London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
tyašii
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tyašii »

Ja, wizz air ma na Luton :) pa kr dost so ugodni no :D
Aha, ja kako pa ti pol veš kdaj je tvoja postaja da morš dl, hehe sori, kompliciram :D Hehe ja glede tega, kolk časa prej sm prebrala že tuki na forumu ja :D
Ahaaa, ja js mislm da bom kupla pol to Oyster kartico z polnjenjem, ker bom tm samo 5 dni, ubistvu 4 ker ma wizz air šele pozno popoldne lete v London. Aha torej js nafilam to kartico za nwem 30 funto v, in mam za cel dan ? negledena to kolkrat presedem in to? :) Upam da sm prov dojela sistem teh kartic :D
Ja zdej za prvič mislm da bo 4 -5 dnevni obisk no :D
Je kera že bla v temu easyHotel London Earls Court ? :wink:
Never a failure, always a lesson. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Mogoče preračunaj kaj se ti bolj splača. Ena vožnja je £2.00, dnevna je £8.40, tedenska pa £29.20 (to za podzemne). Pomoje se ti skoraj splača tedenska, pa si brez skrbi. Ker uporabljala jo boš zihr precej (torej če boš več kot 4 vožnje na dan, ti itak trgajo samo 8,4 funta na celoten dan).
+ kartica stane 3 funte (če se ni že kaj podražila), jo pa lahko kao vrneš na koncu in dobiš to nazaj (al pa preprosto obdržiš za naslednjič, sama mam že cca 5 let isto).

Ja, cena na vožnjo s podzemno je vključeno s prestopanji (pač, ne smeš jit iz postaje ven, lahko samo prestopiš), pri avtobusih pa na vožnjo, vsakič posebi plačaš.

easyHotel: js sm bla že večkrat v njih in mi je super (največkrat lih Earl's Court). Vedno vzamem sobo brez okna in je čist kul. Več kot zjutraj in pozno zvečer nisem tam in več kot posteljo in tuš ne rabim. So pa RES majhne sobe, marsikoga preseneti, da res tako majhno :D Je pa SUPER lokacija, zdraven ogromna trgovina Saintsbury's, blizu ulica z tono lokalov, restavracij (od fast fooda do bolj prefinjenih), ravno na poti do podzemne.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
tyašii
Sramežljivka
Sramežljivka

Ajaaa, ja pol je pa res tut že najbol kr tedensko kupt ja... :)
Kje pa se dejansko te kartice lahko kupuje, na telh podzemnah, al tko kjerkol po mestu? :D
Joooj upam da si res bookiram tale London, po vaših psotih na forumu sm čiiiist navdušena :oops: :D

Ahaaa ja no pol je kul, ker cena tega hotela je tut kr ugodna, mi je ol res me privat sobo, kukr pa bit v hostlu z enimi random ljudmi :?
Kaj pa London sam po seb, kaj mi priporočate da si morm nuuujno ogledat... Pa v London grem prvič :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Na vsaki podzemni postaji prodajajo Oyster kartice (boš vidla okenca) :wink:

Sm zihr da ti ne bo žal, London :hearts:

Kaj vse vidt? Ojoj, tega je tolk, da pretežko vse napisat. Odvisno kaj te zanima.
Imaš plačljive stvari, katere se splača preko neta rezervirat:
Madame Tussauds(voščene lutke, priporočajo, da vzameš popoldansko karto, ker je precej drago drgač)
London Eye
London ZOO
London Dungeons
Aquarium
Tower of London (če te zanima znotraj + kraljevi dragulji :D )

Vsi/večina muzejev, galerij, itd... je zastonj. British museum, Natural history museum, National Gallery, Tate, Take modern, Victoria and Albert Museum.

Pa stalnice: Big Ben, parlament, Westminister Abby, St. Paul's Cathedral, Tower of London, Tower Bridge, Harrods, Buckinghamska palača + menjava straže, Hyde Park, St. James Park, Piccadilly Circus, Trafalgar square, ...

Nujno za nakupe: Oxford street (vključno s Primarkom pri postaji Marble Arch)
Decembra še Winter Wonderland v Hyde parku. Mogoče še kak mjuzikal, nogometni stadion za oboževalce, Wimbeldon, itd...
Zadnjič spremenil *mala*, dne 03. Nov. 2012 15:48, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
tyašii
Sramežljivka
Sramežljivka

Hjooooj, predbožičn Londooon :love:
tyašii
Sramežljivka
Sramežljivka

Še eno vprašanje, kuko pa je z to London pass kartico
K vidm da so teli ogledi tko dost dragi, pa sm neki brala da je z to kartico cenej al kaj ? :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

London Pass.
Seznam atrakcij z zastonj vstopom: KLIK.
Cene
Odvisno kaj od tega bi dejansko rada videla, obiskala + kolk bi jih dejansko lahko pregledala v tem času :)
tyašii
Sramežljivka
Sramežljivka

Hvala, hvala, hala za vse info res! :)
A pol naprimr kupš 3-dnevni pass in s to kartio pol prišparaš pr vstopnini al maš dejansko zastoj vstop? :)
Hvala še enkrat!! :wink:
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Babs. »

oyster card je zdaj 5 funtov
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ :eek: :eek: Tole so pa kar lepo podražil.

Vstop na navedene je zastonj. Je pa res, da (vsaj zame) preveč plačljivih stvari manjka, oz. najbolj obiskanih.
tyašii
Sramežljivka
Sramežljivka

Jooj sam tale travel pass res ne ponuja lih neki ful hudih ogledov, mislm nwem no, glede na to da bi odštela za 3dnevn pass 74 funtov, pol pa za to enbi dobila niti ogleda London Bridge, niti LOndon eye, niti muzeja voščenih lutk, uglavnm polovico stvari, k so plačljiva pa bi si jih le rada ogledala, jih tale travel pass ne ponuja...sam s to kartico se loh tut ukol vozš al kako? :o
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

*mala* napisal/-a:Nujno za nakupe: Oxford street (vključno s Primarkom pri postaji Marble Arch)
Na koncu te ceste je še en, pred kraktim odprt :D (upam da to pomeni kaj manj gužve O_O )
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ JA, hvala bogu :D Tottenham Court Road postaja, če se prov spomnim.

tyašii napisal/-a:sam s to kartico se loh tut ukol vozš al kako? :o

Z prevozom so dražje cene, PREDRAGE (na linku Cene spodaj). Dražje, kot če bi sama vzela dnevno, dvodnevno.
Ne priporočam lih tele kartice na splošno :wink: Oz. ne za prvi obisk, ko "treba" dat glavne, klasične znamenitosti čez.

+ Victoria's secret ima prvo trgovino izven ZDA, na Bond street, pravokotno na Oxford Street. Pomoje se splača obiskat :wink:

Pogrešam London :cry: :cry: :cry:
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

gre katera mogoče februarja na London Fashion week? oz je katera kdaj bila? :)
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Vse, kar sem v primarku kupila, je bilo za enkratno uporabo, žal.
Odgovori