Letalski prevozniki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 424 prispevkov
• Stran 3 od 29
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 29
Naslednja
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jaz sem letela z:
Adrio - ful zadovoljna, luškana letala, hrana je bla sendvič oz. nek zavitek. Ni bla neki dobra. Fino je, ker lahko bereš slovenske časopise.
Lufthanso - isto zelo zadovoljna, hrana je bla prov fajn kljub kratkemu letu (testenine, žemljice z maslom)..
Spanairom - Tut zadovoljna, majo prov take ekrančke na katerem lahko opazuješ trenutno pot v Evropi, pa višino.... Hrane se ne spomnem, ampak je bil prov Spanair, ki je mel pred kratkim tisto nesrečo v Madridu.. tko da ne vem glede varnosti.
Ryanair - katastrofa!! Edino letalo, v katermu sem doživela turbulenco (ok vem da to ni kriterij), hrana in pijača je bla za plačat, sedeži so kr neki razpadal, stevardese pa verjetno sploh niso znale angleško govort (iz italije) tko da kadarkol so se oglasile po zvočniku, nisem vedla če strmoglavljamo al pač samo kj omenjajo. Je pa cenej ja.
Adrio - ful zadovoljna, luškana letala, hrana je bla sendvič oz. nek zavitek. Ni bla neki dobra. Fino je, ker lahko bereš slovenske časopise.
Lufthanso - isto zelo zadovoljna, hrana je bla prov fajn kljub kratkemu letu (testenine, žemljice z maslom)..
Spanairom - Tut zadovoljna, majo prov take ekrančke na katerem lahko opazuješ trenutno pot v Evropi, pa višino.... Hrane se ne spomnem, ampak je bil prov Spanair, ki je mel pred kratkim tisto nesrečo v Madridu.. tko da ne vem glede varnosti.
Ryanair - katastrofa!! Edino letalo, v katermu sem doživela turbulenco (ok vem da to ni kriterij), hrana in pijača je bla za plačat, sedeži so kr neki razpadal, stevardese pa verjetno sploh niso znale angleško govort (iz italije) tko da kadarkol so se oglasile po zvočniku, nisem vedla če strmoglavljamo al pač samo kj omenjajo. Je pa cenej ja.
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
turbulenco pa res doživiš v vsakem letalu, ne glede na znamko, družbo ali velikost..po tem pa res ne moreš sodit letalskih družb...pa kolikor vem je ryanair nizkocenovnik in si z razmerami seznanjen že prej..zato pa karte toliko bolj ugodne...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Mal oživljam temo, mogoče bom skrenila z osnovnega izhodišča, ampak bom "izkoristila" naslov.
(upam, da bo še komu prav prišla)
Torej, šla sem čez temo in poiskala letalske družbe, ki so bile omenjene:
-Adria
-LTU, pod katerega spadajo (če sem jz to prav razumela):
-easyJet
-Ryanair
(-MyAir, ki ne posluje več)
-Air Malta
-Lufthansa
-Tunisair
-Brussels Airlines
-Malaysia Airlines
-Alitalia
-Thai Airways
-Pegasus Airlines
-SunExpress
-Jat Airways
-British Airways
-Malev
-American Airlines
-United Airlines
-KLM
-Air France
-Austrian Airlines
-Martinair
-Turkish Airlines
-Swiss (International Air Lines)
-Spanair
-Czech Airlines
predlaga pa bi, da se nadaljuje v tej smeri in da se tako na enem mestu zbirajo prevozniki, ki jih nekateri že poznate, ostalim bi pa prav prišlo, da jih še spoznamo. (uporabni bi bili še kakšni opisi izkušenj)
Če so kakšne pripombe na zgoraj omenjeni seznam, mi prosim sporočite popravke, vsekakor je zaželjeno.
Tako jz dodajam:
-Aer Lingus (včasih bla uradna irska nacionalna družba; ima ugodne lete do Irske in pa čez lužo (ZDA))
-Iberia (ugodni leti do Španije)
-Vueling (včasih bil to ClickAir)
-Air Europa (nisem zihr kaj povedat o tem )
-Fly BMI (-||-)
-Virgin Atlantic Airlines (tega sem gledala za lete v Down Under )
-Wizz Air
-Etihad Airways
-US Airways
Lahko bi se mogoče dodale še strani, katere uporabljate za iskanje letov, kot so npr. Opodo, eBookers (tale obstaja še v .de, .ie, .be, .fr verzijah - je za pazit, ker se cene včasih razlikujejo )...
(upam, da bo še komu prav prišla)
Torej, šla sem čez temo in poiskala letalske družbe, ki so bile omenjene:
-Adria
-LTU, pod katerega spadajo (če sem jz to prav razumela):
- Belair, za katerega nisem čist ziher kako deluje (če sploh še)
-easyJet
-Ryanair
(-MyAir, ki ne posluje več)
-Air Malta
-Lufthansa
-Tunisair
-Brussels Airlines
-Malaysia Airlines
-Alitalia
-Thai Airways
-Pegasus Airlines
-SunExpress
-Jat Airways
-British Airways
-Malev
-American Airlines
-United Airlines
-KLM
-Air France
-Austrian Airlines
-Martinair
-Turkish Airlines
-Swiss (International Air Lines)
-Spanair
-Czech Airlines
predlaga pa bi, da se nadaljuje v tej smeri in da se tako na enem mestu zbirajo prevozniki, ki jih nekateri že poznate, ostalim bi pa prav prišlo, da jih še spoznamo. (uporabni bi bili še kakšni opisi izkušenj)
Če so kakšne pripombe na zgoraj omenjeni seznam, mi prosim sporočite popravke, vsekakor je zaželjeno.
Tako jz dodajam:
-Aer Lingus (včasih bla uradna irska nacionalna družba; ima ugodne lete do Irske in pa čez lužo (ZDA))
-Iberia (ugodni leti do Španije)
-Vueling (včasih bil to ClickAir)
-Air Europa (nisem zihr kaj povedat o tem )
-Fly BMI (-||-)
-Virgin Atlantic Airlines (tega sem gledala za lete v Down Under )
-Wizz Air
-Etihad Airways
-US Airways
Lahko bi se mogoče dodale še strani, katere uporabljate za iskanje letov, kot so npr. Opodo, eBookers (tale obstaja še v .de, .ie, .be, .fr verzijah - je za pazit, ker se cene včasih razlikujejo )...
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 17. Jul. 2010 18:08, skupaj popravljeno 2 krat.
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Odsvetujem Alitalio. Rezervirala sem si karto, mi pošljejo nazaj potrdilo da je karta rezervirana in sledi samo še plačilo (se pravi, da mi trgajo denar iz računa). Jaz dva dni čakam na mejl, da imam karto... nakar dobim mejl, da jim je žal ampak se je karta podražila za 150% in da če še vedno velja moja rezervacija.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^Smem prašat kdaj približno je pa blo to?
Jz sem sploh mislila, da je tole že zdavnej šlo v stečaj, oz. spomnim se (ampak zelo bežno), da je blo neki velik govora okoli družbe, da kako jim gre slabo in da kakšna nacionalna sramota bi bla, če bi res državna letalska družba propadla in tralalala..
Vsekakor bedna izkušnja.
Jz sem sploh mislila, da je tole že zdavnej šlo v stečaj, oz. spomnim se (ampak zelo bežno), da je blo neki velik govora okoli družbe, da kako jim gre slabo in da kakšna nacionalna sramota bi bla, če bi res državna letalska družba propadla in tralalala..
Vsekakor bedna izkušnja.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
do zdej:
- adria airways - zadovoljna, ni biu luksuz, ampak so lepo poskrbel za nas, hrana je bla dobra, stevardese prijazne,...
- lufthansa - zadovoljna, podobno kot pri adrii, hrana dobra, osebje prijazno, ni blo zamud
- air france - cisti luksuz, osebje je blo sicer tko tko (mogoce so imele slab dan), hrana je bla boljsa kot v marsikteri restavraciji, opremljenost letala 1A, kljub temu da je biu let zlo doug sm se celo pot zabavala s tehnologijo ki je bla na voljo..
- iberia - rajs doplacam 500 eur, k da bi se enkrat s to firmo letela. mislm obup, stevardese sploh niso ang govorile, zgubil so mi prtljago, nakar mi jo niti niso dostavli na dom ampak sm se jebala pa cakala se 10 dni, nazadnje sm jo mogla it se sama iskt...groza..
- easyjet - fajn, nimam pripomb
- adria airways - zadovoljna, ni biu luksuz, ampak so lepo poskrbel za nas, hrana je bla dobra, stevardese prijazne,...
- lufthansa - zadovoljna, podobno kot pri adrii, hrana dobra, osebje prijazno, ni blo zamud
- air france - cisti luksuz, osebje je blo sicer tko tko (mogoce so imele slab dan), hrana je bla boljsa kot v marsikteri restavraciji, opremljenost letala 1A, kljub temu da je biu let zlo doug sm se celo pot zabavala s tehnologijo ki je bla na voljo..
- iberia - rajs doplacam 500 eur, k da bi se enkrat s to firmo letela. mislm obup, stevardese sploh niso ang govorile, zgubil so mi prtljago, nakar mi jo niti niso dostavli na dom ampak sm se jebala pa cakala se 10 dni, nazadnje sm jo mogla it se sama iskt...groza..
- easyjet - fajn, nimam pripomb
Zivljenje je piskotek!
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Dodajam:
Etihad - vse pohvale, na najvišjem nivoju. Nova letala z dosti prostora, udobni sedeži, prebavljiva hrana (kaj več je pa itak iluzorno pričakovati na avionih ). Sicer je to družba s sedežem v Abu Dhabiju v Arabskih Emiratih. Zelo uporabna in med bolj ugodnimi za lete v Azijo. Z njimi sem letela že dvakrat.
US Airways - čisto nasprotje. Strašno neudobni sedeži, sicer imaš zaslončke pred vsakim sedežem, a moraš za slušalke doplačati. Naj še omenim, da smo imeli na letu Philadelphia - San Diego skoraj dveurno zamudo zaradi nenačrtovanega tehničnega postanka in je let trajal namesto slabih 5 ur skoraj 7. In kljub temu nismo dobili niti kozarca vode brezplačno (obroka itak ne, ker je let po načrtu pač krajši in niso dolžni poskrbeti za brezplačen obrok)
pa še to, inaa: kolikor vem, za izgubljeno prtljago načeloma ni kriva letalska družba, ampak letališče, ker letališki delavci opravljajo s prtljago, ne osebje družbe.
Etihad - vse pohvale, na najvišjem nivoju. Nova letala z dosti prostora, udobni sedeži, prebavljiva hrana (kaj več je pa itak iluzorno pričakovati na avionih ). Sicer je to družba s sedežem v Abu Dhabiju v Arabskih Emiratih. Zelo uporabna in med bolj ugodnimi za lete v Azijo. Z njimi sem letela že dvakrat.
US Airways - čisto nasprotje. Strašno neudobni sedeži, sicer imaš zaslončke pred vsakim sedežem, a moraš za slušalke doplačati. Naj še omenim, da smo imeli na letu Philadelphia - San Diego skoraj dveurno zamudo zaradi nenačrtovanega tehničnega postanka in je let trajal namesto slabih 5 ur skoraj 7. In kljub temu nismo dobili niti kozarca vode brezplačno (obroka itak ne, ker je let po načrtu pač krajši in niso dolžni poskrbeti za brezplačen obrok)
pa še to, inaa: kolikor vem, za izgubljeno prtljago načeloma ni kriva letalska družba, ampak letališče, ker letališki delavci opravljajo s prtljago, ne osebje družbe.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Do kje v Španiji? Ker je precej ogromna Pa načeloma nima veze kolk vas je (še posebno pri nizkocenovnikih).
Madrid iz Benetk- okoli 100€ povratna
Barcelona pa se zna dobit precej ceneje (kakor najdeš seveda).
Madrid iz Benetk- okoli 100€ povratna
Barcelona pa se zna dobit precej ceneje (kakor najdeš seveda).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Katero spletno stran si pa gledala?
Iz Gradca bo bolj težko. Ali pa cena ne bo nizka.
Najlažje je najdt iz Benetk.
Priznam, da se mi pa trenutno ne da podrobno gledat za vse možne letalske družbe Lahko pa iz Benetk dobiš za ene 50€ povratno (seveda se da še ceneje, če trofiš).
Iz Gradca bo bolj težko. Ali pa cena ne bo nizka.
Najlažje je najdt iz Benetk.
Priznam, da se mi pa trenutno ne da podrobno gledat za vse možne letalske družbe Lahko pa iz Benetk dobiš za ene 50€ povratno (seveda se da še ceneje, če trofiš).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Kdo leti iz Benetk v Madrid?
Dodajam
bmi: Vse super, sem bla pa čist šokirana, ker nisem sendviča dobila in pijače Tko res sem se veselila tega, pač ful rada jem na letalu
Kenya Airways: Mah, srednja žalsot. Hrana ni bla lih ful dobra (:D). Pa ni bil zabaven let. Ful malo filmov. Mislm da je blo neki s slušalkami narobe...Pa tko temačno je blo vse. Pa stevardese niso ble lih ful prjazne.
Dodajam
bmi: Vse super, sem bla pa čist šokirana, ker nisem sendviča dobila in pijače Tko res sem se veselila tega, pač ful rada jem na letalu
Kenya Airways: Mah, srednja žalsot. Hrana ni bla lih ful dobra (:D). Pa ni bil zabaven let. Ful malo filmov. Mislm da je blo neki s slušalkami narobe...Pa tko temačno je blo vse. Pa stevardese niso ble lih ful prjazne.
Prvi neprebran prispevek • 424 prispevkov
• Stran 3 od 29
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 29
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov