jezikovna potovanja v tujino
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- svobodna in mlada
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 12. 2005
- Kraj: Domžale
jaz sem bila to poletje en mesec v Parizu sama sem si vse rezervirala in živela dva tedna pri družini, ki ti jo šola najde, dva tedna pa v hostlu. In blo je norooooooo dobr. Čez dan sm bla v šoli, cele noči pa v diskačih in komaj čakam novo poletje Je pa drago... Sam francosko pa zdy obvladam.
Uživaj življenje!
Ljubi!
Razveseli!
Bodi ti!
Have a nice day!!! mwa
Ljubi!
Razveseli!
Bodi ti!
Have a nice day!!! mwa
-
*amber* - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 1. 2009
Midve s kolegico, sva šle med lanskimi poletnimi počitnicami z Intelekto v Cambridge, za dva tedna. Bilo je super. Slovenska leaderka je bila fenomenalna, vse kar smo hoteli nam je uredila, urejala nam je proste večere, žurali smo ga z njo...skratka preživela sem najboljše počitnice ever. Letos zopet načrtujem Anglijo, verjetno Oxford za dva tedna. So pa res cene precej velike.
-
pepelčica - Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Jz sm bla v srednji šoli 2 tedna v Londonu in je blo the best. Samo če bi šla zdej bi sigurno več vidla, ker takrat me je vse prej zanimalo kot znamenitosti Šla sm pa s Kompasom.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
- Pinky_princesS
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 3. 2009
No jst sm pa nova tuki... Mene tud full full zanima za ta potovanja... jst sm 14 pa me zanima kaj vi mislte da je zame najbol (znam ful angleščina pa tud družabna sm ful pa prilagodljiva) pa kje so najugodnejše ponudbe (k dnarja nimam lih kt las na glavi) Hvala vsem za odgovore
-
*gigita* - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 2. 2009
Jst sm bla tud lani za 2 tedna v Londonu. Blo je ful dobr, vodička je bla res carka k ns je skos okol vozila, pa lahko smo hodil sami tud okol k drgač nebi smel (sam psst!). Uglavnm ena izkušnja več. Šla sem prek Intelekte k se mi zdi da je dost pocen, sam se pa najde sigurn še kej cenjšga. Če kontaktiraš direkt šolo v tistm kraju kamor bi šla bi te sigurno cenejš prišlo. Glede angleščine pa mislm da je povsod prbližn enak...mogoče je v Oxfordu kej več poudarka ker je univerziteno mesto...drugač pa mislm da ni kkšne bistvene razlike. Itak se najblol naučiš k se pogovarjaš...tm je pa folk ful odprt. Tko da se splača še mal pozanimat.
It's all about dancing...
-
poletje06 - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja
jst se zanimam za miami letos(mam dovolj anglije in kompasa, hočem neki novga:)), 2 tedna z agencijo EF, pa me zanima če je katera že bla in kakšne so izkušnje? In kako je s cenami nastanitve? na internetu mi neke čudne cene vn vrže..
kakršna kol pomoč bi mi pršla prav:)
kakršna kol pomoč bi mi pršla prav:)
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
^^ Preko Education first misliš iti v Miami? Jaz sem že lani planirala, da bi šla, pa je potem nekaj nepredvidenega prišlo vmes in sem si rekla, da letos po maturi grem zagotovo. Tole imaš v mislih ane? Cena je pa takšna: če greš na basic course (osnovni tečaj) za 2 tedna, te stane 1090 USD. Če greš za 3 tedne, cena znaša 1635 USD. Spodi ti piše, da so cene v ameriških dolarjih. 1$ = 0,797 € torej te 2 tedna v Miami Beachu staneta 868, 73 €, 3 tedni 1303 € in tako naprej (odvisno za koliko časa želiš iti). Meni se zdi smiselno tam ostati 3 tedne, ker vem, da mi je pred leti bilo premalo 2 tedna v Angliji. Prehitro je minilo... poleg tega mam letos 3 mesece počitnic pred faxom, tako da mam čas za to.
-
ja prek education first.. tut po zaključeni maturi, tam enkrat začetek avgusta bi šla.. cene tečaja so mi jasne, ampak gotov je treba doplačat kej pri nastanitvi al kako? ne morem se odločt al bi šla vrjanto da bi bla v rezidenci al pri kom doma..pa še malenkost me je strah če bi bla edina k bi šla v miami.. pri kompasu je bla ponavadi cela skupina slovencev za tečaje v angliji.. bi pa šla za 14dni, ker mam potem v planu še morje drugje pa tako..
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Ja sam po svoje je bolj zanimivo (in koristno) iti nekam s čim manj Slovenci, da pol s tujci in domačini v Miamiju komuniciraš v angleščini. Saj jaz čisto sama tudi nočem iti (od Slovencev), ampak 90% slovensko govorečih pa tudi ne mislim poslušat tam. Jaz sem se že odločila, da grem v rezidenco. Glede termina pa še variiram ali začetek ali konec avgusta. Glede doplačil... ja sigurno je še za doplačat kakšno letališko takso ali kaj takega. Vsaj ponavadi je tako. Ko se prijavljaš (če jih kličeš) jih vprašaš kako je s tem.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
^^js sm bla v londonu s kolegico pa sva bli sami, edini slovenki na celi soli - tk da ni treba ravno v ZDA samo iz tega razloga, ampak bolj zanimivo je pa kar se tice potovanja sigurno!
treba je pa res pazit ker nekatere agencije prpelejo na solo cel kup slovencev, in valda pol sam slovence spoznavas, brez veze
treba je pa res pazit ker nekatere agencije prpelejo na solo cel kup slovencev, in valda pol sam slovence spoznavas, brez veze
-
Tamala_mrha napisal/-a:Ja sam po svoje je bolj zanimivo (in koristno) iti nekam s čim manj Slovenci, da pol s tujci in domačini v Miamiju komuniciraš v angleščini. Saj jaz čisto sama tudi nočem iti (od Slovencev), ampak 90% slovensko govorečih pa tudi ne mislim poslušat tam. Jaz sem se že odločila, da grem v rezidenco. Glede termina pa še variiram ali začetek ali konec avgusta. Glede doplačil... ja sigurno je še za doplačat kakšno letališko takso ali kaj takega. Vsaj ponavadi je tako. Ko se prijavljaš (če jih kličeš) jih vprašaš kako je s tem.
ja meni bi ustrezalo d bi šli maksimalno 3je slovenci:) bi blo idealno..samo tko, da nisi čisto sam na začeteku v novem okolju in tko..se hitreje znajdeš če si prve dva dni v manjši skupinci dokler se ne privadiš.. mene po eni strani tut bolj mika rezidenca..ker družinah je pomoje tut loterija mal, koga dobiš in kolk deleč stran od šole živi družina in tako.. za prvič bi bla rezidenca bol fajn:)
red_rose: sem se naveličala anglije.. zdi se mi škoda da toliko denarja kolikor mi ga bojo namenil starši po maturi, zapravim za evropo..pa že od nekdaj sem želela it v miami in upam d letos končno dočakam to
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
poletje06 napisal/-a:red_rose: sem se naveličala anglije.. zdi se mi škoda da toliko denarja kolikor mi ga bojo namenil starši po maturi, zapravim za evropo..pa že od nekdaj sem želela it v miami in upam d letos končno dočakam to
ja itak, normalno da ce mas to na izbiro da je boljse sm sam misla povedat pac da se da tut v angliji bit med samimi tujci
ful dobro da gres kok pa pride miami? bos sla sama?
-
ja prijavila bi se sama, potem pa čist odvisno, če bo še kdo iz slovenije šel..Tamala_mrha je tut čist zagreta za miami vidm cene..je tamala_mrha že zgoraj omenila..da za 2 tedna pride nekaj čez 800€, za 3 tedne pa 1300€ al nekaj podobnega..s tem, da moreš si letalsko karto sam zrihtat pomoje..pa ne vem kako je z doplačili glede rezidenc..se morem malo pozanimat..
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
red_rose, malo višje smo že omenili vse glede cen. Drugače sem jaz zdaj prišla do zaključka, da bom šla za 2 tedna tako kot je omenila poletje06, ker se mi zdijo 3 tedni že malo predragi (predolgi sploh ne ). Ful fajn se mi zdi tudi to, da mamo izlete po floridi, pa obisk zabaviščnega parka Six flags adventure, ki je res adrenalinski. Letos bo končno čas za uresničevanje tega dolgoletnega načrta!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]