Irska - Dublin

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 29. Nov. 2010 21:05

Grem poleti, tko da mam še cajt brskat za kartami... Zdej so okoli 200€ v obe smeri iz Benetk, tko da me je kr strah, kako bo pol. Sej so te akcije pa to, bo šlo. Hvala za Aer Lingus, čist sm pozabla da tud oni obstajajo... Daj pliz če vidiš kdaj kako akcijo za takrat, sporoči!

Glede Zadra, tko je da moram obvezno biti na nek določen dan v Dublinu in mi zdaj preostanejo samo še Benetke, razen če grem prej, kar je nekako nemogoče zarad izpitov... Če bi šla iz Zadarja bi verjetno šli z avtom do tja.

Res bi blo TOP da bi našla karto LJ-London za đabe (kar je bolj redko pri easyjetu), pol pa za 1 funt London-Dublin :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Nov. 2010 21:28

^^ Na zadnje tud js upam :? Se obveščamo do poletja :)
"Pozimi" se da dobit za 30, 40€ z Brnika, kak bo pa poleti, bomo pa videl.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
w_introuble
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 2. 2011
Kraj: Dublin

Neprebrana objavaNapisal/-a w_introuble » 09. Feb. 2011 21:48

lep pozdrav vsem :) sm se sele prijavila sem, pa se to samo zaradi tega ker sem zasledila to temo :) kako lepo je poslusat vse o Dublinu, tudi jaz ga obozujem, sicer pa ze eno leto zivim tu :) nekak se ne strinjam da so cene tako drage ce seveda odstejes restavracije in neko kruto pitje v kakem nocnem klubu ali najslabse v temple baru kjer navijejo cene samo za turiste in je tam pivo drazje povprecno 0.50c-1€ visje kot nekje izven.

sončk, cene bodo cenejse, samo poleti so vedno malo drazje sploh ce isces samo za vikend, tako da ti svetujem da poskusis mogoce od cetrtka do torka ali nekaj takega :)

drugac pa sploh ne vem kaj bi rekla se, upam da ste vsi uzivali v obisku pa tudi da vsi boste saj Dublin je res cudovito mestece :)
w_introuble
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a w_introuble » 09. Feb. 2011 21:49

vrtavka napisal/-a:Js sem bila junija v Dublinu z dvema sošolkoma. No, če je hrana v Dublinu zelo draga, niti ne vem, ker smo mele v hostlu (Avalon House, super hostel)

me pa mislim da smo se spoznale takrat v avalonu :) morm se strinjat z vrtavko, avalon je super hostel :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Feb. 2011 21:53

Še js bi mal pofirbcala:
A avtobusi z letališča v mesto in nazaj skoz vozijo? Da nebi bil problem zjutraj zgodaj na letališče pridt. :oops:

Moram še mal raziskat kakšno U2 stvarco v Dublinu, kakšen pub kjer so igral, whatever :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
w_introuble
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a w_introuble » 09. Feb. 2011 22:12

@mala, busi ne vozjo 24 ur tuki, mas pa razne aircouch k so okol 7€ iz centra, sm povecini takrat tud taksiji šibajo naokol pa te za isto ceno prpelejo, prvi avtobus do letalisca je pa ob pol sedmih zjutri al neki tazga :) drgac pa je ena stena U2 sam sm ze pozabla kje, pa tud na googlu je nism nasla, enkrat ko sm mal hodila naokol sm jo nasla, drgac pa kjer so spilal niti ni tezko pogruntat, google pac vse ve ;)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Feb. 2011 23:10

Ja pa je mestni bus do letališča, 41 (ter 41b, 41c in 41n - nočni) :P, resda gre pa prvi "šele" ob 5:00 :? (nočni med polnočjo in 4am na pol ure). (vozi cca 40 do 50 min)
So pa še posebne letališke linije. (v spominu sem imela, da sem šla parkrat s Terravision, pa zgleda al jih ni več v Dublinu al sem pa jz neki pomešala)

(cene, za mestni bus; 41n ima fiksno ceno, 5€)

(*edit: ups, mal sem narobe razumela..*mala* sprašuje, če non stop vozijo busi, jz odgovarjala kot če sploh vozijo..)

Tista U2 stena je tole.

w_introuble, tebi pa pridem še na ZS težit. :D
w_introuble
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a w_introuble » 10. Feb. 2011 13:26

Ja sej, o tem sm govorila, da niso 24ur, drgač pa boljši mestni bus je 16a :P Vsi ostali ko so ponoč, so aircoach, airlink in taksi :P

P.S. fiksna cena je nitelinka je 5€ ;) airlink je pa 6 :) aircoach ki gre pa tud ponoč je pa 7 iz centra :)

Purple rain - ne ne, ni to ta stena, ta stena je vseh znanih, tko nekje izven centra dublina je bla tista stena, pa ni neki znana, tako da ja, to bi pa že našla ponovna ;)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 04. Maj. 2011 13:34

Me again.

Sicer sem že firbcala o tem, ampak kako je s prevozi po mestu? Avtobusi pa to? Kaj se najbolj splača?
Sicer verjetno ne bo prišlo veliko v poštev, mogoče do Howth-a, Guiness tovarne, Dun Laoghaire, itd...

Še kakšno mestece/znamenitost/karkoli vredno ogleda izven centra Dublina?

I'm lazy :D
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 04. Maj. 2011 14:11

Kakor se jaz spomnim.. plačaš celodnevno karto okol 6 EUR, in potem se cel dan voziš z avtobusom, ki se vozi po znamenitostih mesta.. torej narodni muzej, dublin zoo, destilarna, guiness tovarna itd. Sicer če nisi kej preveč lenoba, mi smo vse te stvari obrali peš, ker ni tako daleč..
Do Howtha smo šli pa z vlakom.. pa nas je okol 7 eur prišla povratna karta.. Nisem pa sigurna, lahko je blo manj, se res ne spomnim trenutno.. Če je pa kakšna boljša varianta za oglede, pa ne bi vedla..

Drugač se pa zmeni za kakšen celodneven ogled.. mi smo šli v Wicklow pa Kilkenny (mislim da smo plačal okol 30€) in je blo super.. vodenje super, pa tok da smo si ogledal mal narave, pa mal še eno staro mesto..
Grem pa letos poleti nazaj, da si ogledam še Cliffs of Moher.. pomoje more bit tut to noro..

Kdaj pa greš?
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 04. Maj. 2011 14:16

V torek dopoldne bom že v Dublinu, potem pa 6 nočitev :)

Aja, kako je pa kaj v lastni režiji jit kje drugje po Irski? Npr. pečine, Galway?
Se mi zdijo ti organizirani izleti precej precenjeni.
Mi malce žal, da ne bosta 2 nočitvi še v Galwayu in rent :?
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 04. Maj. 2011 14:24

Precenjeni? kaj pa vem.. mi smo šli samo zato, ker noben ni upal avta po napačni strani vozt, avtobusi itd. bi nas pa pršli dražje kokr takole.. Pač smo rekl, gremo na en organiziran izlet, ostalo smo pa sami prefirbcal..
Sej ni tok slabo, pač je treba sledit nekem urniku, ampak ni nekej ful natrpano.. niti ni treba s skupino hodt pa poslušat, če te ne zanima.. Drugač se mi pa zdi, da v Dublinu 5 dni tko al tko nimaš kej delat.. vsaj če bi vsak dan rad videl kup stvari. Mi smo bli tam 5 dni, en dan smo bli v Howthu, en dan na organiziranem potovanju, dva dni smo pa peš letal po Dublinu, pa smo vse major atrakcije ogledal.. iz dolgčasa smo šli celo v narodni muzej :)
Tko da, če ti ni bedno vozit, se verjetno ful splača it z avto mal naokoli..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Maj. 2011 15:30

Za prevoze izven mesta se mi zdi uporaben tudi DART (operated by Irish Rail).
Pa LUAS, valda.
Uporabniški avatar
theNinna
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 31. 3. 2008
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a theNinna » 01. Okt. 2011 0:02

Punce, a veste za kaki superduper hostel? Tam nekje do 17€ na noč?
Sem guglala ta Avalon House hostel in se mi vidi kar kul. Any others please :)

Drugače pa grem v Dublin 28.10. - 30.10 weekend paket :)

Hvala
Uporabniški avatar
tentation`
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 12. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a tentation` » 12. Nov. 2011 10:09

Jaz sem bila v Abraham house septembra in reeeeees priporočam ta hostel, čisto v centru mesta je in vsi so res prijazni, zajtrk je vključen v ceno, poceni je, res super hostel.
Tisoč in tisoč zvezd je nad nami,
tisoč in tisoč zvez med nami,
da gre po svetu - rama ob rami -
svetloba z nami.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov