Letalski prevozniki

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 03. Feb. 2012 14:35

dokler bo letalo najcenejše prevozno sredstvo...kar naj bo tako...

smešno je, da te vožnja iz ljubljane v london stane manj kot iz maribora v koper...
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 03. Feb. 2012 15:08

Škoda. Malev je imel včasih prav uporabne akcije iz Budimpešte :(
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Feb. 2012 18:29

Jochie napisal/-a:dokler bo letalo najcenejše prevozno sredstvo...kar naj bo tako...

smešno je, da te vožnja iz ljubljane v london stane manj kot iz maribora v koper...
Slika
Zakaj te pa tako "motijo" nizke cene nekaterih letalskih vozovnic?

(p.s.: vlak je cenejši :P, ampak ja, potuje pa tud 100 let, 5x na dan - blazno nekoristno, vemo)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 24. Feb. 2012 12:44

Nastaja nova družba, Volotea (wiki članek) - uradna stran je še v izdelavi, pod "taktirko" ustanoviteljev družbe Vueling; zaenkrat imajo 1 letalo Slika (čakajo jih še 15).
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 24. Mar. 2012 0:14

Ha, kakšna fora. Gor omenjena družba (Volotea) ima akcijo/nagradno igro, če imaš rojstni dan v času nagradne igre (med 1.3. in 4.4.) in si dovolj hiter s prijavo (na novice), dobiš povratno karto oz. kodo za popust (čist zastonj glih ni).

Iberia Express pa odšteva čas do začetka ponovnega poslovanja.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 24. Mar. 2012 8:09

kako dobite na ryanairu tok pocen karte. Sicer imajo veliko akcij, ampak vedno iz Londona. Da pa prideš v London daš pa spet kakih 70€
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 24. Mar. 2012 13:02

purple_rain napisal/-a:Ha, kakšna fora. Gor omenjena družba (Volotea) ima akcijo/nagradno igro, če imaš rojstni dan v času nagradne igre (med 1.3. in 4.4.) in si dovolj hiter s prijavo (na novice), dobiš povratno karto oz. kodo za popust (čist zastonj glih ni).

Wiii, js mam v ponedeljek rojstni dan :birthday:
Ok, sam to, da moram imet rojstni dan znotraj teh datumov, je pa tud edino, kar razumem :) Torej če se prijavim na novice (zdaj ali na moj rd?), dobim popust?
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 24. Mar. 2012 19:21

Pa je res mal nerazumljivo.
If you are lucky enough to have your birthday today, congratulations! Volotea gives a return ticket away (fees and taxes not included) to the 100 fastest birthday people to register. - se pravi, na dan rojstnega dne, če si med prvimi 100, ki so se prijavili, dobiš nagrado, I guess? :gruebel:
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 24. Mar. 2012 19:46

No, bom počakala z nedelje na ponedeljek in mal čez polnoč tist izpolnila, da vidim, kaj se zgodi.

Summer055, kaj pa je zate poceni? Res niso kar vse karte po 1 evro (a jih je kdo sploh še videl v zadnjem času?) in itak se do konca še kak strošek nabere (recimo za plačilo s kreditno 6€ na osebo/na smer). Ampak se še vedno najde. Jaz včasih malo pofirbcam, če mi je dolgčas, in je dosti kart pod 10€ v eno smer, seveda ne za vse destinacije in ne na vse datume.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 24. Mar. 2012 20:27

ubistvu kamorkoli hočeš it (pa da niso ravno sednje države) in bi rad šel iz bližnjih letališč daš sigurno 80€ za karto. Meni se to zdi veliko za nizkocenovne družbe in bližnje destinacije.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 24. Mar. 2012 20:35

Odvisno kakšne imaš datume? Npr. Ryanair ima po mojih izkušnjah najceneje res tist čas, ki v promocijo (trenutno april, maj).

Do Londona se da pa tudi z easyJetom priti za cca. 45€ z Brnika (samo čakaš akcijo za cca -30%, pa datumi daleč naprej) :wink: z Ryanair pa tudi precej ceneje (najceneje 9€ v eno smer trenutno + dodatni stroški).
Če nisi odvisen od datumov je možnosti res precej. Pa če si pripravljen potovat le z osebno prtljago seveda.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 26. Mar. 2012 9:49

(Volotea) ima akcijo/nagradno igro, če imaš rojstni dan v času nagradne igre (med 1.3. in 4.4.) in si dovolj hiter s prijavo (na novice), dobiš povratno karto oz. kodo za popust

Se je kdo prijavljal na njihove novice? Meni ne uspe... :mad: Neki šteka. Stran sicer normalno dela, ampak ko izpolnim tist obrazec za prijavo na newsletter, mi ne zagrabi. Klikam in klikam in se nič ne zgodi. Sistem recimo zazna, če se ne strinjam s pogoji al pa če ne napišem maila in me na to opozori, ampak ne registrira pa, ko kliknem send. Matr jim, ej. Hvala lepa za darilo :evil:
PS: Kljub temu, da sem zdajle jezna na njih, mi je všeč, da imajo povezavo VCE - Porto. To povezavo sem do sedaj pogrešala. Upam, da jo bom lahko v kratkem kaj koristila (zastonj al ne).
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 26. Mar. 2012 11:19

Hm, men je prec napisalo "thank you, your application has been sent" - ampak ni moj RD danes :)
Svašta; verjetno samo hočejo čim več folka zbrat pač, lol, barabe.

(sicer ima od (19.)aprila easyJet povezavo VCE-LIS, ampak tebe prav Porto zanima?)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 26. Mar. 2012 15:01

Ne, karkoli na Portugalskem je zakon. Sva s fatom že lani iskala, pa je po vsem kombiniranju prišlo krepko preko 100€ (preko Londona ali katerega od španskih letališč). Tako da yeeey za nove povezave.
Ja no, sem pomislila, da me nočejo, ker bi mi morali karto dat, če me danes sprejmejo, ampak sem potem še sestro vpisala z njenim datumom rojstva in je blo isto. Poskusila še v Mozilli in Explorerju, ampak ne gre. Eh, sej najbrž ne bi bilo nič zame. Sigurn ne podarjajo najboljših kart.

Edit: uspelo. Očitno jim je stran dopoldne nagajala. Dobila kodo, grem zdej gledat, kam letet :jump:
Ful hvala purple_rain, dobiš spominek, od kamor grem, če grem kam :D

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov