Huh! Da ne govorim o mojih spiskih - eden je v službi, en doma, kakšnega napišem v telefon ali na listek med kakšno vožnjo, ker sem pozabljivka in moram imet vse zapisano, ko grem v trgovino, kaj šele na dopust

.
Torej, vse je seveda odvisno od 'načina' dopustovanja. Je razlika, če se gre v hotel, ali apartma, ali kampiranje.
Ker imamo v hotelih preskrbljeno hrano, brisače, posteljnino ipd., je včasih zares dovolj, da imamo s seboj nekaj kozmetike za osebno higieno, kakšne aspirine, ves 'pribor' za na plažo, kakšen fotkič, obleke (tukaj se lahko zmišljujemo) in seveda denar. Kakšnih posebno velikih kufrov nam ni treba vlačit s seboj.
Povsem druga pesem sta apartma in kamp. In ker greva mi2 letos za 3 tedne v apartma, bova imela ogromno prtljage

. Mislit je treba prav na vsako malenkost (od začimb za hrano, do pralnega praška, zdravil, gobic za pomivanje, čistil, brisač (za na plažo in navadnih), poleg vsega ostalega, kar se bo v tem času nujno rabilo (maska, plavutke, blazina, bencin za čoln, obleke, obutev, ležalke, kozmetika za osebno nego itd itd). Ker hočem bit pred večjimi 'projekti' 100%, pomislim na prav vsako stvar, ki bi jo morda lahko pogrešala

(od praznih listov, kulijev, kakšno družabno igro, knjige, fen za lase, križanke, fotoaparat...).
Glavni spisek

imam razdeljen na različne 'področja':
*hrana,
*čistila,
*kozmetika,
*zdravila,
*začimbe,
*igre.
In pod vsako točko imam spisek, kaj od tega bova vzela s seboj.
(ne, ni se mi zmešalo..

, sam komi čakam..

)
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!