Letalski prevozniki

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 31. Avg. 2010 16:43

Tammy_De napisal/-a:Vsa tekočina k jo maš v ročni, mora biti v max 100ml flaškah

Pazi, ker tudi v primeru, da imaš flaško večjo od 100 ml in je npr. na pol prazna oz. je v njej 100 ml tekočine ali manj, flaške ne smeš imeti v ročni prtljagi. To rado preseneti tiste, ki imajo kakšno tekočino za leče ipd. in mislijo, da jo bodo lahko odnesli na letalo, če ni polna.
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 03. Sep. 2010 6:59

Info: Easy-Jet ima do -20 % na vse lete od 1.10. do 15.12., če karto kupite do torka do polnoči.
Prav tako ima akcijo tudi Ryanair za lete od 1.10. do 31.10., če karto kupite do ponedeljka (karte od 5 funtov v eno smer naprej).
jolieJoy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a jolieJoy » 03. Sep. 2010 12:42

Grem prvič na daljše potovanje v lastni režiji in me zanimajo vaše izkušnje z zavarovanjem (coris, zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja).
Kako pa je s prtljago pri prestopanju - za to poskrbi letalska družba ali moraš to sam urediti?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 04. Sep. 2010 20:39

Glede zavarovanja je odvisno, kam greš. Jaz sem do sedaj vedno vzela Coris, izkušenj pa k sreči nimam :D Ta zavarovanja pa itak vsa delujejo po sistemu, da ti povrnejo stroške naknadno. Torej, če se ti na potovanju nekaj zgodi, plačaš iz svojega žepa in potem to uveljavljaš z dokazili in računi. Rizika odpovedi pa ponavadi ne vzamem.
Kako je s prtljago, je odvisno s kom letiš. Če imaš vezan let - torej eno samo letalsko karto, poskrbijo na letališču (razen ZDA so izjema). Pri nizkocenovnikih je drugače, saj moraš vedno dvigniti prtljago in se na novo čekirati. Jaz kljub temu, da mi je sistem že povsem jasen, še vedno vprašam na check inu :) In pošpegam, kaj piše na listku, ki ga tetka prilepi na nahrbtnik.
jolieJoy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a jolieJoy » 04. Sep. 2010 21:25

_patchouli_ hvala za infor.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 05. Sep. 2010 11:41

majchy84 napisal/-a:Info: Easy-Jet ima do -20 % na vse lete od 1.10. do 15.12., če karto kupite do torka do polnoči.
Prav tako ima akcijo tudi Ryanair za lete od 1.10. do 31.10., če karto kupite do ponedeljka (karte od 5 funtov v eno smer naprej).

Hvala za tole. Sicer mi tokrat ne pride prav, se pa priporočam za naslednjič :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 12. Sep. 2010 11:19

js naslednji ponedeljek letim iz milana malpensa z Merediano. Problem je v tem, da se mi je zbrisal mail, ki so mi ga oni poslal kot karto. Vcer sem jim mail poslala, ni odgovora, dons sem 2 uri klicala v njihov klicni center, pa kreteni ne znajo nč anglešk, čeprov tajnica na zacetku rece :"if you speak english press one", ne vem kaj nj nardim, mogoče kera ve...?
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 12. Sep. 2010 11:22

še enkrat se prijavi kot uporabnik na njihovi spletni strani in zadeva bi mogla bit še vedno tam... vsaj jst jo mam na easyjet-u...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Sep. 2010 11:23

S kom pa letiš?

Na njihovi strani bi morali biti tud ti podatki :wink: npr. easyJet, pa potem diret z njihove spletne sprintaš. Verjetno si morala kakšno geslo si najti za njihovo spletno stran (upam da ga veš, up. ime je pa verjetno kar e-mail). :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 12. Sep. 2010 12:31

o hvala...bom poskusla še to...
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 12. Sep. 2010 12:34

sem probala, ampak se ne spomnim da bi se kje registrirala, kot njihov uporabnik, sem probala geslo ki ga imam za vecino stvari, pa ne prime, potem pa dajo da vtipkas kodo karte, ki je pa prou tko nimam, ker je bila na mailu :(
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Sep. 2010 14:26

S katero letalsko družbo pa letiš?

Sicer pa vseeno nebi smelo bit panike. Nazadnje je imela ena napačno sprintano (brez črtne kode), pa ni blo panike. Važen je oseben dokument, itak imajo vse v računalniku.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Sep. 2010 14:55

^^:P
*kayka* napisal/-a:js naslednji ponedeljek letim iz milana malpensa z Merediano.
..čeprov je narobe napisala, Meridiana je - domnevam.

Štala, tole, vsaj jz bi paniko nardila (oz., pazila da niti ne bi zbrisala mejla :P) ter visela na telefonu dokler mi ne bi dal tega podatka.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 12. Sep. 2010 15:26

fora je v tem, da kličem in kličem pa NIČ, oglasi se po italjansko in vid da ne govorim italijansko, mi da drugo bejbo k ne zna anglesk in me se una veze in zvoni v nedogled...dons sem klicala že ene 30x tja, vedno ista zgodba, vse sem pregledala, mejle vse, dva mejla sem jim poslala, pa NIČ...pa hja, sem si tud js dala ta mail posebej v mapo pa oznacla z zvezdico pa ni pomagal... ;)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Sep. 2010 15:32

^^ne, sej vem, hitr se lahko kej tazga zgodi. :(
Sploh pa tole klicarjenje na razne Customer Service centre je lahko še kako zoprna reč, sploh pri nizkocenovcih. :motz: (ampak k sreči *tok tok* mi še nikol ni blo treba..sam upam, da me ne bo zdej kmal to nazaj v rit ugriznilo :lach:)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov