Kam greste letos na glavne počitnice?

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 10. Jul. 2009 9:56

no angel napisal/-a:
Catty555 napisal/-a:pa en dober nasvet. Šimuni kamp na Pagu je najbolj luzerski kamp na svetu ... včasih se pač ušteješ ... na izkušnjah se učimo, a ne! :? :cry:

To se pa strinjam - katastrofa! Me kr zmrazi ko se spomnem na to bedo, heh.

Moj glavni dopust bo pa letos ZDA - San Francisco in New York, septembra. Koooomi čaaakaaaaaam!!!!!! Ne morm verjet, da bom vidla mesto, ki si ga fuuuul želim videt že od nekdaj (SF) in se spet sprehajala po Brooklynskem mostu, še 1x doživela tist nepozabn nočni razgled na Manhattan skyline, nakupovala v najboljših trgovinah na svetu in jedla najboljše sendviče v Subwayu. :D Ahhhh. Noro bo! :cool: Sam da preživim let, heh (se namreč panično bojim letenja, grrrr).

To sem tudi jaz mislila - pa sem na koncu bila malo razočarana :D res, da sem si kupla ful stvari iz ene pregrešno drage trgovine, in takih stvari menda pri nas ni za dobit, sem bila pa razočarana v teh 'navadnih' trgovinah, kot je recimo H&M - kupim ful stvari, cela ponosna, oblečem prvi dan, ko pridem domov za pijačko in kolegica reče : ''oo, tole si pa v H&M kupla, ne?'' In pol mi pove, da so iste stvari že nekaj časa tudi v Sloveniji :roll: ne vem, res je, da je dosti trgovin, ki jih pri nas ni, ampak v takih, kot je H&M, pa niso nič kaj pred nami :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 10. Jul. 2009 10:12

no angel napisal/-a:MsN, ne vem še točn kje boma prenočevala :lach:, zdle intenzivno iščem kakšn kul hostel (pač važno je da sma sama v sobi pa da ni ravno ocenjen pod 60%, hehe)

Ti priporočam, da poleg hostlov pogledaš tudi cene različnih motelov. Ogromno možnosti je, da bodo moteli cenejši kot hostli, saj v motelu plačaš sobo, v hostlih pa plačaš glede na št. oseb. Motel 6 je taka veriga motelov, ki se ti jo morda splača preverit.

Moraš se zavedati, da hostli v USA niso taki kot v Evropi. Večina Američanov zelo negativno gleda na hostle in prenočevanje v njih. To pa se potem tudi vidi v ponudbi, čistoči sob. ( Ne govorim o tem, da mora biti hostel kot Ritz, ampak nek higienski minimum se pa že pričakuje.) Ne pravim, da je povsod tako, ampak za večino, bo kar držalo, zato res zelo previdno s hostli.

Mogoče ne bi bilo neumno, da pogledaš tudi cene sob v campusih, kjer študentje na črno sprejemajo turiste. Se splača, fine zabave, pa še zastonj prenočišče. Poleg tega, ti pa še lokalci lahko razkažejo mesto. :)
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 10. Jul. 2009 11:29

Avgusta Cres z dragim.Morje, mir in uživancija. :hearts:
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 10. Jul. 2009 22:32

lorelaj, sam problem je, da so ti moteli izven mesta ... js bi pa rada vseen bla nekje bolj v središču. Drugač glede Američanov in hostlov vem to ja, sam vseen je to še nekak najboljša izbira, ker hoteli so čist too much dragi. Ta varianta, ki si jo omenla - da greš v kak campus - mogoč veš kje bi zvedla kakšne informacije glede tega? Bi znal bit kul, sploh ker verjetn ful ljudi spoznaš in to bi blo super. :)

Tamarra*, kakšn H&M je res bedn ja, sam drugač je pa men shopping v New Yorku ful zakon, ker majo ful firm, ki so men všeč, pa so recimo pri nas ful dražje in je slabša izbira, al pa jih sploh nimajo. Men so tam ful dobre trgovine in komi čakam da jih spet mal obiščem. :D
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 11. Jul. 2009 11:31

^^

Ja, točno, moteli znajo bit problem, če nimaš avtomobila. Sploh nisem pomislila na to možnost.

Glede campusov, je najlažje kontaktirati koga, ki ga poznaš oz. koga, ki pozna nekoga, ki pozna nekoga ... :D Na netu teh informacij žal ni, ker se naj to ne bi počelo. Vpiši se na forum, katere izmed univerz in malo povprašaj. :) Večina ljudi je itak že konec avgusta na faksu, tako da to ne bi smel biti problem. Sem imela kolega, ki je na Columbii stalno sprejemal goste, da mu ni bilo dolgčas, samo je ravnokar diplomiral, tako da ti njegov kontakt ne bo pomagal. Vsekakor pa še zdaleč ni bil edini. Tako da malo pobrskaj, gotovo se kdo najde.

Glede šopinga in H&M-ja, mi pa tudi ni jasno, zakaj bi človek šel v ZDA in potem tam kupoval v HM-ju, če je toliko boljših, predvsem pa kvalitetnejših in cenejših trgovin. HM ima v ZDA bolj negativen, kot pozitiven prizvok in je po mojem mnenju tudi najbolj bedna izbira (v ZDA, ne v Sloveniji :) ).
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 11. Jul. 2009 13:16

js pa nasploh ne razumem zakaj je pomembno to da odneseš čim več oblek z NY in se potem še 3 leta hvališ s tem da maš cunje s tam? a ni bistvo v potovanju to da vidiš znamenitosti, mesto,..?
danes pa res ni več taka reč it v NY, še manj pa kupit stavri z NY (internet dela svoje)

tudi js sm bla v NY pa ko sm pršla nazaj in so me vprašala kaj u zvezi z NY, se nism hvalila s tem da mam majčko s tam pa da sm bla v eni izmed najdražjih trgovin na svetu (seveda samo na ogledu), ampak da sm vidla ful lepih pa tudi grdih stvari. mislim da je to pomembno, ne pa da prideš z dodatnim kovčkom domou :roll:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 11. Jul. 2009 13:40

Sej večini ni glaven polni kovček- škod pa pač ne. Sej vse to lahko nabaviš v 1 dnevu, ne pomen to da si ves čas le nakupoval. Kaj je bistvo potovanja naj pa kar vsak sam presodi. Pa tud če je nekomu nakupovanje glavni namen- so what?

Js ma tud rada na sebi stvari, ki jih nima vsaka tretja in če me bo kdo vprašal iz kje je majčka, bom pa z veseljem povedala. Pa če to pomeni da se hvalim, so what?

Sicer pa za letos: čez 1 teden Lošinj (za 6 dni), konec avgusta pa še en teden morja (ali z fantom v šotoru ali pa na vikendu na Hrvaškem od kolega).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 11. Jul. 2009 13:45

^^

Ja valda, se strinjam do zadnje pike. Pravim samo to, da mi je smešno, da tisti, ki uživajo v nakupovanju, potem v tujini kupujejo v istih trgovinah, kot so pri nas in se ob tem sploh ne pozanimajo, da je veliko boljših in cenejših trgovin.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 11. Jul. 2009 13:49

od kdaj je pa pomembno kje kupuješ? važno da ti stoji
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 11. Jul. 2009 14:04

Kdor mi reče, da mu ni važno katero firmo kupi, mu skoraj ne verjamem (so izjeme). Sej lahko praktično v vsaki trgovini najde kaj kar mu stoji, ampak nikol ni vidim veliko oseb, ki bi kupovalo v npr. Mani.

Meni ni glavna skrb katere firme je, ampak imam pa raje stvari, ki jih nima vsaka tadruga in zato rada kupujem v tujini v znamkah, ki jih pri nas ni (še na pamet mi ne pade, da bi kupovala v H&M, Zari, Mangu) ampak kakor je lorelaj rekla v boljših in cenejših trgovinah.

Upam da zdej konec OT :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 11. Jul. 2009 14:22

Jst bi kupovala v Mani, če bi mel kj lepga. Pa žal nimajo :D Mi pa mami dostkrat prnese kšn kos iz kšne štacune ala Leclerc, pa mi je vseen, sam da mi je všeč.
Aja, bom napisala še kj o tujini, da ne bom čist mim. Nakupovanje v Madridu - majka :love:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Jul. 2009 14:25

Imam eno lepo krilo iz Mane. :) Je pa res, da na splošno nimajo cunj za mlade, ker so kroji zastareli. To krilo je izjema :)

Aja, na počitnice grem pa na Lezbos, da ne bo tole čisti OT. :)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 11. Jul. 2009 14:26

my_self napisal/-a:od kdaj je pa pomembno kje kupuješ? važno da ti stoji

Moram nujno še tole pokomentirat, potem pa neham z OT. :D
Verjamem, da je važno, da ti stoji, ampak meni je še bolj kot to važno, da mi ne razpade ob prvem pranju. Nimam toliko denarja, da bi lahko kupovala poceni.

To kje kupuješ je pa važno samo zaradi tega, ker za isto ceno, lahko eno stvar nosiš 10 let ali pa ti razpade po eni sezoni. In če verjameš ali ne, imam sama 12 let stare stvari iz ZDA, ki so še zmeraj kot nove. ZDA so pa itak znane po tem, da če veš kje kupuješ, lahko dobiš zelo kvalitetne stvari, zelo poceni. Pa ne govorim to zato, ker blazno obožujem nakupovanja in tudi meni so smešni ljudje, ki grejo na počitnice in potem tam samo kupujejo in hodijo po štacunah, ampak dejansko se nekje zelo splača kupiti kakšno stvar.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 11. Jul. 2009 14:40

Jao, my_self al kaj si že, pa kdo je kej reku o hvaljenju?! Js ne grem tja zarad šopinga, si bom pa z veseljem kej kupla - recimo kakšne leviske, ki jih tam dobiš več kot pol cenejš in se FUL splača, al pa kakšne adidaske ki jih pri nas nikol ne bo, pa še velik cenejš jih bom dobla. Al pa recimo kak roxy, ki ga tle 100x preplačaš, tam majo pa preeeecej cenejš. Pa milijon je takih firm. In res ne vem od kje ta ideja o hvaljenju, sam zato ker sm rekla da se veselim nakupovanja tam, zdej grem kao tja sam zarad tega in sam zato, da se bom lahk hvalla. :roll: Zarad takih bedarij se bo zdej še ta tema zaklenla, al kaj.

lorelaj, hvala za informacije. ;)

Da ne bom čist OT - čez 1 tedn grem na Rab, komi čakam! Avgusta pa še v Grčijo. Noro poletje me čaka. :cool:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 11. Jul. 2009 19:16

Uf, no_angel ti pa mas dosti denarja :D ;)

Jaz se glede soppinga popolnoma strinjam z *malo* pa no_angel.
Meni je uzitek kupit stvari kje drugje, ker vem, da jih ne bo vsaka imela. In se vecji uzitek je nakupovati v tujini, kjer recimo Ljubljana ne seze do kolen.

Pac ni isto.

Drugace pa London septembra :D
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov