Korzika in Sardinija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 29. Apr. 2009 10:31

Midva planirava celo Sardinijo oblaufat, tak, da ne bova na enem placu. Ene 3/4 noči tuki, pol tam... Odvisno od polutja na posameznem kraju (mam že ene par sanjskih plaž nagledanih :P). Planiram trajekt iz Piombina, pol pa pomoje kontra urinemu kazalcu naokol. Al pa mogoče obratno. :)

Vidva bosta torej cel dopust stacionirana ane? V kterem kraju pa mata apartma?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 29. Apr. 2009 11:00

Kok je pa vožnje do Sardinije? Sej vem, da sem mal čudn to vprašala sam me res zanima :) .
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Apr. 2009 11:37

Od recimor Ljubljane do Livorna (kjer je najbližji trajekt za Sardinijo in Korziko) je ene 6 ur. Samo pri Italijanih je ta upoštevat stalne zapore na cesti, zaradi del ali nesreč.[/quote]
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 29. Apr. 2009 11:53

U to pa dobr, da si povedala, da ne bova še trajekta zamudila :) Ja, baje je do Livorna enih 6 ur, pa pol še s trajektom 6 ur, neki tazga.

renatka_, midva bova v enem kampu bliz Olbie, ampak bova tud šla mal po otoku, tko si kej pogledat, ne mislva sam tam skoz bit.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 29. Apr. 2009 12:36

^^Wau s trajektom se voziš 6 ur :) , to je pa kr potovanje. Jst bi tud enkrat tkole šla kam; sam sploh nimam pojma kako vam rata vse tko dobr organizirat, vas bom vprašala za nasvete takt ko bom jst kej načrtovala :wink: .
lucero
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lucero » 29. Apr. 2009 12:46

A morda kdo ve kolko stane povratna karta za trajekt z livorna v bastio?

Pa kolko približno stanejo apartmaji oz kampi na noč na korziki?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Apr. 2009 13:05

Cene so precej različne. Prej ko rezerviraš, ceneje je. Tudi vožnje s trajektom so različno dolge.
Trajekta, ki vozita sta pa Moby pa CorsicaFerries. So pa tudi glede na uro odhoda iz pristanišča različne cene. Preveri na obeh straneh za različne datume in primerjaj.
Na oko rečeno je pa okol 100-150€ za avto + 2 osebi.

Cene kampov so pa spet različne, najbolj da pogooglaš.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 29. Apr. 2009 18:29

Iz Piombina na Sardinijo je ene 4ure vožnje, kar se meni zdi super malo (glede na to, da sem se z ladjo vozla tut že 26ur :roll: ).

Yazmeen kdaj pa gresta vidva?
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 02. Maj. 2009 19:51

renatka_ napisal/-a:Midva planirava celo Sardinijo oblaufat, tak, da ne bova na enem placu. Ene 3/4 noči tuki, pol tam... Odvisno od polutja na posameznem kraju (mam že ene par sanjskih plaž nagledanih :P). Planiram trajekt iz Piombina, pol pa pomoje kontra urinemu kazalcu naokol. Al pa mogoče obratno. :)

kolk časa pa planirata, da bi vama to vzelo? jaz bi šla s prijateljicami tudi tako, pa ne vem, ali bo 10 dni dovolj za cel otok? koliko časa misliš, da rabiš od enega konca otoka do drugega?
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 02. Maj. 2009 19:52

ali se da omenjena otoka prevozit s skuterji ali bolj priporočate najem avta? kakšne so kaj ceste?
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 02. Maj. 2009 19:55

Sardinije niti slučajno, ker je to dost velik otok (drugi največji otok v Sredozemlju) in rabš kr par urc, da pripelješ s severa na jug, Korzike pa tud mislm, da ne.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Maj. 2009 20:09

10 dni Korzike za nas ni blo dovolj. Je pa tud odvisno od človeka. Je pa bolš k nič :D Na Korziki rabiš po V strani ene 3 ure da prideš do najjužnejšega dela. Za Z stran pa vsaj še kako urco več (če greš ob morju, ker so ceste vijugaste in moraš res počas vozit). Sardinija je pa še večja, tak da še več časa.
Ceste (zopet govorim za Korziko) so pač bolj ozke- v vsako stran en pas, nobenih avtocest al pa kej tazga.
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 03. Maj. 2009 10:54

Mene pa zanima naslednje: kje na Sardiniji oz. kateri so hoteli, ki niso ravno za mlade pa to, ampak bolj za družine (kolikor toliko na nivoju, 4*) in da so zraven ne preveč obljudene plaže? Slike, ki jih je prilepila muffin so me res navdušile. Kristalno čisto turkizno morje (vsaj tako je videt :D) in bolj malo folka. :freude:
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 03. Maj. 2009 12:44

Roisin napisal/-a:
renatka_ napisal/-a:Midva planirava celo Sardinijo oblaufat, tak, da ne bova na enem placu. Ene 3/4 noči tuki, pol tam... Odvisno od polutja na posameznem kraju (mam že ene par sanjskih plaž nagledanih :P). Planiram trajekt iz Piombina, pol pa pomoje kontra urinemu kazalcu naokol. Al pa mogoče obratno. :)

kolk časa pa planirata, da bi vama to vzelo? jaz bi šla s prijateljicami tudi tako, pa ne vem, ali bo 10 dni dovolj za cel otok? koliko časa misliš, da rabiš od enega konca otoka do drugega?

Uh, ne ni dost. Sm se pogovarjala z ene parimi, ki so šli tako turo in so porabli minimalno 15 dni, najbolš je pa baje če maš ene 20dni časa. Tut midva planirava neki takega (če bojo finance), ker se mi zdi brezveze it dol in pol sam furat okol. Midva bova šla od kraja do kraja, se ustavla za par dni, pol pa dalje.

Glede plaž (nevem ktera je vprašala), je pa baje tako, da je težko najt "neobljudene", vsaj v glavni sezoni ne, ker je res masa ljudi dol.
Uporabniški avatar
Mrs Beauty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Mrs Beauty » 03. Maj. 2009 15:11

A začetek oz. sredina septembra je še glavna sezona? Mi bi enkrat v tistem času šli. Saj vroče je še verjetno zmeraj, pa tudi temperatura morja je verjetno še fajn, ane?
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov