kampi na slovenski obali

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Uporabniški avatar
t-e-a
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a t-e-a »

Jz grem tud v Lucijo letos :D Jz pa moja best frendica (ka jo morm še prepričat) pa zaenkrat 5 tipov :):) ampak zdej sv folk po vrst prepričujem da nej grejo zravn ... več ns je bol bo :D
Uporabniški avatar
sweetyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sweetyka »

Renny napisal/-a:no mi nismo nič parkirnine plačval. smo avto kar zunej pustil... najprej smo ši z avtom notr da smo zložil ven stvari, poj smo pa avto nazaj ven prpelal :D le zakaj bi še to plačval, če pa avta ne rabmo :D
seprav je za plačat samo še taksa in zato je poj cena tko ene 2700 na dan. pa nobene druge bedarije ni več treba plačvat :wink:

pod bedarije sm misla hladilnik :D ki ga je tut treba plačat če ga najameš!
Kdor gleda proti soncu ima senco vedno za sabo
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

A kdo ve, kje so na naši obali še kakšne plaže, za katere ni treba plačat vstopnine? Pa da tud kej senčke? :)
pehta
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pehta »

Daleč najlepša plaža na slo obali je nekajkilometrski zaščiteni naravni rezervat med simonovim zalivom in strunjanom:
http://dragonja.nib.si/Strunjan/SlikeS_1.html#top
Samo rabiš senčnik, ker ni dreves. Čeprav je v strunjanu na vhodu blagajna enostavno rečeš, da greš samo mimo na divjo plažo in te MORA spustiti.
Polotok Seča, t.i. portoroška divja plaža: greš peš od gostilne ribič, ki je na koncu sečoveljskih solin ali pa direktno iz portoroža, čeprav lucijski kamp oglašuje vstopnino za na plažo 1000 sit te po zakonu MORA zastonj spustiti mimo kampa na divjo plažo (čeprav tudi za vstopnino nimajo nobene zakonske podlage ampak vlada zakon močnejšega in političnih zvez).
Sicer je pa simonov zaliv tudi zastonj plaža z veliko prijetne sence, samo moraš priti zgodaj, ker familije prinesejo brisače pod drevesa že pred osmo. Avto lahko pustiš malo višje, npr. pri Šparu. Drugače pa bo jutri v san simonu koncert: BIG FOOT MAMA in VLADO KRESLIN & MALI BOGOVI
''...vedno veckrat se mi zdi, da je pehta sem postavljena s strani cosmota da se debate razvijajo ker se folk razpizdi.. '' (A.B.)
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: CeLjE

Neprebrana objava Napisal/-a steLLcy »

Prav pogledat bom šla tole, če se jih da prepričat, da ne plačaš. ;)

Tud midva greva konec meseca za par dni s šotorčkom v naš primorski biser. :D
Waiting in the queue oh whoopee doo
pehta
Komunikatorka
Komunikatorka

Bodi brez skrbi za vsak slučaj si pa še sprintaj zakon o vodah, vsaj 38.člen. To, da pobirajo vstopnino je svinjarija, ki jo s svojo neaktivnostjo podpirata lokalna in državna oblast.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=3237

38. člen

(omejitve, povezane s splošno rabo)

(1) Lastnik ali drug posestnik vodnega, priobalnega ali drugega zemljišča mora dopustiti vsakomur neškodljiv prehod čez svoje zemljišče do vodnega ali morskega dobra, ter dopustiti splošno rabo vodnega ali morskega dobra, razen, če je na vodnem, priobalnem ali drugem zemljišču zgrajen objekt iz 5., 6. in 7. točke prejšnjega člena.
(2) Raba priobalnega zemljišča, ki je neposredno povezana s splošno rabo (zadrževanje na priobalnem zemljišču in odlaganje predmetov za kopanje, potapljanje, drsanje, plovbo in podobno), je dovoljena, če se lastniku ali drugemu posestniku priobalnega zemljišča s takšno rabo ne povzroča škoda.
(3) Na vodnem ali priobalnem zemljišču ni dovoljeno postavljati objektov ali drugih ovir, ki bi preprečevale prost prehod ob vodnem ali morskem dobru.
(4) Ne glede na določbe prvega odstavka tega člena lahko lastnik ali drug posestnik objekta javne infrastrukture izključi splošno rabo na območju, na katerem se nahaja objekt, če je to nujno zaradi varovanja življenja ali zdravja ljudi.
(5) Lastnik ali drug posestnik vodnega, priobalnega ali drugega zemljišča zaradi omejitev iz prvega, drugega in tretjega odstavka tega člena nima pravice do odškodnine, razen za navadno škodo.
''...vedno veckrat se mi zdi, da je pehta sem postavljena s strani cosmota da se debate razvijajo ker se folk razpizdi.. '' (A.B.)
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Lucija je kul če greš žurat, ker vse ostalo kar se morja tiče je zanič. Plaža je betonska, morje je umazano, ampak to je tak povsod. Drugače je pa ful žura, čeprav so redarji zlo strogi in kar ven mečejo folk ki je ponoči preglasen.
pehta
Komunikatorka
Komunikatorka

Pravilno je, da ven mečejo folk, ki ne upošteva nočnega reda.
Plaža in morje sta pa taka, da resnično občudujem ljudi, ki se gredo tja kopat (in za to še plačajo :D :D :D )
steLLcy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: CeLjE

Neprebrana objava Napisal/-a steLLcy »

Hvala, pehta. :)

Oh, jjjjaaaaa, voda je svinjska.
Posnetek iz Portoroža lani:
Slika
Waiting in the queue oh whoopee doo
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Pehta, to je bilo pa zelo dobrodošlo, hvala!! :)
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

jz grem tud v lucijo v nedeljo :D sam še ne vem kako bom dnarčka napraskala da mi ostane še za bohinj drug mesec :( ampak bo že, upam :) se mogoče še s katero kej vidmo k bomo tm :D
to infinity and beyond!
cotkica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a cotkica »

Jaz bi šla pa letos prvič kampirat, zato mam nekaj vprašanj.

Je bil že kdo v kampu Jadranka v Izoli? Če mi malo iz prve roke opišete kako je kaj tam.

Kaj je dobro vedeti če greš kampirat, kaj je nujno vzeti seboj?

Ne bom šla z avto ampak v vlakom, tako da bodo moje počitnice popolnoma drugačne. Kakšni neprijetni dogodki mi ne bi prav prišli, tako da na dan z nasveti.
cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

Če greš z vlakom, vzemi čim manj krame. Rabiš šotor, spalko, pol pa lahko kakšno blazino za pod njo...odvismo od kampa. V luciji je velik kamnov in če maš tako srečo da spiš na enem ti nit armafleks ne pomaga. Jst sm mela pod spalko napihljivo blazino in je bla super :D
Pa rabiš še osnovno kozmetiko, kšno pižamo pa par kosov oblačil...ni treba pretiravat :wink: Sicer so nas pelal z avtom do kampa, tko da smo mele velik krame, ampak je blo 3/4 stvari čist komot pogrešljivih :)
Predvsem pa vzem dost dnarja za kamp plačat + za hrano, ker če maš sabo se pijača spari, hrana pa skuha...
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

Jaz ti svetujem še nekaj za odganjat mrčes...one zadevice ko se zunaj prižgejo al pa nekaj takega. Mene je skoro pojedl ko sem kampirala... Kot je že blo omenjeno čim manj za jest pa piječa ker se vse spari, rajši več dnarja pa si tam kupi. Pa še ena stvar ki je zelo koristna je štrik :) ker nimaš kam obesit mokrih kopalk pa brisač, pa si ga napelješ med dve drevesi in je to to:) se pa tudi dostikrat zgodi da je kakšen že napelan.
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a °°°ČeŠnYa°°° »

približno kdaj se zapirajo kampi na slovenski obali? (zvečer- če prepozno prideš- ne morš not, pa me zanima prbl. ura)- da vemo kdaj it od doma...
Odgovori