Ljubljana - Stutgart

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 16. Dec. 2007 0:04

bahn.de, nemška železniška družba; stran je sploh super uporabna za železniški promet po tujini.
Prva povezava, ki jo najde, traja približno 9 ur in gre preko avstrijskega Beljaka(čakaš naslednji vlak samo 10minut), stane 108€;
lahko pa tudi iščeš druge povezave, prek poljubnega mesta(kot je npr. Minhen) in ti pove podobno, karta je še vedno 108€, vožnja traja prb. 9 ur;
tretja opcija je pa še čez Salzburg..

Pa prijetno pot. ;)
Cherub
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 100
Na forumu od: 15. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Cherub » 16. Dec. 2007 10:52

Jaz, kot je PR omenila - pojdi na stran DB in poglej.

Do Stuttgarta res ni problema (ni treba spalnikov), ker je relativno bliz. Prek Beljaka se ti najbolj splača. Čeprav imaš samo 10 min za prestop je postaja kolkr tok mejhna in pregledna, pa še na naslednjem peronu sta (jeba je, če so zamude:D).

108€ se ti ne splača dat, ker boš morala še nazaj nekako priti (in še enkrat dat 108 ali več). Kupi interrail karto (159€), pa se lahko poljubno fljakaš po Evropi še tri dni zastonj. Diskrepanca je taka, ker so cene prevoza v Nemčiji nategaške (če nimaš posebne ponudbe, kartice (EUR26 - pa še te se jim jeb* po mojih izkušnjah), ali dosti kmal kupiš karto), pa tut če kakšen vlak zamudiš in podobno nimaš problema itd.

Če rabiš več informacij vprašaj tu, ali na ZS.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 16. Dec. 2007 15:56

Cherub napisal/-a:(če nimaš posebne ponudbe, kartice (EUR26 - pa še te se jim jeb* po mojih izkušnjah), ali dosti kmal kupiš karto)
Tale EUR26 je mišljen kot nekakšen popust za mlade? Ker mene so do zdej še vedno pač samo vprašal kolk let mam in mi tko dal mal cenejšo karto, kao za mlade(resda je to bilo samo pri nas in pa v Italiji).
Sicer pa res, Interrail nabavit, sam je spet odvisno koliko časa misli tam bit, ane, od datuma povratka(oz. pač časovnega razporeda potovanja) je odvisna cena?
Cherub
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 100
Na forumu od: 15. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Cherub » 16. Dec. 2007 17:26

Euro26:
Ja, za mlajše od 26 let in naj bi predstavljal tud popust v mednarodnem prometu (v drugi državi, v notranjem in mednard. prometu), vendar so mene bolj kot ne čudno gledal, če sem omenil to kartico, potem sem se pa naveličal spraševat.

Itak nima veze, interrail se splača:

Za pet potovalnih dni v desetih (dneh) pride za osebo mlajšo od 26 let 159€.

To v praksi pomeni, da ti na karti označijo deset zaporednih dni, potem pa sam vpišeš katere pet dni si se v teh desetih vozil z vlakom (pač sprot, ko greš na vlak, ne takoj seveda:>), sprevodniki ti pa poštemplajo. Glede na to, da v Stuttgart prideš v dvanajstih urah or so - se prav v enem dnevu, oziroma v dveh dneh v obe smeri, se zelo splača. Sploh glede na to da bi samo za obe smeri po "standardni tarifi" plačala 220€ (neki tazga), poleg tega ji pa ostanejo še trije celi dnevi za fjakanje okoli (Stuttgart je blizu Francije in Švice - samo ne se v Stuttgart v jutranjih urah voziti, če ne maraš velik ljudi okoli sebe :D). Skratka, zlahka se lahko za tistih 160€ voziš toliko, da bi za standardne vozovnice plačal skupaj 400€ npr.

Je pa res, da to velja samo za 10 dni, če misliš tam bit dlje moraš pa pač kupiti za 10 dni potovanja v 22ih dneh (ki je 239€). No, odveč poudariti, da bi pri tej varianti lahko za toliko kot bi se okol vozil za standardne karte dal okol "taužent" evrov.

So pa določena doplačila. Npr. za hitre vlake (ICE, Thalys, TGV, Pedolino), tiste, ki jih je treba vnaprej rezervirati (se je pametno prej pozanimat), spalnike itd.
Aja, pa če se boš odločila za interrail boš morala do Jesenic doplačat - okol 6€ (polovično ceno vozovnice), ker za domačo državo IR ne velja.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]