Kam greste letos na glavne počitnice?

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Jun. 2009 10:28

Yazmeen napisal/-a:
*mala* napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:od kar vem zase, smo hodili s starši v Italijo.. peščene plaže, dogajanje na viškukjerkoli & kadarkoli (na Hrvaškem pa samo na določenih krajih dogaja, če si preveč odrezan od večjih krajeu lahko zvečer sam nogo cingaš), trgovine 1A (drage, malo manj drage, poceni,..)
vem, da ni lih poceni pa v skor vsakem kraju majo tisto foro da so cene stanovanj sam za 1 tedn, neč manj neč več..

Kam v Italijo pa?

Midva greva že drugič v Italijo, nama je bla prvič ful všeč - Kalabrija (Tropea). Šla sva na izlet tud po Eolskih otokih (sam na treh od sedmih sva bla in sicer Vulcano, Lipari, Stromboli) in je res ful lepo.Letos greva pa na Sardinijo. Enkrat bi šla tud na Sicilijo. Pa Korzika me tud mika...vem, da Korzika spada pod Francijo :)

no ja, Sicilija me ni nikoli fascinirala, niti znamenitosti, Sardinija pa more bit ful lepa (vsaj po slikah sodeč) :wink:

Hodila pa sm v Lignano, Bibione, Rimini itd.. :wink:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Jun. 2009 10:35

Keya, to je enako kot če bi jst rekla, glede na nekaj neotesanceu in negostoljubnežeu v sloveniji, da so usi slovenci taki.Ne morš posploševat da je cel narod drekast zarad parih primitivcev.
Na hrvaško hodim že odkar sm prilezla na svet in razen parih slabih izkušenj v Istri, v Dalmaciji nism doživela niti ene!Istra je pa zame tako ali tako, vključno z zagrebom, svoj svet.

Nikoli nism bila zadnja postrežena, nikoli nism dobila slabega apartmaja in doživela negostoljublje od lastnikou, ker sm slovenka!Nikoli!Na cresu v Miholaščici (Zaglav) v gostilni je celo natakar, ki se je naučil govor slovensko in govori s slovenci slovensko!Na koncu pa mi je obakrat ko sva šla tja na večerjo, šenkal kepico sladoleda!
Če jih ne gledaš grdo, če si normalen kulturen človek, ti nihče ne bo nič hotu!Jst mislm, da je večina slabih izkušenj predusem rezultat bujne slovenske domišljije, ki kar čaka na kost, da jo bo lahko obral!
če rečem še eno o apartmajih.če se pravočasno lotiš iskanja, dobiš lahko hud apartma tudi za ne tolk drago ceno.Poleg tega sm mela jst vedno od lastnikou apartmajeu najrazličnejše ugodnosti; od furanja s čolni, ribarjenja posebej za nas, ribjih piknikou, izdajanja kje so tiste res najlepše plaže, itn...na Ugljanu sva se celo pogodila za parkirnino in namesto tedenske cene parkirnine sva plačala dvodnevno,dobila pa listek za celotedensko!Lepa beseda, lepo mesto najde!

strinjam se z Mimi...Jst ne verjamem v take stvari, ker preizkušeno usako leto najdem enkraten,cenovno ugoden apartma in doživim prou lepo gostoljubnost.Obstajajo pa tud primitvci, tako pri nas kot pri njih.ampak, posploševala, da je cel narod tak, pa zihr ne bom!
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 21. Jun. 2009 10:50

Mimi_M napisal/-a:No, a lahko to mal bolj razložiš?
Ker men se zdi tale mal bosa; namreč več ali manj imajo vsi ponudniki nastanitev spletno stran z vsemi potrebnimi podatki in ne vem, kako bi lahko potem Slovencem računali več :?:
Iz istega razloga tudi dvomim v to, da ločijo apartmaje na tiste za Slovence in ostale - vsi apartmaji so na netu in ob rezervaciji si itak izbereš, v katerem boš bival. Če so boljši apartmaji že prej rezervirani, si pač prepozen, a ne :D ?
Al imaš ti drugačne izkušnje?
Mogoče je pa to vse rekla-kazala varianta...

Saj ne, da zagovarjam karkoli oz. kogarkoli, ampak vedno me motijo neke iz trte izvite trditve, ki nimajo nobene osnove...

Vrjemi, da imajo te osnovo in niso čisto nič iz trte zvite ali rekla-kazala varianta :roll:

Mi smo že pred leti par let zapored hodili k enim v Privlako, ki so imeli apartmaje v hiši. Mi in tete z družino, vendar največkrat nismo šli v istem terminu ampak različnih. Tako da smo ponavadi vzeli vedno tamali apartma, ker več nismo rabili. Potem pa smo enkrat hoteli it skupaj, isti termin, kar bi rabili večji apartma, ki je bil v zgornjem nadstropju (sej so nam vse razkazali) vendar nismo mogli, ker so te oddajali samo nemcem ipd. S tem, da so tiste apartmaje v zgornjem delu hiše redno obnavljali, vsako leto nekaj in novo opremo itd itd.. mislim da ne rabim povedat, da se apartmajem ki so jih oddajali slovencem ni tako godilo.
Ta (malo starejši) par je bil sicer načeloma super prijazen, vedno smo dobili ogromno lubenic zastonj, fig če so jih imeli, iz vrta si lahko vzel paradižnike, itd.. Seveda so jih vsem, ne samo nam tako da ni šlo tu za nobeno kompenzacijo, s tem da je teta hodila gornje apartmaje tudi čistit. Enkrat se spomnim da so nam celo večerjo zrihtali (ribe), ko so prišle še tete s familijami (itak so nas vse poznali).
Samo po parih letih, ko vedno hodiš tam pa si vseeno tretiran kot drugorazredni gost, ker si pač slovenec ti pa dopizdi počasi. Tudi družinski kolegi (in drug), preko katerih smo prišli do tega apartmaja so imeli iste izkušnje, slabša roba za slovence, pa čeprav bi itak isto plačali kot nemci recimo. (Sej so bile potem še nekatere malenkosti, zaradi katerih smo vsi nehali tam hodit samo se ne spomnem več)

Z višjimi cenami za Slovence pa je imela izkušnje teta lani, zmenili so se za eno tarifo, koliko na dan, vse lepo in prav. Na morju so pa potem pri apartmajih videli še malo drugačne cene, nižje seveda - so vprašali kaj je s tem in dobili odgovor da ti niso cene za njih, da jih ne rabijo gledat (ker so za nemce, italijane, itd).

*purple* a si ti mogoče nepismena? :roll:

*purple* napisal/-a:Če jih ne gledaš grdo, če si normalen kulturen človek, ti nihče ne bo nič hotu!Jst mislm, da je večina slabih izkušenj predusem rezultat bujne slovenske domišljije, ki kar čaka na kost, da jo bo lahko obral!

Aham, torej so si vsi ki dobijo od hrvatov negativen odnos sami krivi? No ne lapaj preveč, ker dejansko si edino ti tista ki tukaj posplošuje!
A znanci so si bili sami krivi, da jih natakarji niso postregli pred tistimi tujci ki so za njimi prišli? Kako pa lahko en natakarček presodi kako kulturen človek si ti, če si samo lepo prišel, pozdravil in se usedel ter počakal da te pride nekdo postrečt? :roll:

Neki obtožuješ folk, posploševanja in nevem česa vse še - sebe pa ne pogledaš, kot ponavadi. In lahko nehaš na vse pretege branit hrvate za vsako glupost ki jo naredijo, v enem stavku praviš da se najdejo povsod primitivci (bravo, celo priznaš da hrvati niso angelčki, spomni se na to malo večkrat, ne pa da takoj vsako kritiko na njihov račun označiš za vse, samo resnico ne), spet v naslednjem so si pa gosti sami krivi ker naletijo na tale al kako. Hrvaško morje je najlepše, oni so najboljši gostitelji, blabla - odpri malo oči in poglej okoli sebe, obstaja še kaj drugega kot samo hrvaško morje. Marsikomu je pač kje drugje mnogo bolj všeč.
Zadnjič spremenil keya, dne 21. Jun. 2009 11:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 21. Jun. 2009 10:52

keya napisal/-a:Septembra pa daleč daleč daleč daleč daleč stran!!! :hearts: :D

Kam pa greš, če ni skrivnost? :D

Js morm zdle nujno poštudirat kam septembra, ker je že kr mal pozno. Zdej zadnja ideja je road trip po Evropi, sam se tk iz dneva v dan spreminja, tk da še nimam pojma v bistvu. :lach:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 21. Jun. 2009 10:58

ups... dvakrat poslala..
Zadnjič spremenil Mimi_M, dne 21. Jun. 2009 11:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Jun. 2009 11:03

ne nism nepismena, preprosto pa temu ne verjamem.23 let hodimo na hrvaško na morje, starša sta tudi prej hodila,prepotovali smo celo Dalmacijo, usako leto, tudi dvakrat zamenjali apartmaje/hotele in lastnike in kej tazga nikoli in nikdar nismo doživeli.Tudi od kogarkoli drugega, ki isto hodi na hrvaško, še nism slišala kšne take, da bi bili kšni apartmaji prou nemcem namenjeni, ali da bi slovencem nižali cene.je pa mogoče res, da so kakšni nemci v tist apartma hodili usako leto in so apartma tudi za njih šparali.Lahko si doživela tudi splet slabih okoliščin.vseeno pa ne morš posploševat!
če recimo zdej rečem še eno o teh apartmajih, mam iz slovenije, moje države slabe izkušnje, ko so mi v nemalo apartmajih dejali, da pač šparajo apartmaje za tujce ki pridejo za več dni in se ne gredo vikendaškega turizma.ciljam predusem na na sezone (novo leto, smučarija, poletje) na naš prelep gorenjski konec! :roll: na hrvaškem sem pa uspela dobit v času glavne sezone, dobre apartmaje z neumesnim letovalnim časom (ne od sobote do sobote).
skratka jst se ne počutim na hrvaškem kot drugorazredni gost.vedno sem postrežena maksimalno dobro :)

in ja vem kakšen je odnos slovenceu do hrvatou in vem da je večkrat kriva slovenska mentaliteta sama, da dobijo nazaj slabši odnos!nevem v kateri temi točno smo razpravljali o tem, ampak večini je blo že težko z njimi hrvaško govort, češ, da zakaj pa bi, če oni z nami ne.no, men se zdi to napačno razmišljanje.Če oni z nami ne prou, zakaj bi bli pa mi tisti ki bi se držal za nek slovenski ponos in se nebi poistovetl s tem, da smo pač v drugi državi?Ko prideš v anglijo tud ne špregaš po slovensk vrjetn!Nasploh pa se zna v kšnih gostilnah slišat zanimive dialoge med slovencem in hrvatom in največkrat slišim ravno s slovenske strani neko napihnjenost!
Hočeš me prepričat da so hrvati slabi.pa me ne boš, kot sm rekla, v tolikšnem času nobene slabe izkušnje v dalmaciji, tko da še vedno ostajam in še vedno denar nesem točno k njim!zame so to najlepši kotički sveta s prijaznimi in ustrežljivimi ljudmi in ni ga boga, da me prepriča v kaj drugega!ne trudi se draga, ker si spet dokazala,da si očitno na vse pretege proti hrvatom.in ja posplošuješ, da se kar kadi od tebe!
In jst ne silim nobenga naj hodi na hrvaško.Clo bolje, da je manj folka, da je še več mirnih kotičkou in najmanj slovenceu :P ne maram pa nekega posploševanja in prepričevanja, da so slabi, ker glede na izkušnje...so slabši slovenski gostitelji, stoprocentno! :wink:
Zadnjič spremenil *purple*, dne 21. Jun. 2009 11:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 21. Jun. 2009 11:06

no angel napisal/-a:
keya napisal/-a:Septembra pa daleč daleč daleč daleč daleč stran!!! :hearts: :D

Kam pa greš, če ni skrivnost? :D

Js morm zdle nujno poštudirat kam septembra, ker je že kr mal pozno. Zdej zadnja ideja je road trip po Evropi, sam se tk iz dneva v dan spreminja, tk da še nimam pojma v bistvu. :lach:

Avstralija :hearts: :D

Sama. :pale:

Guess what - sm že takoj ko sem zvedla, da grem letela gledat, če bojo Killersi sluučajno imeli v tistem terminu ko bom dol kje tam koncert :D Pa ne bojo, so že meli marca :cry:

Uuu, road trip po Evropi, ja bi tuudiii.. Gremo jutri v Oslo? :D
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 21. Jun. 2009 11:17

Ooo, Avstralija, lucky you! :wink: Morm pa rečt, da si kr pogumna, da greš sama. :gut: :D Sam sej zihr bo ful fajn.
Hehehe js sm tud točn to gledla, kam bi mogla it da bi septembra ujela kak njihov koncert. :D Sam v ZDA mi pa žal ne bo ratal it (čeprav je drugač itak to moja prva želja). V Oslo pa verjem da bi šla s taprvim letalom, če bi lahk pa če bi mela vstopnco za koncert, haha. :lach:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 21. Jun. 2009 11:18

*purple* napisal/-a:ne nism nepismena, preprosto pa temu ne verjamem.

Torej obtožuješ mene, moje starše in preostale sorodnike ter moje kolegice (in njihove starše) za lažnivce, da smo si vse to sami izmislili?? Bravo! :roll: Mislim si pa talent tak, da ga je treba iskat :roll:

Dej mi povej, kaj bi js in vsi prej našteti imeli od tega, da bi se zmišljevali take stvari in lagali?!
Uu, že vem.. sigurno nam Jelinčič plačuje da se zmišljujemo take stvari in jih govorimo okoli, ZAROTA :twisted:

In ne nižali, ampak višali.
Kot sem že napisala, lani moji teti - bom ji povedala da je lažnivka in da kaj si upa zmišljevat take stvari, dobro da mam tebe da mi poveš, kakšno lažnivko mam za teto. ;) Itak veš ti bolje kaj se je zgodilo, kot pa tisti katerim se je to dejansko zgodilo, kot ponavadi.

Glede tistih apartmajev, ki so bili za nemce, italijane, itd, si pa še enkrat preberi. VEM kaj govorim, za razliko od tebe.
Eno leto smo bili mi že dol, termin za nami je imela pa rezervirana ena teta, eden od gornjih apartmajev je bil prazen tist teden ko smo bili mi tam. Se je pa teti in njenemu možu z dopusti tako poklopilo, da bi lahko prišli že kakšen dan prej in so vprašali, če bi lahko šli v tist apartma dokler ne gremo mi domov in guess what..

Aja, *purple* pa še eno prošnjo mam zate, ampak tako čisto resno, lepo prosim.. daj piši no malo bolj čitljivo!! Začni vsaj s presledki za ločili, ker teh tvojih zmazkov se NE da lepo normalno brat (in se tudi ne mislim več trudit). :tot:

EDIT: spet tvoje posploševanje in kokodakanje brez osnove.. Mi smo VEDNO vsi govorili hrvaško, ker znamo precej dobro (da ne rečem zelo) že od malega, glede na to da živimo dokaj blizu meje in lovimo več hrvaških kanalov kot pa slovenskih, haha. Js mam še frizerja čez mejo, ki je čista faca! :D Pred leti sem še mutila z enim hrvatom, ki je sicer hodil v Slovenijo v šolo. Tako da tvoja teorija o moji sovražni nastrojenosti proti vsem hrvatom ipd odpade na celi črti.

Če mi ne vrjameš, si lahko pogledaš še eno hrvaško oddajo, Nedeljom u 2, ko je mel nevem kulk gostov iz Slovenije in res precej dolgo govorili tudi o našem koncu, ter kakšni so odnosi. Tu načeloma nimamo nobenih težav z njimi (imamo jih pa zato s cigani, še toliko večje :lach: ) in se čisto lepo razumemo, samo ne bo mi pa noben pral možganov (še najmanj pa ti), da so hrvati super in brezmadežni gostitelji ter da so zihr samo slovenci obupni gosti. ;)
Zadnjič spremenil keya, dne 21. Jun. 2009 11:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Jun. 2009 11:25

v avstralijo sama? kko pa to? uuf js si res nbi upala (poznam eno k je šla tudi sama za več mesceu in se je mela zakon) :D sicer me niti ne mika avstralija, verjamem da je tam lepo, sam tko ful ne maram letal, da večurno letenje nad oceanom odpade zame :D
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Jun. 2009 11:25

to, da ste lažnivici si napisala ti.Jst sm rekla samo, da tega ne verjamem!In pač ne verjamem.
zakaj?nevem, ker v tvojem postu začutim precejšen odpor do hrvatou.

In lej, ne hodi ven s takimi, da veš za razliko od mene.Ker samo dokazuješ, da hočeš potunkat mene, da nimam prou in sama imet zadnjo pravilno besedo.
Mene sploh ne briga kaj so vam tm rekli, če so vam in tralalala.zarad mene greš lahko v turčijo na morje, kukr sm rekla, še hvalabogu :)
Hodim pa na hrvaško odkar živim in vem kaj govorim,govorim svoje izkušnje in to je to.tebi pač ne verjamem napisanega,jebi ga!
tukaj si ti tista, ki mi govori naj odprem oči, da so hrvati neumni, blablabla!Jst te ne silim da pejt na hrvaško,remember?

pisala bom pa točno tako kot pišem do sedaj.če ti ni všeč, pač ne preberi :)
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 21. Jun. 2009 11:39

omg *purple*, nisi ravno najbolj brihtna buča a? :D

TI si napisala, da smo mi vsi lažnivci s tem, ko si rekla da nam ne vrjameš - torej: kar mi govorimo je laž -> mi smo lažnivci.

Seveda bom hodila ven s takšnimi, da vem kaj se je tam dogajalo za razliko od tebe: js sm dejansko BILA tam zraven, ko se je to zgodilo, ti nisi - kaj praviš, katera od naju dveh bo vedela kaj se je dogajalo, js al ti?

Tebe sploh ne briga kaj so nam tam rekli? :lach: seveda, al te ne briga al sm si pa zihr zmisnla, bravo, super sposobnosti maš, ni kaj.

Lahko se pa gremo tudi tako: js ne vrjamem kaj *purple* govori da je bla vedno tako dobro postrežena, itd itd, pač ne vrjamem..
Matr, nevem al se ti delaš al si resnično tok tupa?? fak no :roll: Mi lahko prosim pokažeš, kje sm js napisala da so hrvati neumni in blablabla?

In ja, nebi ti škodilo da odpreš oči, ker dejansko svet ni samo takšen kot ti misliš da je in pika, česa drugega ni možno. (Mislim da sem tukaj čisto lepo nakazala kaj mislim s tem, ali ti morem spet razložit kot kakšnemu osnovnošolčku?)

Oh, če bi le še vedno obstajal knof ignore.. tvoj način pisanja je namreč isto sranje kot vsi tisti www-ji in iii, eee, iee, aaa, MaLE iN VeLIkE čRKe ipd gluposti. Takšen način pisanja pogojno(!) toleriram in prebavljam samo pri starosti tam okoli 14-16; potem je pa samo še otročje in bedasto.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Jun. 2009 11:42

keya, smo ze velikrat to poskusali, pa ne gre...ona pac tako misli, v njenem svetu je to tako :wink: sprijazn se in bodi pametnejsa in zrelejsa :)
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 21. Jun. 2009 11:51

no angel napisal/-a:Ooo, Avstralija, lucky you! :wink: Morm pa rečt, da si kr pogumna, da greš sama. :gut: :D Sam sej zihr bo ful fajn.
Hehehe js sm tud točn to gledla, kam bi mogla it da bi septembra ujela kak njihov koncert. :D Sam v ZDA mi pa žal ne bo ratal it (čeprav je drugač itak to moja prva želja). V Oslo pa verjem da bi šla s taprvim letalom, če bi lahk pa če bi mela vstopnco za koncert, haha. :lach:

[vanessa] napisal/-a:v avstralijo sama? kko pa to? uuf js si res nbi upala (poznam eno k je šla tudi sama za več mesceu in se je mela zakon) :D sicer me niti ne mika avstralija, verjamem da je tam lepo, sam tko ful ne maram letal, da večurno letenje nad oceanom odpade zame :D

Jaa, Avstralija, wiii :jump: komej čakam, čeprav sem po drugi strani pa tako prestrašena da groza.. oh ja

Ej, mamo sorodnike dol, tako da mi je potem malo lažje. Pa tudi denar za karto mi plačajo oni. :D Od mame bratranc se namreč oktobra poroči in so si full želeli da nekdo od nas pride.
Čisto čisto sama si namreč nebi upala, da nebi imela nobenega takrat dol, ma pomoje že na letalu umrem od strahu kaj me čaka. :D Bom pa videla, še zbiram pogum da bi se morda kam pa sama odpravila. Mamina kolegica se je tudi ko je bila ene 2 leti starejša od mene, ker njena sestra na koncu ni mogla it (nevem točno kaj je blo, al je zanosila takrat al je zbolela ful) in pravi da je bila to njena najbolja dogodivščina in oh in sploh.. da jo je precej spremenilo, kot osebnost in da obvezno morem še sama nekam tam dol. :)

ahahaha, [vanessa] js sploh še NIKOLI nisem bila na letalu, kaj praviš kakšen žur me čaka že za prvič (sej ne da že od kar vem da grem sanjam o letalih, letališčih, pozabljenih pasuših, izgubljeni prtljali, letalskih nesrečah (vsaj dvakrat na mesec) - po moje bom mogla kaj za pogum popit preden bom šla gor) :lach:

red_rose mah sej vem ;)

no angel dej se spravi v njihovo temo, bomo tam jamrale in preračunavale kdaj in kako bi šle spet na njihov koncert in bentile ker ne moremo :lach: (+ ene hude posnetke smo naleple:P)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 21. Jun. 2009 12:02

No evo, imej prou,men se tud ne da več zajebavat s tabo, ker je itak brezveze :)

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov