Kaj vzeti za na morje

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 27. Jun. 2007 11:37

Double post.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 27. Jun. 2007 11:40

renatka_ napisal/-a:
metuljčica* napisal/-a:Midva greva tudi za spremembo v kamp, pa imam prvo pravilo za pakiranje: Ne pretiravaj s količino :D
Me zanima, kako se mi ga bo uspelo držati :D :D

Čisto odvisno za koliko časa gresta. Dalj kot sta, več potrebujeta (začne se pri oblačilih :D ). Drugače pa kar poglej na prvi strani moj dosedanji seznam, pa mam vse nujno potrebne stvari gor napisane, nič odvečnega (to se bo nabralo zadnja dva dni pred odhodom :P ).

P.S. Kam, za koliko časa in v kateri kamp pa gresta?

Za kakšen teden, ne veva še, kam. Bova bolj improvizirala - malo tu, malo tam. Je še čas za načrte, ker greva šele čez kakšen mesec :D

Sicer pa vedno vzameš s sabo en kup ''nujnih'' stvari, potem pa jih pol tako ali tako ne rabiš :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 27. Jun. 2007 12:58

mi2 greva z mojim čez slabe 10 dni tut tko.. malo tu malo tam :D sam jz ful ne bi šla v kemp k sm bla že 2x in se mi je tazadne čist zasral.. kaj če bo dž? kj če šotor odnese..you never know..pa še vročina k ubija..k te že lastn pot srbi..OJOJO nočm v kemp :cry: ampk dobr.. uu dodan na seznam:štrik za kopalke sušit :D smo zmer kr na šotor gor postavlal mokre brisače pa kopalke lol
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 27. Jun. 2007 13:12

Chiqqa ... Šotor je nepremočljiv, če je dobro postavljen in če se nič ne dotika sten šotora, tako da glede tega ti pomoje ni treba skrbeti. ;) Prav tako šotora mislim da ne bo odneslo, če bojo klini dobr zabiti in če ne bo kakšen manjkal. Sama sem že večkrat kampirala na morju in taborila v hribih, in se je že zgodilo da je bil kdaj naliv in da je močno pihalo,... No, nikoli nam ni odneslo šotora pa tudi notr je bilo vse suho. :D

Glede vročine pa... Zjutraj res ne moraš spat do 11ih, ker je seveda prevroče. Čez dan pa tut malokdo poležava v šotoru. V skrajni sili lahko s sabo vzameš ventilator in podalšek in si ga naštimaš v šotor. :lach: Drugače se greš pa itak lahko ohladit v morje. Zvečer se pa tut dost shladi, tko da ni neke pretirane vročine, ko je treba it spat.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 27. Jun. 2007 13:16

olilika napisal/-a:Zdravo!Mene pa zanima kaj naj vzamem za na morje s fantom greva na morje za 14dni pa ne vem kaj naj vzamem.Pa kolk evrov naj vzamem?

Hm, vprasaj svojega 17 let starejsega fanta? Ali pa se bolje, mamo - mame vedo vse. :D Sicer pa vsak vzame sabo tisto, kar se njemu zdi smiselno. Prenosnik in UMTS kartica?

Ne vem, ali je tale tema smiselna. :)
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 27. Jun. 2007 13:25

olilika napisal/-a:Pa kolk evrov naj vzamem?

Js jih ne bi vzela manj kot 400.

Kam pa gresta na morje? :)
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 27. Jun. 2007 13:49

Šotor lahko čisto vredu obstoji tudi v nalivu, le dobro ga je treba postavit (nekaj je res odvisno tudi od samega šotora).

Glede vročine v šotoru - čez dan se res v notranjosti šotora precej nabije temperatura, ampak saj takrat nisi noter. Zvečer se prijetno ohladi, jst se moram včasih prav lepo pokrit. :) Zjutraj pa tudi, ob ene pol9ih začne bit malo soparno, pa greš pred šotor, zajtrkuješ pa počasi greš na plažo.

Meni kampi ful odgovarjajo, hotelov in tega sploh ne maram. :)

Midva tudi greva za 14dni, zraven bova vzela verjetno okoli 35.000 - 40.000 SIT (koliko je to Kun? :D - greva v bolj neobljuden kamp, kjer nimava zapravljati denarja za ničesar drugega kot za hrano.) - denar za plačilo kampa tukaj ni vštet.

S sabo vzemi denarja toliko kot misliš, da ga boš potrebovala. Če bosta hodila vn, po štantih itd. moraš vzeti malo več, ker kupček hitro skopni. Če greš bolj na samo, pa ne potrebuješ nevem koliko.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 27. Jun. 2007 14:34

renatka..čist tko prašam..kam pa gresta oz. v ker kemp?

ma jz se spomnm pred lan v luciji k je biu azdn dna tak naliv, mel smo pa tak šotor da na eni stran maš za bit pa na drugi umes pa frej in tm je bla prtlaga.. raj ne uprašte kok sm mela blatne stvari pa kok je blo vse premočen :S

no sej letos si ga bom uzela na izi

drgač pa hoteli so d best :D mi sm skos sam v hotele hodil in mi je apartma pa to use tko bl tko tko..sam za žur pa itaq najbol to pa folk spoznaš :)

mene je kr strah..kje nej dnar dobim :S lol..res neupam rečt spljoh :roll:
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 27. Jun. 2007 15:20

renatka_, mogoče sem kje spregledala... na čem pa si kuhata?

predlagam, da za kakšen dan ali dva vzameš še svežo zelenjavo, če mate vrt doma. mi vzamemo kumare, paradižnik (ta je res za hitro ponucat)... splača se vama še kakšne konzerve vzet. glede mleka pa si dala dobro idejo. ker ga ne porabita več kot pol litra, je to idealna pakunga.

ta tema je dobra. če ne drugo, se vsaj spomnim kaj vse moram vzeti s sabo :biggthumpup:
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 27. Jun. 2007 15:28

Vse so ti pravilno povedale olilika!Ne odpiraj novih tem,če so že odprte-oziroma ne odpiraj neumne teme.Sam punce njena stvar je kake probleme ma,naj ima ne vem koliko starega tipa,naj ima kakršne koli težave,njena stvar.Sam pa vam dam prov vsem,ker res odpira nove teme in sprašuje kot otrok v vrtcu.Pa da mi ne bo katera zamerila ko sem to napisala.
:)
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 27. Jun. 2007 16:53

ja, pa saj najbrž ni mislila, da ji bomo povedale kaj ona naj nese s sabo na morje. po moje jo je bolj zanimalo kj si mi nesemo.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 27. Jun. 2007 18:26

chiqqa greva v Staro Baško - kamp Škrila.

Ela85, poglej na moj seznam na prejšnji strani - imam napisan kuhalnik in plinsko bombo. :D

Glede zelenjave pa tako - midva je pojeva res minimalno, tako, da za kakšno solatko bova na tržnici kupila tisti dve papriki :D

Drugače pa ja, meni je tema tudi ful dobra - jst sem se ful stvari tukaj gor spomnala pa si dopisala. Bi blo fajn, če bi mela vsaka en seznamček tukaj in dopisovala, tako kot to jaz delam, bomo mele dopust planiran u nulo. :D

(Ja ela85, mleko se ful fajn obnese - dokler je originalno zaprto se ne pokvari, ko ga odprema, ga pa tistega 0,5 L takoj spijeva.)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 27. Jun. 2007 18:46

ela85 napisal/-a:ja, pa saj najbrž ni mislila, da ji bomo povedale kaj ona naj nese s sabo na morje. po moje jo je bolj zanimalo kj si mi nesemo.

V prvem postu sprašuje, kaj naj ona nese :D
Pa koliko denarja bo rabila :roll:
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a wantyka » 28. Jun. 2007 8:18

ta seznam ti ful pomaga...opažam pa da nekatere enostavno ne morejo brez pikrih pripomb...pa dajte no mir, vsaka kdaj kaj trapastega napiše....mislim da se je tema čist lepo razvila in ti je celo v pomoč....
super seznam...čene bi pol stvari pozabla....
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 28. Jun. 2007 8:57

Ja sej včasih nevem koliko hrane ni potrebno s seboj nositi...zdej če imaš samo šotor moraš itak s seboj vzeti kuhalnik pa vse to...

Sam meni je bolj sedaj všeč, ko sva midva v šotoru njegovi v prikolici prikolica pa tk vse...pa še lepo greš v Mercator in je to to ane...
Ker mislim, da je brez veze kupovati nevem kaj in trogati s sabo...edino meso ter pijačo saj je tm zelo draga...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov