Irska - Dublin

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 16. Maj. 2010 23:34

ja res sm najdla.. :D sm kr ponosna..
to je prednost nas študentov.. k je lahko kadarkol..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 16. Maj. 2010 23:37

:ja:

Sam dobr se obleč. Al pa še raj tam kej kupi. :D ..in uživaj na polno!

Pa hočem fotoreportažo!
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 16. Maj. 2010 23:39

ja, bolš da tam kej kupm :D

Fotoreportaža it is.. sicer je še neki časa do takrat.. ampak upam da ne pozabim ;)
Hvala!
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Maj. 2010 23:44

Nč za purple_rain fotoreportažo delat, ona je vse tam že vidla :P :P :P

Zame, zame naj bo :D To da se boš mela fajn, pa sploh ne dvomim :wink:

Js bi tud šla...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 16. Maj. 2010 23:47

*mala* napisal/-a:Nč za purple_rain fotoreportažo delat, ona je vse tam že vidla :P :P :P
Hjoj, a veš, da ko sem prebrala prvi Robertin post tuki, sem šla pogledat kaj sploh mam od slikc..in sem se spomnila, da praktično nič, edino od prvega kratkega obiska, ker potem kmalu so mi ukradli tanajtaboljši fotoaparat. :cry:
Ha! Tako da imam dober izgovor za it kmal spet kej gor (sam da čudežno najdem €€€ prej).
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 16. Maj. 2010 23:49

Še eno vprašanje.. vsi skos strašijo kok grozno je Dublin drag.. a je to za tiste k hočejo na fensi jest zunaj pa tko.. al je tut tako drago?
K recmo usi isto pravjo za London, pa sploh ni blo hudo, če si mal pazil..
(__/)
( o.O)
(")_(")
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Maj. 2010 0:14

Tko nekak, ja. Načeloma je sicer kar drag (v svojem "prime time"-u, ki za IE žal ni pretirano dolg trajal), je bil celo dražji od Londona. Zdej, kriza jih je bojda precej prizadela, sam ne vem pa kako se to kej pozna (jz sem bla pred 2 leti gor).
Valda, če si sam kuhaš, prideš dosti ceneje skoz.
Pir je zunej 4€. :? Kava tud. :eek: (cigareti (upam, da ne kadiš, oz. če že, da maš svoje s sabo :D) okol 7€)..ampak, again, odvisno kje. Maš tud kšne restavracije za "all you can eat" pa da niso drage. Hjoj, ena je .. tam, a veš.. heh, pomoje, da bi našla ulco, sam se ne spomnim imena. Uglavnem, treba je bit firbčen in velik gledat okol, ane, kar pa že vemo, ko smo v tujini. :D
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 17. Maj. 2010 9:18

Kava 4€??? :eek:

Ojej, u Londonu je bla 1 funt, v velikosti naše bele kave..
ja no, si jo bomo pa u hostlu kuhal :D
(__/)
( o.O)
(")_(")
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 17. Maj. 2010 9:29

^^sej ni povsod tolk, sam jz sem mela "srečo", da sem najprej naročila potem pa pogledala cenik. :freak: Lahko bi pa pričakovala, sem bla na vogalu Grafton St. :lach:

Pa dosti trgovinic ima kavomate kot so jih pri nas zdej npr. na Petrolu uvedli. Sam tam pa ne vem kolk stanejo. Hm.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 25. Maj. 2010 18:37

purple_rain- dej se mal bolj razpiš o Irski :D Konkretno o Dublinu. Da me dokončno premamiš.

Vse- kak je glede hrane? Verjetno imajo KFC (moja naj fast food :D)? Starbucks? Primark? :D

Kak je s prevozom po mestu? Tedenske in te stvari :)
Če si sam en teden tam, a se splača jit kam izven Dublina? Verjetno premalo časa. Kolk stane obisk Guinness tovarne?

S fantom razmišljava o obisku za moj rojstni dan, samo bo bolj last minute vse skupaj če bo :) Rabim čimveč informacij, da malce preračunam stroške, ker sem čist na tesnem (sam sem pripravljena cel teden v KFC jest :D).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 25. Maj. 2010 19:38

^^če začnem o cenah, se bojim, da te bo vse skupaj prej odvrnilo. :nein:
Splača se mal počakat in kej več našparat..

Npr., obisk Guinnessa - 13,5 oz. 11€ za študente. OK, res je v to ceno vštet tud en pint piva.
(Ne bi vedla, nisem šla pogledat - ugani zakaj.)

Avtobus - men se je zdel, da jih je ogromno.
Majo pa en hecen sistem. Če se misliš velik peljat (kar sicer niti ni potrebno, ta bolj zanimive zadeve so dosegljive peš; mesto pač ni TAKO zelo veliko), bi se verjetno splačalo vzet študentsko 5-dnevno (15€) - in pol mi jamramo kok je drago. :lach:
Sicer pa deluje tko: žal ni 1 žeton/evro=vožnja, kot je pri nas, ampak se plačuje po "fazah"/"stages"; npr. od vstopne postaje do 3. je tolkpatolk, od 4. do 7. je več, od 8. do.. itd.
On the plus side: #41 (& b/c) pelje direktno z letališča do centra.
Uuu, sej res, majo pa mrežo sposojevalnic koles na ulici ( http://www.dublinbikes.ie ), dost novo, tega jz žal nisem doživela.
Imajo pa še "lahko železnico", LUAS; pokriva pa mal manjšo površino. Pa tud je drag. 1 vožnja 1,25€.
Za ven iz mesta (lepo bi blo vidt Dun Laoghaire, na obali, ali pa Howth, fensišmensi predel na rtu) je pa fajn DART, (dublinska železnica - how cool is that :cool:).

Huh. In to samo o prevozu.

Erm, hrana.
KFC obstaja :D, sam jih ni velik. Mickey D's pa na vsakem vogalu.
Kolkr sem vidla, so pa mahnjeni na "deli's" - skor vsaka štacunca ima kšn mali kotiček s pripravo hrane za s sabo (solate, sendviči; ponekod tud kšnih kosi mesa, krompirja). Kot da ne bi znal kuhat. :stupid: Npr., sem mela misijo nemogoče najti njoke (pa da nisio predragi)..
Sicer pa veš - štacune. Aldi, Lidl, Tesco. Ostalo je vse dražje.

Štacun je pa ogromno - al se je pa samo men tko zdel, k jih nisem preveč vajena.
(za več info glej moje starejše poste v tej temi)
Primark-a mislim, da ni; podobna zadeva je J.C.Penney (neki tazga; sploh nimajo spletne strani, uglavnem, na O'Connell St. - glavna ulica)

Aha, mal sem šla pobrskat, sploh vedla nisem - valda obstaja Dublin Pass, ki pa stane fuŁ. :? Recimo 2dnevna bi se splačala in da se v tem času vidi čim več, kar je sicer plačljivo (Guinness vštet :D, pa kakšni muzeji in podobno, če te zanima - ništa posebno, če mene vprašaša :lach:, edin zanimiv zna bit Writers Museum, pa Trinity College z Book of Kells. O, glej glej, muzej voščenih lutk tud majo, nisem vedla; grem pa stavt, da ni tolk famozen kot Madame Tussauds).

Pa probi prečkat čim več od 23ih mostov čez reko Liffey. :D

Bah, jz hočem nazaj. :(

P.S.: upam, da ne bom kregana zarad preveč smajlijev..sej je *mala* rekla naj se razpišem - in sem se, hehe
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 25. Maj. 2010 19:49

Ooooo, super :top: Hvala ti. Mislim da bo še marsikateri prav prišlo :wink: Itak si moram pa še Lonely Planet kupt :D

A je velik all you can eat kitajskih? Kakšne so kej cene? Ker včasih paše sprememba od KFC :lach:

Pa men se ne zdijo tak grozne cene (al sem pa preveč časa v Londonu preživela).
Če le najdem kak poceni let do Londona (ker naprej itak poceni in se mi zdi, da bi tako ceneje prišlo skoz; mogoče še dan ali 2 Londona). Itak bi pa šla sam z ročno prtljago.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 25. Maj. 2010 20:02

^^hehe, zna bit ja, da se ti zarad Londona zdijo te cene sprejemljivejše.

Jp, letov na London-Dublin relaciji je pa k avtobusov. :D

Um, kitajskih mislim, da je kar precej, sam ne bi znala nobene priporočat. Za pofirbcat je.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 28. Sep. 2010 22:43

Ojej!! :D

Js sm popolnoma zaljubljena v Irsko.. grem nazaj takoj ko bo boljše finančno stanje :D
(__/)
( o.O)
(")_(")

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov