Korzika

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 22. Jun. 2005 10:06

Davorin hvala :) . A mi lahk še kdo pove kolk časa rabš iz Ljubljane do Livorna... pa kolk recimo iz S na J del Korzike?
Uporabniški avatar
le@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a le@ » 29. Jul. 2008 19:23

Obujam temo. :)
Razmišljam o kampiranju na Korziki, pa me zanima, če je katera cosmopolitanka/ec že izkusil krasote tega otoka?
Kakršnikoli insajderski nasveti bi mi prišli prav... :D

Če pa kdo renta/proda LP Korzika, se pa sploh priporočam!

micamaca, si ti potem šla ali ne?
langley
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a langley » 30. Jul. 2008 15:23

korzika je bila do zdaj moja najljubša destinacija :D vsekakor se bom še vrnil...

vozil sem pa nekako tako,kontra smer urinega kazalca:
Slika

če zanima koga potopis, mu ga lahko pošlem na ZS
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 30. Jul. 2008 15:38

Saj bistvene izbire glede cest na Korziki ravno nimaš in je smer več ali manj kar določena :D Jaz imam obdelano celo, razen severa in severozahoda, kar pa pride nekoč zagotovo na vrsto, ker je Korzika super :cool:
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 30. Jul. 2008 23:32

le@ napisal/-a:Obujam temo. :)
Razmišljam o kampiranju na Korziki, pa me zanima, če je katera cosmopolitanka/ec že izkusil krasote tega otoka?
Kakršnikoli insajderski nasveti bi mi prišli prav... :D

Če pa kdo renta/proda LP Korzika, se pa sploh priporočam!

micamaca, si ti potem šla ali ne?

mhm, jst sm šla takrat sam je že kr neki cajta minil tko da ne vem kok se bom še spomnla... vem da smo kr prek neta vzeli en apartma blizu Porto Vecchia in smo od tam delali ture... ampak se vsekakor bolj splača it s kašnim kemperjem ali šotorom... ker ceste tam so v veliki večini primerov ubitačne in se cjazš skor cel dan za 100 km...

drgač pa zelo priporočljivo je, da karto za trajekt rezerviraš že doma prek neta al pa kakšne agencije ki se s tem ukvarja (mislm da je v Portorožu ena)... najbližje je če greš ruto Livorno-Bastia

potem imaš pač dve opciji... ali otok obredeš v smeri urinega kazalca (tko smo šli mi) al pa kontra... sv otoka je od Bastie do Porto Vecchia dost dolgočasn, najlepši je bil men južni del (tam majo tud par zlo lepih plaž, nekej jih je pa tud na sz)... zanimivo je enkrat it tud mal v njihove gore - to tud štartaš tam nekje iz jv dela otoka... sicer pa če daš skoz tole pot, ki jo je nalepu en pred mano boš kr dost vidla, sam mal si prej kakšen vodič preberi (magar v knjižnici) da veš kje točno se ustavt...

men Korzika sicer ni bla glih neki za dol past... pač v stilu veni, vidi, vinci :wink: :D ...
The secret of success is consistency of purpose.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov