Hrvaška

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Idrija

Neprebrana objava Napisal/-a ~ClaUdyKa~ »

MIGRENA napisal/-a:Midva sva pa zdej Korčulo črtala, ker je rahlo predaleč pa še ful daš za trajekt baje. Zdej se pa odločava med Lošinjem in Rabom, sam je že vse zasedeno tko, da upam, da bova kej pametnega dobila.

Tisti, ki ste bli dejte mal komentirat kje je bolje. To bo bolj počivajoč dopust tko, da kšne hude žurke lih ne bova pogrešala sam kšne znamenitosti, štantke, dober sladoled in podobno pa bi vseeno mela :P

Aja pa kok pride trajekt? Moje informacije so, da okol 150 kun.

Če bi bla jst namest tebe, bi rajš mal ''potrpela'' in šla lpo na Korčulo, ker je otok res tok lep, da ga morš enostavno dožvet. Tud domačini so dost bl pristni, kt v Kvarnerju, so res tisti pravi dalmatinci z dušo.
Pa tut ni tolk deleč, do Splita rabiš tistih slabih 8,9 urc oz. zdaj še manj odkar je avtocesta in si v 7ih urah dol. Trajekt pa tut ni taka panika, mal dražji je, to sigurn, sej se tut mal več voziš, kt pa če greš na Rab, ko rabiš tistih 10 minutk.

Drgač pa verjem, da tolk znamenitosti kt jih ma Korčula, jih ima mal ker otok... od rojstne hiše Marca Pola, mestnega obzidja..... in kar je še prednost: en dan si vzameš ''frej'' in se pelješ s hidrogliserjem do Dubrovnika in verjemi, to je 1 A!! :D

Res, splača se ti dan kašn € več, ker se boš mela ekstra, super, mega fajn.

Je pa tko, če se mata dva rada, ni važno kje sta, sam da sta skupej :)
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

~ClaUdyKa~ napisal/-a:Pa tut ni tolk deleč, do Splita rabiš tistih slabih 8,9 urc

od kod??? :eek: :eek: :eek: ali greš čez sarajevo??? :roll: :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

~ClaUdyKa~ napisal/-a:
MIGRENA napisal/-a:Midva sva pa zdej Korčulo črtala, ker je rahlo predaleč pa še ful daš za trajekt baje. Zdej se pa odločava med Lošinjem in Rabom, sam je že vse zasedeno tko, da upam, da bova kej pametnega dobila.

Tisti, ki ste bli dejte mal komentirat kje je bolje. To bo bolj počivajoč dopust tko, da kšne hude žurke lih ne bova pogrešala sam kšne znamenitosti, štantke, dober sladoled in podobno pa bi vseeno mela :P

Aja pa kok pride trajekt? Moje informacije so, da okol 150 kun.

Če bi bla jst namest tebe, bi rajš mal ''potrpela'' in šla lpo na Korčulo, ker je otok res tok lep, da ga morš enostavno dožvet. Tud domačini so dost bl pristni, kt v Kvarnerju, so res tisti pravi dalmatinci z dušo.
Pa tut ni tolk deleč, do Splita rabiš tistih slabih 8,9 urc oz. zdaj še manj odkar je avtocesta in si v 7ih urah dol. Trajekt pa tut ni taka panika, mal dražji je, to sigurn, sej se tut mal več voziš, kt pa če greš na Rab, ko rabiš tistih 10 minutk.

Drgač pa verjem, da tolk znamenitosti kt jih ma Korčula, jih ima mal ker otok... od rojstne hiše Marca Pola, mestnega obzidja..... in kar je še prednost: en dan si vzameš ''frej'' in se pelješ s hidrogliserjem do Dubrovnika in verjemi, to je 1 A!! :D

Res, splača se ti dan kašn € več, ker se boš mela ekstra, super, mega fajn.

Je pa tko, če se mata dva rada, ni važno kje sta, sam da sta skupej :)

absolutno so dalmatinci čist drugačni od ostalih...res ok folk...
sam, zdej nevem kako je pr njej, ampak 15 jurjev za trajekt v eno smer je mal pretiravanje in mal predrago..jst tud ne grem na hvar sam zarad tega :?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ly
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 05. Dec. 2010 22:35, skupaj popravljeno 1 krat.
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka

Jochie napisal/-a:
~ClaUdyKa~ napisal/-a:Pa tut ni tolk deleč, do Splita rabiš tistih slabih 8,9 urc

Slabo bereš, sm napisala, da če greš po avtocesti, si dol v 7ih urah ali še prej.

Preberi drugič post do konca.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

~ClaUdyKa~ napisal/-a:
Jochie napisal/-a:

Slabo bereš, sm napisala, da če greš po avtocesti, si dol v 7ih urah ali še prej.

iz zagreba do splita nimaš 4 ure kaj delat...

no, lahko prideš tudi po 20ih urah...ali pa še prej.... :roll:
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Heh, tole tut men ni jasn :gruebel: Edin če folk zloooo počas voz, gre umes na zajtrk, pa še kosiu, ma na petnajst minut "pipi-tajm", na dest minut "čik pauzo", na pou ure gre kdo bruhat itd. :D

Drugo pa je, če greš po magistrali, easy cruisin' z vetrom u laseh, musko na glas in uživaš u mini road tripu ... pol se peleš okol pou dneva :) Ta varianta je men velik ljubša kt pa sam gas po autocesti ... Seveda, kokr komu sede.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
~ClaUdyKa~
Komunikatorka
Komunikatorka

Jochie napisal/-a:
~ClaUdyKa~ napisal/-a:
Jochie napisal/-a:

iz zagreba do splita nimaš 4 ure kaj delat...

no, lahko prideš tudi po 20ih urah...ali pa še prej.... :roll:

No tako: Iz Idrije do Zagreba rabiš dobre dve uri, če bi človek gledal na število km, ker pa slučajno ni vsepovsod avtoceste, ti to pobere ene 15min več. No in potem iz Zagreba naprej še in si, priznam, v 6ih urah čist lpo v easy ( še z eno kavico umes ) v Splitu.
Če pa greš morsko varianto. Se pravi po Jadranski magistrali ( beri: Rijeka, Zadar, Šibenik, Split ), ti pa kaj hitro nanese še nekaj urc ( 3max). Stvar je samo ta, katero pot izbereš. In če smo pošteni, je Jadranska magistrala veliko lepša, kot pa furanje po avtocesti. Je pa tut odvisno, s katerega konca SLO si. Tebi, ki si iz Krškega, se ti res ne splača furat nazaj do Rijeke in potem spet proti Splitu, ker je to nesmiselno. Nam oz. meni: ko smo mi že v Rijeki, bi bili šele nekje v Novem Mestu, tako da.....

Računaj kaj se bolj splača in prosim, ne odragiraj na vsak moj post tako, kot da nimam pojma, o čem govorim.

No zdej pa dost OT!!!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

:!: :!:

Kakšne plaže lahko pričakujem na ugljanu-v kukljici?
pa rabla bi dejanske izkušnje.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

jah no ...
jst se bolj nisem kopala tam :oops: ... edino proti večeru, ko smo s pomola na glavo skakal ...
bemu sunce, sem šla slike gledat, pa vidm, da mam spomin, k crknjen konj ...
takole je:
imaš skalnato plažo (to je čisto pod apartmaji Zelena punta), na začetku je neka betonska plošča, kjer se lahko sončiš in greš brez problema tudi v in iz vode ... sam je gužva za popent, pol je ta pomolček, kjer smo se mi nastavljal :oops: ... to verjetno se ti ne boš :lach: ... sam ne vem, kje sem jaz pesek najdla ... no, se mi zdi, da je ena uvala s kamenčki ... pa po slikah sodeče, je tam zelo lepo zak opat ... posebno, sedaj, ko vidim Dragana zopet v kopalkah :rofl:
ampak tako je v samem apartmajskem naselju. Kaj ej pa okoli? Se mi zdi, da ravno tako betonska plošča ;)
Zadnjič spremenil bejbika, dne 29. Maj. 2007 8:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*purple* napisal/-a::!: :!:

lani sem bil 2 dni v kukljici...lušten ambient, sicer malo starejši bungalovi pod borovci, samopostrežna restavracija, živa glasba vsak večer, čisto morje, en delček plaže je mivka, večina pa je skalnata in betonirana...

simpatično...
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

*purple* napisal/-a::!: :!:

Tko kot so ti že ostali povedali, večina plaže je skalnata oz. betonirana se pa najde tut kakšen peščen kotiček :wink:

Sicer za kopat je ... vendar meni osebno to ne leži ... mam veliko raje kak osamlen zalivček v katerega se zapelješ z čolnom (pol pa odvisno al na čolnu visiš in rekalsiraš al pa stvari pretovorš do plaže in tm uživaš :P )
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ma sej midva bova itak cel ugljan prečesala po dolgem in počez pa še pašman zraven.ponavad vedno najdeva kakšno mirno plažo samo za naju :)
sam me je čist tko zanimal kakšne plaže ima kukljica in kaj lahko pričakujem, glede da imam od apartmaja do plaže 50 metrov :D
drgač pa hvala za dogovore :)
lunica24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lunica24 »

meni osebno je najbolj všeč dalmacija ali pa krf.
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a muffin »

lunica24 napisal/-a:meni osebno je najbolj všeč dalmacija ali pa krf.

Am, a ni to tema o Hrvaški??? :gruebel:
Drgač pa k usi hvalte Korčulo - js bol bednga otoka še vidla nism! :P
Odgovori