Ekskurzija na Kitajsko
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Eno obvestilo, mogoče še koga zamika.
Poleg tega me zanima, če je kera že bla na Kitajskem?
Na FF letos v aprilu organizirajo ekskurzijo na Kitajsko. Ker je na fakulteti premalo prijavljenih, bodo še do petka, 7.3., sprejemali prijave. Več si lahko preberete na http://freeweb.t-2.net/anzy/kitajska.pdf
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Sm vidla to, ja, pa bi drugac fuuul sla, ker se ful dobr slisi, sam nimam dost kesa. Sicer se mi pa zdi 1200evrov za 2 tedna Kitajske kr dost vlk - res je, da se dost stvari vidi, sam vseen. A ti bos sla?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
no angel - Cosmofrik
Ja sej itak v primerjavi z agencijami je to poceni, sam ce gres pa recimo sam, sm pa zihr da lahk dost cenejs prides skoz oz. za taksn dnar lahk gres tak nekje za kaksn mesec tja (pomoje). No je pa res, da na Kitajsko ni ravno fajn it sam, ko folk tam ne zna anglesko in je najbrz mal problem. Js bom 1x definitivno sla tja, ampak zdle pa nazalost nimam tok kesa, ko sm ravno prsla iz New Yorka, pa sm vse kar sm mela za to dala. Drugac ti pa ful zavidam, da gres, ka ti vela!
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem bila v Pekingu dvakrat, enkrat od tega celo delala tam, povejte kaj vas zanima, po odpišem jutri po izpitu.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
Tiavanna napisal/-a:Eno obvestilo, mogoče še koga zamika.Na FF letos v aprilu organizirajo ekskurzijo na Kitajsko. Ker je na fakulteti premalo prijavljenih, bodo še do petka, 7.3., sprejemali prijave. Več si lahko preberete na http://freeweb.t-2.net/anzy/kitajska.pdf
ful dobr se slisi in meni osebno se tudi zdi cena ugodna. ce bi imela denar bi takoj sla pa ceprav nisem studentka FF naš fax cesa takega ne bi nikoli organiziral
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
no angel - Cosmofrik
Tammy_De, kak si pa sla tja, a v lastni reziji al kak? Pa za kok casa? Js bi ful sla na Kitajsko (sicer v Shanghai) in to v lastni reziji, sam me je mal strah ker kitajscine itak ne znam (razn par osnovnih fraz, ki pa mi ne bi ravno neki ful pomagale verjetno), ljudje pa tam ful slabo znajo anglesko in me skrbi kak bi se znasla. Pa ves kaj me ful zanima, kaksne so kej cene recimo v Pekingu? Ker Kitajska je nasplosno poceni, sam mesta kot sta Peking in Shanghai pa itak da so drazja, sam si vseen ne znam predstavljat kak je npr. v primerjavi z nami.
Tiavanna, a ce bo premal prijavljenih se zna zgodit da ekskurzija odpade? Men je res zal da ne morm it.
Tiavanna, a ce bo premal prijavljenih se zna zgodit da ekskurzija odpade? Men je res zal da ne morm it.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
Tammy_De - Cosmofrik
Režija Intercontija, fotrov program, jaz sem pa bila vodička in prevajalka (da ne bo nesporazumov, prevajala sem iz angleščine v slovenščino )
Niso tok neumni kar se angleščine tiče, samo se ne delat važne v smislu "Could I please exchange those euros to Yuans?" ampak rečeš "this money to your money" in bojo razumel. Vse se da če se hoče. Sicer je lepo tam, varno pa tok da se ne da z besedami povedat: lahko se v miru sprehajaš ob treh zjutraj kamorkol hočeš brez kakršnihkoli skrbi. Šoping je najboljši na silkmarketu pa vanfuđinu. Kar se cen tiče je pa zadeva naslednja: Skor zastonj je, samo se je treba potrudit za to. Ker imajo veliko turistov (pa ne pretiravam) začnejo s ceno 1000€ za majčko, ampak se na koncu da priti na DOBESEDNO 1€. Če se ti ne da pogajat, rečeš da nisi neumni američan, ampak da si iz Nanslafu (ex Jugoslavija) in da je tvoja zadnja cena 80centov in začneš hodit naprej. Trgovec bo začel laufat za tabo, te prejel za roko in vlekel nazaj (ti se ne smeš mu pustit) in bo nakonc k vid da ne blefiraš ti reku "ok, ok, guda, guda, only for you my friend - 1€, but me bancrot". Kar se nočnega lajfa tiče je super, hard rock caffee, zraven van fu jina je tak kokr evropski kotiček lokalčkov in klubov... Znamenitosti so tut prelepe: temple of heaven, tjenanmen, prepovedano mesto, mingove grobnice,...
Še kaka vprašanja?
Niso tok neumni kar se angleščine tiče, samo se ne delat važne v smislu "Could I please exchange those euros to Yuans?" ampak rečeš "this money to your money" in bojo razumel. Vse se da če se hoče. Sicer je lepo tam, varno pa tok da se ne da z besedami povedat: lahko se v miru sprehajaš ob treh zjutraj kamorkol hočeš brez kakršnihkoli skrbi. Šoping je najboljši na silkmarketu pa vanfuđinu. Kar se cen tiče je pa zadeva naslednja: Skor zastonj je, samo se je treba potrudit za to. Ker imajo veliko turistov (pa ne pretiravam) začnejo s ceno 1000€ za majčko, ampak se na koncu da priti na DOBESEDNO 1€. Če se ti ne da pogajat, rečeš da nisi neumni američan, ampak da si iz Nanslafu (ex Jugoslavija) in da je tvoja zadnja cena 80centov in začneš hodit naprej. Trgovec bo začel laufat za tabo, te prejel za roko in vlekel nazaj (ti se ne smeš mu pustit) in bo nakonc k vid da ne blefiraš ti reku "ok, ok, guda, guda, only for you my friend - 1€, but me bancrot". Kar se nočnega lajfa tiče je super, hard rock caffee, zraven van fu jina je tak kokr evropski kotiček lokalčkov in klubov... Znamenitosti so tut prelepe: temple of heaven, tjenanmen, prepovedano mesto, mingove grobnice,...
Še kaka vprašanja?
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Tiavanna napisal/-a:Eno obvestilo, mogoče še koga zamika.Na FF letos v aprilu organizirajo ekskurzijo na Kitajsko. Ker je na fakulteti premalo prijavljenih, bodo še do petka, 7.3., sprejemali prijave. Več si lahko preberete na http://freeweb.t-2.net/anzy/kitajska.pdf
Js bi takoj sla, sam k sem sele gim.
-
no angel - Cosmofrik
Tammy_De, sej to mi je pa tud ze en kolega pravu da je tam tak, da mors znat mal barantat, drugac te hitr okol prnesejo glede cen pa to. Sam mene bolj skrbi to npr. kak je ce se kje zgubis pa hoces koga vprasat za pomoc al pa kej takga? Mene je namrec najbolj to strah, da bi se zgubla kje tam, pa mi ne bi znal noben pomagat. No ja, sicer me pa dejansko najbolj od vsega skrbi kak bom js nasla kakga sopotnika za tja (pa sej najprej morm se itak dnar nasparat, pol se bomo pa naprej pogovarjali ).
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Joj, da se vam ljubi barantat - jaz ne bi imela ne volje ne potrpljenja.
-
kamis - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 12. 2006
- Kraj: ljubljana
Ja sam bi pa mogla ,sej za eno majčko na štantih glih nebi dala 1000€ Čeprov se tud men nebi dal barantat,k bi se spustila na neko normalno ceno bi plačala pa šla.Sam po mojem se tud navadš.Vem da je tammy k je bla na kitajskem prnesla nov kufr pouhn plišastih igračk.Sm tud jst eno dobila
-
Tammy_De - Cosmofrik
ja, to se spomnem, še v OŠ. Zadnjič sem bla dve let nazaj in sm prnesla poln kufer cunj. Niti za eno stvar nisem dala več k bivših 1000sit. Kar se kvalitete tiče pa mam še zmer use te cunje in zgledajo k nove. Če ne zarad druzga, se splača it za en nepozaben šoping
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov