Grčija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 02. Jun. 2009 21:42

mene pa zanima a je zakintos res bl otok za žurerje oz. za mlajšo populacijo? kr js grem na takšne vrste dopust drugam, sem bi pa šla s starši in kr je videt da so tm ful ful lepe plaže (sploh una odmaknjena, k je neka ladja iz predpotopne dobe tm zasidrana u pesku :D če veste kje mislm) pa tud hoteli se mi zdijo (te v ožjem izboru) dost fajni. mi bi pač šli na en tko mirn dopust, pa da ni nekih otroških animacij zravn kr tega nam ni spet za prenašat na dopustu :D magar hotel s populacijo seniorjev sam da je mir pa zravn lepa hotelska plažica, na samotne plaže bi pa itak šli preko organiziranga izleta ane :) dejte mal več povedat o zakintosu tisti k ste že bli tm, kr me res ful zanima. jst sm do zdej misnla da sta kreta pa krf bl taka za mlade. drgač smo bli lani na kosu sam ne bi radi šli tja kr so bli dost veliki valovi na uni hotelski plaži in se praktično nis mogu kopat :? mirno morje (ne na odprto morje torej) pa kristalno čisto, to iščemo :wink:
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Natekica » 02. Jun. 2009 22:18

Jst sm bila na Zakintosu 2 leti nazaj, tut s starši. Men je bil to eden najlepših dopustov, pa sm že marsikje bila pred tem. In je res super, otok sam po sebi ni velik, najeli smo avto za 3 dni in ga prevozili komot, so lepe in odmaknjene plaže, mivka večinoma, ena je super s kamenčki, reče se ji Makris Gialos:) zakon res. Za žur je mesto Laganas, tam so res sami mladi bili, otok je zelooo priljubljen pri Britanskih turistih, vseh generacij, kar ni ravno kul, ampak se da preživet. Hoteli so na nivoju, ljudje zelo zelo prijazni, s komunikacijo ni težav, sploh angleško znajo itak vsi. Glavno mesto je zelo lepo, zgodovina še iz časa bizanca, priporočam ogled samostana. Veliko je za videt, lepa narava, res se splača najeti avto in sam pogledati otok, ker ni velik. Tista plaža, ki jo omenjaš, je v zalivu tihotapcev, nasedla ko je prevažala cigarete ilegalno pa to, dosegljiva je samo z ladjo, torej razni turistični izleti pa to, z avtom se pa da samo do ene pečine nad tem zalivom pripeljat in potem je super razgled dol res, fantastičen. Splača se avto:) plaže urejajo zasebniki, hotelirji, tako da so povečini urejene, za plačat so ležalniki pa to. Če te še kej zanima, vprašej:) je pa res super otok, ni samo za žurerje, ampak tut za sproščen dopust, tut če greš s starši:) absolutno priporočam Zakintos:) :razz:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 02. Jun. 2009 22:38

Jah odvisno od tega, kako upokojenski dopust hočete :)

Načeloma imam z grškimi hoteli zelo pozitivne izkušnje, ker je ponoči mir. Za razliko od recimo Tunizije, kjer glasbo na hotelski terasi šopajo do dveh zjutraj :)
Zakintos sicer je žurerski otok, mi smo imeli hotel na glavni ulici, tako da je bilo okrog polno lokalov, diskotek,... ampak sobe so bile v paviljonih in nekoliko odmaknjene od ceste, tako da nas hrup ni nič motil. So pa tako ali tako klimatizirane sobe, tako da imaš okno zaprto in res ne slišiš nič.

Tale hotel je bil: http://www.hotelmed.net/
Alina21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2006
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Alina21 » 03. Jun. 2009 6:04

Midva sva bila lani na Kosu in sva bila ful zadovoljna, ravno dovolj velik otok za 1 teden. Malo na plaži, malo naokoli, turistična vasica Zia, kjer sva nabavila janežev sirup-odličen je, glavno mesto Kos, terme, severni del otoka je bolj za adrenalinske športnike. Letos greva na Samos, upam, da bova zadovoljna. Je bila že katera tam?
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a °°°ČeŠnYa°°° » 03. Jun. 2009 8:48

^^ aham, 2 leti nazaj.. 14 dni... men je blo super..

če mislta žurat.. pol bosta razočarana.. je precej miren otoček.. se pa da tud najdt kakšno žurko no ;) Se mi zdi da še ni tok turistično popularen, res se da spočit tam, je mir :) Full vama priporočam da si sposodita skuter in gresta po otoku, ker je res lep.. Al pa na avtobus, ker je res poceni :) Najde se res lepe plaže... Men je blo full lepo tm no :)

Če te pa še kej zanima pa kr upraši ;)
Alina21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2006
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Alina21 » 03. Jun. 2009 8:55

pol bo pa ravno za naju... tko sva nrdila tud na Kosu, en dan skuter, drug dan avto, cel otok sva prečekirala tko da bova verjetno tudi tu. V katerem kraju si bila? Midva greva v Pythagorion
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a °°°ČeŠnYa°°° » 03. Jun. 2009 9:41

jz sm bla prou pri mestu Samos.. 5 minut do centra peš..

in ja.. v Pythagorion-u mi je blo skoraj da najlepše ;) Full je fajn pogled če greš malo višje in maš pogled na plažo, zadej pa steza in letališče.. pa še full nizko letala pristajajo in men je blo čist fascinantno :lach: pa v psili ammos so tud full lepe plaže.. Pa verjetno bosta mela možnost it do potami slapov.. no sam za info.. ne it v japonkah :D moraš met kar "orng" superge ker je treba plezat, hodit po strmih stopnicah, plavat, po vrvi plezat.. itd ;)
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 21. Jun. 2009 23:22

A mi lahk kdo pove, kakšne so kej cene letalskih kart do Grčije (Aten)? Neki iščem in sm našla same neke ful drage ponudbe, ne vem pa, kok je sploh realna cena.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 22. Jun. 2009 0:10

Zakyntos je zakon!! Sicr mi smo bli v Laganasu, ker smo mel drugačne namene, k smo bli mlada družbica. Lih tku smo najel auto pa previzil otok po dolgem in počez :) Vidl mrskej..Lep otok ej..Šla bi še enkat..sam zato, da pridem enkat na ladijsko razbitno, ker sem vidla zaliv sam s pečine. Posledica slabga vremena..Je vredn obiska..Sicr se mi zdi da je Natekica ful dobr opisala..tejle britanci so res nadležni oz. jih je poln otok..glasni so da je joj :)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 22. Jun. 2009 7:32

Jaz sm bla tud par let nazaj na Zakinthosu pa še to sred septembra tko, da je bil bolj mir. Otok je tud men res všeč, lepo zelen, lepe plaže, čist...angleški turisti so pa res nadležni. Midve s prjatlco sva se tud zarad tega izogibale Laganasu kjer jih je bilo polno...midve sva bile na drugi strani otoka kjer je bil malo bolj mir ampak jih je blo še vedno preveč pa precej neprijazni in nespoštljivi so bili do natakarjev in drugih ljudi kar gre men na živce.

Drugače pa letos s5 razmišljam o Grčiji ampak bi šla rada tud žurat..tko da mogoče kakšen Rodos al pa Kreta? Ne vem še nič no...ideje so dobrodošle :D
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 19. Jul. 2009 18:26

letos potujem na Kreto, hotel heliotrope. nahaja se v kraju heriaklon. zanima me če je katera tja že potovala, kaj je 'must see' kakšna lepa plažica, diskoteka, restavracija, ipd. hvala za odgovore.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 19. Jul. 2009 21:43

Letos v Grčijo sigurno ne, ker nočem dobit gripe.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 19. Jul. 2009 22:19

flesherka_ napisal/-a:letos potujem na Kreto, hotel heliotrope. nahaja se v kraju heriaklon. zanima me če je katera tja že potovala, kaj je 'must see' kakšna lepa plažica, diskoteka, restavracija, ipd. hvala za odgovore.

Jaz sem bila nekaj let nazaj na Kreti, ampak ne v tem hotelu. Svetujem ti, da pregledate čim več plaž, in ne vztrajate na hotelskih, če prav vam vsi vodiči zatrjujejo, da je tam najbolje. :wink: (v resnici je ogromno lepših, ampak pač domačinom je ljubše, da turiste strpajo na kos betona, in jim vbijejo v glavo da se majo tudi tam super :D )...

Čim več barantaj na tržnicah :P .. Dost zanimivga žura je v mestu hersoninos (al neki podobnega). Organizirane imajo razne pool partyje in podobno..
Zanimivo si je jit ogledat tudi ono knosoško palačo; če imaš dobrega vodiča ki zna "predavat" zveš marsikaj novega. No sej; zgodovinskih stvari je ogromno za pogledat; in vsaj meni so bili vsi izleti zanimivi. Pa ponavadi so organizirani kakšni grški (oz kretski) večeri s zanimivo hrano, kakšnimi tradicionalnimi plesi itd...
Priporočam tudi ogled oljarne (ti ful lepo pokažejo in razložijo kak to oni proizvajajo), pa zanimivo je jit tud na degustacijo žganja. ;)

Vsaj po mojih izkušnjah so domačini izredno prijazni, gostoljubni... Predvsem pa tipi/kelnarji/animatorji/itd ful osvajajo in se dobrikajo turistkam. :P
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Jul. 2009 14:28

jagoda-malina napisal/-a:Letos v Grčijo sigurno ne, ker nočem dobit gripe.

Saj smo ti jo prinesli v Slovenijo, jo lahko dobiš v udobnem zavetju domače vasi :P
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 05. Avg. 2009 0:55

no angel napisal/-a:A mi lahk kdo pove, kakšne so kej cene letalskih kart do Grčije (Aten)? Neki iščem in sm našla same neke ful drage ponudbe, ne vem pa, kok je sploh realna cena.

adria ima direkten let (ljubljana-atene) okrog 250 - 300 evrov ... z dunaja pa sem dala okrog 400 za povratno.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]