Korzika in Sardinija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

takole, kocka je padla!

letos sigurno potujeva na korziko. wiiii :cool: takoj ko zvema kdaj lahko greva (da uskladima njegov dopust in moje izpite :D ), bova rezervirala trajekt...lonely planet bom pa kupla ze kar ta teden =)

fant mi je prepustil vso organizacijo, on bo pa potem sofer =) tako da bom lepo nardila potek po dnevih, in kaj vse si bova pogledala...seveda samo okvirno, da ne bova izpustila kaj dobrega :)

cist eno vprasanje k sem se ga zdaj spomnila - tisti k ste sli z avtom, a gre pot direkt mimo Pise/Firenc al je velik ovinek in prevec zgubljenega casa? sva misla da bi se na hitro ustavla se tam in sla mal okrog =) na poti tja ali nazaj.

joj ze zdaj se veselim.. :)

no, ko bom iskala podrobnejse informacije se pa se sigurno oglasim z vec vprasanji za tiste ki ste ze tam ble! ;)

sla bova pa cist ne-luksuzno varianto...en sotor, dve spalki, sedela in jedla bova kar na tleh oz. v avtu...en mali kurilnik in ena posoda... :cool: hvalabogu je avto precej velik =)

zdej more samo se poletje prit...!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

En nasvet: Če boš kupila Lonely Planet, ga daj preko spletne strani. Pa splača se ti jih več. Nad 35 evrov je zastonj pošiljanje, pa vsaka tadruga je 50% znižana. Pa če se prijaviš na njihovo mailing listo, dobiš še 30% (al kolk že) popusta na celoten prvi nakup. Na koncu se fuuuul splača.

Mi smo šli mimo Pise- pa si še to malo pogledali.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

^^katera spletna stran je to? nekaj sem ze gledala na spletni knjigarni Emka, pa stane 16€ :) sej sploh nevem, a je to vredu cena?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Lonely Planet. Zgoraj imaš Shop.

Je pa res, da se ti verjetno ne splača, če nameravaš kupiti le 1 knjigo.

Mi smo zadnjič kupili 5 knjig za 60 evrov. (pa od tega ble ene za 20 evrov).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Joj, mene še kr mika Sardinija za letos :?

Najprej sva misnla, da bi avtodom najela, ampak so ful dragi, za 10 dni recmo, nad 1000 €, pa je treba še benz, pa trajekt, hrana, kampi...Kr nanese. Pol sm pa zdj začela razmišlat, da bi rajš najela kšn bungalovček recmo, v kšnem kampu, al pa kšn pocen apartma (kar je že težko dobit), pa da bi šla za ene 14 dni in mal prečekirala otok, z avtom pač. Gledam zdj na netu in se ne znajdem čist NČ :roll:

A ker/a ve za kej tazga, za kšn dober kamp, kjer se da najet bungalov, prikolco..., al pa za kšne bol pocen apartmaje? Sj bi šla s šotorom, pa nimava čist nč, bi mogla vse nabavt, od šotora, do druge opreme, avto mava pa bol mičken :?
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mogoče ti tole kaj pomaga. (bolj za apartmaje in hotele). Drgač pa same neprimerne strani najdem...

Ja, avtodomi so res dragi, pa še trajekt zna bit drag (še posebi če zadnji trenutek rezerviraš), sam so pa udobni :D

A nimata nikjer možnost si sposodit opremo za kampiranje?

EDIT: komentar spodaj se zdi fajn, pa še ene par linkov je navedenih, Link 2
le@
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a le@ »

@ red_rose: A trajekt sta že rezervirala? Če sta bolj fleksibilna z datumi, lahko ful poceni skozi prideta, je pa res, da sem do zdaj najnižje cene našla pri moby lines, Corsica ferries je bil dražji (vsekakor preveri oba!). Midva sva dala lani avgusta za trajekt 95€, so dal pa eni za avtodom tud 600€. Pa ponavad so cene trajekta nižje če pluješ ponoči, sam je pa res, da moraš prvo noč potem spat v avtu (al pa na plaži, pr nama je blo tko). Glede na to, da bosta kampirala, se lahko ustavita tudi v kempu v Pisi, pa gresta že en dan prej, če pa bosta imela trajekt zvečer gresta pa lahko že čez dan v Piso.
Ti pa polagam na srce - mejta vsaj stole s sabo.... :oops: V Intersportu lahko tiste za kampiranje dobiš že za 10€, pa ti ful prav pride, jaz si ne predstavljam da bi bila brez (je pa res, da jaz velik berem in se zasidram v tist stolček, kadar je na plaži prevroče). Pa uno piknik dekco si kupta, je ful praktična, sploh če ne bosta mela mize. Pa kladiva ne pozabta, za kline zabit - midva sva šla brez. :wink:
@ Yazmeen: A ni variante, da bi si kej sposodla? Midva sva si zrentala čist vse, edin samonapihljive blazine pa stole sva kupla. Ker je sigurno ceneje, pa še eno doživetje je. :wink:
Lahko pa ful poceni prideš skozi, čeprav je dol vse drago (jaz sem bila sicer na Korziki, Sardinija pa se mi zdi da je celo malce dražja). Midva sva za 14 dnevni dopust cca 1100€ zapravla, sam sva šla na low budget, ker je pač budget dejansko bil low :P , Velik hrane sva mela s sabo (špageti pa piksne ipd.), ven jest sva šla sam enkrat (pica+kalamari+solata+pivo+cola=cca 50€). Bencin je tud precej drag, od 1,44 - 1,62€, cene so različne od črpalke do črpalke.
Drugač mam pa tud en vodič za po Korziki, mislim da je Rough guide, rabla ga bom prvo polovico julija, če ga katera rabi npr. v avgustu ali kasneje, rentam. :wink:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

le@ napisal/-a:@ red_rose: A trajekt sta že rezervirala? Če sta bolj fleksibilna z datumi, lahko ful poceni skozi prideta, je pa res, da sem do zdaj najnižje cene našla pri moby lines, Corsica ferries je bil dražji (vsekakor preveri oba!). Midva sva dala lani avgusta za trajekt 95€, so dal pa eni za avtodom tud 600€. Pa ponavad so cene trajekta nižje če pluješ ponoči, sam je pa res, da moraš prvo noč potem spat v avtu (al pa na plaži, pr nama je blo tko). Glede na to, da bosta kampirala, se lahko ustavita tudi v kempu v Pisi, pa gresta že en dan prej, če pa bosta imela trajekt zvečer gresta pa lahko že čez dan v Piso.

oo hvala za info. bom pogledala predvsem pri moby lines ja...nisva se rezervirala, ker se ne vem tocno kdaj lahko greva. bom pa takoj ko se dogovorima :D
torej je pisa direkt ob poti, ni prevec ovinka?

le@ napisal/-a: Ti pa polagam na srce - mejta vsaj stole s sabo.... :oops: V Intersportu lahko tiste za kampiranje dobiš že za 10€, pa ti ful prav pride, jaz si ne predstavljam da bi bila brez (je pa res, da jaz velik berem in se zasidram v tist stolček, kadar je na plaži prevroče). Pa uno piknik dekco si kupta, je ful praktična, sploh če ne bosta mela mize. Pa kladiva ne pozabta, za kline zabit - midva sva šla brez. :wink:

ne sej to glede opreme pa ni problem, vem kaj to pomeni...kampiram po tri tedne vsako leto na morju z druzino ze odkar sem se rodila, poleg tega sem pa se tabornica, tako da sem cist vajena tega vsega in mam rada cim manj stvari in kompliciranja na kampiranju :D oprema bo ze vsa ki jo rabima. sej mogoc bova vzela kak stol, pac tko sm misla, nasploh pa ne mislim komplicirat.

bova mela pa s sabo se najinga psa :D je ze kdo bil s psom dol? ce je kaj posebnega na kar je treba pazit =)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

red_rose napisal/-a:
le@ napisal/-a:@ red_rose: A trajekt sta že rezervirala? Če sta bolj fleksibilna z datumi, lahko ful poceni skozi prideta, je pa res, da sem do zdaj najnižje cene našla pri moby lines, Corsica ferries je bil dražji (vsekakor preveri oba!). Midva sva dala lani avgusta za trajekt 95€, so dal pa eni za avtodom tud 600€. Pa ponavad so cene trajekta nižje če pluješ ponoči, sam je pa res, da moraš prvo noč potem spat v avtu (al pa na plaži, pr nama je blo tko). Glede na to, da bosta kampirala, se lahko ustavita tudi v kempu v Pisi, pa gresta že en dan prej, če pa bosta imela trajekt zvečer gresta pa lahko že čez dan v Piso.

oo hvala za info. bom pogledala predvsem pri moby lines ja...nisva se rezervirala, ker se ne vem tocno kdaj lahko greva. bom pa takoj ko se dogovorima :D
torej je pisa direkt ob poti, ni prevec ovinka?

Pisa je le par km s poti, tak da se splača pogledat na hitr. Smo pa mi ful dolg iskal stolp :D ker je mal izven mesta, pa ne vid se ga takoj s ceste :)
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

le@
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a le@ »

Še tole, sem ravnokar preverjala cene - za 1. polovico julija trajekt za 2 osebi+avto, za Korziko (relacija Livorno - Bastia), pride 77 €. Na pol zastonj! Verjetno velja tudi za kakšne druge datume, sam moraš označit vsaj približen datum, pa daš pol še flexible dates. Je pa to spet Moby lines. Upam, da komu pride prav, pol pa letos spet osvojimo Korziko!! ;)
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

red_rose, da se ne bomo mi kje srečali! :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
lucero
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lucero »

Red_rose in renatka...kdaj pa nameravata it na korziko.....k js mam tud v planu it tam julija.....heh:)
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Jst sm narobe prebrala in sem mislila, da gre red_rose na Sardinijo. Zato bi se lahko kamot dol srečali, pa še kakšno večerjo skupi pred šotorom nardili!

Ampak, kot sem že rekla si bova prvoščla Sardinijo (če se bo shodlo :) ).

Še ktera planira kakšno kampiranje po Sardiniji?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Midva greva na Sardinijo, greva tud v kamp, ampak v bungalov. Kdaj pa gresta vidva? :)

Trajekt sva pa zadnč rezervirala in sva ga dubla kr ugodno, k sva dubla jackpot za avto, tko da bova dala za povratno karto 106 €.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Odgovori