Izguba passporta

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mononoke
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a mononoke » 02. Jul. 2006 13:05

NUJNO! kot kaže sem izgubila passport, sicer se še mrzlično išče sam se pripravljam na najslabšo varianto, da ga ni več. V sredo bi mogla it na Exit v Srbijo, za čez mejo pa se samo passport lahko uporabi.
Ali se da dobit začasno prepustnico za čez mejo, če ja, koliko stane in kok hitr se jo da dobit?

Kakršenkoli info dobrodošel!

Hvala
Uporabniški avatar
bella_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 5. 2006
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a bella_ » 02. Jul. 2006 13:13

js ti predlagam da utipkas na yahoo minstrstvo za zunanje zadeve. tm ti ful velik pise o vizah in predvidevam da tut o tem. povej ce je kej
mononoke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mononoke » 02. Jul. 2006 13:14

Sm že gledala, sam nč ne piše o prepustnicah. Piše samo o tem kaj naredit, če izgubiš passport v tujini :( . Hvala vseeno.
Uporabniški avatar
**Daisy**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **Daisy** » 02. Jul. 2006 13:16

V Novem mestu dobiš passport v parih urah, za drugje pa ne vem.
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 02. Jul. 2006 13:19

**Daisy** napisal/-a:V Novem mestu dobiš passport v parih urah, za drugje pa ne vem.

aja?od kdaj pa to? jst sm kr doooolg čakal da sm ga dobila? edin če si šla direkt na mirage se na štenge pred vhod se usest ;D
Uporabniški avatar
**Daisy**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a **Daisy** » 02. Jul. 2006 13:23

Kakšna 2 meseca nazaj ga je kolegica dobila u 3-4 urah. Še ful smo si izmišljevale kaj naj si izmisli da bo ja čim prej, in so ji rekli sm da naj pride mislim da do enajste k jih pol naprej dajo. In čez par ur ga je mela.
mononoke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mononoke » 02. Jul. 2006 13:24

Res? Sam v Novem mestu mene ne bodo sprejel verjetno, ker moraš delat pri svoji občini, ali pač? Mogoče katera ve kaj okoli tega? Čakalne dobe, a je nujno treba delat pri svoji občini itd.

Grem tud v Novo mesto, sam da ga dobim...

tnx
Uporabniški avatar
**Daisy**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a **Daisy** » 02. Jul. 2006 13:27

--
Zadnjič spremenil **Daisy**, dne 09. Jan. 2012 21:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 02. Jul. 2006 13:29

Mislim, da je za vse u Novem mestu, ker tam baje tiskajo :D nism pa zihr
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
mononoke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a mononoke » 02. Jul. 2006 13:41

Najlepša hvala. Bom že neki zrihtala, še vedno sm.

Bo vrjetn treba kr nov passport delat. Sporočim, kaj bom zrihtala, da bo kšn moj napotek komu, ki bo v isti situaciji prav prišel.
Uporabniški avatar
majchy84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a majchy84 » 02. Jul. 2006 15:46

Če nujno potrebuješ potni list, ga dobiš v par urah oz. v enem dnevu, samo ga morš it v novo mesto iskat, ker jih tam delajo. Pa ni važno s kje si. Drugač pa najbolš da na občini vprašaš jutri.
Uporabniški avatar
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *_nincy_* » 02. Jul. 2006 17:50

**Daisy** napisal/-a:V Novem mestu dobiš passport v parih urah, za drugje pa ne vem.

Ja res je v 2 urah ti ga naredijo! :D ...so ga moji sosedi,ko je en dan predn je letela v tunizijo ugotovila da ima pretečen potni list in je šla v Novo mesto da so ji ga naredili! SIMPL
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 02. Jul. 2006 18:45

jah sm pol je res treba tm zatežit k delajo da tkoj nardijo..drgač prou svinsko zavlačujejo
metuljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica » 03. Jul. 2006 9:07

No, ampak če si prejšji passaport izgubila ni vse tako zelo preprosto. Najprej moraš iti na UE, da prejšnjega prekličeš, kar stane 2.000, potem moraš čakat ene 14 dni, da ga prekličejo v uradnem listu in šele potem lahko delaš novega. Prej ga ne moreš.

Je pa res, da če greš v Novo mesto, direkt tja kjer jih delajo, ga dobiš v parih urah. Ampak v tvojem primeru to ni mogoče, ker si ga IZGUBILA. To je mogoče, npr. če bi ti pretekel ali pa če ga sploh ne bi imela še izdanega.

Drugače pa za passaport lahko zaprosiš na katerikoli UE v Sloveniji, ker je odpravljena krajevna pristojost in ni nujno, da to delaš na svoji UE.
Upam, da sem ti kaj pojasnila.
Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 03. Jul. 2006 13:14

metuljčica napisal/-a:No, ampak če si prejšji passaport izgubila ni vse tako zelo preprosto. Najprej moraš iti na UE, da prejšnjega prekličeš, kar stane 2.000, potem moraš čakat ene 14 dni, da ga prekličejo v uradnem listu in šele potem lahko delaš novega. Prej ga ne moreš.

Je pa res, da če greš v Novo mesto, direkt tja kjer jih delajo, ga dobiš v parih urah. Ampak v tvojem primeru to ni mogoče, ker si ga IZGUBILA. To je mogoče, npr. če bi ti pretekel ali pa če ga sploh ne bi imela še izdanega.

Drugače pa za passaport lahko zaprosiš na katerikoli UE v Sloveniji, ker je odpravljena krajevna pristojost in ni nujno, da to delaš na svoji UE.
Upam, da sem ti kaj pojasnila.

Vem da je malo off topic ampak a mogoce ves kam mors it osebno izkaznico preklicat, predvidevam da tud na UE?

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]