Mehika
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- brown_baby_star
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
Js pa moj lubek sva si tudi privoščila potovanje v Mehiko. Je blo ful lepo, nepozabno. Sva si najela avto in sva si ogledala ves Jukatanski polotok, na koncu sva si vzela tudi 5 dni za uživancijo v Tulumu, na predelu kjer nimajo elektrike (samo sončno energijo), vodo filtrirajo, je kot nekakšen naravni rezervat. Mi je blo tako všeč, mogoče bova v prihodnje raziskala tudi kak drug del Mehike. Cancun sploh ni bil poceni, to je en najdražjih predelov Mehike, baje zaradi turizma. Ja pa res bilo sanjsko, mehiška hrana je pa pri nas res boljša, ker jo priredijo za naš okus. Se pa splača ful jest morsko hrano, tako paello kot sem jedla v mehiki v Sloveniji ne naredijo
Sledi sanjam...
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
v kratkem načrtujem najbrž potovanje v mehiko...in sicer playa del carmen...zanima me, če ima katera izkušnje s to destinacijo in preko katere agencije se najbolj splača potovat?
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
Lisset - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2005
Jaz mislim, da je dosti boljše it v lastni režiji oz s kakšno družbo in si splanirat kak načrt kako in kam, kajti agencije ponujajo ponudbe za največ 10-14 dni kar je bistveno premalo za mehiko, pa še dost dražje je...
Tudi jaz načrtujem potovanje v mehiko, in sicer za kake 3 mesece...
Tudi jaz načrtujem potovanje v mehiko, in sicer za kake 3 mesece...
-
meni žal čas tega ne dopušča...niti nisem kak preveč popotniški tip...
grem tja na počitnice..da si kaj ogledam....uživam...probam njihove specialitete...in to je to..pa čeprav le za kak teden...malo njihovega utripa pa bom vseeno začutila
grem tja na počitnice..da si kaj ogledam....uživam...probam njihove specialitete...in to je to..pa čeprav le za kak teden...malo njihovega utripa pa bom vseeno začutila
-
danes sem se ravno vrnila iz yucatana...ne znam opisat kako je bilo lepo...bi še kar en čas ostala... morda prilepim kasneje kakšno slikico..
-
sem dolžna še en odgovor...
šla sva preko agencije...vse skupaj je prišlo okoli 1000 €(AI,hotel 4*+, letalo in vse takse ter transfer)...žal samo za en teden...kar je definitivno prekratko...ampak žal čas ne dopušča več...
šla sva torej samo na počitnice...in čeprav letiš 11 ur...je definitivno vredno ko prideš dol..pa četudi za en teden...
življenje doli je precej drugačno od našega...dosti bolj na easy...sem bila pa presenečena, da so mehičani zelo majhni...ampak full prijazni...
hrana je bila fenomenalna...v hotelu res vse kar si hotel pa zelo okusno..
morate se zavedati, da to kar dobimo v slovenskih mehiških restavracijah še zdaleč ni mehiška hrana...ker nam je ta naša zelo prilagojena kar se tiče začimb in podobnega...po pravici povedano mi je naša mehiška bolj všeč
doli je vse bolj pusto potem pa si z temi njihovimi salsami sam miksaš...
no..da o cocktailih sploh ne govorim...najin hotel je bil res 1a in je bilo vse prvovrstno!!
je pa res, da se na playi del carmen še poznajo posledice hurikanov...ponekod na plažah še celo vilme...sedaj pa zraven še deana.ampak se full trudijo...in je vseeno sanjsko!!
imaš pa tud cel kup zanimivosti...predvsem mayanske piramide...pa najdbišča ipd...pa tudi flora in favna je blazno zanimiva...urejene imajo parke v katerih lahko vse to vidiš..pa živalce...kuščarji ipd so blazno prijazni...živijo kar v hotelskih naseljih...povsod jih je polno...na plaži včasih kak leguan kar zaide k tebi...
v xcaretu sva si z enim skoraj delila ležalnik
no..pa še ena slikica..za malo luštov:)
šla sva preko agencije...vse skupaj je prišlo okoli 1000 €(AI,hotel 4*+, letalo in vse takse ter transfer)...žal samo za en teden...kar je definitivno prekratko...ampak žal čas ne dopušča več...
šla sva torej samo na počitnice...in čeprav letiš 11 ur...je definitivno vredno ko prideš dol..pa četudi za en teden...
življenje doli je precej drugačno od našega...dosti bolj na easy...sem bila pa presenečena, da so mehičani zelo majhni...ampak full prijazni...
hrana je bila fenomenalna...v hotelu res vse kar si hotel pa zelo okusno..
morate se zavedati, da to kar dobimo v slovenskih mehiških restavracijah še zdaleč ni mehiška hrana...ker nam je ta naša zelo prilagojena kar se tiče začimb in podobnega...po pravici povedano mi je naša mehiška bolj všeč
doli je vse bolj pusto potem pa si z temi njihovimi salsami sam miksaš...
no..da o cocktailih sploh ne govorim...najin hotel je bil res 1a in je bilo vse prvovrstno!!
je pa res, da se na playi del carmen še poznajo posledice hurikanov...ponekod na plažah še celo vilme...sedaj pa zraven še deana.ampak se full trudijo...in je vseeno sanjsko!!
imaš pa tud cel kup zanimivosti...predvsem mayanske piramide...pa najdbišča ipd...pa tudi flora in favna je blazno zanimiva...urejene imajo parke v katerih lahko vse to vidiš..pa živalce...kuščarji ipd so blazno prijazni...živijo kar v hotelskih naseljih...povsod jih je polno...na plaži včasih kak leguan kar zaide k tebi...
v xcaretu sva si z enim skoraj delila ležalnik
no..pa še ena slikica..za malo luštov:)
-
v bistvu so 14 dnevni aranžmaji po 100 ali 200 evrov dražji od 1 tedna..govorimo o all...sploh pa se cene cancuna gibljejo tam že od 900e gor...z vsem...
je pa meni cancun preveč skomercializiran...sicer manj kot acapulco...ampak vseeno...playa del carmen je bolj simpatična...
najbrž pa so bile cene takrat drugačne..ker mislim, da je bila on tam že pred časom...
je pa meni cancun preveč skomercializiran...sicer manj kot acapulco...ampak vseeno...playa del carmen je bolj simpatična...
najbrž pa so bile cene takrat drugačne..ker mislim, da je bila on tam že pred časom...
-
Kaychee - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 8. 2007
anahirbd napisal/-a:
Ojoj, kako ti velja. Koliko denarja si odštela za tole 14 dnevno potovanje v Cancun?
Jaz sm dala za Cancun letos julija 860 € iz Munchna za All in in hotel s 3* za 15 dni. In bilo je čudovito. Pa tud mislm, da je 14 dni dost za tako turistično popotovanje. Vidla sm pa velik. Če pa hočeš celo Mehiko prekoračt, pa jasno ni dovolj.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov