mona-liza napisal/-a:Eno novo vprašanje:
A katera ve povedat kolk na Brniku oz. pri Adrii komplicirajo če v ročni prtljagi trogaš tekočino za leče v 120 ml. embalaži?? Žal manjše ne obstajajo oz. jih nisem zasledila, pa tudi če bi jih je ne bi kupla samo zato, ker je pač v 100 ml flaški. Nameravam imet pa samo ročni prtljago, tako da oddaja med redno prtlago ne pride v poštev. Aja, pa tekočina bi seveda bila čist nova, še z zaščitno folijo. Druga opcija, če ta ne bi šla je pa je, da odlijem 20 ml stran... kar je pa skrajno
(tako kot pravilo, po katerem ne smeš trogat več kot 100 ml tekočine v eni flaški)
Dejansko mora bit embalaza 100ml ali manj (koliko tekocine imas potem ti v tisti embalazi jim je malo mar). Meni se je ze zgodilo, da so mi tezili ker 8ml kapljic za oci nisem imela v ziplock vrecki (to ni bilo v Sloveniji).
Jaz sem dobila tekocino za lece v potovalni velikosti, vendar, spet, ne v Sloveniji. Bilo bi pa cudno, da tega ne bi nasla v kaksni lekarni ali vecji drogeriji. Ce ne drugega poskusi nabavit prazno embalazo, pa prelij noter zadevo.
Najboljse, da se nekako poskusis drzat pravil pa je. V Muellerju pobrskaj za kozmetiko v "potovalni" velikosti. L'Occitane je imel vcasih kozmetiko v potovalnih velikostih....itd itd. Ko se enkrat privadis kje zeljeno kozmetiko v takih embalazah dobit, 100ml omejitev ni vec problem sploh.