Amm, tkole...
Jz sm bla tam z mojo družino lani in je res zelo zelo lepo. Glede tur in izletov, hm hm...to bolj mojadva hodita okrog, jz raje lenarim, se pa definitivno da kaj videt, ampak ni pa ne vem kaj. Skupaj smo bili le v tem mestecu (imenuje se Bonifacio), smo se peljali z vlakcem do te trdnjave

):
klik. Bom še mami vprašala glede tega, pa ti sporočim če hočeš.
Plaža je večinoma peščena (vsaj pri nas je bila)
klik, morje je več kot kristalno čisto. Ima pa Korzika eno lastnost, ki je mene kar precej motila: na plaži so dovoljeni psi. Ne vem no, kaj si ostale mislite, meni definitivno ni do tega, da ležim na pesku, v katerega na veliko lulajo psi (pred tabo!!!) in po možnosti še kakajo, lastniki pa samo zagrebejo in ne odstranijo s plaže. Pri nas je bilo na majhni plaži npr. 30 ljudi in 10 psov.

Nekako neokusno.
Zdaj pa še kar se tiče agencij. Moji že kar nekaj časa hodijo za rezervacijo počitnic (italijanskih predvsem) kar v Italijo in to ne daleč, ampak v Staro Gorico. tam je ena agencija, ki ima zelo dobre ponudbe, nisem pa prepričana, če ima samo drage ali tudi cenejše variante. Če hočeš, se lahko pri mojih pozanimam katera je to in ti tudi to sporočim.
Definitivno ti pa priporočam, da zadeve organiziraš vnaprej, zato ker si vezan na trajekt, ki pa ne sprejme neomejeno količino avtomobilov (če greš seveda na ta način, za pešaka ti ne znam povedat kako je; ampak mislim da je v vsakem primeru pametno rezervirat). S hoteli tudi ne vem kako je, če prideš tja iskat srečo s sobami, najbrž je odvisno kdaj prideš, a spet, je riskantno. Odvisno pač od tebe, ali boš šla z nahrbtnikom na ramah in boš pripravljena spat pod milim nebom, če nič ne najdeš ali se boš odločila za varnejšo različico.

Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)