Kampiranje - oprema

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Apr. 2009 14:51

lep pozdrav :)

Brskam, in opazam da ni nobene teme kjer bi si lahko izmenjali kaksna mnenja/kritike/pohvale gleda camping opreme. midva greva namrec letos kampirat, prvic skupaj (on se nikol ni, js ze celo zivljenje :P ), in je treba pac vecino stvari na novo nabavit.

Pravkar sem narocila tale sotor:

Slika

http://www.sun-fun.si/slo/katalog/str_sotori/naxos.htm

notri bova torej spala dva + en srednje velik pes :D sotor je za 4 osebe da smo lahko vsi skupaj bolj na komot, postavi se pa itak skoraj tako hitro kot manjsi sotori. ga ma kdo? me mal zanimajo izkusnje in kaj kej lahko prestane :D ni glih neka ful firma pa to, samo mislim in upam da bo dost dobr =)

Zdej me pa zanima kake sotore kaj vi uporabljate, kaj je nepogresljivo na kampiranju, in sploh vse kar se tice te teme.. :cool:

Radi kampirate? zame ni lepsega dopusta :D nikoli se nisem uzivala tako kot v kampu..na morju sem bila do zdaj samo 2x v apartmaju, v hotelu nikoli...nevem ce mi kdaj kaj boljse od kampiranja :P
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 21. Apr. 2009 15:25

Kampiranje ma vsekakor en svoj čar, čeprov sm jst bol na komot oseba in ponavad grem v hotel :)
Sva bla pa z bivšim enkrat na Cresu s šotorom, pa me je jezil, k sm mogla hodt v une skupne wc-je, tuše, k sva mogla kuhat na unmu štorastmu, mejhnmu kuhalniku (sm se še z vrelo kavo pol polila in pol je blo dopusta konc :? Hvala bogu, se mi je lepo zacelil)...Uglavnem, takrat mi ni blo všeč, če bi šla zdej, bi si kupla orng opremo, večji šotor, mizco, stole, kej mal večjega za kuhat...in če bi mela vse tko k se zagre, pol mislm, da bi mi blo kr fajn (edin misel na skupne wc-ju in tuše mi še kr ni prov všeč).

Greva pa letos na Sardinijo tud v kamp, ampak v bungalov, ki je bol na komot, ker maš svojo kopalnco in kuhnco notr. Komi čakam :freude:
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 21. Apr. 2009 15:32

Hm... Mamo eno temo v kero smo pisale stvari, ki jih jemljemo na kampiranje in podobno. Spomnim se od lani in predlani, ko smo si prav sezname nardile. :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 21. Apr. 2009 15:33

Kokr se pa jst spomnem, je pa bla unu tema o tem, kaj vzet s sabo na morje, ne v kamp :gruebel:
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 21. Apr. 2009 15:39

Kampiram že cel lajf in nič ni boljše od tega da se po kolenih plaziš spat, poslušanja škržatov in 'pivk' (tko sva z bratom krstila one ptiče ki ponoči letajo in jo slišiš iz enega konca na drugega, ko v presledkih dela 'PIVV' 'piivv' 'piv' :lol: ), majavih stolov in mizic, mravelj na marmeladi, paličnjakov, kuhanja špagetov in omake posebej, iglic ki se ti nalepijo na podplate ko hodiš od tuširanja, neviht ki ti majejo šotor,...

:D

Ko smo kampirali še s starši, smo hodili za en mesec in naredili tam celo bazo, pravo kuhinjsko omaro (narejeno po meri za vse naše 'kemp posode' :D ), streho, lučmi,...

Sama se ne zavzamem toliko, ker niti nimam placa v avtu za vso to kramo, sem pa skozi leta nabrala že kar nekaj lastne kemp opreme...

Lastim iglu šotor, uradno za 3 osebe, z malim predprostorom - lih toliko da spravim tja šuhe, plavutke&maske in hladilno torbo. V šotor gre tavelika blazina, ostane še nekaj prostora za potovalke :)
Kuham na nek mini kuhalnik na bombo, s sabo vzamem še mojo omiljeno teflonko (ki potem služi za delanje vsega, od omakc do palačink), eno klasično posodo (za špagete & podobno) in plastične krožničke/šalčke,...
Obvezna oprema še steklen kozarec in kopica čajnih sveč!
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 21. Apr. 2009 15:39

red_rose napisal/-a:Zdej me pa zanima kake sotore kaj vi uporabljate, kaj je nepogresljivo na kampiranju, in sploh vse kar se tice te teme.. :cool:

Za 1-3 noči prespat (to greva ponavadi samo s fantom) uporabljam šotor za tri osebe, kar je pa več, pa definitivno en velik šotor. :D Pri tem tvojem šotoru, ki si ga naročila me moti samo to, da je visok samo 130 cm. Mi imamo "družinski" šotor, ki je visok mislim da 180 cm (ali celo mal več) in je ful dobr, ker lahko stojiš notr. :P

(zame) Nujne stvari pri kampiranju (poleg šotora in pri kampiranju več kot 3 dni):

- miza
- stoli
- zložljiva omara za posodo
- "ograja" (mislim, da je nareja iz platna)
- kuhalnik
- hladilna torba
- svetilka
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Apr. 2009 18:21

*hox* napisal/-a:Pri tem tvojem šotoru, ki si ga naročila me moti samo to, da je visok samo 130 cm. Mi imamo "družinski" šotor, ki je visok mislim da 180 cm (ali celo mal več) in je ful dobr, ker lahko stojiš notr. :P

(zame) Nujne stvari pri kampiranju (poleg šotora in pri kampiranju več kot 3 dni):

- miza
- stoli
- zložljiva omara za posodo
- "ograja" (mislim, da je nareja iz platna)
- kuhalnik
- hladilna torba
- svetilka

ma me ne moti da je sotor bolj nizek, se pa zato hitreje postavi. ker js itak ne nameravam prezivljat casa u sotoru, tut ce je dez se raje kam zapeljem da ni treba ravno u sotoru cepet.
mislim da ga bova dva mal hitreje postavla kot vecjega z daljsimi palicami, ker nameravama it po korziki kampirat in se bova na 2-3 dni prestavlala :)
predlani sm bla na potovanju skor 1 mesec z sotori in smo se tut dost prestavlali in je prisla vsaka minuta pri postavljanju prav :D k se nam ni vec dalo =))

drugac pa mislim da bova sla brez stolov in brez miz - bova improvizirala. kaksna gajbica narobe obrnjena pa je.

fajn je tut ker greva s kangoojem, in se da tut u avtu marsikaj pocet ker je tako velik, zadi se prtljaznik odpre pa mas takoj veliko streho, pa lahko sedis spodaj :D

keepsake :cool: se popolnoma strinjam :D zdej si mi pa nardila luste :D

upam da bo drug teden lepo vreme, gremo v torek kampirat na Kolpo ce bo ;)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 21. Apr. 2009 18:33

No, drugo je če se bosta skos prestavljala. :D Mi smo šli ponavadi kampirat za 10 - 14 dni in ko je biu šotor enkrat postavljen, ga nismo več podirali. :P Samo enkrat smo se prestavli v drug kemp in smo šotor peljali na strehi (ene 3 km). :rofl:

Kje bosta pa jedla? Bosta sama kuhala al bosta hodila ven jest?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Apr. 2009 18:47

ja sej z druzino smo mi tut vedno bli 14 dni na mestu in smo mel tut tak visok sotor z 4 sobami - 3 spalnice :D to itak fajn mal luksuza =)

ja glede hrane, nevem js res ne mislim komplicirat ker js nasploh ne kompliciram na kampiranju glede nicesar :D za zajtrke in vecerje bo nekaj hladnega iz trgovine, mleko bova sprot kupovala in podobne zadeve, kaj za na kruh...za kosilo pa kaka pica za zraven, fast food, u restavracije glih ne morma s psom - tut ce bi lahka, raje ne, ker se ne zna obnasat pr mizi polni hrane :D , kdaj si bova pa tut na hitrco naredila kake spagete - v ta namen boma kupla en majhen plinski kuhalnik za eno posodo, skuhala spagete, potem se omako - iz konzerve...al pa kar spagete iz vrecke ze pripravljene. razne juhce...in to bo to...nekega kuhanja se na pocitnicah ne mislim it :D

itak pa je tam ritem drugacen...zjutri zajtrk, potem ogledi/plaza/hribolazenje - vmes malica...nikol ne pogresam tapravga kosila

priporoca kdo kak kamp ob kolpi?
kje ste ze nasploh kampirali po sloveniji? enkrat bomo sli za vikend nekam u bovec kampirat, pa enkrat u logarsko...vec pa nimam idej :D (na obalo raje nebi)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 21. Apr. 2009 19:25

hahahaha mi smo celo življenje hodil po hotelih in užival, moj fant ter njegova družba pa zmeri kempi al pa apartmaji, pa smo predlani šli oz so me prepričal :D in je kr fajn ja, četud se postau šotor napou ker si že tok pijan da ga še postaut nemorš normaln :D nakonc pa spiš pač tko na blazini k je kr uzun napihnjena, ke si taka koma da kumi najdš wc itd. :D je pa vse skp res še bl dogodivščina, sam mene tista vočina pa k nemorš normaln si za jest narest (če se seveda ne prpravš pa se ti voda zavre V 1 URI! lol), pa stuširat se itd.. 4 nočitve, potem pa djte mi apartma :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Apr. 2009 20:26

keepsake napisal/-a:Lastim iglu šotor, uradno za 3 osebe, z malim predprostorom - lih toliko da spravim tja šuhe, plavutke&maske in hladilno torbo. V šotor gre tavelika blazina, ostane še nekaj prostora za potovalke :)

uf, iglu :?
Midva mava iglu ( 3) pa je čist premajhen.Mava sicer zunanji pokrit predprostor, ampak vseeno, ker želiva met ruzake na dosegu roke v šotoru,je plac res premajhen :?
Ko sva kampirala za vikende sva sicer normalno preživela, ampak letos greva kampirat za trinajst dni, tako da je prvi nakup, ki ga bova opravla sigurno večji šotor.Ogledan mava pa mal večji šotor, nekej v tem smislu.
pa turbomaksimus da nama križ ne pade stran :D (za skoz vikend ga nimava ko kampirava).
drgač pa obvezna oprema,na prvem mestu sigurno dodatni ornk klini, če se slučajno zgodi kšna ornk nevihta, da nama ne odnese šotora.Pa grablce in metlca če naletiva na teren, ki ga je treba mal bolj konkretno spucat.Potem pa še kladivo za kline.
Drugač pa je obvezna špaga, da se jo naveže za cunje sušit in kukr ena platnena prevlekca, da se zagradiva+plahta za senco.
trenutno kuhava na dveh tamalih camping kuhalnikih na tamale plinske bombice, čeprou letos bova kupla večjiga na tisto polbombo al kako naj se izrazim.Posodo vzamem doma, pač ponavad ena večja, ena srednja ena manjša, pokrouke, ponva, plastični kozarčki in krožniki,žlice, vilice, noži, kuhinjske krpe, kuhovnca.
pa še svečke, petrolejka, megalajtka, zložljiva miza in dva stola, gajbica za posodo nest pomit, solarni tuš in kanistri za vodo,vileda,mrežca,električna hladilna skrinja,električni žar,krokodilčki za perilo....
skratka krneki je robe za sabo nest.
Kuhava pa bolj hitre stvari in ker vedno hodiva v kempe, ki imajo notr trgovino, vse kupujeva sproti.

Sem pa tud jst še ena od mnogih, ki jo javni tuši in wcji ful motijo.Ampak ker je tok ostalih plusou, se tud to preživi :D
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 21. Apr. 2009 21:09

*purple* napisal/-a:uf, iglu :?
Midva mava iglu ( 3) pa je čist premajhen.Mava sicer zunanji pokrit predprostor, ampak vseeno, ker želiva met ruzake na dosegu roke v šotoru,je plac res premajhen :?
Ko sva kampirala za vikende sva sicer normalno preživela, ampak letos greva kampirat za trinajst dni, tako da je prvi nakup, ki ga bova opravla sigurno večji šotor.Ogledan mava pa mal večji šotor, nekej v tem smislu.
pa turbomaksimus da nama križ ne pade stran :D (za skoz vikend ga nimava ko kampirava).
drgač pa obvezna oprema,na prvem mestu sigurno dodatni ornk klini, če se slučajno zgodi kšna ornk nevihta, da nama ne odnese šotora.Pa grablce in metlca če naletiva na teren, ki ga je treba mal bolj konkretno spucat.

Napihljiva blazina obvezna, sploh ne vem zakaj bi kdo še kdaj na kampiranju spal na armafleksu, no razen mogoče zaradi lastne želje po polomljenem vratu drugi dan...
Pa še kupiš on nastavek, ki ga lahko priključiš v avtu in imaš blazino napihnjeno v parih sekundah!

To glede prostora v 3-iglujčku... če gre ena dvojna blazina noter ostane prostor za potovalke, ampak nimaš pa res nekaj veliko prostora za se preobračat!
Letos sem na kampiranju s frendico mela prvič notri dve enojne blazine, pa ni bilo prostora več niti za burek, tako da sva imele cunje v avtu!

Za kline jez vsako leto pozabim da imam skrivljene, pa še kladivo ostane doma, potem pa sredi najhujše nevihte paradiram okol šotora in se trudim zadevo fiksirat :lol: klasika!
Metla je pa uporabna stvar, še posebej za pajke odganjat :evil:

moje počitniško kraljestvo:
Slika

miniaturna mizica, kamor pridejo glih stvari za dve osebe gor, pribor sem kupila nekaj let nazaj v Mercatorju, živo zelen in moder komplet za dva :cool:
Slika

če vlečete s sabo koga, ki prvič (ali pa nerad) kampira, bi bilo lepo preventivno opozorit na razne živalce ki se najdejo....
Na žalost ne samo veverice, ampak tud podgance, na Cresu so mi vsako jutro srne prebrskale improviziran smetnjak, pa tud kosmati pajki se najdejo :cry:

Slika

aaah, jez bi poletje :D
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Apr. 2009 21:13

*purple* uf vidva pa mata robe :D js pa res na kampiranju poskusam cim manj komplicirat in samo minimalno stvari zravn vzet... :)

za sotore pa tu poglejta so ful fajni glede na to kaj isces, mas kr dosti takih - visokih, z velikim predprostorom in veliko spalnico:

http://www.sun-fun.si/slo/katalog/sotori.htm

mene pa wcji tut nc ne motijo :D enkrat smo bli u takem bolj divjem majhnem kampu na hvaru, in je meu tus, in SKOZI tus se je slo v wc :D - se pravi ce se je kdo tusiral nisi mogu na wc :D (je biu samo en) aja, voda je bila samo ledeno mrzla :D pa je blo glih tako lepo...

v vecjih kampih me moti da ce se postavis blizu sanitarij ful smrdi, ce pa si dalec pa je dalec za hodit :D ce si nekje na sredini, je dalec do plaze, al pa zelo dalec do tusev (ce je loceno) mah... :D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Apr. 2009 21:17

keepsake napisal/-a:Napihljiva blazina obvezna, sploh ne vem zakaj bi kdo še kdaj na kampiranju spal na armafleksu, no razen mogoče zaradi lastne želje po polomljenem vratu drugi dan...

js sm lani 1 mesc spala na samonapihljivi blazini - zlozena isto kot armafleks, ko jo raztegnes se pa napihne na par cm - mal bolj udobno je, spet pa ni neki mehko..pa mi je blo super, brez bolecin...sm pa ze dosti noci prespala na armafleksu (sm tabornica) in redkokdaj sm se zbudila z bolecinami :D eni smo manj obcutljivi zgleda :D

men je samonapihljiv ''armafleks'' cist dovolj...ceprav nevem, bova se vidla kaj bova vzela.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Apr. 2009 21:30

keepsake napisal/-a:Napihljiva blazina obvezna, sploh ne vem zakaj bi kdo še kdaj na kampiranju spal na armafleksu, no razen mogoče zaradi lastne želje po polomljenem vratu drugi dan...

ja no, midva jo za čez vikend nisva vlačila s sabo.Nevem no, sej itak spiva na dveh spalkah, spodaj eni trije armafleksi pod usakim,pokrita sva pa z rjuhco.sicer si mogoče mal polomljen kšn dan ko prideš domou, ampak ni sile.Sam za 13 dni pa rees nebi razskirala moje že tko uboge hrbtenice.

Khm, kakšen iglu maš ti to? :D Men ne zgleda da gre turbomaksimus noter :D no, usekakor je premejhn kampiranje dlje časa.za vikend že gre, ampak za več.. :? uf ja preoblačt se tm notr mi gre pa res na žiuce.Čist preveč enga dela, sploh če se preoblačva obadva skupi :D
ja evo tak šotor mava tud midva, sam da nima tistih "sten" ob straneh tolk velikih..pa strehco ma zunej en pikič, čist tko, da ti še bolj otežuje hodt notr pa ven, hehe.

uf živali....Dober veverce, srne, ouce, tem ne zamerm če se okol mene motajo..Ampak razne gosence, miljonoge,jaaaa kosmati pajki, pa eni čudni hrošči s klešči-Rogači (aaaaaaa) ki te dobesedno napadejo in dokler se nekam ne zapreš ne odnehajo...aaaaaa, ok to je groza kampiranja ja, bolj kot skupni wcji :x ampak dobro, mamo dragega in dragi poskrbi, da nadležni obiskovalci čimprej zapustijo, ne samo šotor, ampak tud širšo okolico.Sicer sm navajena tud te nadloge, ampak še vedno me je moč videt kako letam po celem kempu za mano pa ta faking kleščast hrošč! :roll:
v Škrili na krku, me pa redno obiskujejo ouce..lani je ena clo na uska način hotla pridt v šotor al kajjestvem.je drmala pa praskala, dokler se ji nism sred noči posvetila in jo vljudno prosila če pobere svojo volno usaj do jutra stran do mene, da se mal naspim.jah, ni kej, tud to more bit.

red_rose....us ata našteta roba pride preklet prav!vedno vse uporabiva in če kej od tega nimava, vedno pogrešava.
Aja, pa poušter sem še pozabila, to je ubistvu obvezen del prtljage, bolj kot šotor, haha.

na uni spletki sm gledala te šotore, pa še drugje mal, ampak trenutno se še ne splača kupovat, ker so še visoke cene.Midva bova čakala nekje do junija, julija in ga bova takrat kupila, ko bodo imeli več popustou.lani,sem mislim da v hervisu zasledila enga za okol 5-6 oseb,v katerem si lahko stal, ogromen, za osemdeset evrou,predn sva šla na dopust.Mi je kar žal, da ga nisva kupila tkrt.
red rose, za nesmrad in predolgo hojo maš na voljo kemični wc, LOL.
postaviš sred kempa pred šotor in opravljaš potrebo, haha.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov