Korzika in Sardinija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 27. Jun. 2009 10:36

a_pikica_a napisal/-a:Ja, Italijani imajo od 1. avgusta Ferragosto. Skor vsi.

do kdaj pa to potem traja? midva grema dol 12.avgusta - a bo takrat se ful guzve, ve kdo? kake so pa kej temperature sploh na korziki? :D

No u glavnem sele te dni sva zacela gledat trajekte, ker prej fant ni tocno vedu za dopust, in sva nasla zlo ugodno karto:
povratna, za 2 osebi + 1 pes na krovu + avto + use skupi pac, nas bo prislo 110 € :) mislim da smo nasli kr ugodno ponudbo sploh glede na to kako pozno bova rezervirala...

gremo pa na trajekt v sredo, 12.avgusta ob 8:15 pa potem nazaj na nocno voznjo v nedeljo 23.avgusta zvecer... torej bova na korziki prespala 11x...srcno upam da bo dovolj, ker za vec ne morma it...

plan si bom pa par dni prej sestavla, kaj vse si bomo pogledali...wii :)

- a je ze kdo biu tam s psom? al pa kjerkoli s psom na trajektu? ker tja bo 4 ure voznje, nazaj pa 7 :? upam da mu bo vsec =)
MsN

Neprebrana objavaNapisal/-a MsN » 27. Jun. 2009 10:49

Ubogi pes :D

Sicer pa je 11 dni povsem dovolj - vreme bo zagotovo lepo in vroče, super skratka!

Uživajta. In pes :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Jun. 2009 10:56

Mislim da je kar cel avgust gužva. Vsaj kakor js brala po tujih straneh, vsi odsvetujejo avgust za Korziko in Sardinijo. Pa tarife kampov so dražje avgusta. Tak da tud obstaja nevarnost da je kak kamp čist zaseden (kar je pa včasih, ko si utrujen grozno za iskat).

Ti pa zavidam, ker je Korzika res lepa :cry:
Julija in avgusta so pa seveda precej visoke temperature, tudi do (in nad) 35 stopinj (pravi moj Lonely Planet :D)

Glede Ferragosto najdla naslednje na Wikipedii(malce skrajšano):
'Ferragosto' is an Italian holiday celebrated on August 15. Originally, it was related to a celebration of the middle of the summer and the end of the hard labour in the fields. In time, Roman Catholicism adopted this date as a Holy Day of Obligation to commemorate the Assumption of the Blessed Virgin Mary—the real physical elevation of her sinless soul and incorrupt body into Heaven.

Almost the entire month of August was taken as a holiday and leisure time in Italy in honor of this feast day.

In present days, Ferragosto is mainly a short holiday when Italians take brief vacations.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 27. Jun. 2009 11:05

MsN zakaj?
sam zarad njega greva na korziko, ker sem nasla ogromno enih ljudi, ki so meli s sabo psa, in tam lahko grejo psi povsod :P brez njega pa ne morma na dopust, ker ga nimama kam za dat :D drugac pa obozuje morje in nazadnje ga sploh ni blo za spravit iz vode :D

se boma pa prilagajala izkljucno njemu, torej v vrocini nikamor na sonce, nikamor v mesto ce njemu ni, ce bo hotu na sprehod, gremo na sprehod, nic restavracij, sopinga...tako da hudega mu res ne bo, sma ze 2x sla za vajo na morje z njim s sotorom, pa pred korziko ga caka se 14 dni kampiranja :D dolgih vozenj z avtom je navajen, redno se ustavljamo, pozanimala sm se v pasji soli vse kar me je zanimalo... drugac bi bla pa vesela kakrsnihkoli izkusenj s psi na takih potovanjih?

*mala* hvala...jah nic, bomo pa potrpeli, ker drugace sploh nimamo sans it...izpiti in se druge poletne obveznosti...
MsN

Neprebrana objavaNapisal/-a MsN » 27. Jun. 2009 23:02

Korzika je po moje idealna - kar se vremena in gneče tiče - v začetku septembra. Po 15. pa že postaja hladneje.

red_rose, no, saj ... Če bi jaz bila pes, bi trpela. Ampak nisem :D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 27. Jun. 2009 23:24

pes zivi za trenutke srece - npr. ko vidi morje in se vrze vanj :D on ne bo zalostno cepel v senci in razmisljal kaj za boga dela na korziki - oni se preprosto sprijaznijo... :D tok ga pa zdej ze poznam...da bi bla pa takoj svoj pes...njim je tk fajn :runningdog: ...mislim da vse kar pocne je, da se ma fajn :D

sicer pa zdaj razmisljama da bi sla cist na konc avgusta-prvi tedn septembra, samo ne bo slo...res nimama nobenih drugih 11 dni u celem poletju fraj :roll: tako da pac avgusta pa kar bo bo. itak je fant na sonce alergicen, tako da mi sploh ne visimo po plazah - to je kar se tice psa, sem nasla se vec ljudi ki so jih vzel s sabo na korziko pa ni blo nobenga problema. sem pa bla js tut na zacetku mal skepticna, itak da hocem vse najboljse zanjga...

aja drugace pa kaj je katera od vas ki ste ble na korziki kaj pohajkovala po notranjosti? mi bomo sigurno kaj sli u hribe, pa me zanima kako je kaj po notranjosti, ce so poti dobro oznacene da se ne da ravno zgubit sred korzike? pa ce je dovolj sence al so bolj kot ne skale? na slikah je videt vsega in svasta :P
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Jun. 2009 23:34

Nisem gorski tip človeka in nismo nič bli v notranjosti otoka, ampak v Lonely Planetu je ogromno strani posvečenih temu, katere jaz seveda kar preskočim. Bi se pa splačal kak vodič sposodit iz knjižnica- nam je precej pomagal :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
MsN

Neprebrana objavaNapisal/-a MsN » 28. Jun. 2009 10:34

V notranjosti je vse dobro označeno, ceste proti pričakovanjem solidne, mesteca oz. vasice urejene. S pohodi sama nimam izkušenj, si pa predstavljam, da je povsem vredu, ker je že ob cesti nekaj označenih poti oz. smerokazov v smer kakšnih slapov ipd.

Sence je v notranjosti precej, je veliko gozda, medtem ko so plaže povsem gole - pesek in morje, tako da je super, če imaš lasten dežnik, če več časa preživiš na plaži, sicer se skuriš.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Jul. 2009 9:15

hvala za info :) dvomim da bomo velik na plazah, ampak u vsakem primeru bomo meli s sabo neki za senco, za psa :D pohodov se pa ze veselim, uuu :cool:

pred tremi minutami sem rezervirala trajekt :D na mail je prislo neko potrdilo, s crtnimi kodami posebej za pot tja in nazaj (gor je se ime, najin naslov, datumi in cene...) ena A4 stran. v francoscini...je to vse, kar rabiva zraven v pristaniscu za vstop na trajekt?
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 01. Jul. 2009 11:01

tud jst sm uzela psa s sabo ko smo šli na Korziko pa mu ni blo čist nč hudga... a autu je itak klima k smo se vozil okol, plaže smo zbiral sam take k so mele kšne gozdičke oz. naravno senco zravn, po mestih smo hodil u glavnm zvečer oz. pozno popoldne... pazt je treba edin na trajektu tik preden ta pristane in greš v avto ... tam u tistem prostoru kjer so parkirani avtomobili zna bit namreč peklensko vroče, tko da če sta dva naj en ostane na palubi s psom, drug pa naj gre u avto čakat...
drgač pa jst bom tud letos v FR. mela psa s sabo in se bo pač treba ustrezno prilagajat... sicer bi ga raj pustila doma, ampak letos žou ne gre... sem pa zanč prebrala u Delu, da tud strokovnjaki praujo da ni noben problem pelat psa s sabo če se da, ker je pes v usakem primeru raje z gospodarjem kot s kom drugim... treba je sam pazt da ma na razpolago vedno dovolj hladne vode in da se ne šetaš glih po največji vročini z njim okol
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 01. Jul. 2009 11:16

uuuu nekdo s psom na korziki, juhu :) neki bi te se vprasala - kako je na trajektu z lulanjem in kakanjem? :gruebel: in kam vse je psom dovoljeno - se lahko gre notri na kake sedeze usest, v kake salone, barcke ipd. - a lahko gre kuza zraven? - to na trajektu mislim...

drugace pa ja, vem da je 100x raje z nama kot da bi ga kje pustila, in se bomo pac prilagajali drug drugemu - upam da bo priden :D je pa navajen in kampiranja (sotor takoj vzame za svoj dom :D ) in dolgih vozenj z avtom (lahko dolge ure spi v avtu brez problema) - pa klima itak, mislim da ne bo problema...
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 01. Jul. 2009 11:43

^ no kar se lulanja ipd. tiče je dobr poskrbet, da psek to nardi prej (preden se ukrcate)... vožnja iz Livorna do Bastie sicr traja 4 ure in ta čas bi načeloma kuža mogu zdržat... kar se tiče kabine gre lahko not (je celo priporočljivo, ker je not bolj hladno), lohk se šeta okol ipd. (če je kokrtok socializiran seveda)... za usak slučaj bi jst na tvojem mestu sicr nabavla/mela s sabo tud nagobčnik, ker zna kšn tud kej komplicirat (kao da se boji psa)... drgač pa ni prov nobenih problemov :wink:
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 25. Avg. 2009 12:54

no midva sva nazaj! blo je super mega fajn!!! :) ze prav pogresam korziko, pa smo vceraj sele domov prisli :D

zamenjali smo 6 kampov, v dveh smo bli po 3 dni, v dveh po 1 dan, v dveh pa po dva dni. cene znosne, sezona pa glavna in zato gneca gneca...skoraj povsod :D smo pa iskali bolj osamljene koticke in vasice in morm rect da nam je kljub temu da smo bli dol v avgustu, uspelo najt kar nekaj ''neokrnjene'' korzike kjer ni blo turistov! :wink: prelep otok, priporocam vsakomur.

bom nalepla par slikc, ce koga zanima, ko jih bom mela vse na kupu in malo bolj urejene

aja kuza je kljub vsakodnevnim 35 stopinjah prav lepo uzival, je pa res da talepsih plaz nisva videla in po vrocini smo bili vedno v kampu ali v avtu ob klimi :D no, barve sem vseeno dobila kar precej, vidli smo res ogrooomno...sem skoraj prepricana da bomo sli se kdaj na korziko :D

turisticna mesta in vzhodna obala me zaradi gnece niso prevec prepricali, vec casa smo preziveli v notranjosti in ob rekah. mah, na korziki je res za vsakogar nekaj kar mu bo vsec :D res ful ful ful smo uzivali, napolnili baterije...jeej :)
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 26. Avg. 2009 11:47

Noro, komi čakam, da pokažeš slike. :cool:

Kolk sta pa zapravla, oz. kolk vaju je vse skupaj prišlo? Prenočevanje, vožnja, hrana + vse ostale stvari, ki sta si jih pač privoščla?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 26. Avg. 2009 12:12

^^ Tudi mene zanima koliko zapravila.

A je bila katera že na Korziki IN Sardiniji- ker ne vem kam naj greva naslednje poletje s fantom? Bila sem že na Korziki, pa mi je všeč ker približno vem že vse in se mi ni treba pozanimat.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov