Kampiranje - oprema
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
*purple* napisal/-a: lani,sem mislim da v hervisu zasledila enga za okol 5-6 oseb,v katerem si lahko stal, ogromen, za osemdeset evrou,predn sva šla na dopust.Mi je kar žal, da ga nisva kupila tkrt.
pa lahko to dve osebi postavita? js se spomnim k sem se z nasimi hodila, da smo mogli 4je aktivno sodelovat da smo sotor postavli. pa je biu na iglu nacin, s tistimi palicami (samo pac ful vecji). nevem ce bi to slo z dvema?
no sicr pa ce si dalj casa na mestu se pac tisto enkrat potrudis pa pol stoji..js sm pa res bolj tako da bi se mal prestavlala, pa mal vec krajev vidla ne samo na enem mestu (ti vem da si v eno drugo temo pisala da se ful vozita okrog z avtom - to bi js tako nardila, da bi se vsake 2-3 dni prestavla in ne bi blo tok voznje vsak dan - samo tega pac ne mores pocet z tok opreme )
no sej, pac drgacni nacini kampiranja =)
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ja lahko lahko.sej te novejši šotori so itak bolj prijazni pri postavitvi, tako da lahko komot dva.če ne pa ni panike, pač uhvatiš enga soseda zraven naj ti pomaga.Midva sva tud že pomagala postavljat šotore.sploh ni panike.
jah z večjim šotorom in več opreme je resda mal težko se prestavljat.Ampak sej, če si na otoku, pravzaprav se niti ne rabiš.Midva se itak vozva sem pa tja, tko da ni panike če je šotor na enem mestu skos.Nikol pa neveš kaj te piči.Mava še rezervni plan, da če Korčula ne bo kul, greva na Brač al pa na kšn drug otok zraven.
jah z večjim šotorom in več opreme je resda mal težko se prestavljat.Ampak sej, če si na otoku, pravzaprav se niti ne rabiš.Midva se itak vozva sem pa tja, tko da ni panike če je šotor na enem mestu skos.Nikol pa neveš kaj te piči.Mava še rezervni plan, da če Korčula ne bo kul, greva na Brač al pa na kšn drug otok zraven.
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
red_rose napisal/-a:*purple* napisal/-a: lani,sem mislim da v hervisu zasledila enga za okol 5-6 oseb,v katerem si lahko stal, ogromen, za osemdeset evrou,predn sva šla na dopust.Mi je kar žal, da ga nisva kupila tkrt.
pa lahko to dve osebi postavita? js se spomnim k sem se z nasimi hodila, da smo mogli 4je aktivno sodelovat da smo sotor postavli. pa je biu na iglu nacin, s tistimi palicami (samo pac ful vecji). nevem ce bi to slo z dvema?
Iz lastni izkušenj - 2 lahko normalno in hitro postavita tut šotor za 5 - 6 oseb. Pri nas sta ga vedno postavljala brat in oči, tko da ja, 100% se ga da.
Glede blazine .. Tut js sem (biuša) tabornica (ki je veliiikrat spala samo na armaflexu oz. kakšni peni), ampak si sploh nočem predstavljat, da bi še na morju 14 dni spala samo na armaflexu. Za dva, tri dni ni problema, kar je več pa ni šans, hehe.
-
le@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
- Kraj: Domžale
Midva sva lani šla prvič kampirat, s ta malim iglujem, za letos sva si pa kupla šotor v pravem pomenu besede - High peak Amalfi. Šotor je super, rahlo ogromen (sva le sam 2 zaenkrat, moj pravi, da je to naložba v prihodnost ), je pa fajn ker ma stojno višino, pa integrirano dno. Predprostora je tud ful, tko da me letos ne bo skrbel kako bo, če bo kakšen dan deževen. Pa še bicikle daš lahko v predprostor. Smo mel že testno postavitev - 10 minut da šotor stoji, pol pa kline mal dlje zabijaš. Pospravljen je pa še hitrejš.
Kar se spanja tiče sama prisegam na samonapihljive blazine (lih v Lidlu sem vidla da jih bodo mel v akciji po 30€, to je skor zastonj, se ful splača). Men se na unih napihljivih blazinah skor zmeša, po tistem sem čist zlomljena... S sabo sva mela tud eno piknik dekco, k nama je zelo prav pršla tud kadar sva se kje ustavila čez dan (lani sva se tud selila, nisva bila na istem mestu) pa si na kuhalniku skuhala kosilo - špageti iz vrečke...
Stvari, ki sva jih pozabila: kladivo (ja, rabiš), lučka za pred šotor (kartala sva ob čajnih svečkah ), električni podaljšek (sva ga sicer mela, ampak 5 m, kar ti ne pomaga kej dost). Mislim, da kej druzga niti nisva pogrešala.
Moram pa reč, da mene pa teli wcji pa tuši sploh ne motjo, je pa res, da tja kamor sem hodila v kempe, majo res ful spucan skos, načeloma se mi hrvaški kempi zdijo manj čisti kot tisti v katerih sem spala na Korziki. Aaja, WC papir moraš me s sabo! V hrvaških kempih ga ponavad sicer maš v WCjih, v Italiji in Franciji je to menda bolj izjema kot pravilo.
Kakorkoli že, kampiranje zna bit zelo kul, je pa res, da je zna bit drag špas in se cenovno verjetno bolj splača it v apartma... Ampak potem zamudiš doživetje kempa.
Kar se spanja tiče sama prisegam na samonapihljive blazine (lih v Lidlu sem vidla da jih bodo mel v akciji po 30€, to je skor zastonj, se ful splača). Men se na unih napihljivih blazinah skor zmeša, po tistem sem čist zlomljena... S sabo sva mela tud eno piknik dekco, k nama je zelo prav pršla tud kadar sva se kje ustavila čez dan (lani sva se tud selila, nisva bila na istem mestu) pa si na kuhalniku skuhala kosilo - špageti iz vrečke...
Stvari, ki sva jih pozabila: kladivo (ja, rabiš), lučka za pred šotor (kartala sva ob čajnih svečkah ), električni podaljšek (sva ga sicer mela, ampak 5 m, kar ti ne pomaga kej dost). Mislim, da kej druzga niti nisva pogrešala.
Moram pa reč, da mene pa teli wcji pa tuši sploh ne motjo, je pa res, da tja kamor sem hodila v kempe, majo res ful spucan skos, načeloma se mi hrvaški kempi zdijo manj čisti kot tisti v katerih sem spala na Korziki. Aaja, WC papir moraš me s sabo! V hrvaških kempih ga ponavad sicer maš v WCjih, v Italiji in Franciji je to menda bolj izjema kot pravilo.
Kakorkoli že, kampiranje zna bit zelo kul, je pa res, da je zna bit drag špas in se cenovno verjetno bolj splača it v apartma... Ampak potem zamudiš doživetje kempa.
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Nazadnje sem kampirala lani avgusta še z dvema prijateljicama. Bile smo samo 3 dni, opreme pa smo imele, kot da bomo najmanj 2 tedna. Za vsak slučaj.
Šotor smo imele za 6 oseb, ampak je bilo super, da smo imele kam vso nalako spravit, tud velik, da si lahko stal noter, postavile smo ga same in glede na to, da je bilo ravno takrat tisto neurje na morju in je zjutraj večina šotorov bila poplavljenih, odvezanih s klinov itd., naš pa OK, smo naredile dobro.
Zraven pa smo imele (še zdaj ne morem verjet, da je šlo toliko v mojega Polota, poleg nas):
- mizo
- stole
- blazine za spat
- deke
- pouštre
- hladilno torbo na elektriko
- ful dolg podaljšek
- luč
- ležalnik
- šotor in vse kar spada zraven (podloga za na tla, klini, kladivo...)
- posodo (kuhale nismo)
- ...
In vse ostale stvari od oblačil dalje.
Je poseben občutek kampirat, ampak mene res motijo ogabni tuši in WCji. Je pa res, da je odvisno kje si. V Amsterdamu imajo v enem kampu tako porihtano, da nisem mogla verjeti.
Šotor smo imele za 6 oseb, ampak je bilo super, da smo imele kam vso nalako spravit, tud velik, da si lahko stal noter, postavile smo ga same in glede na to, da je bilo ravno takrat tisto neurje na morju in je zjutraj večina šotorov bila poplavljenih, odvezanih s klinov itd., naš pa OK, smo naredile dobro.
Zraven pa smo imele (še zdaj ne morem verjet, da je šlo toliko v mojega Polota, poleg nas):
- mizo
- stole
- blazine za spat
- deke
- pouštre
- hladilno torbo na elektriko
- ful dolg podaljšek
- luč
- ležalnik
- šotor in vse kar spada zraven (podloga za na tla, klini, kladivo...)
- posodo (kuhale nismo)
- ...
In vse ostale stvari od oblačil dalje.
Je poseben občutek kampirat, ampak mene res motijo ogabni tuši in WCji. Je pa res, da je odvisno kje si. V Amsterdamu imajo v enem kampu tako porihtano, da nisem mogla verjeti.
-
red_rose - Cosmofrik
no midva sva dans nabavla gorilnik..je pa tak da se v bistvu kr bomba posebej kupi (taka mala) pa se pol sam gor navije tisto stojalo in za prizgat in je to to..ql zadeva pride pa slabih 40€...
upam da greva drug teden nekam, ker napovedujejo slabo vreme
upam da greva drug teden nekam, ker napovedujejo slabo vreme
- Gost
Kampiranje je super, dokler več dni zapored ne dežuje. Ali udriha nevihta.
Ooooh, se mi je kar zahotelo tovrstnega počitnikovanja. Ko bom enkrat velika in bogata, si bom privoščila boljšo kamping opremo - konkretno mizo, stolčke, kuhalnik/štedilnik, velik in kvaliteten šotor, blazine ipd. Do sedaj sva s fantom vedno improvizirala in se v soncu znašla odlično. V dežju je bilo naravnost neprijetno.
Ooooh, se mi je kar zahotelo tovrstnega počitnikovanja. Ko bom enkrat velika in bogata, si bom privoščila boljšo kamping opremo - konkretno mizo, stolčke, kuhalnik/štedilnik, velik in kvaliteten šotor, blazine ipd. Do sedaj sva s fantom vedno improvizirala in se v soncu znašla odlično. V dežju je bilo naravnost neprijetno.
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Jaz rabim SOTOR.
Ampak o sotorih res nimam pojma, pa me zanima, na kaj moram bit pozorna? Fajn bi blo, da ga je preprosto postavit in da je LAHEK (ker ga bom en mesec nonstop okol nosila). Pa tko, da je fajn Kaksne so sploh cene? Sem zdej neki gledala po netu, pa na eni strani sem vidla sotor za 2 osebi za 15e, na eni pa za 170. Kaksna je realna cena? Hvala
Ampak o sotorih res nimam pojma, pa me zanima, na kaj moram bit pozorna? Fajn bi blo, da ga je preprosto postavit in da je LAHEK (ker ga bom en mesec nonstop okol nosila). Pa tko, da je fajn Kaksne so sploh cene? Sem zdej neki gledala po netu, pa na eni strani sem vidla sotor za 2 osebi za 15e, na eni pa za 170. Kaksna je realna cena? Hvala
-
red_rose - Cosmofrik
midva sva tut pred kratkim kupovala sotor in mislim da ma firma highpeak kr dobro razmerje med kvaliteto in ceno. seveda niso to vrhunski sotori, ampak mislim da ne isces sotora za par 100€?
u glavnem: http://www.sun-fun.si/slo/katalog/sotori.htm
pomemben je cimvisji vodni stolpec, pa potem varjeni sivi ipd. kar pa mislim da highpeak majo itak vsi.
Naxos 4 ( http://www.sun-fun.si/slo/katalog/str_sotori/naxos.htm ) je bil do zdaj ze sproban, tudi v dezju in vetru in je brez problema
tistih za 15€ ne jemat, ker ti bo zal ko bo dez. ceprav ma mogoce vodni stolpec isti kot kaksen drazji sotor, je tut kvaliteta izdelave tista ki steje...men se zdi 100€ neka uredu cena za dober sotor za poletna kampiranja da zdrzi kar nekaj let. - tak za par oseb sedeva, tisti vecji so normalno drazji
u glavnem: http://www.sun-fun.si/slo/katalog/sotori.htm
pomemben je cimvisji vodni stolpec, pa potem varjeni sivi ipd. kar pa mislim da highpeak majo itak vsi.
Naxos 4 ( http://www.sun-fun.si/slo/katalog/str_sotori/naxos.htm ) je bil do zdaj ze sproban, tudi v dezju in vetru in je brez problema
tistih za 15€ ne jemat, ker ti bo zal ko bo dez. ceprav ma mogoce vodni stolpec isti kot kaksen drazji sotor, je tut kvaliteta izdelave tista ki steje...men se zdi 100€ neka uredu cena za dober sotor za poletna kampiranja da zdrzi kar nekaj let. - tak za par oseb sedeva, tisti vecji so normalno drazji
- Liena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 5. 2008
Jaz grem poleti na malo bolj oddaljeno kampiranje, v Kenijo. Sicer bomo ene 4-krat prespali tudi v "hotelu", drugače pa po campih ali pa kar tako, sredi ničesar.
Zanima me glede spalke, rabila bi tako, ki zavzame čim manj prostora, ker za 3 tedne rabim kr neki robe, na letalo pa bogvekaj ne spraviš. Rabim pa tudi tanek, nepremočljiv anorak. Vidim, da imate kr dost izkušenj, zato vas prosim za nasvet za idealen prostor za nakup takšne in drugačne opreme, lahko tudi kakšna spletna stran.
Zanima me glede spalke, rabila bi tako, ki zavzame čim manj prostora, ker za 3 tedne rabim kr neki robe, na letalo pa bogvekaj ne spraviš. Rabim pa tudi tanek, nepremočljiv anorak. Vidim, da imate kr dost izkušenj, zato vas prosim za nasvet za idealen prostor za nakup takšne in drugačne opreme, lahko tudi kakšna spletna stran.
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Uuuu kdaj pa gres, s kom pa letis? Ej, to k boste kr tko spal, a je to varno? Mislm, zarad ljudi (umor , rop), pa zivali (da te lih ne poje kdo). Namrec js iz istega razloga rabim sotor.
Spalko mam js tako cist mejhno, te k se zdej dobijo, tezka je pa ene 500g pomoje, ma lahka je ful, pa ko jo das v vrecko je ene 20cm dolga pa ene 15 premera (mogoce).
Ej za 3 tedne rabis lih isto robe kokr za en teden al pa pol leta, js mam standard 4 majcke, dvoje hlace, ena majca z dolgimi rokavi pa en pulovr.
Vrtnica hvala, bom precekirala
Spalko mam js tako cist mejhno, te k se zdej dobijo, tezka je pa ene 500g pomoje, ma lahka je ful, pa ko jo das v vrecko je ene 20cm dolga pa ene 15 premera (mogoce).
Ej za 3 tedne rabis lih isto robe kokr za en teden al pa pol leta, js mam standard 4 majcke, dvoje hlace, ena majca z dolgimi rokavi pa en pulovr.
Vrtnica hvala, bom precekirala
- Liena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 5. 2008
classy, avgusta grem, iz Minhna do Kaira letim z Egypt Airom, naprej pa ne vem, upam, da ostanemo na istem, da je samo postanek. Kaj pa vem, jaz nimam dvomov o varnosti, ker grem z izkušenimi ljudmi, ki jim zaupam. Še najmanj se bojim ropa in umora, ker ne gremo po mestih, ampak po divjini. Sej spali bomo v šotorih, jih dobimo tam, rabim pa svojo spalko. No sej, takšno velikost sem mislila, morem it mal pogledat.
Ja, sej vem kako je s temi stvarmi, ne mislim pol omare jemat s sabo, rabim pa tudi pulover ali dva, dolge hlače, malo več čevljev, kot za kampiranje na obali. To sem misla s tem, da bo nahrbtnik še prehitro poln.
Ja, sej vem kako je s temi stvarmi, ne mislim pol omare jemat s sabo, rabim pa tudi pulover ali dva, dolge hlače, malo več čevljev, kot za kampiranje na obali. To sem misla s tem, da bo nahrbtnik še prehitro poln.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov