eksotična potovanja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- pikapolonica000
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 3. 2010
Odločam se za potovanje nekje po aziji. Nekako mi po glavi hodijo naslendje destinacije:
- Indija
- Tajska
- Šri Lanka
Ima kdo kakšne izkušnje glede potovanja po teh deželah, lahko preko turističnih agencij ali solo.
- Indija
- Tajska
- Šri Lanka
Ima kdo kakšne izkušnje glede potovanja po teh deželah, lahko preko turističnih agencij ali solo.
- pikapolonica000
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 3. 2010
Mogoče veš kakšen stroškovni zalogaj so predstavljala ta potovanja. ( Da lahko primerjam), ker se nekako bolj nagibam na organizirana potovanja.
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
pikapolonica000 napisal/-a:Mogoče veš kakšen stroškovni zalogaj so predstavljala ta potovanja. ( Da lahko primerjam), ker se nekako bolj nagibam na organizirana potovanja.
v lastni režiji te pride karta cca 600-800 eur, v enem mesecu pa na teh destinacijah zapraviš okvirno okol 500 eur, tko da maš 1500 eur za neko zgornjo mejo. seveda je odvisno tudi, kaj počneš.
organizirana potovanja te pride samo aranžma cca 1700-2000 eur za 10-14 dni.
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
Tajska se mi ne zdi ravno neka blazna eksotika - ampak za prvič v lastni režiji je več kot primerna, z agencijo se po mojem ne splača, ker maš tam milijon lokalnih agencij, ki ti vse zrihtajo za male pare. Odvisno seveda, kaj je tebi malo oz. veliko denarja.
As your lover describes you, so you are.
- i love summer
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 11. 2010
V lastni režiji je definitivno bolje, kot preko agencije. Od kar sem šla prvič na lastno pest, mi na kraj pameti ne pade, da bi šla nekam z agencijo. Poleg tega, da je veliko dražje, nikakor ne doživiš niti pol toliko, kot če potuješ sam.
- Louis Pitton
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 10. 2010
kje vse si potovala I love summer?
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
če greš prvič potovat v malo bolj eksotične kraje, ti res odsvetujem indijo, sploh v lastni režiji. tam nič ne štima, folk je precej nadležen...sicer je zanimiva, ampak za prvič pojdi kam drugam.
priporočam indonezijo, kambodžo, tajsko...pa v lastni režij res več doživiš. če pa npr. nimaš časa za organizacijo, pojdi z agencijo. jaz sem bila zelozelo zadovoljna s trektrek agencijo, z oskarjem malo manj.
priporočam indonezijo, kambodžo, tajsko...pa v lastni režij res več doživiš. če pa npr. nimaš časa za organizacijo, pojdi z agencijo. jaz sem bila zelozelo zadovoljna s trektrek agencijo, z oskarjem malo manj.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
- summersummer
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 4. 2010
- Kraj: Ljubljana
Prepotovala sicer nisem veliko, ker mi nekako čas ne dopušča. Moje prvo samostojno potovanje je bila Tajska (tako kot od mnogo drugih ). Nato pa je sledila še Španija, Portugalska, Maroko. Preden sem odkrila čar samostojnih potovanj pa sem bila nekajkrat v Egiptu in Grčiji (klasika ).
Za naslednje leto pa načrtujem, Malezijo, Singapur in Indonezijo ali pa Indijo.
Za naslednje leto pa načrtujem, Malezijo, Singapur in Indonezijo ali pa Indijo.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
http://tvslo.si/predvajaj/uros-dokl/ava2.88799469/
marsikaj povedano o tistih krajih. Če hočeš dogodivščino, ki je lahko potencialno nevarna, potem idi, drugače pa ti odsvetujem.
marsikaj povedano o tistih krajih. Če hočeš dogodivščino, ki je lahko potencialno nevarna, potem idi, drugače pa ti odsvetujem.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Singapur je ena najbolj zrihtanih držav na svetu sploh (tam še čigumija ne smeš na tla pljunit, ne vem kaj naj bi bilo potencialno nevarnega tam, pa sem bla ene 5krat v Singapurju), V Maleziji se tudi nimaš česa posebej bat, Indonezija je nevarna zaradi..... cunamijev?! v Indiji se boj predvsem žeparjev, to je pa tudi bolj ali manj vse.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Dioniz napisal/-a:Če hočeš dogodivščino, ki je lahko potencialno nevarna, potem idi, drugače pa ti odsvetujem.
Življenje kot tako je dogodivščina, ki je sicer potencialno nevarna, ampak alternativa je smrt.
Sicer te pa lahko marsikaj neprijetnega doleti tudi v Londonu ali Barceloni. Stopnja kriminala je tam stoposto višja kot v Singapurju.
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
Dioniz napisal/-a:marsikaj povedano o tistih krajih. Če hočeš dogodivščino, ki je lahko potencialno nevarna, potem idi, drugače pa ti odsvetujem.
a se hecaš?? nisem šla gledat linka (me niti ne zanima, ker me ne moreš prepričat v nasprotno), ampak države Jv Azije so ene najvarnejših. tečejo za tabo, če ti pozabijo vrnit drobiž, v Indoneziji sva si sposodila opremo za snorklanje in je moj na štantu pozabil denarnico in ključe od hotela - ko sva šla popoldan mimo, se je prodajalec drl za nama da sva te stvari pozabila pri njemu. v zahvalo je hotel eno coca-colo. ful so pošteni, kaj šele da bi ti kaj naredili. tud od kolegov še nisem slišala, da bi se jim kaj hudega zgodilo. tako da ne vem od kje informacije, da so te države nevarne? mogoče kakšni revni predeli glavnih mest (npr. Jakarta), ki pa se jim kot popotnik itak izogneš.
glede Singapurja se strinjam s floribundo in jullio_.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
- summersummer
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 4. 2010
- Kraj: Ljubljana
Se popolnoma strinjam z Rinco.
Tudi midva s fantom sva imela podobno izkušnjo v Bangkoku. V eni zakotni restavraciji sva pozabila nahrbtnik z vsemi dokumenti. Po ene petih minutah hoje sva opazila, da nekdo teče za nama in vpije, da sva pozabila nahrbtnik. Take stvari ti res sežejo do srca!
Tudi midva s fantom sva imela podobno izkušnjo v Bangkoku. V eni zakotni restavraciji sva pozabila nahrbtnik z vsemi dokumenti. Po ene petih minutah hoje sva opazila, da nekdo teče za nama in vpije, da sva pozabila nahrbtnik. Take stvari ti res sežejo do srca!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov