Korzika

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 20. Jun. 2005 19:54

Evo zdej pa še jst rabm mal pomoči... sicer vem da bo šla ta tema spet komu v nos, excusez-moi že vnaprej :D , ampak vseen ne vem kam bi jo vtaknla da bi čimhitrej dobila kakšne uporabne odgovore.
Torej zanima me, kakšne izkušnje imate tisti, ki se bli kdaj na dopustu na Korziki. Namreč nobena pametna turistična agencija je poleti nima v programu... tako da je treba it kar v lastni režiji. Predvsem me zanima, a je treba prej kaj rezervirat (trajekt, hotele itd.) al ste tisti, ki ste že bli tam kar na blef šli?? Pa kakšno turo se splača narest in kaj vidt, kako je s plažami in morjem (se lahk povsod kopaš, je čisto)?
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 20. Jun. 2005 21:45

eni znanici so bili, pa pravijo da je kar precej drago... več ti pa na žalost ne vem povedati... lepe počitnice... ((kakoli moja novica ni posebno obetavna... )
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 20. Jun. 2005 22:21

Amm, tkole...
Jz sm bla tam z mojo družino lani in je res zelo zelo lepo. Glede tur in izletov, hm hm...to bolj mojadva hodita okrog, jz raje lenarim, se pa definitivno da kaj videt, ampak ni pa ne vem kaj. Skupaj smo bili le v tem mestecu (imenuje se Bonifacio), smo se peljali z vlakcem do te trdnjave :D ): klik. Bom še mami vprašala glede tega, pa ti sporočim če hočeš.

Plaža je večinoma peščena (vsaj pri nas je bila) klik, morje je več kot kristalno čisto. Ima pa Korzika eno lastnost, ki je mene kar precej motila: na plaži so dovoljeni psi. Ne vem no, kaj si ostale mislite, meni definitivno ni do tega, da ležim na pesku, v katerega na veliko lulajo psi (pred tabo!!!) in po možnosti še kakajo, lastniki pa samo zagrebejo in ne odstranijo s plaže. Pri nas je bilo na majhni plaži npr. 30 ljudi in 10 psov. :roll: Nekako neokusno.

Zdaj pa še kar se tiče agencij. Moji že kar nekaj časa hodijo za rezervacijo počitnic (italijanskih predvsem) kar v Italijo in to ne daleč, ampak v Staro Gorico. tam je ena agencija, ki ima zelo dobre ponudbe, nisem pa prepričana, če ima samo drage ali tudi cenejše variante. Če hočeš, se lahko pri mojih pozanimam katera je to in ti tudi to sporočim.

Definitivno ti pa priporočam, da zadeve organiziraš vnaprej, zato ker si vezan na trajekt, ki pa ne sprejme neomejeno količino avtomobilov (če greš seveda na ta način, za pešaka ti ne znam povedat kako je; ampak mislim da je v vsakem primeru pametno rezervirat). S hoteli tudi ne vem kako je, če prideš tja iskat srečo s sobami, najbrž je odvisno kdaj prideš, a spet, je riskantno. Odvisno pač od tebe, ali boš šla z nahrbtnikom na ramah in boš pripravljena spat pod milim nebom, če nič ne najdeš ali se boš odločila za varnejšo različico. :wink:
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 20. Jun. 2005 22:41

Le pojdi tja na dopust. Ne bo ti žal. Vem iz lastnih izkušenj. :D
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
Yanc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Yanc » 21. Jun. 2005 7:26

Jaz tam sicer se nisem bla ampak sem veliko slisala o Korziki. Ce se mislis it tja zabavat potem ti odvsetujem Korziko pa ti priporocam kak grški otok. Drugac pa je baje Korzika krasna..za ocke spocit pa se malo relaksirat. No sej zabavo si lahk nardis na plazi :)
Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
Uporabniški avatar
x_nika_x
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 5. 2005
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a x_nika_x » 21. Jun. 2005 7:34

moja teta je bla tm pa je rekla da je ful lepo in bo 100% se kdaj sla.....je pa to ze kr neki let nazaj tko da ti nebi vedla povedat glede turisticnih agencij....
p.s:Anchi.....fuuulllll hude slikce :D :D :D
Uporabniški avatar
Gregor
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 28. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Gregor » 21. Jun. 2005 7:42

Korzika je zlo kul zadeva svetujem ti ogled celotne zadeve čeprav rabiš kar nekaj časa da si ogledaš celoten otok. Imaš pa za vsakogar nekaj... ČE ti je kul morje lahko si ob obali 24/7 res lepe obale..... pa tega je resnično velik

Če ti je kul trekanje al pa bicikliranje lahko greš malo v notranjost kjer maš res dobre ture vmes so pa jezerca, gorske rekice itd itd... Skratka res velik zadev za videti tako mesta kot sama narava, ki je neverjetno čista na kar so zelo ponosni....

Kar se tiče rezervacij... pametno je da si rezerviraš trajekt prek neta... ker je tako ponavadi ceneje, ker cene zelo migajo in nakup tam je ponavadi dražji.

Glede prenočišč je pa tako... jst osebno sem bival samo v kampih, ki so mimogrede zelo zelo čisti in zelo zelo poceni. V veliki večini so cenejši kot na hrvaškem... in kar je še psebno dobro je da so na vsakem koraku.. se odločiš da se boš ustavil je garantirano kar nekaj kampov v bližini.

Tako se lahko zmišljuješ in delaš svojo pot... no pa da ne bom preveč dolgovezil ...:)
Elizabetka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Elizabetka » 21. Jun. 2005 7:45

prelepo morje in plaže,samo na kateri strani otoka si,lahko greš v planine
kjer se preprosto po gozdu sprehajajo pujsi :D imaš tolmunčke v katerih se lahko namakaš...hrana pa je bolj slaba.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 21. Jun. 2005 8:41

hvala, hvala vsem za info :) ... če se kdo še kej spomni nej kr napiše
Uporabniški avatar
bubyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a bubyka » 21. Jun. 2005 8:43

micamaca napisal/-a:hvala, hvala vsem za info :) ... če se kdo še kej spomni nej kr napiše

Ja js sem se neki spominla! :D Vzem me s sabo!!! :wink: :D
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 21. Jun. 2005 8:55

bubyka napisal/-a:
micamaca napisal/-a:hvala, hvala vsem za info :) ... če se kdo še kej spomni nej kr napiše

Ja js sem se neki spominla! :D Vzem me s sabo!!! :wink: :D

:D ... ma ni problema :D ... čeprov zaenkrat še ni tko 100% zihr da bomo šli glih tja... sem še v fazi zbiranja podatkov :) ... mal sem se že razvadla in sem prekomot ratala za te do-it-allyourself variante dopusta... če je preveč zakompliciran me kr mal mine :? :D
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 21. Jun. 2005 8:58

Men je blo tut full všeč. k sm bla tm. Full dobre plaže in turkizno morje. Mau mi je blo sam slabo na trajektu, k so bli full valovi in smo se tok guncal, da so v free shopu kr flaše okol letele. :D
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 21. Jun. 2005 9:04

uršy napisal/-a:Men je blo tut full všeč. k sm bla tm. Full dobre plaže in turkizno morje. Mau mi je blo sam slabo na trajektu, k so bli full valovi in smo se tok guncal, da so v free shopu kr flaše okol letele. :D

dej mal več povej... a si bla v hotelu al v kempih?
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 21. Jun. 2005 12:21

Bla sm v hotelu, sam zdele točn ne vem kje, bil je pa u redu in urejen.

Drgač sm bla u bistvu na maturancu s šolo, tko, da smo mal tut okol hodil (Ajaccio, Bonifacio, pa ene stare znamenitosti pa to.....)

Pa znani so po kostanjevih palačinkah...... pa vse majo ful iz kostanjeve moke.......
Uporabniški avatar
Davorin
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 24. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Davorin » 22. Jun. 2005 8:58

Ja, Korzika ... super je.

Na zahodnem delu, kjer je cesta slabša, ožja, precej nezavarovana in skoraj praviloma čisto ob obali (saj severozahodni do zahodni del) se najde še kakšna plaža s kamenčki.

Trajekt rezerviraj na www.corsicaferries.com, spiš lahko v kempu, cene so ugodne ... za 4 ljudi, 2 šotora, 1 auto so se lani gibale od 27 € / noč za vse skup - najdražje smo plačali cca 35 €, sam u fensi šmensi kempu. Kempov je vsepolno, le takega je treba najt, ki ima senco in dost placa - ampak z malo muje ...

Mi smo šli iz Bastie preko Calvija (fejst trdnjava nad mestom) po zahodni strani dol, do Bonifaccia (ozka cesta - nej vozi nekdo, ki nima kvadratnega volana, ampak coastline je pa krasen), potem pa v notranjost (tu bi se našlo kej za športat, trekat, hribolazit, plezat), čez Corte in na koncu še okoli Capa Corte in smo pol kampiral v enem kempu pred St. Florentom preden smo šli na trajekt. Vzhodna stran obale baje ni bob (tm) ve kva, ...

P.S.: Piva v trgovinah praviloma ne hladijo, če pa že, je pa dražje. Smo se znašli in hladili pivo med ribami / zmrznjeno zelenjavo, potem pa pok v hladilno torbo. Obvezno poizkusiti Pietra pivo (kostanjevo, mmm) in vse možne salame in sire (drobnice je na Korziki vsepolno, zato je raj za mesojedce) ;)

Še ena fotka ...
Slika
Resistance is futile.

ŽVPL je spet online -> www.zvpl.com

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov