Hrvaška
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Mimi_M napisal/-a:Sem bila v Povljani pred 7 leti; takrat je bilo popolno mrtvilo v tistem kraju, se je pa na veliko gradilo, tako da morda je sedaj drugače in se kaj več dogaja.
Imam pa s tistega dopusta najlepše fotografije - res ful uno modro morje, mivkaste plaže...senčke pa bolj malo, kolikor se spomnim.
ma ne bi šla več, no. V ta kraj ziher ne. Bi pa šla v Novaljo.
v povljani je še vedno mrtvilo
sicer je plažica kr lepa in vse, maš še fulhude lokalčke na plaži, ampak ko je ura deset vse skupaj utihne.
-
alina - Debatorica
- Na forumu od: 28. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:mene tudi pag zanima... kje so najlepše plaže? kam se najbolj splača it?
plaže so lepe celotno pot od novalje do mesta pag (na levi strani ceste), ker je en tak ogromen zaliv razdeljen na manjše in ne moreš sfalit na katerokol plažo greš! meni osebno zrče kot plaža niso všeč, ker ponoči vidiš svašta tam, kaj folk počne na plaži, kaj vse meče/izloča v morje in na samo plažo, tako da meni ravno ne ustreza, je pa ena od treh plaž v tem koncu z modro zastavo + najdražja parkirnina je prav v zrčah, ker so lani začeli zaračunavati parkirnino na uro, medtem ko imaš na drugih plažah parkirnirno tam med 10 in 12 kun nekje za cel dan, pa še manj folka je in nabijajoče muske iz vsakega lokala posebaj. meni na primer sta full bolj všeč plaži prnjica ali pa čista.
kar se tiče dogajanja ga je seveda največ v novalji, predvsem plaža zrče (do katere moraš z avtom ali takim mini busom, ki vozi iz novalje, straškega in gajca), tam imaš 3 lokale, vsi trije so ql, folka je seveda ogromno do jutranjih ur. en lokal je sicer tudi v sami novalji. drugače imaš seveda glavno gradsko rivo s štanti in vso možno kramo, vsake toliko je tudi kakšen koncert sredi novalje (kakšna lokalna skupina/klapa), pa mal se prošetaš zvečer gor in dol (je polno folka).
kar se tiče ostalih krajev na otoku, je nekaj več dogajanja samo še v mestu pag, drugje pa praktično nič. pag ima konec julija tudi en festival (trenutno se ne spomnim kako se imenuje) na isto foro kot je pust februarja in so vsi namaškarani-fajn za vidt.
kot je že ena omenila sence ni, razen če greš npr. v camp straško (tam jo imaš kolikor hočeš), pa mislim da je nekaj sence tudi v gajcu, medtem ko na že omenjenih plažah sence ni, tako da moraš imeti senčnik ali kaj podobnega, če hočeš preživeti. drugače pa so plaže res lepe, od peska do majhnih kamenčkov, dostop v vodo je lahek, voda je resnično kristalno modra in čista, le mogoče malenkost bolj mrzla, ker je polno sladkovodnih izvirov, ki se mešajo s slano vodo in jo hladijo.
It looks like we could have made it baby...me and you!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
pa še tole bi dodala k plažam na pagu da so vse te plaže od novalje navzdol (čista itd..) nabito polne in dobesedno vohaš noge od folka, sploh ko je plima popoldne ker pol plaže zmanjka in se folk ne pobere domov ampak sam še bolj natlači...men se je tam skor odpel
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
Drugač se kr dost da najdt hudih plaž, tut ne tolk zelo nabitih, kot je že rekla alina, ko se voziš iz Novalje proti mestu Pag recimo, po tisti glavni cesti pač, na levi strani.
Če pa iščete miren oddih na Pagu, je to vasica Šimuni, ki je živo mrtvilo. Majhna ribiška vasica, k iz kkšnih filmov, sploh čisti 'center' (če se lahko reče center ) je sestavljen iz enega kioska, enega lokala, ki ima šank v prikolici ... Trgovina je poden, pol sta tam še 2 restavraciji in to je to... Upam, da nisem česa pozabila.
Je pa prima, za diplomsko nalogo pisat it al pa kej pdoobnega.
Drugač pa sem preživela vsa svoja poletja do sedaj na Hrvaškem (cca. 3 tedne - 1 mesec na leto) in mi je blo vedno super. Kot otrok sem hodila v Pulo, ker smo imel tm na črno eno prikolico, pol pa smo se prestavl v Vrsar (Valkanela), zadnje čase mal po otokih, bla sem tut že na Korčuli, v Dubrovniku in valda po celi Istri (Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar, Rovinj ...). Hotelov in apartmajev ne poznam nič, ker smo vedno hodili v kampe.
Če pa iščete miren oddih na Pagu, je to vasica Šimuni, ki je živo mrtvilo. Majhna ribiška vasica, k iz kkšnih filmov, sploh čisti 'center' (če se lahko reče center ) je sestavljen iz enega kioska, enega lokala, ki ima šank v prikolici ... Trgovina je poden, pol sta tam še 2 restavraciji in to je to... Upam, da nisem česa pozabila.
Je pa prima, za diplomsko nalogo pisat it al pa kej pdoobnega.
Drugač pa sem preživela vsa svoja poletja do sedaj na Hrvaškem (cca. 3 tedne - 1 mesec na leto) in mi je blo vedno super. Kot otrok sem hodila v Pulo, ker smo imel tm na črno eno prikolico, pol pa smo se prestavl v Vrsar (Valkanela), zadnje čase mal po otokih, bla sem tut že na Korčuli, v Dubrovniku in valda po celi Istri (Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar, Rovinj ...). Hotelov in apartmajev ne poznam nič, ker smo vedno hodili v kampe.
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
-
*daddy's girl* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Jah ne vem js sm bla lani na Rabu in mi sploh ni blo všeč..upam da boš mela srečo,najdla fajn plažo pa se lepo mela.Sploh tista rajska plaža you must be joking...ne spravš me več tja Ne bom te zj "strašila" pa neki sam men res ni blo všeč.Mi smo najel en čoln,pa smo se mal vozil okol in smo vidl tiste osamljene zalivčke..to je blo pa lepo ja.No ma kera kšn predlog,kje v Istri je najlepš?
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Sj drgač sem že bila na Rabu, ampak ne v Loparju. In otok mi je res lep. Vendar meni nasplošno ne potegne ta mivka, pa vsi tm nagužvani na Rajski plaži (še vedno nism dojela, zakaj se imenuje rajska ). Sicer vem za par lepih plaž, vendar so dosti oddaljene od Loparja in se bo potrebno peljati z avtom. Da bi se pa cel dopust z avtom sem pa tja vozila, mi pa tut ni pretirano všeč. Bomo vidli, kako bo. Hvala
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
ela85 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2006
- Kraj: na lepem
na pagu mi je blo najlepše v gajacu. bi še šla, ampak se mi zdi, da so tam apartmaji predvsem v lasti podjetij. pred leti jih je imela pomurska banka, potem pa so šli pod ljubljansko banko in ta je vse skupaj prodala . pa tak je blo fajn
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
A gre kdo zdej od petka naprej v Maredo?
Bila sem tri dni tam pa grmo zdej šeenkrat za en tedn...meni je všeč...
Bila sem tri dni tam pa grmo zdej šeenkrat za en tedn...meni je všeč...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
smotkA - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2004
Straško je ime kampa v Novalji ... apratmaje maš torej v Novaljim pač kot mestu, mali si na netu poglej.
Rabac pa men osebno ni potegnu sploh. Bla sem dol dve leti, obakrat za 10 dni, drugač smo bli v apartmaju in je blo kul, ker je bla uredu družba, mesto samo pa ni lih neki ful zanimivega. Kot se spomnim, so ti apartmaji ful tko v en hrib gor, ubistvu tm živijo domačini, kar je večjih turističnih kompleksov, maš pa vse dol pri morju. In je do plaže za hodt čist preveč, pa že vse so nabite... Js nikol več ne grem tja, mi je že bolš vzhodna Istra.
Rabac pa men osebno ni potegnu sploh. Bla sem dol dve leti, obakrat za 10 dni, drugač smo bli v apartmaju in je blo kul, ker je bla uredu družba, mesto samo pa ni lih neki ful zanimivega. Kot se spomnim, so ti apartmaji ful tko v en hrib gor, ubistvu tm živijo domačini, kar je večjih turističnih kompleksov, maš pa vse dol pri morju. In je do plaže za hodt čist preveč, pa že vse so nabite... Js nikol več ne grem tja, mi je že bolš vzhodna Istra.
E una vita sola non pu bastare,
-
-Morena- - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 6. 2007
Jaz grem pa letos na Rabac. Sem hotla it v Umag ampak je blo že vse polno, tko da sem pol vzela polpenzion v hotelu blizu morja, ker je blo še najbol cenovno ugodno. Sam me pa ful zanima če je kam za vn it. Tko ko gledam po netu nč ne piše
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Ojla, jez sm bla u Rabcu že stokrat, meni je blo vedno fajn! In imajo en diskač ja in ko sm bla jaz tam, je blo vedno ful folka! U glavnem, jez mam ful lepe spomine na Rabac. Majo lepe plaže, ful se je lepo sprehajat ob morju, žurka je bla vedno... Uživaj pa poročaj, če je blo fajn!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov