eksotična potovanja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
rinca napisal/-a:Dioniz napisal/-a:marsikaj povedano o tistih krajih. Če hočeš dogodivščino, ki je lahko potencialno nevarna, potem idi, drugače pa ti odsvetujem.
a se hecaš?? nisem šla gledat linka (me niti ne zanima, ker me ne moreš prepričat v nasprotno), ampak države Jv Azije so ene najvarnejših. tečejo za tabo, če ti pozabijo vrnit drobiž, v Indoneziji sva si sposodila opremo za snorklanje in je moj na štantu pozabil denarnico in ključe od hotela - ko sva šla popoldan mimo, se je prodajalec drl za nama da sva te stvari pozabila pri njemu. v zahvalo je hotel eno coca-colo. ful so pošteni, kaj šele da bi ti kaj naredili. tud od kolegov še nisem slišala, da bi se jim kaj hudega zgodilo. tako da ne vem od kje informacije, da so te države nevarne? mogoče kakšni revni predeli glavnih mest (npr. Jakarta), ki pa se jim kot popotnik itak izogneš.
glede Singapurja se strinjam s floribundo in jullio_.
V linku je govora o Burmi. In take države jaz jemlem za eksotične. Burma, Severna Koreja ipd. Najprej poglejte link potem pa se zdirajte.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Glede na to, da so to države, pri katerih je ogromen logistični projekt že samo čez mejo prit, močno dvomim, da si jo kdo izbere za prvo potovalno destinacijo.
Najprej 15 let na morje v Umag, potem pa direkt v Severno Korejo.
Sploh si pa ti ta link in pripombo o potencialnih nevarnostih dal kot odgovor na debato o Tajski in Indiji. Kako naj bi kdorkoli vedel, o kateri državi dejansko govori prispevek? A misliš, da smo dejansko pogledale 50-minutni filmček?
Najprej 15 let na morje v Umag, potem pa direkt v Severno Korejo.
Sploh si pa ti ta link in pripombo o potencialnih nevarnostih dal kot odgovor na debato o Tajski in Indiji. Kako naj bi kdorkoli vedel, o kateri državi dejansko govori prispevek? A misliš, da smo dejansko pogledale 50-minutni filmček?
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
joj smo občutljivi Dioniz, kje te kdo nadira?
poslušam tale intervju - preden greš v Burmo, moraš malo vedet kaj se tam dogaja. to, kar tale tip govori, velja tud za nekatere druge države (problemi z lokalnim prevozom, pa ravno zdajle jamra o dolarskih bankovcih - enako velja v Indoneziji). nekih hudh nevarnosti v tem intervjuju še nisem zasledila
ja, v državi vlada vojaška hunta, ljudem so kratene osnovne pravice, za turiste je odprte 1/3 države, pa še to se potuje pod strogim nadzorom - kaj je tukaj nevarnega za turiste? držiš se njihovih pravil in potuješ, če nočeš, ostani doma. mene ne bo nihče prepričal, da je kakšna budistična država nevarna (za turiste, ne domačine, se razume).
Burma je na moji wish listi na 1. mestu, takoj ko bom imela možnost, bom šla. Seveda brez posterja Aung San Suu Kji.
Pa ne v temi o potovanjih omenjat S Koreje
poslušam tale intervju - preden greš v Burmo, moraš malo vedet kaj se tam dogaja. to, kar tale tip govori, velja tud za nekatere druge države (problemi z lokalnim prevozom, pa ravno zdajle jamra o dolarskih bankovcih - enako velja v Indoneziji). nekih hudh nevarnosti v tem intervjuju še nisem zasledila
ja, v državi vlada vojaška hunta, ljudem so kratene osnovne pravice, za turiste je odprte 1/3 države, pa še to se potuje pod strogim nadzorom - kaj je tukaj nevarnega za turiste? držiš se njihovih pravil in potuješ, če nočeš, ostani doma. mene ne bo nihče prepričal, da je kakšna budistična država nevarna (za turiste, ne domačine, se razume).
Burma je na moji wish listi na 1. mestu, takoj ko bom imela možnost, bom šla. Seveda brez posterja Aung San Suu Kji.
Pa ne v temi o potovanjih omenjat S Koreje
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
v Burmo iti kot turist res ni nič posebnega. Prit čez mejo ni noben problem (ker koneckoncev lahko kupiš karto direkt za v Jangon, verjetno tud za v Mandalay), vize ni (več) težko dobit, ljudje zelo prijazni, na območja kjer je nevarnost pa tako ali tako ne moreš. Poznam cel kup ljudi, ki so bli v zadnjem času tam, tako da ...
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
I have a death wish, Dioniz, grem čez 3 tedne v Burmo. Se ti javim, ko pridem nazaj, prav?
Ma, eksotika ti je lahko vse, česar predhodno ne poznaš. Ni nekih bistvenih težav s pridobivanjem vizumov, samo mal se je treba zorganizirat.
Ma, eksotika ti je lahko vse, česar predhodno ne poznaš. Ni nekih bistvenih težav s pridobivanjem vizumov, samo mal se je treba zorganizirat.
As your lover describes you, so you are.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
si ne morem kaj, da me ne bi malo šokiralo, kaj vse ve pozabljate okoli na potovanjih.
osebno me pa eksotika bližnjega in bolj oddaljenega vzhoda ne privlači preveč, zaenkrat. bi pa z veseljem prebrala kako poročilo o potovanju, če ga boste delile, ko se vrnete
osebno me pa eksotika bližnjega in bolj oddaljenega vzhoda ne privlači preveč, zaenkrat. bi pa z veseljem prebrala kako poročilo o potovanju, če ga boste delile, ko se vrnete
Vsak raj ima svojo kačo.
- Veerle
- Kofetarica
Meni se je tudi zgodilo, da sem v Aziji pozabila torbico s pasošem&vsem v jedilnici pa me je zvečer, ko sem se vrnila, čakala na recepciji, celo receptorka mi je že z vrat mahala, naj pridem svoje stvari pobrat. Se zgodi pač, da pozabiš. Pa se nisem zelo sekirala, bolj mi je tuje, da bi te turist obral do kosti, dočim so domačini res full pošteni.
Od 'eksotike' me mikata še Jemen in Libanon.
Od 'eksotike' me mikata še Jemen in Libanon.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
softTouch napisal/-a:....ker koneckoncev lahko kupiš karto direkt za v Jangon, verjetno tud za v Mandalay...
A res?? Katera letalska druzba pa iz Evrope ponuja direkten let v glavno mesto Burme??? Verjetno ze katera, ampak so karte 3x drazje, kot ce kupis karto do Bankoka in potem posebej iz Bankoka v Yangon.
- Veerle
- Kofetarica
Sončk, greva 2012 v Laos pa Kambođo skupi.
Za foro sem Kayak prečekirala za povratno karto MUC-RGN za 3 tedne, pride 1400 pa drobiž, se bolj splača tako narest kot pravi v-e-s-n-a. BKK-RGN povratna stane nekih 40€, se full bolj splača.
Za foro sem Kayak prečekirala za povratno karto MUC-RGN za 3 tedne, pride 1400 pa drobiž, se bolj splača tako narest kot pravi v-e-s-n-a. BKK-RGN povratna stane nekih 40€, se full bolj splača.
- Louis Pitton
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 10. 2010
Veerle napisal/-a:Sončk, greva 2012 v Laos pa Kambođo skupi.
Ja odvisno v katerem obdobju se gre.
Trenutno so cene povratnega leta okoli 100€ in več.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov