Korzika in Sardinija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Mrs Beauty napisal/-a:A začetek oz. sredina septembra je še glavna sezona?

Glavna sezona je nekje znotraj julija in avgusta.
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Mrs Beauty napisal/-a:A začetek oz. sredina septembra je še glavna sezona? Mi bi enkrat v tistem času šli. Saj vroče je še verjetno zmeraj, pa tudi temperatura morja je verjetno še fajn, ane?

Ja, vroče je še vedno, ljudi pa dosti manj. Sploh, ker Italjani niso več fraj. Norišnica je pa julija, tut avgusta.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Naj bi bla najbolj norišnica avgusta, ko ima večina Italjanov (kolektivne?!) dopuste! Mi je sredi julija še nismo ne vem kak občutil!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Ja, Italijani imajo od 1. avgusta Ferragosto. Skor vsi.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Kraj: ankaran

Neprebrana objava Napisal/-a Roisin »

jst sem zdaj tud svoje frendice čist navdušila s korziko in gremo za pribl. 10 dni. mogoče vmes pade tudi sardinija, odvisno, kolk dopusta bodo dobile, ampak glede na to, da je večina študentk, ne bo problema :)
kakšna je pa kaj ponudba apartmajev? za kampe sem prebrala, da jih je dosti in da niso ne vem kako dragi, ampak kaj pa apartmaji? meni že paše kampirat nekaj dni, ampak raje mam apartma, da si lahko normalno kaj skuhaš, ker ne mislimo hodit ven jest. kakšne so kaj cene apartmajev? kakšne izkušnje?
aja, povejte še, kako je s kačami :) baje, da je tega kr veliko, vsaj kolikor sem poslušala od drugih. (mogoče so me pa samo strašili??)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

V 12 dneh nisem niti ene kače vidla :D sploh nisem vedla, da naj bi jih blo velik.

Glede apartmajev- precej kampov ponuja tudi kakšne bungalove za okoli 100 evrov na bungalov. So pa za 2-6 oseb (različno, tudi cene različne) osebe. (Vsaj kakor sem gledala za Sardinijo).

Npr. Tale stran zna pridt prov.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

*mala* napisal/-a:Npr. Tale stran zna pridt prov.

hvala! :)
a katera kej ve, kako je z najemom bungalovčka za 3-4 dni? tiste, ki sem jih jaz gledala, imajo minimum stay 7 dni ... je to običajna fora? gremo pa izven sezone, junija enkrat.
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

Mi2 tudi razmišljava o Sardegni. Samo pot pride kr precej stat, tako da sva mislila it z letalom. Ve katera iz kje letijo letala v Olbio? Ker tle iz bližnjih letališč ni nič. Drugače pa sm bla že na sardegni in se z veseljem vrnem.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja89 »

Js sm bla pa že 2x z družino na Korziki, '06 pa lansko leto, pa sm dobila občutek, da smo na prvem potovanju videli tiste 'bistvene' stvari - bli smo za 10 dni (sicr pomojem ne bi bilo nič narobe, če bi bili vsaj 4je dnevi več :) ), pa vsak dan smo se selili iz kampa v kamp.
Letos pa sva se s fantom odločila, da greva na Sardinijo. Trajekt mava že 'ogledan', samo še rezervirat ga je treba - 2 osebi + avto + neko zavarovanje naja bo prišlo 76,25€. Ful poceni, pa tut letos so karte za trajekte (če ne gledaš ravno med vikendom) veliko cenejše kot pretekla leta - za korziko vem da smo '06 dali 250€, lani slabih 200€, letos pa bi dali nekaj čez 100€ (4 odrasli + avto).
Uglavnem, plan za Sardinijo je že narejen :D , prebrala sva miljon forumov, kaj se kej splača vidt in tko, zej samo še lonley-a kupva za piko na i in to je to :razz: greva pa za 14 dni, namen mava spat v avtu (+šotor za rezervo sabo), poj bova pa vidla kaj pa kako.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica

pepelčica napisal/-a:Mi2 tudi razmišljava o Sardegni. Samo pot pride kr precej stat, tako da sva mislila it z letalom. Ve katera iz kje letijo letala v Olbio? Ker tle iz bližnjih letališč ni nič. Drugače pa sm bla že na sardegni in se z veseljem vrnem.

počekiraj ryanair iz trsta
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Anja89 napisal/-a:Js sm bla pa že 2x z družino na Korziki, '06 pa lansko leto, pa sm dobila občutek, da smo na prvem potovanju videli tiste 'bistvene' stvari - bli smo za 10 dni (sicr pomojem ne bi bilo nič narobe, če bi bili vsaj 4je dnevi več :) ), pa vsak dan smo se selili iz kampa v kamp.
Letos pa sva se s fantom odločila, da greva na Sardinijo. Trajekt mava že 'ogledan', samo še rezervirat ga je treba - 2 osebi + avto + neko zavarovanje naja bo prišlo 76,25€. Ful poceni, pa tut letos so karte za trajekte (če ne gledaš ravno med vikendom) veliko cenejše kot pretekla leta - za korziko vem da smo '06 dali 250€, lani slabih 200€, letos pa bi dali nekaj čez 100€ (4 odrasli + avto).
Uglavnem, plan za Sardinijo je že narejen :D , prebrala sva miljon forumov, kaj se kej splača vidt in tko, zej samo še lonley-a kupva za piko na i in to je to :razz: greva pa za 14 dni, namen mava spat v avtu (+šotor za rezervo sabo), poj bova pa vidla kaj pa kako.

Dej to prosm še z mano del, ker tud midva greva na Sardinijo in nama kakršna kol informacija prov pride :) Sicer tud jst mal berem po forumih, ampak čim več namigov, tem bolš.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Roisin napisal/-a:
pepelčica napisal/-a:Mi2 tudi razmišljava o Sardegni. Samo pot pride kr precej stat, tako da sva mislila it z letalom. Ve katera iz kje letijo letala v Olbio? Ker tle iz bližnjih letališč ni nič. Drugače pa sm bla že na sardegni in se z veseljem vrnem.

počekiraj ryanair iz trsta

Ryanair ima linijo tudi iz Gradca do Alghera na Sardiniji.
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja89 »

Yazmeen: če ti na prbližn povem, kaj mava midva v planu vidt (bom šla kar kontra smeri uringa kazalca):
- ena 'zdravilna' blatna kopel ob reki Caghinas
- mestece Castelsardo
- tukej vmes nej bi biu tist slavn slončk,
- en nurag tukej na severu, k maš prou vodenje okol,
- plažo stintino :razz: - toj una lepaaa plaža s stolpom
- Capo caccia - jama grotta di nettuno
- potem tut na zahodni obali od Bose proti Oristanu je nek naravni most
- Tharros - ruševine starega mesta
- Cala domestico - dve plažici, k sta povezani z eno luknjo v skali :D
- piscinas (costa verde) - k je kot puščava na J
- Nora - še ene ruševine, pogledat bova šla vrjetn samo ene...
- Costa Rei - baje najlepše plaže na J
- gl. mesto Cagliari
- Villasimius - baje da so tm flamingi
- potem mava it namen na bruncu spina, 2. najvišji vrh na Sardiniji
- poslikano mestece Orgosolo
To je zaenkrat to, pomojem bova mela kr dost dela :) Upam da sm ti (pa tut kkšni drugi) pomagala pa kej novega povedala :wink:
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

Sicer nevem kolko je vam to zanimivo, ampak se splača it pogledat v Porto Cervo, ki je kao zaliv za bogate in tam so parkirane take jahte da padeš dol :D Meni je ful zanimivo to gledat...
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Hvala, Anja89 :) Za neki od teh zadev sm tud že slišala/brala in sm tud sama mela it namen pogledat.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Odgovori