranc pa punca lih tko oktobra, pa če se ne motm za cca. 1200€ hotel s 4* AI) in it iz Munchna.

Vsekakor bi zadevo ponovila v kateremkoli letnem času. Ti pa tud pomoje, a? :D

Kako pa ti planiraš Kubo (kam, za kolk časa, na kakšen način)?

LP
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 12. Dec. 2007 14:50

takoj bi šla nazaj!sem se zaljubila v playo..pa morje...hotel pa je bil res prva liga...čist..lep..pa na dobri lokaciji...v glavnem nebesa in en teden popolnega razvajanja v raju na zemlji :)

mene je tud skoraj kap, ko sem v cancunu stopila iz letališča..pa še v dolgih hlačah in rokavih...ker oktobra je že kar hladno v nemčiji...tam pa šok..
pri naju je bila sopara še bolj neznosna ravno zaradi dežja...se mi zdi, da je bil potem še težji zrak...ampak hotelske sobe so bile pa prav ledene...pri njih pač pravijo, da je klima razkošje..in bolj hladno ko je...bolje je..tega se držijo tudi taksisti.. :)

v bistvu načrtujeva bolj počitinice na kubi kot kaj drugega pa malo te znamenitosti pogledat...mene tja najbolj vlečejo dolge peščene plaže in morje...nekaj najlepšega na svetu!!cilj pa sta definitivno varadero z okolico(matanzas) in havana ..tam se da marsikaj za videt...
upam, da pa bom kdaj kasneje našla čas, da tudi prečešem mehiko...ker mi je to država, ki sem si najbolj želela obiskat...pa upam, da jo bom kdaj še bolje spoznala... :)
prvo pa grem pogledat še na kubo..vsaj upam...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 20. Jan. 2011 10:21

jaz bi mehiko takoj še enkrat ponovila, ker sem se vanjo enostavno zaljubila. Predvsem Cancun in playa del carmen. :love:
Tako da jo v prihodnosti definitivno še enkrat obiščem.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Izgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Izgubljen » 23. Jan. 2011 16:00

Summer055 napisal/-a:jaz bi mehiko takoj še enkrat ponovila, ker sem se vanjo enostavno zaljubila. Predvsem Cancun in playa del carmen. :love:
Tako da jo v prihodnosti definitivno še enkrat obiščem.

Kterga od teh dveh krajev pa bolj predlagaš al je dobr, da se obišče obadva? Ker pravijo, da sta si dokaj podobna
Live your life
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 23. Jan. 2011 16:20

cancun je bolj turističen po mojem mnenju. Imaš pač tisto peščeno plažo na kateri se pražijo ljudje, okoli pa veliko hotelov :D Voda je izredno lepa in čista

Playa del Carmen pa je sicer tudi obdana z manjšimi hotelčki a je tam tudi veliko domačinov. Je pa tam tudi taka bolj turistična ulica s trgovinami in restavracijami.

Meni sta bila oba kraja zelo, zelo lepa a tudi zelo turistična. V playi imaš mogoče kaj več za počet--< mi smo se šli potapljat in smo videli izredne ribice, korale...

Je pa bilo to že kar nekaj let nazaj, tako da se je vrjetno že precej spremenilo.
Don't worry, be happy!!
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 26. Feb. 2011 21:24

js sem bila v Mehiki 3 tedne in pol (premalo, a več časa nisem imela).
Mexico City (Teotichuacan, Museo Frida Kahlo, voladores, tržnice ... ), San Miguel de Allende, Zihuatanejo&Ixtapa, Puerto Escondido, Acapulco, Qaxaca, San Cristobal de las Casas, Chichen Itza, Cancun, Tulum, Merida, vidla Palenque, slapove Misol Ha in Agua Azul.
to je blo moje prvo večje/daljše potovanje v lastni režiji, odločitev je padla med Kubo in Mehiko (na Kubo še grem, ko bo čas za to). potovati mi je blo na easy, folk full prijazen, zmeri so pomagali, kadar sem rabila pomoč, hrana je bla men super. budget sprejemljiv.
As your lover describes you, so you are.
Ayisha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Ayisha » 07. Apr. 2011 10:57

Jaz sem bila v Mehiki leta 2006, 14 dni in morem rečt, da ti sigurno ne bo žal. Enkratno doživetje. 4 punce smo vzele avionsko karto iz Munchena in se odpravile proti Cancunu.
Tam smo si preko Lonely Planeta rezervirale namestitev za prve dva dni. Teden dni smo potovale naokoli. Naslednji teden pa smo se odpravile na majhen otok , ki je samo 7 km dolg Isla Mujeres. Fantastično! Pogledale smo si vse najlepše plaže na Jukatanu. Seveda tudi glavno mesto Jucatana - Merido. Vredno ogleda seveda Chichenitza (zapuščina Majev).

Prepričana sem da boš zadovoljna.

Lp,
Ayisha
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 23. Jan. 2012 18:50

Kakšne so pa kaj cene v Mehiki? Če greš za 3 tedne backpackat npr., kok ste približno zapravl tam?

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov