Letalski prevozniki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Rhea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 10. 2004
- Kraj: Frigate Bay
mona-liza napisal/-a:Eno novo vprašanje:
A katera ve povedat kolk na Brniku oz. pri Adrii komplicirajo če v ročni prtljagi trogaš tekočino za leče v 120 ml. embalaži?? Žal manjše ne obstajajo oz. jih nisem zasledila, pa tudi če bi jih je ne bi kupla samo zato, ker je pač v 100 ml flaški. Nameravam imet pa samo ročni prtljago, tako da oddaja med redno prtlago ne pride v poštev. Aja, pa tekočina bi seveda bila čist nova, še z zaščitno folijo. Druga opcija, če ta ne bi šla je pa je, da odlijem 20 ml stran ... kar je pa skrajno (tako kot pravilo, po katerem ne smeš trogat več kot 100 ml tekočine v eni flaški)
Dejansko mora bit embalaza 100ml ali manj (koliko tekocine imas potem ti v tisti embalazi jim je malo mar). Meni se je ze zgodilo, da so mi tezili ker 8ml kapljic za oci nisem imela v ziplock vrecki (to ni bilo v Sloveniji).
Jaz sem dobila tekocino za lece v potovalni velikosti, vendar, spet, ne v Sloveniji. Bilo bi pa cudno, da tega ne bi nasla v kaksni lekarni ali vecji drogeriji. Ce ne drugega poskusi nabavit prazno embalazo, pa prelij noter zadevo.
Najboljse, da se nekako poskusis drzat pravil pa je. V Muellerju pobrskaj za kozmetiko v "potovalni" velikosti. L'Occitane je imel vcasih kozmetiko v potovalnih velikostih....itd itd. Ko se enkrat privadis kje zeljeno kozmetiko v takih embalazah dobit, 100ml omejitev ni vec problem sploh.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Tekočina za leče čisto standardno nastopa v količini 100ml.
In ja. Povsod težijo. Splošno znano je, da lahko na letalo neseš max. 100ml, če ne ti vse skupaj pomečejo stran. In nobenega ne zanima al je to parfum za 100€ al karkoli drugega.
In ja. Povsod težijo. Splošno znano je, da lahko na letalo neseš max. 100ml, če ne ti vse skupaj pomečejo stran. In nobenega ne zanima al je to parfum za 100€ al karkoli drugega.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Katera tekočina pa? Moje Solo Care Aqua še nisem zasledila (edino 360 ml in 120 ml)
Študentski žep Pa če se da najdt ceneje, zakaj nebi?
Alwaleed napisal/-a:purple_rain napisal/-a:- sam ta je mal draga (80€, ena smer).
Naj preračunam. 80 evrov, 1100 kilometrov, to je okoli 7 centov na kilometer.
Prejšnji mesec sem dal 1,780 EUR po osebi za povratne karte St. Kitts - Miami - Frankfurt - Ljubljana. Vi pa, da je 80 drago.
Grrr!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^točno.
In ker vemo, da smo že daljše razdalje potovali za manj €.
In ker vemo, da smo že daljše razdalje potovali za manj €.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
NOVO:
Ima kdo kaksne izkusnje z Oman Air???
Jaz sem za njih prekratkim prvic slisala, zato me zanimajo vase izkusnje s to letalsko druzbo...so kvalitetni in dobri, v rangu Emiratov ali bolj tretjerazredna letalska druzba kot npr. Aeroflot iz Rusije, Malev iz Madzarske...
Imajo namrec zelo ugodbo povratno ponudbo (MUN-BANKOK-MUN) za malo majn kot 1000 eurov za 2 osebi...
Mi priporocate let z njimi ali naj rajsi dam 100, 200 evrov vec in letim z kaksno bolj preverjeno letalsko druzbo?
Ima kdo kaksne izkusnje z Oman Air???
Jaz sem za njih prekratkim prvic slisala, zato me zanimajo vase izkusnje s to letalsko druzbo...so kvalitetni in dobri, v rangu Emiratov ali bolj tretjerazredna letalska druzba kot npr. Aeroflot iz Rusije, Malev iz Madzarske...
Imajo namrec zelo ugodbo povratno ponudbo (MUN-BANKOK-MUN) za malo majn kot 1000 eurov za 2 osebi...
Mi priporocate let z njimi ali naj rajsi dam 100, 200 evrov vec in letim z kaksno bolj preverjeno letalsko druzbo?
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^jz ne poznam, ampak hitr pregled na "google: oman air review" kaže OK povratne informacije uporabnikov.
- Rhea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 10. 2004
- Kraj: Frigate Bay
*mala* napisal/-a:^^ Katera tekočina pa? Moje Solo Care Aqua še nisem zasledila (edino 360 ml in 120 ml)Alwaleed napisal/-a:purple_rain napisal/-a:- sam ta je mal draga (80€, ena smer).
Naj preračunam. 80 evrov, 1100 kilometrov, to je okoli 7 centov na kilometer.
Prejšnji mesec sem dal 1,780 EUR po osebi za povratne karte St. Kitts - Miami - Frankfurt - Ljubljana. Vi pa, da je 80 drago.
Grrr!
http://www.bausch.com/en_US/ecp/visionc ... ution.aspx
Nisem prepricana ali se dobi tale zadevica tudi v Sloveniji, verjetno pa lahko narocis kje prek kakega amazona. 2 fl. oz. je super potovalna kolicina, sicer kupujem v velikosti 16 fl.oz.
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
jst sem lani v optiki v Cityparku kupila "potovalno" tekočino za leče - v paketku dobiš dve flaški po 80 ali 100 ml, samo se ne spomnim več čigava je. je blo pa kar drago v primerjavi z velikimi flaškami
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Um, sam en predlog (sicer hvalabogu še nimam izkušenj s tekočinami za leče, ampak ..) - kaj pa če bi si kupile eno manjšo (sterilno) flaško z max 100ml in pol en del svoje obične tekočine prelile tja notri in to nesle s sabo?
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
eno orng pomoč bi prosil......za vas, poznavalke.....
na wizzairovi spletni strani sem našel naslednjo ceno (book a flight):
št. oseb: 24
budapest - stockholm skavta - budapest
odhod torek, 12.10.2010
prihod sobota, 16.10.2010
cena 1268€ za 24 oseb! poceni!!!
mi lahko kdo, ki stvari obvlada: kakšni so tukaj dodatni stroški, če so (kakšne letališke pristojbine ali kaj podobnega)? koliko je lahko težka prtljaga na osebo?
hvala za vsakršno pomoč!!!
na wizzairovi spletni strani sem našel naslednjo ceno (book a flight):
št. oseb: 24
budapest - stockholm skavta - budapest
odhod torek, 12.10.2010
prihod sobota, 16.10.2010
cena 1268€ za 24 oseb! poceni!!!
mi lahko kdo, ki stvari obvlada: kakšni so tukaj dodatni stroški, če so (kakšne letališke pristojbine ali kaj podobnega)? koliko je lahko težka prtljaga na osebo?
hvala za vsakršno pomoč!!!
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
ja to je pocen, fuuul.
Drgač pa si pozabu še kreditno izbrat. Tako da te pride vse skupi 1517 eur.
Dovoljeno je 10 kg cabin prtljage, v kolikor pa bi želeli še dodatno pa je doplačilo 31 eur po osebi kolikor sem razumela za dodatnih 32 kg prtjage. sm 10 kg je ok se da ful stvari vzet zram.
Drgač pa si pozabu še kreditno izbrat. Tako da te pride vse skupi 1517 eur.
Dovoljeno je 10 kg cabin prtljage, v kolikor pa bi želeli še dodatno pa je doplačilo 31 eur po osebi kolikor sem razumela za dodatnih 32 kg prtjage. sm 10 kg je ok se da ful stvari vzet zram.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Help ... Rezerverala sm karte za London pr Easyjetu, Brnik - Stansted. 100% sm pr vnasanju podatkov svoj priimek napisala prou, zdej mi pa v rezervaciji pise narobe. Problem je, da se moj priimek zacne na č, u rezervaciji pa na c. A to zna bit ksn problem, al je to pac standardna praksa in jim č-jev ne zaznava? (š naprimer pa ni problem). Sm probala tut podatke u svojem profilu spremenit, pa mi v profilu useen vedno ostane c.
Live. Love. Surf.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]