Letalski prevozniki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
ja pa dodala bi samo še da je Pariz malce zoprn ker ima povezavo z busom med terminali, tako da če menjaš terminal moraš ven - slediš oznaki busa in greš na bus, ki ter pripelje do tvojega terminala. Na terminalu greš dol in težiš da te spustijo naprej, ker nimaš dovolj časa. Če vseeno zamudiš pa greš na šalter AF da ti najdejo nov let. 1,20 h je dovolj, ampak ravno dovolj časa.
Men je Pariz drgač super, prvič sem bila pa ful zmedena in sem samo sledila folku.
Pa še neki, če je Atlanta tvoja končna destinacija pobereš prtljago, če pa ni pa prav tako pobereš prtljago - greš čez security, kjer moraš imeti print ESTE s seboj in potem daš prtljago na drop off in greš na novo letalo.
Men je Pariz drgač super, prvič sem bila pa ful zmedena in sem samo sledila folku.
Pa še neki, če je Atlanta tvoja končna destinacija pobereš prtljago, če pa ni pa prav tako pobereš prtljago - greš čez security, kjer moraš imeti print ESTE s seboj in potem daš prtljago na drop off in greš na novo letalo.
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
O super za tole ^^ informacijo, ker me v kratkem čaka let preko Pariza Imam pa ravno 1,5 h časa, da zamenjam terminal. A to vozi samo en bus do vseh terminalov ali moram biti še pozorna na to, da grem na pravi bus? Sem pa videla, da na strani letališča lepo vtipkaš, kam priletiš in s katerega terminala greš naprej, pa ti napiše, kako in kaj moraš narediti Upam, da ne zamudim leta naprej, ker bom popizdila. Prtljage mi pa verjetno ni treba čakat, če je čekirana do končne destinacije, a ne?
-
Nesanica - Cosmofrik
načeloma ja, je čekirana do konca, razen če letiš preko USA. No razen če ti jo izgubijo.
Iskreno nevem, jz sm vedno šla na bus in je blo vedno ok. Ker busi krožijo med terminali, tako da sfaliti ne moreš, lahko ti samo vzame veliko časa če gre v obratno smer.
Pozdabila sem še dodati, da ko prfiletiš nazaj, imej vso tekočino v kovčku. Torej če na destinaciji v duty free kupiš nekaj kar ne sme v ročno ti v Parizu ko menjaš terminal to vzamejo, čeprav se vidi da je bilo kupljeno v duty free.
Tko da na destinaciji vse nakupe opravi preden se čekiraš.
Iskreno nevem, jz sm vedno šla na bus in je blo vedno ok. Ker busi krožijo med terminali, tako da sfaliti ne moreš, lahko ti samo vzame veliko časa če gre v obratno smer.
Pozdabila sem še dodati, da ko prfiletiš nazaj, imej vso tekočino v kovčku. Torej če na destinaciji v duty free kupiš nekaj kar ne sme v ročno ti v Parizu ko menjaš terminal to vzamejo, čeprav se vidi da je bilo kupljeno v duty free.
-
Nesanica - Cosmofrik
načeloma ja, je čekirana do konca, razen če letiš preko USA. No razen če ti jo izgubijo.
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
Tnx za informacije, zelo koristno Smo pa to že ugotavljali ja, ker moram kolegu prinesti nek spešl viski iz USA, pa sem najprej mislila kupit pol na letališču, sam smo poštudirali, da bodo v Parizu pobrali vse, kar je več od 100 ml. Tko da bo ali ostal brez viskija ali pa bo fejst upal, da se mi ne zlije v kovčku
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Eh, viskiji so v trpežnih flašah Zavij ga v eno al pa dve brisači in daj med oblačila na sredo kufra. Garantirano bo preživel.
(Ampak ga vseeno raje daj še v plastčno vrečko )
(Ampak ga vseeno raje daj še v plastčno vrečko )
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Pol pa res mora bit spešl viski
- popotnica333
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2011
Jaz pa rabim eno pomoč. V času od 22.12-2.1 planiram potovanje v New York. Na tej strani spremljam letalske vozovnice in imam eno vprašanje. Če dam vstopno postajo Milano in končno NYC (vsa letališča) v času od 22.12-2.1 mi pokaže najcenejšo varianto za 802€, potem pa malo bolj zgoraj pritisnem znakec "flexible" ker naj bi prihranila 159€ če bi letela iz Rima, vendar je cena veliko višja. Zanima me kako je s tem? Ima mogoče kdo kakšne izkušnje kje bi lahko iskala najcenejše karte oz. od kot se mi najbol splača letet?
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
A samo Milano pride v postev? Sem na hitro poiskala par letov in nasla za okrog 700eur iz Benetk za ta datuma, verjetno bi se naslo se kaj ceneje. Pa vcasih tudi en dan razlike lahko pomeni veliko razliko v ceni, tako da ce nisi ravno vezana na ta datuma, poglej za +/- par dni in mogoce najdes kaj ceneje.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
še malo, pa me spet čakajo štirje leti...Zg-gatwick, Manchester-Edinburgh, Edinburgh-Stansted in Heathrow-ZG...
še posebej na notranjih letih se bojim, da bo kak frrrrrrrrrrrrrrrrr mali nikakav propelerc....
bo kakšna luštna stewardesa?
še posebej na notranjih letih se bojim, da bo kak frrrrrrrrrrrrrrrrr mali nikakav propelerc....
bo kakšna luštna stewardesa?
- popotnica333
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 6. 2011
CaliLove* napisal/-a:A samo Milano pride v postev? Sem na hitro poiskala par letov in nasla za okrog 700eur iz Benetk za ta datuma, verjetno bi se naslo se kaj ceneje. Pa vcasih tudi en dan razlike lahko pomeni veliko razliko v ceni, tako da ce nisi ravno vezana na ta datuma, poglej za +/- par dni in mogoce najdes kaj ceneje.
Lahko tudi iz kje drugje, ni nujno da ravno iz Milana. Jst sm to gledala na skyscaner-ju Saj pravim, da mi je dalo možnost, da dobim cenejšo karto če grem dan kasnej, ampak potem ko sem kliknila tisto, se pa cena ni nič spremenila oz. me je usmerilo na drugo letališče in potem spet na tatretje, na koncu pa je bila cena enaka prvi
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
:D_patchouli_ napisal/-a:Edit: uspelo. Očitno jim je stran dopoldne nagajala. Dobila kodo, grem zdej gledat, kam letet
Ful hvala purple_rain, dobiš spominek, od kamor grem, če grem kam
Skratka, tole je blo o tanovi družbi Volotea - _patchouli_, si že šla? Lahko kaj poveš o družbi/poletu?
Namreč, zdej imajo superfino akcijo, 9€/oseba/let, nakup se mora opravit do četrtka (20.9.) za potovanja do marca 2013 - jz že gledam tople (evropske) kraje za februarja.
(nam najbližje letališče sicer Benetke; tudi Trst, ki ima sicer samo 1 destinacijo, ni pa zajet v tej ponudbi oz. poleti za 9€ so možni samo do sredine oktobra (zgleda je sezonska linija))
(klik na slikco pelje do spletne strani)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov