eksotična potovanja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
jst sem antimalarike jemala samo v Tanzaniji, pa še to mi je žal, ker nisem videla niti enega komarja tam
v ambulanti za potnike so nama jih vedno vsiljevali, ampak jih za Jv Azijo nikoli nisva jemala. za konkretno državo sva se pozanimala na kakšnih forumih ali pri znancih, ki so tam že potovali. npr. za Indonezijo naju je zdravnica ful prepričevala, naj jih jemljeva, ko pa prideš tja, pa vidiš da sploh ni panike, razen če siliš v neke odročne dele džungle, kar midva nisva.
za katero državo pa tebe zanima? (vsekakor se pozanimaj, jaz nisem a priori proti antimalarikom, ampak če mi jih ni treba jemat, jih na zalogo vsekakor ne mislim)
drugače pa vzameš s sabo repelent z deetom in tam kupiš mrežo za komarje - tud ena od možnosti.
![evil :evil:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/evil.gif)
v ambulanti za potnike so nama jih vedno vsiljevali, ampak jih za Jv Azijo nikoli nisva jemala. za konkretno državo sva se pozanimala na kakšnih forumih ali pri znancih, ki so tam že potovali. npr. za Indonezijo naju je zdravnica ful prepričevala, naj jih jemljeva, ko pa prideš tja, pa vidiš da sploh ni panike, razen če siliš v neke odročne dele džungle, kar midva nisva.
za katero državo pa tebe zanima? (vsekakor se pozanimaj, jaz nisem a priori proti antimalarikom, ampak če mi jih ni treba jemat, jih na zalogo vsekakor ne mislim)
drugače pa vzameš s sabo repelent z deetom in tam kupiš mrežo za komarje - tud ena od možnosti.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
Hvala, rinca. Repelent je že itak del obvezne opreme. Verjetno znajo v ambulanti za potnike kar veselo 'reklamirati' antimalarike (ista zgodba je bila za Vietnam), se bom pozanimala. Zanima me za Burmo (kolikor sem brala, naj bi bila 'ogrožena' območja tista z manj kot 1000 m nadmorske, bom še malo raziskala).
As your lover describes you, so you are.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
^^^ jaz sem tudi imela te antimalarike, ampak cisto za brezveze. Na J kitajske bi naj bilo na tisti visini full komarjev pa kr neki, ampak sploh ni bilo panike, tako da ne poznam nobenega ki bi jih jemal.
Sem pa prebrala, da je vcasih pri antimalarikih slabse, ce jih jes preventivno, kot pa da jih zacnes jesti sele, ko recimo zbolis. Nekateri imajo namrec kr fajn stranske ucinke: halucinacije ipd...
Sem pa prebrala, da je vcasih pri antimalarikih slabse, ce jih jes preventivno, kot pa da jih zacnes jesti sele, ko recimo zbolis. Nekateri imajo namrec kr fajn stranske ucinke: halucinacije ipd...
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Ja to so zloglasne Lariam, ti udarijo na psiho. Z Doksiciklini si bolj občutljiv na sonce, Malarone pa naj ne bi imele stranskih učinkov, so pa dražje. Pa vsak dan jih morš jemat, za razliko od Lariama ki je vsak teden.
Ne vem, js bi bla preveč presrana da jih ne bi jemala, ker me majo pač komarji radi.
In bi zato dala tud več denarja oz. že vštela tablete pri planiranju potovanja.
Ne vem, js bi bla preveč presrana da jih ne bi jemala, ker me majo pač komarji radi.
![roll :roll:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/roll.gif)
-
rinca - Cosmopolitanka
to za Malarone niti slučajno ni res, imajo celo vrsto stranskih učinkov, ampak manj kot ostali antimalariki.
sej so povsod komarji, samo problem je, če prenašajo malarijo. in v veliko državah jih ni več oz. so samo na neobljudenih območjih. pravih informacij pa pri nas ne dobiš, ker ti jih itak v ambulanti za potnike vsiljujejo, samo da sebe zavarujejo. nama je kazala neko zastarelo brošuro, da naj bi bila cela Indonezija ogrožena - bullshit.
tako da preden greste to jemat, se pozanimajte če jih res rabite.
največja fora pa je, da nikoli nisi 100% zaščiten. lahko jemlješ antimalarike, pa še vedno fašeš malarijo.
sej so povsod komarji, samo problem je, če prenašajo malarijo. in v veliko državah jih ni več oz. so samo na neobljudenih območjih. pravih informacij pa pri nas ne dobiš, ker ti jih itak v ambulanti za potnike vsiljujejo, samo da sebe zavarujejo. nama je kazala neko zastarelo brošuro, da naj bi bila cela Indonezija ogrožena - bullshit.
tako da preden greste to jemat, se pozanimajte če jih res rabite.
največja fora pa je, da nikoli nisi 100% zaščiten. lahko jemlješ antimalarike, pa še vedno fašeš malarijo.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Ja sej majo vsa zdravila stranske učinke, ampak za razliko od Lariama ne poznam nobenga, ki bi jih pri Malarone dejansko doživel. Tud na netu so velik bl navdušeni nad malaroni in redkokdo potoži, da je mel probleme. Pri Lariamu pa praktično vsak drugi.
Mislm da je človek, ki gre potovat v "tretji svet", zadosti iznajdljiv da pogugla ime države in "malaria".
Ja seveda jo fašeš še vedno, antimalariki so zato, da ko jo fašeš, ni huda oblika in ne ostaneš npr. kripl do konc lajfa.
Mislm da je človek, ki gre potovat v "tretji svet", zadosti iznajdljiv da pogugla ime države in "malaria".
Ja seveda jo fašeš še vedno, antimalariki so zato, da ko jo fašeš, ni huda oblika in ne ostaneš npr. kripl do konc lajfa.
-
rinca - Cosmopolitanka
sem ti hotla že ful dolg post odpisat ker dost na pamet govoriš, pa brezveze. na konc bo izpadl da prepričujem ljudi naj ne jemljejo antimalarikov. vsak naj se sam odloči, telo naj bi se itak regeneriralo po 6 mesecih, tako da take škode spet ni.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Fauš!
Kakšno daljše poročilo? Je Burma že dalj časa na moji wish listi, ampak verjetno še nekaj časa ne grem, ker ima že druge plane.
Kako dolgo? Vtisi? Kako je potovati?
![tongue :P](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/tongue.gif)
Kakšno daljše poročilo? Je Burma že dalj časa na moji wish listi, ampak verjetno še nekaj časa ne grem, ker ima že druge plane.
Kako dolgo? Vtisi? Kako je potovati?
- Naviga
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem potovala po mnogih državah v katerih komarji prenašajo malarijo(Indija, Kenija, Tanzanija...), vendar anti-malarikov nisem jemala, ravno zaradi njihovih stranskih učinkov. In ta nasvet je prišel od izkušene zdravnice. Tako da smo kakšen mesec pred odhodom v lekarni kupili vitamin B (v tabletkah) in ga jemali vsak dan, ker zaradi le-tega začne telo oddajati nekakšen vonj, mi ga seveda ne vonjamo, ki komarjem ne paše + kupili smo sprej proti insektom v lekarni (sicer malo dražji) in se "špricali" redno. Na vseh potovanjih sem recimo "utrpela" dobrih 5 komarjih pikov, zaradi moje nepazljivosti( nisem se našpricala).
To je moja izkušnja. Upam da vam bo kaj pomagalo.![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
To je moja izkušnja. Upam da vam bo kaj pomagalo.
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
Now that she's back in the atmosphere, with drops of Jupiter in her hair..
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
Joj, tok se mi ne da pisat .... Če bi lahko z eno besedo opisala, bi ji rekla čarobna. Umirjena, skriva full lepot. Šli smo za tri tedne, za to, kar smo videli in doživeli, je to dovolj časa. Skoraj ničesar ne morem posebej izpostavit, ker je mel vsak kraj nekaj posebnega, povsod me je kaj povsem impresioniralo. Potovat je full varno. Ljudje neizmerno prijazni in radovedni, odprti. Zdaj razumem, zakaj je bivši obseden z Azijo .... ![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
As your lover describes you, so you are.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov