Kaj vzeti za na morje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Tigi napisal/-a:edino meso ter pijačo saj je tm zelo draga...
Ja sam mesa lih ne moreš met na vročem več kot 1 dan, pijača pa tut ni kej preveč užitna če je topla. Mi ponavadi ko gremo v kemp zmočimo eno brisačko pa jo zavijemo okrog pijače, pa če dost piha jo kr fajn ohladi.
Aja, pa mi še vedno vzamemo kantice za vodo (5 litrske) da nam ni treba za vsak drek hodit po vodo sproti.
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Jaz sem to mislila, ko si v prikolici kjer imaš lepo hladilnik pa vse ane...ja če se gre pa samo s šotorom je pa problem to ja...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Tigi napisal/-a:Ja sej včasih nevem koliko hrane ni potrebno s seboj nositi...zdej če imaš samo šotor moraš itak s seboj vzeti kuhalnik pa vse to...
Sam meni je bolj sedaj všeč, ko sva midva v šotoru njegovi v prikolici prikolica pa tk vse...pa še lepo greš v Mercator in je to to ane...
Ker mislim, da je brez veze kupovati nevem kaj in trogati s sabo...edino meso ter pijačo saj je tm zelo draga...
midva večalimanj vedno kuujeva sproti, ker pač vsega nest s sabo negre, razen če bi jedla samo konzervirano hrano, kar pa ni ne zdravo ne užitno.
tud meso mava sam za prvi dan s sabo, vse ostalo kupiva na morju...se sploh ne splača nosit s sabo, sploh če nimaš res zagotovljene hladilne torbe oziroma skrinje....midva sva lani kilo in pol mesa stran vrgla ker se nama je pač pokvaril ker se je hladilna torba toplila
-
ela85 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2006
- Kraj: na lepem
mi gremo v apartma in lahko vzamemo večino s sabo. tam kupujemo kruh, stvari, ki zmanjkajo in seveda stvari, ki se nam zaluštajo
evo moj seznam:
- majčke, kr. hlače, krila, kavbojke, kakšno majčko z dolgimi rokavi
- sp. perilo, kopalke
- brisače
- natikače
- klobuk
- digitalec, mobitel, polnilec
- torbo za na plažo, marelo ("proti" soncu), podloge
- cosmoja, križanke, pisala, karte za remi
- fen, ravnalec las, šampon in balzam za lase
- 2 kremi za sončenje, palčke za ušesa, deodorant
- gel za tuširanje, pilico, strgalo za pete , brivnik, zobno pasto, ščetko
- set za badminton
hrano (to je še odvisno od dogovora s taščo ):
- pijačo, mleko, kavo
- testenine, riž
- meso, svežo zelenjavo: paradižnik, paprika, bučke
- čokolino ali kosmiče
- razne namaze in klobaso
še bom dodajala, ko se spomnim. zdaj vem kje najdem seznam, ko se bom pakirala na morje. ga vsaj ne morem izgubiti
preveriti moram hladilno torbo in vložke za njo (če treba še kakšnega kupiti...)
evo moj seznam:
- majčke, kr. hlače, krila, kavbojke, kakšno majčko z dolgimi rokavi
- sp. perilo, kopalke
- brisače
- natikače
- klobuk
- digitalec, mobitel, polnilec
- torbo za na plažo, marelo ("proti" soncu), podloge
- cosmoja, križanke, pisala, karte za remi
- fen, ravnalec las, šampon in balzam za lase
- 2 kremi za sončenje, palčke za ušesa, deodorant
- gel za tuširanje, pilico, strgalo za pete , brivnik, zobno pasto, ščetko
- set za badminton
hrano (to je še odvisno od dogovora s taščo ):
- pijačo, mleko, kavo
- testenine, riž
- meso, svežo zelenjavo: paradižnik, paprika, bučke
- čokolino ali kosmiče
- razne namaze in klobaso
še bom dodajala, ko se spomnim. zdaj vem kje najdem seznam, ko se bom pakirala na morje. ga vsaj ne morem izgubiti
preveriti moram hladilno torbo in vložke za njo (če treba še kakšnega kupiti...)
Zadnjič spremenil ela85, dne 03. Jul. 2007 14:46, skupaj popravljeno 3 krat.
-
ela85 - Cosmopolitanka
bucka81 napisal/-a:joj, kaj mislite eni vse vlečt zraven ,...
velikokrat je več slišati, kot pa je dejansko videti. sicer pa vsak, ki je že bil na dopustu ve, kaj približno potrebuje.
plačuješ lahko s karticami po večini držav v evropi (celo mislim, da ti zaračunajo po srednjem tečaju) in tudi dviguješ denar. tak da, če ne greš v odročen kraj, lahko komot računaš na kartico. kdor pa je bolj ziher z gotovino, pa naj vzame gotovino.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ela85 napisal/-a:bucka81 napisal/-a:joj, kaj mislite eni vse vlečt zraven ,...
velikokrat je več slišati, kot pa je dejansko videti. sicer pa vsak, ki je že bil na dopustu ve, kaj približno potrebuje.
plačuješ lahko s karticami po večini držav v evropi (celo mislim, da ti zaračunajo po srednjem tečaju) in tudi dviguješ denar. tak da, če ne greš v odročen kraj, lahko komot računaš na kartico. kdor pa je bolj ziher z gotovino, pa naj vzame gotovino.
ja jst vzamem s sabo vsega boga, ker mam pač rada več stvari s sabo za vsak slučaj in po pravici povedano mi prav vedno vse prav pride.
bucka, rekla si da boste sol, cuker, olja in te zadeve dol kupili..predvidevam da greš na hrvaško, tako da ti povem da je tam precej drago, sploh na kakšnih precej turističnih otokih v precej turističnih krajih.take zadeve jst vedno vzamem od doma, ker se mi zdi potrata denarja dol kupovat ker je dražje...več ali manj špecerije vedno nakupim v ljubljani, razen če grem v šotor, kupujem sproti, ker pač nimam zadev kje hraniti....
kukr pač komu a ne, nekateri smo natrpani v avtu za pet tako da komej dva sediva, drugi se plejejo s praznim avtom
jst pa že sploh preveč oblek s sabo nosim ker se mi ne da prat na morju, takrat grem pač uživat..no, sam verjetno moj dagi malo manj uživa zjutraj ko me pobere preden greva ker ga skor kap, kaj mam vse s sabo..apak sej pravim, vedno vse prav pride
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Čist odvisn kje kopujete. Sem govorila s kolegico, ki so bli lani v Puli in so skos kupovali v Mercatorju in to kr z Pika kartico. Jih je prišlo enako ali skoraj ceneje, kot pri nas, ker so tko čudn obračunaval. Najprej v € potem v tolarje. No zdej pač tolarjev ni, ampak v takih trgovinah so cene niso nevemkuk višje. Mi ponavadi od hrane vzamemo le za prvi dan, da nam ni treba že prec laufat in iskat štrcun.
-
Anchi - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
Oj!
Tale tema sploh ni slaba ideja, sm nekaj podobnega videla že na enem drugem forumu.
Moj predlog: ena (k ima čas ) naj skopira vse stvari, k so ble do zdej napisane, potem pa eden od administratorjev ta seznam fiksno prilima v prvi post, potem pa vsak spodaj samo še dopisuje, kaj ima še on takega, kar ni na seznamu. Nima smisla, da vsak piše svoj seznam, ker se itak začne ponavljat.
Huda stvar.
P.S. Vsake toliko bi admini potem lahko tud dodajali, kar bo še dodano v posameznih postih.
Tale tema sploh ni slaba ideja, sm nekaj podobnega videla že na enem drugem forumu.
Moj predlog: ena (k ima čas ) naj skopira vse stvari, k so ble do zdej napisane, potem pa eden od administratorjev ta seznam fiksno prilima v prvi post, potem pa vsak spodaj samo še dopisuje, kaj ima še on takega, kar ni na seznamu. Nima smisla, da vsak piše svoj seznam, ker se itak začne ponavljat.
Huda stvar.
P.S. Vsake toliko bi admini potem lahko tud dodajali, kar bo še dodano v posameznih postih.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
-
ela85 - Cosmopolitanka
ja, je precej odvisno od tega kje kupuješ. mi smo lani kupovali v eni večji trgovini, ne vem imena, in so imeli v redu cene. smo pa bili tudi v zadru v mercatorju in šparu... cene približno enake ali pa višje. ceneje (če primerjamo točno določeno stvar) ni.
res pa je, da je vsak drugače navajen in si dopust predstavlja po svoje. zato pa je dobro, da imaš na voljo vse od kampiranja pa do nobel hotelov.
prve pomoči mi ne vzamemo s sabo, ker je va avtu. na seznam pa moram dodati hladilno mazilo. se rado "ponesreči", da se kdo predolgo praži
res pa je, da je vsak drugače navajen in si dopust predstavlja po svoje. zato pa je dobro, da imaš na voljo vse od kampiranja pa do nobel hotelov.
prve pomoči mi ne vzamemo s sabo, ker je va avtu. na seznam pa moram dodati hladilno mazilo. se rado "ponesreči", da se kdo predolgo praži
-
Tigi - Cosmopsiho
Jst vem, da malo preveč stvari vzamem s sabo...ampk si vedno govorim sej je lahko ostalo v avtu...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
ela85 - Cosmopolitanka
dokler maš vse skupaj kam dati, ni problem, če tudi se kakšna stvar samo prevaža. drugače pa je, ko gre cela družina oz. več oseb z enim avtom.
ličil pa jaz ne nosim s sabo, ker se tudi drugače ne ličim veliko. sploh pa mi je tam vroče, pa mi niti na misel ne pride, da bi se mazala. malo maskare, če gremo zvečer ven in lip glos, ostalo ličilo pa je nova dobljena barva
ličil pa jaz ne nosim s sabo, ker se tudi drugače ne ličim veliko. sploh pa mi je tam vroče, pa mi niti na misel ne pride, da bi se mazala. malo maskare, če gremo zvečer ven in lip glos, ostalo ličilo pa je nova dobljena barva
-
Tigi - Cosmopsiho
Jaz bom vzela na morje:
*2x dolge hlače
*2x kapri hlače
*2x kiklca
*1x oblekica
*nekaj top majčk ter s kratkimi rokavi
*2x dolge rokave
*pižamca s kratki mi rokavi in kratkimi hlačami
*tangice
*nogavičke
*2x kopalke
*pareo
*4x brisača
*kozmetika
Pa mam polno potovalko + nahrbtnik z 3x japonkami in čevlji...
Mam preveč za en tedn?
*2x dolge hlače
*2x kapri hlače
*2x kiklca
*1x oblekica
*nekaj top majčk ter s kratkimi rokavi
*2x dolge rokave
*pižamca s kratki mi rokavi in kratkimi hlačami
*tangice
*nogavičke
*2x kopalke
*pareo
*4x brisača
*kozmetika
Pa mam polno potovalko + nahrbtnik z 3x japonkami in čevlji...
Mam preveč za en tedn?
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
^^ Nimaš preveč! Bolje preveč, kot pa premalo. Js ponavadi dolgih hlač sploh ne vzamem. Kam pa greš na morje Tigi?
Ej Renatka, skos ko preberem tvoj seznam pozabim kaj sem prebrala ... No, zanimal me je, če na njem kje piše, da moraš vzet spalko al pa pač kakšno dekco za pokrit se, hihi.
Ej Renatka, skos ko preberem tvoj seznam pozabim kaj sem prebrala ... No, zanimal me je, če na njem kje piše, da moraš vzet spalko al pa pač kakšno dekco za pokrit se, hihi.
- čokoholičarka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 10. 2006
- Kraj: neverland
moram priznat da je tale tema zlo koristna k ste me spomnle na polovico stvari k bi jih skor kmal doma pozabila
The greatest thing you`ll ever learn is just to love and be loved in return....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov