Midva sva lani šla prvič kampirat, s ta malim iglujem, za letos sva si pa kupla šotor v pravem pomenu besede -
High peak Amalfi. Šotor je super, rahlo ogromen (sva le sam 2 zaenkrat, moj pravi, da je to naložba v prihodnost

), je pa fajn ker ma stojno višino, pa integrirano dno. Predprostora je tud ful, tko da me letos ne bo skrbel kako bo, če bo kakšen dan deževen. Pa še bicikle daš lahko v predprostor. Smo mel že testno postavitev - 10 minut da šotor stoji, pol pa kline mal dlje zabijaš. Pospravljen je pa še hitrejš.
Kar se spanja tiče sama prisegam na samonapihljive blazine (lih v Lidlu sem vidla da jih bodo mel v akciji po 30€, to je skor zastonj, se ful splača). Men se na unih napihljivih blazinah skor zmeša, po tistem sem čist zlomljena... S sabo sva mela tud eno piknik dekco, k nama je zelo prav pršla tud kadar sva se kje ustavila čez dan (lani sva se tud selila, nisva bila na istem mestu) pa si na kuhalniku skuhala kosilo - špageti iz vrečke...
Stvari, ki sva jih pozabila: kladivo (ja, rabiš), lučka za pred šotor (kartala sva ob čajnih svečkah

), električni podaljšek (sva ga sicer mela, ampak 5 m, kar ti ne pomaga kej dost). Mislim, da kej druzga niti nisva pogrešala.
Moram pa reč, da mene pa teli wcji pa tuši sploh ne motjo, je pa res, da tja kamor sem hodila v kempe, majo res ful spucan skos, načeloma se mi hrvaški kempi zdijo manj čisti kot tisti v katerih sem spala na Korziki. Aaja, WC papir moraš me s sabo! V hrvaških kempih ga ponavad sicer maš v WCjih, v Italiji in Franciji je to menda bolj izjema kot pravilo.
Kakorkoli že, kampiranje zna bit zelo kul, je pa res, da je zna bit drag špas in se cenovno verjetno bolj splača it v apartma... Ampak potem zamudiš doživetje kempa.