Kam greste letos na glavne počitnice?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Eno vprašanje za vas ki poznate Lošinj: A je tam ful za feštat? Pač diskotek, ker bi pregledovali osebne? Ker razmišljamo, da bi s sabo vzeli 15 letnico, pa nebi, če je ne bodo nikamor spustil. Torej- kak je z žuranjem?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Inčaa napisal/-a:*purple* napisal/-a:muffin napisal/-a:Joj, ne morem verjet, da nekateri še vedno rinete na to Hrvaško. Mene tm ne vidjo več, razen če se bodo odnosi med njimi in nami kdaj mogoče močno izboljšali. Do takrat pa grem raj v Grčijo, za male dnarce se gre lahko tud v Tunizijo, če se hoče pa kampirat, se pa v Italijo zapelje - Lignano je čist mal naprej od meje
da zaradi politike nebi hodila na meni najlepše delčke sveta?ja nikakor no!
očitno drugje kot na Hrvaškem še nisi bla...kakorkoli že no..jaz na Hrvaško ne grem več niti zastonj.
ne res v grčiji še nism bla in v podobnih drugih deželah tud ne, ker me po pravici povedano tud čist nč ne vleče tja.na hrvaškem najdem vedno osamele plažice s kristalno čistim morjem, nikoli nimam problemou s komerkoli, se brez predsodkou pogovorim z njimi v njihovem jeziku in ne delam nobenih scen, ki bi me lahko pripeljale do kšnega spora.In nimam nobenga razloga, da grem kam drugam!
mene pač politika ne bo pokopala, če že, bi se prej ustrašla kšnih bombnih napadou kot so bli v španiji pa v egiptu in podobno.
se tud strinjam z julijo in se tud men zdi mal neumno, da slovenci tok tovorijo uso fasngo s sabo.prvič iz izkušenj, je dol marskšna stvar cenejša kot pri nas, drugič majo pa naboljše ražnjiče in čevapčiče in jih ne zamenjam za noben slovenski meso
Lani sva bila na Hvaru, ki slovi po visokih cenah in marsktera cena pri njih, še vedno ni presegla slovenske cene.Tko da fasnga gre z mano iz slovenije sam za prve dva dni, da lih ne rabm prec šopingirat, ostalo nakupim vse dol, sproti.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
*mala* napisal/-a:Eno vprašanje za vas ki poznate Lošinj: A je tam ful za feštat? Pač diskotek, ker bi pregledovali osebne? Ker razmišljamo, da bi s sabo vzeli 15 letnico, pa nebi, če je ne bodo nikamor spustil. Torej- kak je z žuranjem?
Hmm na Lošinju kot je men znano ni kej velik diskotek, vem da je ena diskoteka prov v Malem Lošinju ampak še nikol nisem bila.
Mi smo ponavad tm z družbo v Bučanjah pa se zabavamo sami al pa gremo tja v mesto v Kuščarja (lokal), kjer se zmer kej dogaja pa je velik mladih pa ¨žurka˝, ven iz Nerezin pa ponavadi ne hodmo, ker smo rajši vsi lepo peš, da ni treba nikomur vozit .
Kako je pa s pregledovanjem oseben pa ne vem; sama sem stara 20 let (zgledam pa ene 16let) pa mi še niso nikjer rekli za osebno.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Js tud že skoz hodim na Hrvaško in nism še nikol doživela kakšne slabe izkušnje, tak da dokler bo tk, bom tja še definitivno hodla - posebej na Rab, kamor hodim že odkar pomnim in se vedno za največjim veseljem vračam tja. Grem pa definitivno rajš na Hrvaško kot pa v kakšno Tunizijo.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jst dejansko ne verjamem, da je Grčija, Turčija itd cenejša od Hrvaške.
če primerjaš iste termine, enake aranžmaje itd, ne verjamem, ker sem v zadnjem času slišala od par ljudi, za kakšen denar gredo v juliju, avgustu v Turčijo in Grčijo in to ravno niso mali denarci...
čez natanko 2 tedna bom že skoraj na Visu, ahhh, komaj čakam
če primerjaš iste termine, enake aranžmaje itd, ne verjamem, ker sem v zadnjem času slišala od par ljudi, za kakšen denar gredo v juliju, avgustu v Turčijo in Grčijo in to ravno niso mali denarci...
čez natanko 2 tedna bom že skoraj na Visu, ahhh, komaj čakam
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Dobra dva tedna bluzenja pa surfanja na Portugalskem. Ahh, can´t wait.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
tudi js spadam med tiste k niso pretirano naudušeni nad hrvaško.. pa nimajo neč veze trenutni odnosi
od kar vem zase, smo hodili s starši v Italijo.. peščene plaže, dogajanje na viškukjerkoli & kadarkoli (na Hrvaškem pa samo na določenih krajih dogaja, če si preveč odrezan od večjih krajeu lahko zvečer sam nogo cingaš), trgovine 1A (drage, malo manj drage, poceni,..)
vem, da ni lih poceni pa v skor vsakem kraju majo tisto foro da so cene stanovanj sam za 1 tedn, neč manj neč več..
tudi na Hrvaškem sm se mela fajn, klapa je bla ful uredu tko da tudi ko smo bli malo bolj odrezani ni blo panike, ko pa nas je blo malo smo itak bli v kraju kjer dogaja.
sam nekako mi niso všeč nepeščene plaže, kjer moreš pazit kam stopiš (se rada tkoj vržem v morje, brez da bi rabla prej 5 min, da sploh pridem do vode) in sm se vedno boljše počutla v Italiji
od kar vem zase, smo hodili s starši v Italijo.. peščene plaže, dogajanje na viškukjerkoli & kadarkoli (na Hrvaškem pa samo na določenih krajih dogaja, če si preveč odrezan od večjih krajeu lahko zvečer sam nogo cingaš), trgovine 1A (drage, malo manj drage, poceni,..)
vem, da ni lih poceni pa v skor vsakem kraju majo tisto foro da so cene stanovanj sam za 1 tedn, neč manj neč več..
tudi na Hrvaškem sm se mela fajn, klapa je bla ful uredu tko da tudi ko smo bli malo bolj odrezani ni blo panike, ko pa nas je blo malo smo itak bli v kraju kjer dogaja.
sam nekako mi niso všeč nepeščene plaže, kjer moreš pazit kam stopiš (se rada tkoj vržem v morje, brez da bi rabla prej 5 min, da sploh pridem do vode) in sm se vedno boljše počutla v Italiji
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
- teiia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 6. 2008
- Kraj: Maribor*
No torej, mi smo skozi hodili na Hrvaško, ker nam je bilo res všeč itd. Ampak lani ko smo se peljali domov in se nekje na pol poti ustavili, da bi šli na pijačo, me je skoro kap. Pripeljali smo se mi in še 2 avtomobila s slovensko registracijo in ko smo hoteli it v gostilno je odzunaj bila tabla " Psom in Slovencem vstop prepovedan!, mi vsi v šoku smo se vsedli v avtomobile in odšli proti domu... Letos, smo se spet odločili, da gremo na Hrvaško, mogoče pa bo bolše, ampak očitno ne. V začetku leta kličemo, da bi si rezervirali apartma. Že 10 let hodimo k istemu in nikoli ni bil problem za bilokaj. Z lastnikom smo se res dobro razumeli in vse. In letos ko kličemo tako kot vedno, je bil njegov odgovor, da letos za Slovence ni rezervacij. Jaz cela v šoku nisem vedla kaj naredit in sem samo odložla... Nekdo je napiso, da takšni ko smo mi do njih so oni do nas, ampak meni ni jasno kaj smo jim mi naredili, vem pa da letos in par let naprej, nas ne bo na Hrvaškem .
Da nebom OT. Za spremembo smo se odločili da gremo letos kampirat v Bohinj
Pa uživajte kam pač greste .
Da nebom OT. Za spremembo smo se odločili da gremo letos kampirat v Bohinj
Pa uživajte kam pač greste .
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
[vanessa] napisal/-a:od kar vem zase, smo hodili s starši v Italijo.. peščene plaže, dogajanje na viškukjerkoli & kadarkoli (na Hrvaškem pa samo na določenih krajih dogaja, če si preveč odrezan od večjih krajeu lahko zvečer sam nogo cingaš), trgovine 1A (drage, malo manj drage, poceni,..)
Kam v Italijo pa?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
teiia napisal/-a:.. Že 10 let hodimo k istemu in nikoli ni bil problem za bilokaj. Z lastnikom smo se res dobro razumeli in vse. In letos ko kličemo tako kot vedno, je bil njegov odgovor, da letos za Slovence ni rezervacij...
Hmm, moja izkušnja je pa ravno nasprotna - lastnica apartmaja, kjer sva bila lani, mi je v začetku leta poslala mail, če se tudi letos vidimo, da nama pravočasno rezervira isti apartma
Samo se potem nisva odločila, ker ima mal previsoke cene in sva našla ugodnejšo varianto, ker v 14 dneh se pa le nabere lepa vsota, če je 10€ razlike v ceni za najem apartmaja na dan...
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
*mala* napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:od kar vem zase, smo hodili s starši v Italijo.. peščene plaže, dogajanje na viškukjerkoli & kadarkoli (na Hrvaškem pa samo na določenih krajih dogaja, če si preveč odrezan od večjih krajeu lahko zvečer sam nogo cingaš), trgovine 1A (drage, malo manj drage, poceni,..)
Kam v Italijo pa?
Midva greva že drugič v Italijo, nama je bla prvič ful všeč - Kalabrija (Tropea). Šla sva na izlet tud po Eolskih otokih (sam na treh od sedmih sva bla in sicer Vulcano, Lipari, Stromboli) in je res ful lepo.Letos greva pa na Sardinijo. Enkrat bi šla tud na Sicilijo. Pa Korzika me tud mika...vem, da Korzika spada pod Francijo
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Glede hrvaške in hrvatov bi se dalo marsikaj povedat, pa ne ravno pozitivnega, žal!
Seveda so nekateri ql, ampak ne rabite pa zagovarjat zdej vseh in da če ne dobiš ravno pozitivnega odnosa da si si sigurno sam kriv, dej no.. kje pa živite Dejstvo je, da se najde kar lepo število hrvatov ki imajo do slovencev takšen odnos da je za bruhat.
Od nas, sorodnikov, prijateljev in znancev sem slišala že marsikaj, kar vem da je bilo res. Od tega, da so prišli v gostilno na večerjo in so natakarji slišali da so slovenci so bili zadnji postreženi, vse nemce, italjane, čehe ipd so prej postregli, pa čeprav so za njimi prišli.
Od tega, da so v eni trgovini kamor so eni hodili vsako jutro nakupovat (hrano in pijačo; toliko o temu da imajo takšen odnos ker slovenci vse sabo prinesejo ) so jih vsakič okrog prinesli in zaračunali več, ko so pa končno ugotovili in jim rekli so dobili pa takšen odnos ko da so oni kriminalci.
Od tega, da imajo boljše apartmaje rezervirane za nemce ipd, slabše pa za slovence - wtf?!? Naši € so ravno toliko vredni kot njihovi a ne? No, očitno ne.
Od tega, da imajo marsikje dejansko različne cene za slovence in nemce, čehe, italijane,.. Seveda za slovence višje cene, za isto ponudno!!
Mi že par let ne hodimo več na hrvaško na dopust in nam prov nič ne manjka.
Da nebom čisto OT: letos še nevem kaj bom, verjetno nebom nikamor tako šla. Verjetno z mojimi za en teden v toplice, potem Schengenfest*, Kolpa itak pred nosom cel čas.. Moorda samo za kakšen dan še do morja, morda.
Septembra pa daleč daleč daleč daleč daleč stran!!!
* 31.7. - 2.8.; Siddharta, Dan D, Psihomodo Pop, NON, Strojmachine, etc etc
predprodaja (na dan festivala): enodnevna 14€ (17€), tridnevna 27€ (32€); kampiranje vključeno
Seveda so nekateri ql, ampak ne rabite pa zagovarjat zdej vseh in da če ne dobiš ravno pozitivnega odnosa da si si sigurno sam kriv, dej no.. kje pa živite Dejstvo je, da se najde kar lepo število hrvatov ki imajo do slovencev takšen odnos da je za bruhat.
Od nas, sorodnikov, prijateljev in znancev sem slišala že marsikaj, kar vem da je bilo res. Od tega, da so prišli v gostilno na večerjo in so natakarji slišali da so slovenci so bili zadnji postreženi, vse nemce, italjane, čehe ipd so prej postregli, pa čeprav so za njimi prišli.
Od tega, da so v eni trgovini kamor so eni hodili vsako jutro nakupovat (hrano in pijačo; toliko o temu da imajo takšen odnos ker slovenci vse sabo prinesejo ) so jih vsakič okrog prinesli in zaračunali več, ko so pa končno ugotovili in jim rekli so dobili pa takšen odnos ko da so oni kriminalci.
Od tega, da imajo boljše apartmaje rezervirane za nemce ipd, slabše pa za slovence - wtf?!? Naši € so ravno toliko vredni kot njihovi a ne? No, očitno ne.
Od tega, da imajo marsikje dejansko različne cene za slovence in nemce, čehe, italijane,.. Seveda za slovence višje cene, za isto ponudno!!
Mi že par let ne hodimo več na hrvaško na dopust in nam prov nič ne manjka.
Da nebom čisto OT: letos še nevem kaj bom, verjetno nebom nikamor tako šla. Verjetno z mojimi za en teden v toplice, potem Schengenfest*, Kolpa itak pred nosom cel čas.. Moorda samo za kakšen dan še do morja, morda.
Septembra pa daleč daleč daleč daleč daleč stran!!!
* 31.7. - 2.8.; Siddharta, Dan D, Psihomodo Pop, NON, Strojmachine, etc etc
predprodaja (na dan festivala): enodnevna 14€ (17€), tridnevna 27€ (32€); kampiranje vključeno
-
Mimi_M - Cosmopsiho
keya napisal/-a:...Od tega, da imajo boljše apartmaje rezervirane za nemce ipd, slabše pa za slovence - wtf?!? Naši € so ravno toliko vredni kot njihovi a ne? No, očitno ne.
No, a lahko to mal bolj razložiš?
Ker men se zdi tale mal bosa; namreč več ali manj imajo vsi ponudniki nastanitev spletno stran z vsemi potrebnimi podatki in ne vem, kako bi lahko potem Slovencem računali več
Iz istega razloga tudi dvomim v to, da ločijo apartmaje na tiste za Slovence in ostale - vsi apartmaji so na netu in ob rezervaciji si itak izbereš, v katerem boš bival. Če so boljši apartmaji že prej rezervirani, si pač prepozen, a ne ?
Al imaš ti drugačne izkušnje?
Mogoče je pa to vse rekla-kazala varianta...
Saj ne, da zagovarjam karkoli oz. kogarkoli, ampak vedno me motijo neke iz trte izvite trditve, ki nimajo nobene osnove...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov