Sej vem, da pozno pišem, ker so se več al manj že vsi odločili kam gredo na maturantske izlete, mogoče bom pa vseeno komu, ki gre drugo leto pomagala.

Mi smo bili s sošolci na Iosu in je bilo zakooooon!
Z avionom smo leteli dol do Santorinija. Ker smo prišli prepozno in je trajekt za Ios že šel, smo prenočil (prežural) eno noč, in potem smo se še en dan potikali po otoku, ki je takoooo zelo lep! Na Santoriniju so vse tiste bele hišice , ki ji so na vseh razglednicah iz Grčije!
Hoteli in bajtice so v nekaterih krajih vklesani dobesedno v skalo na 200metrskem pobočju.
Nekateri hoteli so taki, da dol padeš (primer:
http://www.santorini-hotel.net/ ). Na otoku sicer sploh ni velikih hotelov, so sami taki majhni, luškani, z malo sobami.
Če je kdo kak freak na izkopanine, je neko veliko najdišče tam (da kdo ne bo reku da je maturanc samo žuranje

).
Do Iosa je potem s trajektom kake dve ure in tam se prava pijanka šele začne! Mi smo sicer prišli že malo izven sezone, zato je blo nekaj lokalov že zaprtih, smo pa v tistih, ki so bili še odprti dobili skor vsak večer welcome drink. V enemu izmed lokalov si plačal konzumacijo 5€ in si lahko dubu za ta denar 5 koktejlov (punčke) oz. 3 (deci), tako da smo zmeri me hodile po pijačo, v zameno so nam pa tipi en koktajl odstopil; rezultat = punce smo bile "vesele" do nezavesti

Kakovost alkohola, ki ga dobiš za tako malo denarja, v tistem trenutku sploh ni važna

V enemu izmed lokalov majo tudi karaoke (sprobala - na žalost občinstva

), blazno velik je dobrih tipov z vseh koncev sveta (sprobano

).
Vsak hotelček ma tak seksi bazen, v primeru da je pot do plaže predolga, saj je glavna plaža oddaljena kake 10 minut z avtobusom od centra (razen če ma kdo ful užitek se kopat v pristanišču, to je pa čez cesto

) :ertrink:
V hotelu smo imel samo zajtrk, ki ga je seveda večina prespala (v sedmih dneh sem šla mogoče dvakrat jest ), se pa da v enemu lokalu jest 30% ceneje (zaradi agencije s katero smo šli).
Na otoku je tud Homerjev grob (obvezno staršem povedat, če kej dvomijo al nej vas spustijo na maturanc al ne:) ), do katerega mi ni ratal pridt -> PreVroooočeeee sonce
Za pot nazaj smo si izbrali kar ladjo, ker že to, da smo šli v eno smer z letalom, je bil kar luksuz

zato smo se najprej z iosa vozili 10 ur do aten Če si lahko zaspal, je bilo to lahko samo na palubi, kjer je bilo prekleto mraz, saj smo se vozili ponoči.
Zgodaj zjutraj smo vsi neprespani in premraženi prišli v Atene, šli smo na Akropolo pa ta star olimpijski stadion pogledat in se nato skoraj cel popoldan vozili čez Peloponez, na poti smo se seveda ustavili ob vsaki mal bolj znani stvari (gledališče Epidavrus, Korint, Mikene - Levja vrata). Najlepše na Peloponezu so nasadi agrumov, najbolj tragično pa je da vsakih pet metrov ob cesti vidiš tako železno škatlo - Grki vsakemu, ki se ubije na cesti postavijo tako škatlo in znani so po največ smrtnih nesrečah na cestah

tako da je tega kar veliko.
Zadnja grška postaja je bila Patras, pristaniško mesto, kjer naj bi šli na ladjo do Trsta. Ampak ker so Grki blazno točni, je ladja zamudila samo 6 ur

in bilo je še dosti časa, da sem po desetih dnevih v Grčiji probala moj prvi grški gyros

Na ladji imaš še dva dni časa za žuranje, ki se prav nič ne razlikuje od tistega na celini (diskač+alkohol - kaj češ še lepšga).
Ponavadi je tako, da plačaš za ladjo samo kot palubni potnik tj. da lahko si lahko samo na hodnikih (tam tudi spiš, zato se splača met kako spalno vrečo s sabo), ampak mi smo vseeno vzel eno kabino, samo toliko, da smo se lahko kje tuširal in da smo mel spravljeno prtljago (verjemite, da po dvodnevnemu netuširanju in potikanju po prašnih Atenah daš tud tistih par jurjev za tuš

)
Bilo je fuuuuul fino! Po moje sem se imela najlepš v življenju, največ stvari sem vidla, spala sem mogoče dve uri na dan, ampak bilo je res carsko in bi takoj še vse enkrat ponovila (ampak bl v penzijonistični varianti, brez neomejenih količin alkohola).
Ful se splača it nardit tako turo kot smo jo mi, ker če ne drugega lahko rečeš da si že bil v Atenah

Aja pa šli smo z Mondialom in tri leta nazaj je stalo to vse skupi ene 90.000 sit z letalom vred in z vsemi vstopninami.
Joj zdej sem se pa res ful razpisala ... ampak to še zdaleč ni vse, kar se je dogajalo ... Zdele sem kar mal v depresiji ko se spomnem vsega tega, jaz pa tuki doma ždim ...