Letalski prevozniki

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 25. Jun. 2012 18:00

^^če nisi na blazno nizkem proračunu (neki mi pravi, da nisi :P), potem kar mirne volje to naredi (ampak raje prek spleta kot tam na šalterju - je običajno ceneje). Je res, da se lepše/udobneje/lažje tako potuje, z minimalno ročne prtljage..
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 25. Jun. 2012 19:06

saj imam menda v karti všteto prtljago...kaj jaz vem... :D :D :D
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 25. Jun. 2012 20:36

Jaz ponavadi vse dol fuknem, razen če se mi kdaj bolj mudi in nimam časa čakat prtljago pol gor vzamem mini kovček, ki je osiromašen tekočin in jih nabavim pol v mestu.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 01. Jul. 2012 16:11

jaz z ryanairom še nisem letel, do sedaj sem letel...mater, že 8x! :eek: pa nič me več ni strah, le rit me vedno boli... :D

torej letel sem z wizzairom, croatio, german wingsom in nazadnje z easyjetom.

pri iziđetu sploh nimajo sedežnega reda, so pa res tečni glede prtljage, mislim, govorijo skozi o eni torbi, v madridu mi je pa celo rekla na boardingu, imel sem namreč laptop torbo in torbico preko ramen velikosti 20x10x5cm, da naj dam torbico v laptop torbo... :eek: :eek: :eek:

potem pa vidiš v avionu, kakšne gromozanske rukzake in kovčke folk nosi kot ročno prtljago.... :roll: :roll: :roll:
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 08. Jul. 2012 22:19

Rabim cheap flight do Berlina nekje v prvi polovici avgusta, pogledala sm že ryanair, easyjet, wizzair, german wings, vse čist predrago. Pa izjemoma bi se do Benetk vozila, če bi blo lih nujno, rajš kšno letališče bližje. Ma kdo še kšno idejo?

Ja, vem, da sm se ful zgodi spomnla, sam kaj nej, če mi je pa šele zdej žarnca nad glavo posvetla :?
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 09. Jul. 2012 17:07

vem, da se naši do berlina vozijo iz zagreba preko bonna/kölna z german wingsom. je baje najcenejša varianta...

računaj, da imaš iz Lj do benetk svojih 200km, tam sem za en dan parkinga (od 8.30 do 11.00 naslednji dan, torej 26 ur) plačal 29€, ti pa verjetno ne greš samo za en dan v berlin, kajne?

kakšna je pa sploh sprejemljiva cena?
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 09. Jul. 2012 18:37

Sprejemljiva cena bi bla do 150€. Sej sm use varjante prečekerala, tud kombinacije z različnimi prevozniki, pa nism pršla pod 160€, pa še to iz Benetk. Sicer pa povsod okrog 200€ samo povratni let, kar se mi zdi za nizkocenovne pač preveč (mal sm se razvadla :P ), sploh če hočm potem vzet še kšno dodatno prtljago pa še za plačilo s kartico mi bojo neki zravn dodal ...

Mah, zadn moment sm se spomnla, pa težava je, ker mam točno določen teden v katerem lahko zdej poleti grem. Prej bi mogla razmišlat, tko bo pa pač očitno mogu Berlin še mal počakat :? Hvala vseeno :)
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Jul. 2012 13:56

^^jz pa na tvojem mestu ne bi še takoj obupala, ampak še mal spremljala cene - ker vemo kako se to hitro lahko spreminja.
Problem je res edino, ja, če si vezana na neke določene datume in pa potem bivanje uredit (če greš "po svoje" in ne kam kjer te postelja že čaka).
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 11. Jul. 2012 10:15

poglej še mogoče Airberlin.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 11. Jul. 2012 21:16

^^Tnx, sm tut tega pol vmes našla, ampak tut ni blo lih ugodno :?
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
Mikopina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Mikopina » 25. Jul. 2012 10:39

Predvsem je pomembna za nas ukinitev leta med Trstom in Barcelono. Škoda!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Jul. 2012 11:08

Aaaaaaaaaaaaa, neeeeeeee :cry: :cry: :cry:
Pa lih ko sm se nameravala spravt :( :(
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
secret_person
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a secret_person » 06. Avg. 2012 14:41

Živjo vsem!
Dejansko se obračam na vas sredi neke panike. Najbrž mi boste ve same največ lahko pomagale z lastnimi izkušnjami. Res bi vas lepo prosila za pomoč.
V sredo zjutraj grem prvič na dopust, za povrh vsega grem še sama. In to pri 20ih letih. Ampak OK. Zjutrej letim v Pariz z Air France in tam imam 1h 20min časa, da se presedem. Naprej zopet letim z Air France v Atlanto.
Me pa res zanima, kakšne so vaše izkušnje...Je to dovolj časa za prestop?
Prosila bi vas tudi, če lahko napišete čimveč o tem kaj morm gledat, na kaj moram bit pozorna... Res je, da mi vsi rečejo da je treba samo znat brat table... a kaj ko na žalost niti ne vem za katere napise gledam. Kako je to s check in-om? Kako to poteka v Parizu?

Hvala za vse informacije!

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Marx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Marx » 07. Avg. 2012 1:35

Koristno bi bilo vedeti, ali si karti za do Pariza in potem od Pariza do Atlante kupila čisto posebej ali "v paketu", torej skupaj.
Predpostavljam, da si kupila vse v paketu.

Najprej upam, da si izpolnila prijavo ESTA za vstop v ZDA (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/), torej da imaš odobren vstop.

1h 20min je dovolj časa, težava bi bila lahko samo, če bi prvi let do Pariza imel večjo zamudo.
Na prvem letališču najprej poiščeš šalter za check-in za Air France. Tam pokažeš dokument, karto in oddaš prtljago. Tam ti bodo povedali, na katerem gate-u čaka tvoje letalo. Pogledaš kažipote in greš na ustrezen gate (vmes te čaka še varnostna kontrola).

Na prvem letališču ti bodo prtljago checkirali do Atlante, tako da se v Parizu s prtljago ne rabiš ukvarjati. Dodelili ti bodo tudi sedež za let do Atlante (če ga še nimaš) in ti dali Boarding pass za let Pariz-Atlanta. Verjetno bo na tem Boarding passu pisalo tudi, na katerem Gate-u čaka letalo za let Pariz-Atlanta. Če to ne bo pisalo, potem moraš gate za svoj let ob pristanku v Parizu poiskati na informativni tabli (kjer se prikazuje razpored vseh letov). Ko imaš številko gate, pa samo pogledaš usmerjevalne table, ki kažejo, v katero smer je tvoj gate. Če se ne znajdeš, komot vprašaj kakšnega uslužbenca za nasvet.

Še nasvet glede prtljage: večina stvari gre v kovček ali potovalko, ki ga na prvem letališču oddaš in dobiš šele v Atlanti. Tu se lahko včasih kaj zalomi in se prtljaga izgubi, ali pa pride nekaj dni kasneje.
Zato imaš še en nahrbtnik, ki ga lahko neseš s sabo v kabino. V tem nahrbtniku ne smeš imeti tekočin nad 100ml in nevarnih predmetov. Postavi se v situacijo, da ti potovalko izgubijo in v nahrbtnik daj tiste stvari, ki jih na cilju najbolj nujno rabiš (kakšen kos oblačila, zobna ščetka, očala ali leče, kreditna kartica, denar...). Na nekaterih letalih zna biti precej hladno, zato vzemi s sabo kakšen kos toplega oblačila (jaz imam na letalu vedno dolge hlače in pulover - če ima kapuco, še toliko bolje, ker včasih zaradi prezračevanja tudi piha). Na letalu je suh zrak - če nosiš kontaktne leče, imej na poti raje očala.

Bon voyage :D
Per aspera ad astra.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov