Grčija

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 20. Mar. 2008 22:01

UTRINEK napisal/-a:ja meni je tudi zakintos najbolj všeč! sem gledala v katalogu od palme, in je hotel diana palace s 4 *, a je že katera bla tam....glede na slike pa plaža ni ne vem kaj tam....bol tako!mogoče veste kje se nahajajo te lepe plaže?

Ker predel Zakintosa pa? Js sm bla v apartmaju pa je bil odličen..pomoje se bol splača kot hotel, ker pri hotelu po večini dobiš samo zajtrk ki je ogabn. Tukej pa ješ kadar čš in kar čš. Cene pa tut nisp pretirane, če si vzamš en dan cajt za raziskovat mestece pa odkrijš kakšno pocen restavracijo za zvčeer recmo. Glede plaž..najlepša je na zalivu tihotapcev..samo tja greš enkrat ponavad..drugače pa še ena plaža kjer majo želve jajca v pesku in ne smeš unih senčnikov not zapičt to vem, sam se ne spomnm kko se ji že reče. :oops: Drugač mi smo bli večino na te plaži od apartmajev..oz od tega mesteca no, ker plaže so oddaljene 10 min stran tko da ne morš lih rečt da so od hotelov. Ima pa vsak hotel svoj bazen in case če so kakšen dan v morju meduze in se ne morš kopat. ja tut to je blo pol smo mogl pa u bazenu cel dan čofotat. :wink:
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2007
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 20. Mar. 2008 22:22

gledala sem pa hotel Diana palace s 4* polpenzion, v predelu Argassi....kaj se ti zdi?ja za tisto plažo vem, pač moraš z ladjo it!kaj pa druge?...ker meni gre najbol zaradi lepih plaž in čistega morja.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 20. Mar. 2008 22:44

V Argassiju nisem bila tko, da ne morem nič rečt. Polepnzion jemlješ na lastno odgovornost. :) Če pa potrebuješ tudi nočno življenje je v Argassiju bolj tako, tako. Glede plaž sem ti pa napisala, da ti kaj dost ne morem pomagat, ker nisem okrog hodila, so pa sigurno lepe in čiste plaže tam, ker je otok pa še bolj dolj na jugu je kot hrvaška in je čistejše morje.

Taka voda je pa v zalivu tihotapcev.

Pa na poti do Blue caves.
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 21. Mar. 2008 0:01

Mimi_M napisal/-a:
||MuCkAa napisal/-a:Jaz sem bila letos na Rodosu, v hotelu z 4 zvezdicami in je bilo :eek:
Super soba, zajtrk z milijon izbire, v kopalnici marmor :D ma vsega je bilo. Super res :zustimm:

Oj, kaj lahko poveš v kerem hotelu si to bila?

Bila sem v Mitsis Petit Palais. Priporocam! :zustimm:
To je bila npr. kopalnica
Slika
To pa soba
Slika
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 21. Mar. 2008 8:42

ej hvala bubabiba!ma ne ne gre se mi za žurat, ...bolj me zanima narava pa lepe plaže in čisto morje!!!to mi je res pomembno!jah . ne vem, kaj se ti zdi polpenzion res slaba ideja?jah prvič grem v grčijo zato sem čisto zmedena, ...do zdej je bla zmerm dalmacija...pa polpenzion!
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Mar. 2008 16:14

Na Hrvaškem smo tudi mi vedno jemali polpenzion...tukaj pa nikoli. :wink: Sem imela pa na Mallorci polpenzion in ni blo dobro. Zajtrk tudi tukaj sigurno ne bo dober...večerja pa..ja no ne bom nč rekla, boš sama vidla. :wink:
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 21. Mar. 2008 16:37

ja potem bom mogla še mal za nočitev z zajtrkom pogledat, .....tko da mi res ne bo žal.tolk časa se že ukvarjam s to grčijo da pol na konc ne vem prav nič :wink: .
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Mar. 2008 16:48

Nočitev z zajtrokom je še slabša varianta kot polpenzion. Sem ti napisala, da so zajtrki pri njih še bolj grozni kot večerje.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Mar. 2008 17:30

Pa dobr no, take panike tud ni. Kakšnih zajtrkov ste pa ve navajene? Najbolj smešno mi je, ko nekdo, ki doma otepa kruh in mleko, pride na dopust in peni, ker nima štirih vrst medu na izbiro.
Vse je pač odvisno od kategorije. V 4 ali 5* se lahko neomejeno preseravaš, 2, 3* je pa itak vse bolj skromno, ampak se še vedno da čisto solidno najest.

Dopuščam možnost, da ima nekdo smolo in naleti na hotel, kjer strežejo plesniv kruh. Ampak na splošno pa Grki niti slučajno nimajo tako neužitne hrane, kot tukaj pišete.
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Mar. 2008 17:44

Jst doma nč ne jem tko da mi je načeloma vseen.
Drugač pa ja imel smo kruh star en tedn, ena mastna salama, en sok k je bil tok sladek da ti je usta skup potegnil pa en med (kar je blo še edino solidno). No to je blo vsak dan, takrat ko so dal še mleko je blo pa prou aleluja, ker praktično nisi meu druzga za pit, ker sok je bil grozen.
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 21. Mar. 2008 18:08

joj zdej sem čist zmedena :? , kaj mi zdej svetujete??ja za zajtrke sem slišala da niso ne vem kaj....sam eni pa full prisegajo na nočitev z zajtrkom in pol na večerjo grejo v kašne restavracijeo! pol all inclusive tud da ni fajn ker si pol praktično cel dan "ujet" v hotelu in ne greš nikamor!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 21. Mar. 2008 19:23

Odvisno. Zunajpenzionska ponudba v Grčiji je blazno draga. Sploh na bolj turistično razvpitih in obleganih otokih. Lani Krf: kava - 3 evri, grška solata - 4 do 6 evrov, karkoli mesnega - okrog 10 evrov.

Razmisli, če se ti večerje v restavracijah res splačajo, ker kot vidiš je to lahko resen strošek. Čeprav pomoje na manjših otokih ni tako hudo, vsaj za Zakhintos se ne spomnim tako nenormalnih cen.

Sicer pa obstajajo raznorazne strani na netu (lahko poiščem linke), kjer turisti ocenjujejo hotele, tam lahko preveriš, če je v določenem hotelu hrana res tako obupna. Sama zaenkrat še nisem imela grozno slabih izkušenj.
Ampak kot sem že rekla, 3 zvezdice niso noben luksuz. Vse kar je več, pa dobro plačaš vsako dodatno specialiteto pri zajtrku.
Pa sej je povzod podobno, a boste rekle, da v hrvaških hotelih strežejo gurmanske specialitete? Masovno pripravljeni obroki za čim manjši denar, takle mamo :)
Uporabniški avatar
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a bubabiba » 21. Mar. 2008 19:44

Na zakintosu smo mi dobili večerjo za dva za ene 7 evrov..mal morš pač poiskat kakšen pocen lokal.
Sem bila pa na Hrvaškem vedno v hotelih z ene 2 zvezdicama pa so bli zajtrki dost boljši kot v Grčiji.
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 21. Mar. 2008 22:38

aha, ja gledala sem hotel diana palace, ki ima 4 *, ima pa samopostrežni zajtrk in večerjo!pa tudi tko na splošno ne izgleda slab!se mi je blo pa najtežje odločit za otok, glede na to da je povsod lepo.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 23. Mar. 2008 20:31

Bubabiba, res ne vem, zakaj tko blatiš njihovo hrano. Ok, si mela očitn slabo izkušnjov enem hotelu - a poveš v katerem, kr me zanima?
Sicr je pa tko - hoteli z 2+ oz 3* pa samopostrenim zajtrkom so čist kul. Če je samopostrežno, si pač sam uzameš, kar hočeš in kokr hočš, pa ponavad je na izbiro kruh oz. bombice, maslo/margarina, marmelada, jajca, med..., sir, salama in musliji ipd. pa niso povsod - odvisn od hotela. Če je pa zajtrk navaden kontinentalni, je pa na izbiro samo kruh(lahko žemljice, bombice), maslo, marmelada, sok, čaj/kava in nč druzga - vsak dan prnese isto in kr ne moreš v nedogled jest dveh bombic, je kšn folk tut lačen pr taki vrsti zajtrka.
Če se gre pa za hotel s 4* ali več, pa ni bojazni, da bi biu kdo lačn za zajtrk pa tut za vsazga se zihr kej najde. :wink: Tut večerje so v takem boljšem hotelu na nivoju, če so pa samopostrežne, pa tok boljš, kr se zihr za vsazga najde za jest. Hudič je, če so na izbiro samo 3 meniji pa da pride na večerjo zbirčna metka, kakršna sm js :D

Pa še glede cen hrane zunaj: z mojim sva dala u teh njihovih tavernah vedno od 16 do 21€ za oba, s pjačo, od tega 3dl rdečga.
U Mcdonaldsu sva dala pa lan na Zakintosu za dva menija pa en ekstra chicken ca.15€. Drago.
Edin, kar je blo pocen lan, je bla gyros pita samo s solato, čebulo, pomfrijem pa tzatziki omakco - njami!!! :P Zanjo sm dala 1,30€.

Vrni se na Potovanja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov