Grčija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 12. Apr. 2006 15:01

tista glavna plaža v mestu je peščena oz. iz takih majhnih okroglih kamenčkov (jst sm jih par še domov prtrogala k so mi bli tok všeč :D )... zelo čista in morje tudi... je pa tako, da mesto Rodos leži na enem polotoku, kjer je ena stran ful vetrovna, druga pa skorej čisto "mirna" in večina ljudi hodi tja na plažo... izven mesta so divje plaže (peščene ali kamnite), kjer skoraj ne najdeš žive duše...
kar se šopinga tiče sm sama bolj hodila po starem delu mesta, kjer majo štacunco pr štacunci... ne kakšne visoke mode ampak bolj take domače stvari, pa kakšne oblekce, rutke, suvenirje ipd... v novem delu pa najdeš tud kakšno bolj znano firmo... ampak meni šoping niti ni bil tok važn tko da nism kej dost hodila po štacunah...
drgač pa ene par slikc za lažjo predstavo maš tukej:
http://www.drustvo-dugs.si/ucitelji/evr ... /Rodos.htm
http://www.grem.si/images/Rodos.JPG
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 12. Apr. 2006 15:05

parižanka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a parižanka » 12. Apr. 2006 15:09

micamaca napisal/-a:evo še en link: http://www.greeka.com/dodecanese/rhodes/

Najlepša hvala za vse informacije.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 12. Apr. 2006 15:13

ni za kej... pa fajn je tud, da nardiš eno turo po otoku (rentaš avto), ker v enem dnevu komot prideš okol in vidš vse kar je zanimivga... ampak tud če si cel teden samo v Rodosu ti ne bo dolgcajt... je pa res, da ni tko žurersk vse skp kt na kakšnem drugem grškem otoku, kjer se zbirajo maturanti in študentarija... ampak men je blo čist všeč tko :) ...
parižanka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a parižanka » 12. Apr. 2006 15:56

micamaca napisal/-a:ni za kej... pa fajn je tud, da nardiš eno turo po otoku (rentaš avto), ker v enem dnevu komot prideš okol in vidš vse kar je zanimivga... ampak tud če si cel teden samo v Rodosu ti ne bo dolgcajt... je pa res, da ni tko žurersk vse skp kt na kakšnem drugem grškem otoku, kjer se zbirajo maturanti in študentarija... ampak men je blo čist všeč tko :) ...

Če bom šla bom šla za 14 dni. A ni žurerski, jaz sem pa slišala da je ? Najbolj važno mi je da so lepe plaže. Za okoli hodit pa bomo rentali motorček kot vedno.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 13. Apr. 2006 10:06

zihr ni tok žurerski kot kakšn ios, ipd... kot rečeno plaže so čist ok, sam zdaleč ne tok lepe kot npr. na Korziki... če boste pa rentali motor je pa treba vozit po pameti, ker je tam ogromno enih nesreč, v katere so v glavnem vpleteni motoristi...
Villeneuve
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 4. 2006
Kraj: Škofja Loka

Neprebrana objavaNapisal/-a Villeneuve » 21. Apr. 2006 13:07

V Grčiji sem bil na Kreta, Rodos, Zakintos in Santorini....

Santorini - lep otok, zelo majhen cca 15y10km, splača se ga ogledat vmes če potuješ po Grških otokih ali ostati na njem maks. teden. drugače čudovot otok z lepimi belo, modrimi hiškami, najlepšo vasjo na svetu OI, kjer so stanovanja ljudi kot je Jack Nicholson in najlepšim sončnim zahodom na svetu - saj tako oglašujejo. Plaže vulkanske - tudi čist črna - na tej plaži ne moreš hoditi bos.

Kreta- Velika skoraj toliko kot SLO, splača se it tja za 14dni, rentat avto za cca.5 dni in pregledat otok. Je veliko za pogledat, kulturnih spomenikov.....na severu zahodu čudovita plaža s palmami, bananami, kjer so snemali reklamo za Baunty (upam, da sem prav napisal) - čokolada s kokosom. Čudovite dolge, samotne divje plaže na severnem, neturističnem delu otoka.

Rodos - tudi lep otok, dolina Metuljev....mesto RODOS z obzidjem za katerim kot je bilo povedano v prispevku nešteto trgovinic-porabil do zadnjega evra tam...lepa plaža....žur se dogaja izven mesta, kjer je za to namenjena ulica v dolžini cca 500m, na obeh straneh pa lokali.

Zakintos - Zanimiv otok z nekaj prečudovitimi zalivi, želvami....v mestu Zakintos je veliko žura, sam mene je motilo ker je bilo preveč Angležev, Plaže so iz sipe, kar je včasih moteče...je pa ta otok zame preblizu Grčije, oziroma Albanije. Preveč Albancev, kar je posledica tudi nekaj okradenih gostov med počitnicami.

Je pa odvisno zakaj greš v Grčijo - žurat ali se odpočit.

Lp
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 27. Apr. 2006 21:11

Mene pa zanima, če mi lahko katera še kaj več pove o Rodosu in Santoriniju (tudi informacije o ostalih krajih so dobrodošle :)) Dol ne gremo žurat, najbolj pomembno je to da je okolje lepo pa da je morje čimbolj čisto. Mogoče lahko katera priporoči kak hotel ali karkoli...Hvala že vnaprej. :)
Villeneuve
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 4. 2006
Kraj: Škofja Loka

Neprebrana objavaNapisal/-a Villeneuve » 28. Apr. 2006 15:44

Oj. Jaz sem bil na Rodosu v družinskem hotelu ASTRON. Lep hotelček v središču mesta Rodos na mirni lokaciji, 300m od centra mesta in plaže...res lepo in urejeno.
Poglej na Kompas strani:
http://www.kompas.si/produktPocitnice.a ... ageid=4971
Uporabniški avatar
bella_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 5. 2006
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a bella_ » 30. Maj. 2006 21:08

ej na rodos more it vsaka vsaj enkrat v zivljenju. js grem to leto spet KOMI CAKAM poznam ze pou rodosa :D
Uporabniški avatar
Ewchk
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 7. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a Ewchk » 07. Jun. 2006 9:19

Js sm bla v Grčiji na Krfu pa na Karpatosu... krf mi ni bil ušeč... kokr da bi bla v dalmaciji... Karpatos me je pa čist prevzel. Otok res ni za žurat je pa res lep...
Če nisi del rešitve, si del problema.
sanaya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006
Kraj: od norveške do venezuele

Neprebrana objavaNapisal/-a sanaya » 11. Jun. 2006 0:36

o name je pa Ios naredu res lep vtis, čeprav se bl mal spomnem
i love love
Kerstin
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Kerstin » 11. Jun. 2006 18:22

Vsi tle pripovedujete o grških otokih...no, jaz nism bila na Krfu, zakintosu ali kej podobnega; sam bila sm v Solunu (Thessaloniki), ki je drugo največje mesto v Grčiji. Prav vlk si ga nism uspela pogledati, ker sm par dni preživela v turističnem mestecu nea Moudania (čist ob morju) :ertrink: in lahk povem, da je bilo super!!! :love:

Res pa je, da je v Grčiji definitivno prevroče. :( Nč čudnega, da majo vsak dan obvezno siesto (popoldanski počitek) in da se life pri Grkih začne res po 11 ure zvečer, posebej v turističnih predelih te države. Domačin mi je povedal, da tam v času sieste mora biti povsod zelo tiho in da če je hrup, sosedje kličejo policijo. :gruebel:

Hm, sami moški tam - razvpiti Grki pa so res eni babjeki. No, itak da ne vsi (da ne bo kera slučajn užaljena), sam velik delež pa je tak... 'One night stand' je pri njih res zelo popularen. Nekako se bojim hoditi sama po ulicah tam, ker se rada lepo oblačim (kiklice, fajn topi) in tipčki to fajn znajo izkoristiti.

Pa še to: res so nori vozniki. Nas je en domačin peljal po avtocesti in hitrost je bila tud do 140 km/h. :yau:

Kaj naj še rečem? Super je bilo. Aja, pa septembra spet grem tja, na žalost le za par dni. VSeen je to bolš kot nič, a ne???

Če mate kako vprašanje, vprašajte, čeprav nism še nevemkakastrokovnjakinja kar se tiče Grčije. Se pa poskušam približati temu... :razz:

P.S. Tam sm srečala namreč takega bombončka, da sem se vsakič topila ko sm ga videla. Res je bil zelo hot, sam kaj ko ni bilo vlk priložnosti za conversation. Pa ful me je živciralo to, da nism mogla brati napisov v grščini. jaz namreč znam cirilico in sm mislila, da bom lahk brez problemov brala njihove črke, sam sm ugotovila, da so precej drugačne. Dober, dokler so velike tiskane črke, še nekak gre, sam pri malih črkah pa res nč ne zastopim. In kaj sm sklenila? Da se bom naučila grški alfabet. Kr tko, za foro (da se bom mau bolš počutla, da sm sposobna kej naredit, če hočem). V bistu vem, da mi ne bo kej koristil, sam to sm sklenila tud zarad tega sladkorčka, ki sm ga mal prej omenjala. Ahhh, kaj vse lahko storijo tipčki za nas punce.... :love: :love: :love: :love: :love:

tinna19
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 7. 2005
Kraj: krško

Neprebrana objavaNapisal/-a tinna19 » 02. Avg. 2006 6:51

s katero agencijo se najbolj splača iti v grčijo?....po možnosti ladja (se bojim aviona :roll: )
Uporabniški avatar
CorfuGirl
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a CorfuGirl » 02. Avg. 2006 18:06

tinna19 napisal/-a:s katero agencijo se najbolj splača iti v grčijo?....po možnosti ladja (se bojim aviona :roll: )

Pejt s Sončkom...Jst sem lani hodila s sončkom in je blo ful poceni!Zdaj točno nevem koliko ampak vem da sve skupaj plačale od 110-130 tisoč...AMpak obe skupaj.Pa če greš s Sončkom maš itak ves čas potovanja kovček na busu tak da ti ni treba skrbeti zanj.Vemd da tega nekatere agencije nimajo...
"Vsaka ženska je lahko lepa, le če zna pravilno poudariti svoje prednosti".

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov