Kompas, nikoli več!

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kitten »

Moj post se ne tiče Kompasa ampak na splošno za vse agencije, sploh Slovenske. Kdaj že sem si rekla nikoli več z agencijo. In izkazala se je za pravilno odločitev.

To so oderuhi v največjem možnem pomenu!
Pred leti sem hotla na Srilanko in Maldive. Program v eni izmed agencij me je stal 2480 EUR. Sama sem se odpravila na pot, Na srilanki sem v njihovi agenciji vzela program 2 tedenskega ture, po popolnoma isti poti, ogledala sem si prav vse, mogoce se vec kar je pisalo na Slovenskem spisku in bivala sem v istih, včasih še boljših hotelih. Končen znesek ? Za 3 tedne, torej teden dni več sem porabila 1100 Eur ! Toliko o oderuhih !
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

valjda, da so oderuhi. jaz sploh ne vidim nič slabega v tem. celo logično se mi zdi. a misliš, da bojo zastonj delali? sej niso dobrodelna ustanova. zato se pa tudi jaz samo še nasmehnem, ko prelistam kak katalog potovanj in navedene cene primerjam z denarjem, ki sem ga zapravila na potovanju v lastni režiji. pač, agencije so agencije, backpacking pa backpacking. tega ne gre metati v isti koš, ker je že cela zasnova in organizacija drugačna in zato tudi cena.
problem pa nastane, ko ne dobiš tega kar (misliš da) si plačal. in potem se ljudje p****jo po forumih. napišite pritožbo, če mislite, da ste bili oškodovani in sitnarite, ne odnehat, ker agencija ne bo kar tako dala denarja nazaj. žal neprijaznost osebja in podobno ne bo šlo skozi, ker je preveč objektivno, kar se je v tej temi že izkazalo. zelo pomagajo dokazi v obliki fotografij.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

nisem brala cele teme, ampak samo prvi post avtorice teme. Jaz sem lansko leto letovala v hotelu Diamond, ki ga avtorica omenja in sem bila ful zadovoljna, tako s hotelom, kot s Kompas agencijo. Namreč!!--> ta hotel je 3* in ne moreš od takega hotela pričakovat luksuza kot pri hotelih 4 ali 5 zvezdic, sploh pa ne za ceno 550eur za 14 dni polpenzion v visoki sezoni avgusta!!! Torej vsak se lahko strinja, da je to izjemno ugodna cena, zato smo se tud takrat odločili za ta hotel. Druga stvar, hrana je bila odlična, nam je kuhar zjutraj po naročilu delal zajtrk, zvečer pa nas je vedno vprašal kaj si drug dan želimo za večerjo in nam to tudi drug dan naredil, ker je bilo ful tako prijateljsko vzdušje v hotelu, ker ima kolikor se spomnim le tam okrog 70 sob. Sobe so vse prenovljene z vsem potrebnim not...torej kopalnica, klima, tv, balkon. Kar se tiče mošeje, ženska, če si šla v Turčijo, bi kej takega lahko pričakovala, poleg tega pa kolikor se jaz spomnim, je v Kompasovem katalogu prov ena slika tega hotela, na kateri se vidi minaret v neposredni bližini hotela, če pa tega nisi vidla, bi pa šla pogledat na njihovo spletno stran, so tud slikce, mene osebno to ni motilo. Osebje je blo ful prijazno, ful so se trudili, da nam ustrežejo, meni je bilo za ta denar prav super. Če bi več plačala, bi tudi več pričakovala! Kar se pa lokacije tiče, si ni noben iz Kompasa nič izmislil, v katalogu lepo piše (vsaj lani je tako pisalo) hotel je v središču mesta, 300m do plaže, kar je čista resnica in ni čudno, da so se ti smejali na agenciji. Ne vem sicer kaj te je zmotlo pri lokaciji, ampak v Alanyi je tako, da ne moreš met vsega že zaradi razporeditve, torej če si želiš bit v centru mesta, je Kleopatrina plaža s tistim hotelskim buskom 5 minut stran, mestna plaža je pa takoj čez cesto. Če želiš bit pa ob Kleopatrini plaži, pa nisi v centru mesta.
No to bi blo vse z moje strani, hotla sm sam povedat, da včasih eni res mal pretiravate z nekimi pritožbami na agenciji, oprosti ampak men bi se tud smešno zdelo, da nekdo plača neko smešno malo ceno za hotel 3*, potem pa hoče v tem istem hotelu izigravat nekega snoba...drugič daj 3x več evrov, pa boš verjetno bolj zadovoljna. Kok smo si ljudje različni ej... :roll:
puncka87
Sramežljivka
Sramežljivka

saj ne moreš verjeti

Neprebrana objava Napisal/-a puncka87 »

če si pozorno prebereš poste od avtorice ki je odprla tole temo vidiš da je vse skupaj eno nabiva*je :lol: govori eno in isto ostalih pa ne posluša... :D lani sem bila na morju v glavni sezoni za 3000 eur za 14 dni / polpenzion, pa je bilo na žalost tudi določeno osebje neprijazno ... :evil: na žalost se vedno najde kdo ki ni oh in sploh... v malih hotelih je točno tko kot bi si 100% želel... oz. je vse odvisno od tega kaj pričakuješ... in mislim da je tole tvoje repenčenje popolnoma brez podlage... sploh ker sem slišala toliko komentarjev proti... sicer smo pa vsi v današnjih časih pismeni, tako da se lahko na potovanje odpraviš tudi v lastni režiji... če pa še vedno vztrajaš pri agenciji (da ne bom zgrešila bistva), potem pa mislim da bi morala upoštavati: " mal dnarja... mal muzke..." vedno je bilo, in na žalost vedno bo tako... imaš dve možnosti... da se prilagodiš svojim zmožnostim in si ravno tako lahko narediš lep dopust, ali pa do konc življenja pritožuješ nad vsemi ki so krivi za vse krivice ki se ti zgodijo... :cry: p.s. o kapitalizmu in namenih poslovanja agencij pa po vsej verjetnosti ni potrebno posebej razglabljati???? :lol:
Alimar
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Kompas

Neprebrana objava Napisal/-a Alimar »

Še vedno je Kompas ena boljših agencij, če si slabo naletela - se zgodi, vendar v katalogu poleg uradne ocene hotela dobiš tudi njihovo oceno, ki je ponavadi nižja.
Predlagam ti, da drugič preden rezerviraš poskušaš najti podatke o hotelu. Internet jih je poln.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

sej ni fora v tem, da je slabo naletela, ker poznam še nekaj ljudi, ki so v tem hotelu letovali in so vsi zadovoljni, fora je v tem, da je za smešno nizko ceno pričakovala luksuz! Jaz pa iz prve roke lahko potrdim, da za to ceno dobiš v tem hotelu veliko več kot plačaš, pa sem letovala že v hotelih od ** do ***** .
Odgovori