kateri konec Slovenije vam najbolj ugaja?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- all*starka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2007
Hanah napisal/-a:°PeeKaBoo° napisal/-a:čeprou vidm, da drugi niste glih navdušeni nad LJ
Ah, to so tisti farmarji, ki uživajo v tem, da prebivajo v nekih rovtah, kot da bi živeli v mestu.
Jaz osebno si ne bi mogla predstavljat življenja izven glavnega mesta, ker že v Ljubljani včasih začutim dolgočasje, kaj bi bilo šele na nekem podeželju. Manjša mesta me motijo tudi zato, ker vsak vsakega pozna in je tako rekoč težko, da se nekaj zgodi, brez da bi o tem vedla cela okolica.
Obenem pa me moti večina slovenskih dialektov, ki jih je možno slišati takoj ko se malce oddaljiš od Ljubljane.
... izjava tipične ljubljančanke
meni osebno so ljubljančani na splošno najbolj "primitivni ljudje" v celi slo.
mislijo kok so neki haj pa oh in sploh, najboljši, najlepš in vse naj... in drugi, ki smo izven centra sveta jim niti do kolen ne sežemo, ker smo farmerji! mislm ej

pa sploh nočejo razumet drugih dialektov. če jst ki sm primorka razumem prekmurca, pol razumejo tut ljubljančani, ampkak oni te gledajo kot da si z marsa padel dokler ne začneš kvakat.
meni se je lj čist zamerla zarad ljubljančanov, megle, sopare k sploh dihat ne moreš, itd...
pa ne zdej to osebno vzet in me neki napadat, to je sam moje mnenje!!
itak pa ma vsak najrajši svoj kraj- jst tudi

-
lissa - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 5. 2008
- Kraj: Primorska
Hanah: Farmarji! Da te ni lih mal sram da to rečeš, to je zlo žaljivo in neprimerno.
Bot zadoljna da sploh so, ker drugač, glede na tvoje izjave, ne bi bla sposobna krave pomolzt, da bi lohk za zajtrk pila mleko al pa jedla meso, kruh itd itd...
Prej kot koga na tak način užališ, premisl o tem, da v tvoji preljubi dragi Ljubljani ne bi mogl prežvet, če nebi blo podeželja!
Drugač pa itak, Primorska, Primorska in še enkrat Primorska
Zaradi klime, vinske trte in posledično dobrega vina, morja, oljk, vsega možnega sadja, zelenjave in predvsem zato, ker se Primorci med sabo dobro razumemo ( Severna Primorska, Goriška, Kras, Obala,.. ). To mi je najbl všeč, zaradi ljudi samih.
In pa Ok, Štajerska tut še, ker so ljudje '' odbiti '', Notranjska ne, LJ tut ne, jo nisem nikol kaj preveč marala, pa niti ne vem zakaj. Mogoče lih zaradi občutka večvrednosti, kot Hanah, ki misli da drži nevem koga za j****, da lahko reče da so ostali farmarji...
Bot zadoljna da sploh so, ker drugač, glede na tvoje izjave, ne bi bla sposobna krave pomolzt, da bi lohk za zajtrk pila mleko al pa jedla meso, kruh itd itd...
Prej kot koga na tak način užališ, premisl o tem, da v tvoji preljubi dragi Ljubljani ne bi mogl prežvet, če nebi blo podeželja!
Drugač pa itak, Primorska, Primorska in še enkrat Primorska

In pa Ok, Štajerska tut še, ker so ljudje '' odbiti '', Notranjska ne, LJ tut ne, jo nisem nikol kaj preveč marala, pa niti ne vem zakaj. Mogoče lih zaradi občutka večvrednosti, kot Hanah, ki misli da drži nevem koga za j****, da lahko reče da so ostali farmarji...
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Hanah mislim, da ti je lissa čist prou razložila kko bi ti funkcionirala brez farmarjev. Za tvojo informacijo: če nisi vegetarijanka vedi, da tisto meso, ki ga ješ prihaja iz farm in živali so vzredili framarji, ki so tebi tolko nesimpatični. Tudi mleko ne teče kar iz pipe ampak prihaja ravno tako iz farm.
Ko se prebrala rtvoj post, sem postala kar jezna, ker to je bila šeena negativna izkušnja z Ljubljančankami, ki so ( po mojih izkušnjah ) vedno neki bolj fenski kot drugi.
Drugače pa obožujem obalo, sploh zaledje. Koper, Izola in Piran so že preveč napolnjeni z vsem medtem, ko je v zaledju (bolj ko se voziš dlje) popolnoma drugače ( vsaj po moje ). Sanjam, da bi imela vikendico v Abitantih.
Notranjska mi je najlepša spomladi in pozimi. Takrat komaj čakam, da pridem iz obale domov.
Ko se prebrala rtvoj post, sem postala kar jezna, ker to je bila šeena negativna izkušnja z Ljubljančankami, ki so ( po mojih izkušnjah ) vedno neki bolj fenski kot drugi.
Drugače pa obožujem obalo, sploh zaledje. Koper, Izola in Piran so že preveč napolnjeni z vsem medtem, ko je v zaledju (bolj ko se voziš dlje) popolnoma drugače ( vsaj po moje ). Sanjam, da bi imela vikendico v Abitantih.

Notranjska mi je najlepša spomladi in pozimi. Takrat komaj čakam, da pridem iz obale domov.

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Mah...meni je ful smešno, kako mnogi udrihajo čez Ljubljano.
Opažam, da je ogromno nekih priseljenih študentov in kamorkoli grem ven sploh nobenega Ljubljančana skoraj ne spoznaš. Polno nekih štajercev in primorcev, ki imajo neke tabuje v glavi in zavore, da kako so Ljubljančani glupi in ne vem kaj.
Pa meni je vseeno kdo je kdo...samo me pa res spravlja v smeh neka namišljena fobija proti Ljubljančanom in ah in sploh.
Ja tu se obrača velik del denarja, pač je ogromno ljudi ki so izven Ljubljane in se pač pripeljejo v službo čez teden. Čez vikende so ponavadi prazne ulice.
Drugače je pa meni v bistvu celotna Slovenija všeč...od južne do severne primorske(tako zvane goriške)...do Gorenjske...do štajerske, prekmurja, koroške...da ne govorim o dolenjski in dolenčkih...edino bele krajine ne poznam ne vem koliko
Opažam, da je ogromno nekih priseljenih študentov in kamorkoli grem ven sploh nobenega Ljubljančana skoraj ne spoznaš. Polno nekih štajercev in primorcev, ki imajo neke tabuje v glavi in zavore, da kako so Ljubljančani glupi in ne vem kaj.
Pa meni je vseeno kdo je kdo...samo me pa res spravlja v smeh neka namišljena fobija proti Ljubljančanom in ah in sploh.
Ja tu se obrača velik del denarja, pač je ogromno ljudi ki so izven Ljubljane in se pač pripeljejo v službo čez teden. Čez vikende so ponavadi prazne ulice.
Drugače je pa meni v bistvu celotna Slovenija všeč...od južne do severne primorske(tako zvane goriške)...do Gorenjske...do štajerske, prekmurja, koroške...da ne govorim o dolenjski in dolenčkih...edino bele krajine ne poznam ne vem koliko

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
lissa napisal/-a:In pa Ok, Štajerska tut še, ker so ljudje '' odbiti '', Notranjska ne, LJ tut ne, jo nisem nikol kaj preveč marala, pa niti ne vem zakaj. Mogoče lih zaradi občutka večvrednosti, kot Hanah, ki misli da drži nevem koga za j****, da lahko reče da so ostali farmarji...
Dobro no...jaz upam da se je Hanah hecala in ni resno mislila...če pa je, je pa dosti omejeno razmišljanje z njene strani to kar je izjavila.
Kar se mene tiče nimam nekega občutka večvrednosti ker sem ljubljančan, pa mislim da je teh bolj malo...vsaj upam no

Če pa je kdo snob...so pa to ponavadi tisti, ki prihajajo iz periferije v Ljubljano živeti in potem neko kvazi fancy sceno furajo.Taki ljudje pa niso kmeti ker nimajo zemlje...ampak kmetavtarji..ne vem kdo je to že rekel?

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
- bouhca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 5. 2008
dolenskaaaaaaaaaaaaaaa
always cvičk pa te fore...hehe.
drugač bi pa živela tam od 20-30 leti v lj d mal vidš kaj se kj dogaja pa ker se mi zdi lj dost lepa prestolnica, pol pa back na "kmete"...ker še vedno mislm da je tuki najlepš-lahko se cele dneve okol sprehajaš ne da bi gledou trole k brzijo mim tebe...

drugač bi pa živela tam od 20-30 leti v lj d mal vidš kaj se kj dogaja pa ker se mi zdi lj dost lepa prestolnica, pol pa back na "kmete"...ker še vedno mislm da je tuki najlepš-lahko se cele dneve okol sprehajaš ne da bi gledou trole k brzijo mim tebe...
-
Hanah - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
Komentarji za: all*starko, lisso, p!ko.
Najprej: čisto ste zgrešile poanto izraza "farmarji", kajti ta ni bil mišljen v takšnem kontekstu, da bi imela kaj proti kmetom ali ljudem, ki pridelujejo na podeželju. S tem sem ciljala na to, da ste odmaknjeni od "sveta"... da nimate na dosegu tistega, kar ima nekdo, ki živi v glavnem mestu.
Hahaha. Sploh se ne zavedaš, da sama sebi nasprotuješ! Najprej meni očitaš, kako se grdo obnašam in kako zaničujem ostale, toda takoj v prvem stavku si to naredila tudi ti... se pravi, si zaničevala Ljubljančane. En nasvet: naslednjič, ko hočeš izpasti pametnejša od sogovornika, začni razmišljat o tem, kar pišeš.
Glede dialektov: meni osebno so vsi dialekti oz. narečja grdi! In ni se ti potrebno čisto nič čuditi, da te Ljubljančani postrani gledajo. Jaz ko grem nekam izven Ljubljane ne uporabljam nobenih ljubljansko-slegovskih izrazov, ampak govorim lepo, normalno slovensko. In mislim, da smo Ljubljančani edini, ki se lahko "otresemo" svoje govorice, ko gremo nekam drugam (če le seveda hočemo/hočejo), kar pa ne bi mogla reči za nekega Štajerca, Primorca ali Prekmurca. Njim je ta govorica zlezla v kri in kamorkoli pridejo govorijo na tak način. Bruh!!!
LoL. Glede megle: ta se nahaja le v določenih predelih Ljubljane, ne v vseh. Tam, kjer jaz živim še nikoli nisem videla megle.
Eh, draga moja, jaz bi komot preživela brez vaše krave in njenega mleka. Prej bi rekla, da vi ne bi mogli preživet brez Ljubljane, ker v nasprotnem primeru se ne bi vsako leto usulo na tisoče študentov, ki prihajajo k nam študirat, ker v njihovem "oh in sploh mestu" ni takšne fakultete. Tudi službo si večinoma najdete v Ljubljani, ker so delovne perspektive in plače izven Ljubljane bolj "kilave".
No, ravno takšne izkušnje imam jaz, ko pridem nekam na Štajerko ali na Primorsko. Vsi mislijo, da so bog in batina, sploh Štajerci. Bolj glasnega in nekulturnega "naroda" pa še ne. Tudi njihovo narečje mi je od vseh še najbolj nagravžno... že po TV-ju jih ne morem poslušat, kaj šele da bi mi nekdo po cele dneve v živo trobil s takšnim dialektom.
In kdo si ti, da boš govoril kaj je omejeno in kaj ne? Svoje izjave preberi - in se zjoči!
Najprej: čisto ste zgrešile poanto izraza "farmarji", kajti ta ni bil mišljen v takšnem kontekstu, da bi imela kaj proti kmetom ali ljudem, ki pridelujejo na podeželju. S tem sem ciljala na to, da ste odmaknjeni od "sveta"... da nimate na dosegu tistega, kar ima nekdo, ki živi v glavnem mestu.
all*starka napisal/-a:izjava tipične ljubljančanke
meni osebno so ljubljančani na splošno najbolj "primitivni ljudje" v celi slo.
Hahaha. Sploh se ne zavedaš, da sama sebi nasprotuješ! Najprej meni očitaš, kako se grdo obnašam in kako zaničujem ostale, toda takoj v prvem stavku si to naredila tudi ti... se pravi, si zaničevala Ljubljančane. En nasvet: naslednjič, ko hočeš izpasti pametnejša od sogovornika, začni razmišljat o tem, kar pišeš.
all*starka napisal/-a:pa sploh nočejo razumet drugih dialektov. če jst ki sm primorka razumem prekmurca, pol razumejo tut ljubljančani, ampkak oni te gledajo kot da si z marsa padel dokler ne začneš kvakat.
štajerci, poleg ostalih seveda
Glede dialektov: meni osebno so vsi dialekti oz. narečja grdi! In ni se ti potrebno čisto nič čuditi, da te Ljubljančani postrani gledajo. Jaz ko grem nekam izven Ljubljane ne uporabljam nobenih ljubljansko-slegovskih izrazov, ampak govorim lepo, normalno slovensko. In mislim, da smo Ljubljančani edini, ki se lahko "otresemo" svoje govorice, ko gremo nekam drugam (če le seveda hočemo/hočejo), kar pa ne bi mogla reči za nekega Štajerca, Primorca ali Prekmurca. Njim je ta govorica zlezla v kri in kamorkoli pridejo govorijo na tak način. Bruh!!!
all*starka napisal/-a:meni se je lj čist zamerla zarad ljubljančanov, megle, sopare k sploh dihat ne moreš, itd...
LoL. Glede megle: ta se nahaja le v določenih predelih Ljubljane, ne v vseh. Tam, kjer jaz živim še nikoli nisem videla megle.
lissa napisal/-a:Bot zadoljna da sploh so, ker drugač, glede na tvoje izjave, ne bi bla sposobna krave pomolzt, da bi lohk za zajtrk pila mleko al pa jedla meso, kruh itd itd...
Eh, draga moja, jaz bi komot preživela brez vaše krave in njenega mleka. Prej bi rekla, da vi ne bi mogli preživet brez Ljubljane, ker v nasprotnem primeru se ne bi vsako leto usulo na tisoče študentov, ki prihajajo k nam študirat, ker v njihovem "oh in sploh mestu" ni takšne fakultete. Tudi službo si večinoma najdete v Ljubljani, ker so delovne perspektive in plače izven Ljubljane bolj "kilave".
p!ka napisal/-a:Ko se prebrala tvoj post, sem postala kar jezna, ker to je bila šeena negativna izkušnja z Ljubljančankami, ki so (po mojih izkušnjah) vedno neki bolj fenski kot drugi.
No, ravno takšne izkušnje imam jaz, ko pridem nekam na Štajerko ali na Primorsko. Vsi mislijo, da so bog in batina, sploh Štajerci. Bolj glasnega in nekulturnega "naroda" pa še ne. Tudi njihovo narečje mi je od vseh še najbolj nagravžno... že po TV-ju jih ne morem poslušat, kaj šele da bi mi nekdo po cele dneve v živo trobil s takšnim dialektom.
ryu10kyu napisal/-a:jaz upam da se je Hanah hecala in ni resno mislila...če pa je, je pa dosti omejeno razmišljanje z njene strani to kar je izjavila.
In kdo si ti, da boš govoril kaj je omejeno in kaj ne? Svoje izjave preberi - in se zjoči!
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Vi ne izgubite vašega narečja, ko pridete na Štajersko, ne vidim, zakaj bi mi morali v Lj. govorit po vaše.
Sm, vidu, reku, pršu itd. - to vi uporabljate povsod.
Če misliš, da si fency se pa motiš. Ljubljana spada med najgrša evropska glavna mesta, Ptuj pa je pred par leti dobil nagrado za najlepše in najbolj urejeno mesto v Evropi.
Ne me narobe razumet, nič nimam proti Ljubljančanom, ampak takšni, kot si ti pa me motijo(na srečo ni veliko takšnih)
OFT:
Kot zanimivost: Če v Mariboru rečeš ps(pes) bodo mislili, da si peder
.
Sm, vidu, reku, pršu itd. - to vi uporabljate povsod.
Če misliš, da si fency se pa motiš. Ljubljana spada med najgrša evropska glavna mesta, Ptuj pa je pred par leti dobil nagrado za najlepše in najbolj urejeno mesto v Evropi.
Ne me narobe razumet, nič nimam proti Ljubljančanom, ampak takšni, kot si ti pa me motijo(na srečo ni veliko takšnih)
OFT:
Kot zanimivost: Če v Mariboru rečeš ps(pes) bodo mislili, da si peder

- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
A dej ste prfukneni, druzga vm ne morm rečt.
Sm iz LJ in enako spoštujm use ostale, štajerci so se mi zamerli pa lih zarad odnosa do lublančanov... pa posploševanja... Ampak to zdej ne pomeni, da bom vse štajerce metala v isti koš. Če je meni npr Maribor premajhen, da bi v njem živela, to še ne pomeni da smo prepotentni in nevemkajše vse. Udrihanje čez dialekt je pa preprosto ABSURDNO, pač vsi smo se rodili in živeli tm k smo, tko da noben ni kriv za to, kako govori. O walkanju doga in teh forah se pa ve, da je vse skupi ena izmišljotina.
Geez
Dej ne nabiji

Geez

Ljubljana spada med najgrša evropska glavna mesta
Dej ne nabiji

-
Hanah - Sramežljivka
/\/\4t3j napisal/-a:Ljubljana spada med najgrša evropska glavna mesta
In kje oz. kdaj je bilo to povedano? Je bila izvedena kakšna "anketa" kjer so Evropejci označili Ljubljano za najgrše mesto? Zakaj imam jaz občutek, da je ta podatek zrasel nekje na tvojem zeljniku oz. ni nič drugega kot tvoje lastno mišljenje. Iz česar sledi, da je za eno figo vredno

Recite kar hočete, ampak Ljubljanščina nikoli ne bo segla do kolen kašni Štajerščini. To je pa res najbolj grozno in "brutalno" narečje v Sloveniji.
In kdo za hudiča bi razumel tudi kakšne Primorce, če pa vedno neke italijanske izraze mešajo v pogovor? Sedaj se bo sigurno javila neka Primorka z izjavo v smislu: "Pero, ma je rijes, de si ti ena mona. Teha, de bi primuorci hovorili talijansku, pej res ne slišste prou dosti botou." LOL!!!

- bouhca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 5. 2008
no no...calm down everybody!!
prvo kot prvo narečja so ti priučena, jih ponotranjiš in jih ne morš izklopit takrat k se ti to spomnš. tud folk iz lj govori neko svojo verzijo slovenščine tko kt vsi in zlooo dvomim da se je kr "otreseš" ko greš kam vn iz lj...
pa dvomim da bi preživela brez krave pa mleka ker mleko ni edina stvar k se jo dobi od kmetov...tut do trgovine mora hrana od nekoga pridt-100% ješ neki od: mesa/jajc/sira/ sadja in zelenjave/sladoleda/krompirja/itd itd. tut če ne ješ izdelkov slovenskih kmetov, jih pridelajo italijanski/španski...
prej preživi človek brez ene fakultetne izobrazbe (je pač nižja kvalificiran in če ne druzga je lh tud kmet) kot pa lj brez predmestnih naselij in podeželja! navsezadnje....ogromno folka se iz lj preseli v druge regije za stalno, študentje so pa večinoma sam dnevni migranti...
pa izraz odmaknjeni od sveta je skor še hujš kot farmarji, ker sm za pou urce u lblani pa mam na doseg roke prou čist use kar maš ti pa čeprou sm odmaknena kmečka bunka
in zelo ponosna sem na to...
dost žalostno da se že avtohtoni slovenci tkole kregate/-mo!!mislm...men je lj najlepšejša, če mi en kraj/ folk ni ga pač ne bom spluvala kako govori, diha, itd.
ps: ryu10kyu te je branil pred nadaljnim obrekovanjem ti se mu pa tkole zahvališ...
prvo kot prvo narečja so ti priučena, jih ponotranjiš in jih ne morš izklopit takrat k se ti to spomnš. tud folk iz lj govori neko svojo verzijo slovenščine tko kt vsi in zlooo dvomim da se je kr "otreseš" ko greš kam vn iz lj...
pa dvomim da bi preživela brez krave pa mleka ker mleko ni edina stvar k se jo dobi od kmetov...tut do trgovine mora hrana od nekoga pridt-100% ješ neki od: mesa/jajc/sira/ sadja in zelenjave/sladoleda/krompirja/itd itd. tut če ne ješ izdelkov slovenskih kmetov, jih pridelajo italijanski/španski...
prej preživi človek brez ene fakultetne izobrazbe (je pač nižja kvalificiran in če ne druzga je lh tud kmet) kot pa lj brez predmestnih naselij in podeželja! navsezadnje....ogromno folka se iz lj preseli v druge regije za stalno, študentje so pa večinoma sam dnevni migranti...
pa izraz odmaknjeni od sveta je skor še hujš kot farmarji, ker sm za pou urce u lblani pa mam na doseg roke prou čist use kar maš ti pa čeprou sm odmaknena kmečka bunka

ps: ryu10kyu te je branil pred nadaljnim obrekovanjem ti se mu pa tkole zahvališ...
-
Hanah - Sramežljivka
bouhca napisal/-a:ps: ryu10kyu te je branil pred nadaljnim obrekovanjem ti se mu pa tkole zahvališ...
Ne potrebujem "branjenja" od nekoga, ki te v v prvem stavku kuje med zvezde, takoj v drugem pa te v drek stlači. Temu se reče dvoličnost.
-
Letty - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 12. 2007
- Kraj: Novo mesto
Dejstvo je, da je ljubljanščina najboljše narečje za afnanje. Pojdite po mestu in poslušajte poslušat folk - kot da bi se en čez drugega delali kdo je bolj pomemben, višji, pameten, bolj fancy ... (v resnici pa izpade le bolj afnasto za 'outsiderja').
- all*starka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2007
Hanah...
1. nauči se brat
2. kje si pa ti vidla da sm tebi sploh kej očitala??? nate se nanaša sam prvi stavk, pod njim pa piše na splošno za ljubljančane!
nasprotujem sama sebi?! kje??? če vidi še kdo drug razen Hanah naj mi prosim pove
glede dialektov se pa čist strinjam s /\/\4t3j
ti misliš da govoriš prav slovensko- takoj ko greš izven lj se sliši tvojo ljubljanščino. vedno bolj se zgražam nad tv in radijskimi napovedovalci, tipičen primerek je nina osenar v big brotherju. jst ne vem kako ji dovolijo na neki nelokalni televiziji tako narečno govort. in mogoče zaradi tega ti misliš da govoriš super slovensko, ker poslušaš tut po tv-ju ljubljanščino. rada bi te pa vidla kje na štajerskem štajersko govort, samo zato da ne bi odstopala od okolice. pač, ko greš vn iz lj govoriš kot znaš in zdej si predstavljaj da bi te štajerci debelo gledali, se ti smejali in te ne bi hoteli razumet samo zato, ker ne govoriš po štajersko. točno to pa se dogaja v lj. pa ne mi bit pametna, ker za razliko od tebe sm jst to doživela.
isto ljubljančani, sam da se tega ne zavedate, kot se ne primorci, štajerci... ker valda vsakemu je najbližje in nabolj normalno tisto narečje ki ga govori, vsa druga so mu
in ni vs primorski dilekt goriški/kraševski kot si ga ti navedla.
res upam, da si stara največ 17 let, ker pol ti tako razmišljanje ne zamerim tolk!
in ryu10kyu, nism pršla v lj z nobenmi predsodki, mam tut sorodnike v lj in proti njim nimam nč! smo ble pa v celmu razredu sam dve z drugačnim dialektom in sve se obe počutle isto (kot kos mesa ki ga vržeš lačnim levom)
pa tut drugo je, da probaš razumt kaj ti hoče nekdo povedat, ga npr. prašaš naj ponovi..., ne pa da ga sploh ne poslušaš in se mu v faco režiš! in to se mi je fuul zamerlo. ne vem no, mogoče sm spoznala napačne ljudi. sej tut ne rečem da so vsi ljubljančani isti- poznam ene par čist normalnih!
in dragica, tvojih nasvetov se bom skrbno držala

1. nauči se brat
2. kje si pa ti vidla da sm tebi sploh kej očitala??? nate se nanaša sam prvi stavk, pod njim pa piše na splošno za ljubljančane!
nasprotujem sama sebi?! kje??? če vidi še kdo drug razen Hanah naj mi prosim pove

glede dialektov se pa čist strinjam s /\/\4t3j
ti misliš da govoriš prav slovensko- takoj ko greš izven lj se sliši tvojo ljubljanščino. vedno bolj se zgražam nad tv in radijskimi napovedovalci, tipičen primerek je nina osenar v big brotherju. jst ne vem kako ji dovolijo na neki nelokalni televiziji tako narečno govort. in mogoče zaradi tega ti misliš da govoriš super slovensko, ker poslušaš tut po tv-ju ljubljanščino. rada bi te pa vidla kje na štajerskem štajersko govort, samo zato da ne bi odstopala od okolice. pač, ko greš vn iz lj govoriš kot znaš in zdej si predstavljaj da bi te štajerci debelo gledali, se ti smejali in te ne bi hoteli razumet samo zato, ker ne govoriš po štajersko. točno to pa se dogaja v lj. pa ne mi bit pametna, ker za razliko od tebe sm jst to doživela.
Njim je ta govorica zlezla v kri in kamorkoli pridejo govorijo na tak način. Bruh!!!
isto ljubljančani, sam da se tega ne zavedate, kot se ne primorci, štajerci... ker valda vsakemu je najbližje in nabolj normalno tisto narečje ki ga govori, vsa druga so mu
kot tebi!Bruh!!!
in ni vs primorski dilekt goriški/kraševski kot si ga ti navedla.
res upam, da si stara največ 17 let, ker pol ti tako razmišljanje ne zamerim tolk!
in ryu10kyu, nism pršla v lj z nobenmi predsodki, mam tut sorodnike v lj in proti njim nimam nč! smo ble pa v celmu razredu sam dve z drugačnim dialektom in sve se obe počutle isto (kot kos mesa ki ga vržeš lačnim levom)
pa tut drugo je, da probaš razumt kaj ti hoče nekdo povedat, ga npr. prašaš naj ponovi..., ne pa da ga sploh ne poslušaš in se mu v faco režiš! in to se mi je fuul zamerlo. ne vem no, mogoče sm spoznala napačne ljudi. sej tut ne rečem da so vsi ljubljančani isti- poznam ene par čist normalnih!
in dragica, tvojih nasvetov se bom skrbno držala

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov