Kaj vzeti za na morje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
somebody napisal/-a:sj to je res d se nobenmu ne da kuhat, sam mi mladi pač nimamo tolk dnarja d bi si skoz lohk prvoščl ene večerje, tko d mormo pač mal putrpet
točno to,eni pač tako ali drugače moremo kuhat če nočmo ravno umret.sej je denar za sem in tja kakšno večerjo, sam za vsak dan pa sigurno ne, sploh pa za kakšne ribe katere na morju lohk nardim za đabe, res nimam za v gostilni plačevat...pa še doma se za zihr najem, ker se v določenih gostilnah tud sigurno ne.
men pač ni problem kuhat, prav nasprotno, se z dragim vedno precej zabavava ko kuhava skupaj in kaj novga pogruntava.doma pač nimava te možnosti dostkrat da bi skupaj kuhala, zato to na morju precej dobro izkoristva.
in ker sovražim hotele, in sem vedno v apartmajih je pač itak treba kuhat, tako ali drugače.mi pa sploh ni problem.
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
Jst oz. mi vsamemop pa samo najnujnejše z sabo ... brisače, kopalke, razno razne kremce, kej za oblečt, kakšni rolarji gredo tudi z mano, kakšen mp3 player pa itak dinarčki (verjetno sm še kej pozabla naštet zram ...)
Kar se pa kuhanja tiče, pa nikoli ampak res nikoli na dopustu ne kuhamo. Starši gredo ponavad za 3 tedne na dopust in se tut 1x ni zgodil, da bi kej mami skuhala ... pač zjutraj samo kakšen zajtrk čez dan itak ne paše jest pol zvečer pa v eno gostilo in papcat (ponvad je to na morju skor vedno kej morskega) ... pač mami prav, da na dopust ni pršla šparat in da ne bo kuhala
( tist tedn k prežvim z stariš na morju se mam super fajn )
K grem pa z fantom (za kakšne 10 dni) pa tut ne kuhava ... enostavno se mi ne daaa ...
Kar se pa kuhanja tiče, pa nikoli ampak res nikoli na dopustu ne kuhamo. Starši gredo ponavad za 3 tedne na dopust in se tut 1x ni zgodil, da bi kej mami skuhala ... pač zjutraj samo kakšen zajtrk čez dan itak ne paše jest pol zvečer pa v eno gostilo in papcat (ponvad je to na morju skor vedno kej morskega) ... pač mami prav, da na dopust ni pršla šparat in da ne bo kuhala
( tist tedn k prežvim z stariš na morju se mam super fajn )
K grem pa z fantom (za kakšne 10 dni) pa tut ne kuhava ... enostavno se mi ne daaa ...
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Just save, save me
Come on
-
ela85 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2006
- Kraj: na lepem
somebody napisal/-a:sj to je res d se nobenmu ne da kuhat, sam mi mladi pač nimamo tolk dnarja d bi si skoz lohk prvoščl ene večerje, tko d mormo pač mal putrpet
mislim, da je vse povedala
sploh pa ne morete primerjati hotelov in apartmajev . normalno, da v hotelih ne kuhate. pa tudi proračuna, ki ga namenjamo za počitnice, ne moremo primerjati. ko bom jaz (če bom ) imela npr. 1200€ plače ali pa mi bodo starši plačali dopust, si ga bom tudi privoščila v vašem stilu
jaz mam itak srečo, da mi ni potrebno kuhati, ker bo kuhal fantov brat (ker sam tak hoče ). se ne sekiram glede tega.
je pa tudi res, kot je purpel omenila, da na morju lahko počneš stvari, ki jih drugače ne moreš zaradi tempa življenja (npr. kuhata kosilo 1,2 ali 3 ure). vsak po svoje.
-
inchy84 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: Trbovlje
ela85 napisal/-a:sploh pa ne morete primerjati hotelov in apartmajev . normalno, da v hotelih ne kuhate.
No mi osebno oz. starša ne gresta v hotel ...
Pač ceu dan sta na čounu in zvečer k prideš se ti res ne da kuhat ane ... pač greš v gostilno in poješ stvari
Somebody save me
Just save, save me
Come on
Just save, save me
Come on
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Mislm, da je to, al si boš na dopustu kuhu al ne, odvisno predvsem od tega, kolk keša maš.
Midva greva ponavad v hotel in nama ni treba kuhat.
Drgač pa tud men uni hoteli, k zgledajo k eni bloki, niso všeč in iščeva take hotele, da si nastanjen v paviljonih (v hišicah), tko da maš mal več prostora in miru pred drugimi, pa ti še zmer ni treba kuhat, greš lepo v hotelsko restavracijo jest.
Midva greva ponavad v hotel in nama ni treba kuhat.
Drgač pa tud men uni hoteli, k zgledajo k eni bloki, niso všeč in iščeva take hotele, da si nastanjen v paviljonih (v hišicah), tko da maš mal več prostora in miru pred drugimi, pa ti še zmer ni treba kuhat, greš lepo v hotelsko restavracijo jest.
-
blue eye - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2005
Joj najhujš je Hrvaška kar se gostiln tiče-no da nau pomote, vrjetno niso vse take, sam jest mam slabe izkušnje-kamorkol sm šla, si mogu plačat ogromn dnarja pa še nč se nis najedu (razen če ne vzameš pice)-take mejhne porcije da ni res..
Za dežjem vedno posije sonce!!
-
*purple* - Cosmopsiho
blue eye napisal/-a:Joj najhujš je Hrvaška kar se gostiln tiče-no da nau pomote, vrjetno niso vse take, sam jest mam slabe izkušnje-kamorkol sm šla, si mogu plačat ogromn dnarja pa še nč se nis najedu (razen če ne vzameš pice)-take mejhne porcije da ni res..
se čist strinjam s temle...hrvaške gostilne majo obupno majhne porcije in to ej tudi eden izmed največjih razlogov, poleg financ, zakaj redkokdaj hodim ven jest.in še tisto kar dobiš, dvojno plačaš kot v sloveniji
-
Angel girl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 12. 2006
- Kraj: Izbrisana land
Tud jst že veselo delam spisek kaj vse moram zvlečt na morje drug teden. Greva v apartma, kar se mi zdi super, ker si sam lahko po mili volji kuhaš in pripravljaš hrano pač kar ti paše. To je dobra stran, slaba pa ta, da morš celga hudiča sabo zvlečt, da lahko skuhaš kaj več kot makarone in ragu iz konzerve. Ampak dobr, avto bo prepoln, sam da ne bova lačna.
Sva šla predlani v Makarsko, sva mela karavana do zadnjega cm prostora nabasanga,pa se sploh ne spomnim kaj hudiča vse sva sabo zvlekla. Zihr pol stvari nisva rabla. Sploh jst k napokam enga tovora. Sem pač taka, da hočem met vse pr roki ko to rabim. Sploh kar se tiče osebnih stvari, kozmetike, itd. Pa ne mislm da se zdej rihtam na morju, ampak ko si hočem uredit nohte si pač jih, če me kej pič rabm neko žavbo da se namažem, na plaži mam vedno s sabo osvežilne robčke itd. Ma sj to bi lahko kar naštevala...
Sicer pa je na vašem seznamu že več al manj vse kar je treba met na morju sabo:D
Sva šla predlani v Makarsko, sva mela karavana do zadnjega cm prostora nabasanga,pa se sploh ne spomnim kaj hudiča vse sva sabo zvlekla. Zihr pol stvari nisva rabla. Sploh jst k napokam enga tovora. Sem pač taka, da hočem met vse pr roki ko to rabim. Sploh kar se tiče osebnih stvari, kozmetike, itd. Pa ne mislm da se zdej rihtam na morju, ampak ko si hočem uredit nohte si pač jih, če me kej pič rabm neko žavbo da se namažem, na plaži mam vedno s sabo osvežilne robčke itd. Ma sj to bi lahko kar naštevala...
Sicer pa je na vašem seznamu že več al manj vse kar je treba met na morju sabo:D
-
*Lally* - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 7. 2007
- Kraj: LJ
*purple* napisal/-a:blue eye napisal/-a:Joj najhujš je Hrvaška kar se gostiln tiče-no da nau pomote, vrjetno niso vse take, sam jest mam slabe izkušnje-kamorkol sm šla, si mogu plačat ogromn dnarja pa še nč se nis najedu (razen če ne vzameš pice)-take mejhne porcije da ni res..
se čist strinjam s temle...hrvaške gostilne majo obupno majhne porcije in to ej tudi eden izmed največjih razlogov, poleg financ, zakaj redkokdaj hodim ven jest.in še tisto kar dobiš, dvojno plačaš kot v sloveniji
Podpis.
Kar je pa najhujš... redkokje dobiš dobro MORSKO hrano na morju, pice so sploh zanič, tko da... mi večinoma kuhamo sami doma v apartmaju.
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Mene so na morje začeli vlačit že kot nekajmesečnega dojenčka, tako da sem dala skoz in kampe in hotele in apartmaje, ampak zame ga ni čez apartma. Poleg vsega drugega (oblačil, brisač, osebne higiene, kozmetike, knjig...) smo vedno nesli s sabo tudi zalogo hrane in si sami pripravljali zajtrke, kosila, občasno večerje, sproti pa smo kupovali svež kruh, mleko, sadje, zelenjavo, razne pijače in kar je pač zmanjkalo. Saj ne, da bi kuhali po nekaj ur, ampak v opoldanskem času največje vročine smo se umaknili v apartma in je pač vsak nekaj prispeval k temu, da je blo kosilo čimprej nared, jedli smo vedno zunaj na terasi v senci (nimaš boljšega), potem pa na hitro pomili in še kakšno uro počivali, na plažo pa smo se vrnili, ko je vročina nekoliko popustila. Kar se pa tiče večerje, smo običajno šli na kakšno pico ali sardelice med šetanjem po mestu. No, zdaj že nekaj let ne hodim več na morje s starši, ampak še vedno pridejo v poštev apartmaji, če nas gre več ali pa hotel, če sva sama (za dva je hotel, po možnosti all inclusive, čist ok).
-
*purple* - Cosmopsiho
ela85 napisal/-a:no, mi gremo letos tja na morje kot lani. in je v bližini ena restavracija, kjer majo super pice. in ja, na hrvaškem. pa ziher so cenejše kot v ljubljani. tak da si jih bomo tudi letos privoščili za kakšno večerjo.
verjetno edina restavracija taka na hrvaški obali
pa sej nismo rekel da taka dobra gostilna ne obstaja, ampak roko na srce, jih je precej precej malo.sploh pa mi dvigne pritisk ko piše da imajo sveže kalamare in morske sadeže, po pa ugotoviš, da so zmrznjeni
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov