London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ja, js sm tud pričakovala/upala, da bo kaj manj gradnje povsod. Verjetno še zadnja dela pred OI? (čeprov se v Londonu itak zmeri neki dela in gradi).
Vreme je blo pa res smotano :? :?
Bo pa naslednjič lepše :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^A si bila tudi ti med prvomajskimi tam?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Delno so dela verjetno res tudi zaradi OI, valda.
Ne vem za ostale reči, je pa v procesu en ogromen (10 let trajajoč - sicer traja že cca 5 let) "upgrade" podzemnega železniškega sistema, več branja:
Tube Upgrade Plan
What's the plan?
Planned works calendar

haley, škoda, ker prva izkušnja ni bila ravno "top" - kot tud *mala* pravi, bo pa naslednjič lepše :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jp, med prvomajskimi sem bla :) sicer samo 3 noči.
Upam da ne bo med OI v takem razsulu!

London je še vedno kul mesto, kljub obilici dela povsod :) Vreme je pa res precej nesrečno (glede na to, da me je v prvih obiskih razvajalo, me v zadnjih 2 precej pušča na cedilu :D)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Meni je tudi kot mesto res zelo všeč in si ga res želim še kdaj obiskat. Mi je bilo pa res mrzlo, pa res je ful pihalo in mi je dežnik čisto uničlo. :D
gketis
Sramežljivka
Sramežljivka

LONDON

Neprebrana objava Napisal/-a gketis »

Hej,
meni je precej pomagalo ko sem iskal informacije o potovanjih na www.trivago.si . Stran je preprosta za uporabo, ogormno pristnih neretuširanih slik in tudi izkušenj različnih popotnikov po svetu. Zraven tega sem še zmeraj našel super ponudbo najugodnješih hotelov. http://www.trivago.si/london-38715 Na tem linku boš pa recimo našla tudi precej opisanih in pristnih in sekundarnih virov.

Lp, G.
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a prinzessin »

Sem (kot sem ze ene 10x menda oznanla na raznoraznih temah :D ) na praksi v Londonu (natancneje v Wimbledonu).

Ce je se kdo kje blizu in bi sel na kaksen spoznavni drink, naj mi pise na ZS :lol:

In desperate need of company :)
I am not an enigma, just a contradiction!
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

^^Foooooouš! Js bi tut! :D
Live. Love. Surf.
Tina.*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tina.* »

Mene pa zanima kakšna oblačila priporočate za obisk Londona v Septembru (15. - 20.) ? Sicer sem gledala vremensko napoved do 8. septembra in kaže tudi do 26 stopinj. :D

In pa.. kateri prevoz priporočate za relacijo London Stansted - London Center (ni važno katera postaja)? :D Ali 7 dnevni Travelcard velja za National Rail in se z njim da priti iz letališča do centra? :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ Preveri različne možnosti za prevoz do centra:
easyBus (bus, meni najljubši, priporočam, ampak zelo različne cene)
Terravision(fiksno, 9 funtov enosmerna, 14 povratna)
National express
Stansted Express (najhitrejši, ampak ubijalska cena, cca 30 funtov povratna)

In ne, Travelcard ne velja za National Rail :wink:
Za vreme pa še malce počakaj, definitivno pa pripravi kakšna toplejša oblačila.
Tina.*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tina.* »

Hvala, hvala, hvala! :D :flower:
tyašii
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tyašii »

Hey, mene pa zanima na katero letališče je najbolje pristati?
Kar sm brala tuki po forumu ste večinoma v London Stansted?
Je iz vseh enaka vožnja do samega Londona?
Zanima me tudi v katerem hostlu je biti najbolje, da si najbližje teh atrakcij Londona (Big Ben, London Tower, Winter Wonderland, London Eye, itd. ) :D
Pa kako je kej London v decembrskmu času? Kakšn je vreme?
Joooj joj, biggest wish, it v LOndon in Pariz :)
Never a failure, always a lesson. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Najbolš bi bil Heathrow, ker ima direkt podzemno do centra, ampak je ponavadi izbira letališča luksuz in tako letimo na tisto, na katero imajo bližja letališča linije. Najpogosteje Stansted in Gatwick, oba cca 1 uro iz mesta :wink:
Hostlov in hotelov je na tone, tudi v samem centru. Priporočam strani booking, hostelworld, hostels, itd...

London ima pa precej nepredividljivo vreme. Temperature redko pod 0. Ko je sneg, je totalen kaos, ker ni ravno pogosto. Zna pogosto kar padati dež, ampak ne veliko.
Je pa tudi na mojem WL še videti London decembra :)
tyašii
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tyašii »

Joj, hvala ti za odgovor! :D
Sm prek wizz air najdla povratno za tm nekje cca 45€ iz Ljubljane, leti pa do London Luton..
Pol sm pa zasledila tele prevoze iz letališča do Londona, easy bus, pa sm tm vidla da pelje tut iz Lutona, pa sm izbrala postajo do Central London Earls Court...predvidevam da je to v bližini easyHotel London Earls Court ? :D
Kaj ta prevoz je najbolje rezerirat kr prek neta, sm vidla da so cene kr ugodne no.
Glede telih podzemn, in ostalih prevozov preko londona se pa čis nč ne znajdem, bi mi lohka kera razložila? :( :oops: :D
Najlepša hvala za info!!! :)

Ja tut js mislm da bo London v Decembru padu! :D
Never a failure, always a lesson. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

A na Luton vozi? Kul, sploh nisem bla pozorna :)
Vožnja z busem cca 1 uro.
Ja, easyBus se definitivno najbolj splača preko neta. Priporočam rezervacijo cca. 1 uro po pristanku v London in odhod na letališče cca 3 ure pred letom :wink: Da ni potem panike in letanja ko zmešan (been there, done that).

Sicer pa priporočam Oyster kartico, ali z polnjenjem in potem porabljaš sproti (SUPER je, ker nikoli ne odšteje več kot cena dnevne vozovnice, tudi če se pelješ 100×, cena dnevne je pa približno ene 4 vožnje z podzemno), ali pa tedenska (odvisn kolk časa boš seveda). S to kartico lahko potem potuješ tako z avtobusi, kot z podzemno. CENIK
Aja, pa še po območjih so. Verjetno več kot 1-2 cono ne boš potrebovala.
Zemljevid podzemne.
Sistem je zelo preprost, vedno pazi, da greš na pravo vejo podzemne, s pravo končno postajo. Drugo je pa preprosto, so zelo jasno označene in na cca 500 m :wink:

Koliko časa nameravaš bit?
Odgovori